icon

Porodila deviate dieťa

pemasinika
11. dec 2014

Dobrý deň. Ak ste niektoré prednedávnom čítali na fóre o žene, ktorá čaká deviate dieťa https://www.modrykonik.sk/forum/1-trimester/mam-8-deti-a-som-tehotna-poradite/ , chcem vám s radosťou oznámiť, že sa jej v piatok, 5.12. narodil krásny chlapček. Mamička si dieťatko ponechá a s láskou ho bude spolu s ďalšími ôsmimi súrodencami vychovávať. Túto informáciu nedávam pre tých, čo ju chcú odsudzovať. Sama si toho už dosť vytrpela a viac ako "múdre rady" jej pomôže povzbudenie. Píšem tu aj preto, že sa blížia Vianoce, pri toľkých deťoch z jednej materskej budú asi veľmi skromné. Bývali manžel jej peniaze nedáva, terajší ich radšej prepije. Mamka je veľmi starostlivá, aj sociálka ju obdivuje, ako to všetko pri tých deťoch sama zvláda a že ako majú čisto. Preto ma napadlo, ak by jej chcel niekto pomôcť, napr. sa iste nájdu mamičky, ktorým ich ratolesti z nejakej veci vyrástli a nevedia, čo s tým, že by sme spravili radosť týmto detičkám. Najstarší syn má 16 rokov, dcérky 9 a 8 rokov, ďalší syn 6, dcérky 5 a 4 roky, syn 3, dcérka rok a najmenší chlapček sa práve narodil. Ak by vedel niekto pomôcť aj finančne, podľa svojich možností, budem len rada. Prípadní darcovia mi môžu napísať, pošlem im adresu mamičky. Za ňu a jej deti vám všetkým ďakujem. 🙂

mihula
13. dec 2014

@ellise ne nestydime sa,len sme napisali svoj nazor a urcite nebudem chodit cervena od od ineho nazoru

dandy17
13. dec 2014

@musla12 myslíš? ja som si prečítala jej príspevok tu z rána, pozrela som si fotky na fb lebo tu niekto dal jej link, tým deťom nechýba okrem otca nič a ako sama píše jej deti majú počítače, mobily....toto si pre deti nedovolí iná, normálne pracujúca matka. Nieje to tak že táto žena nemá na živobitie, má na všetko čo potrebuje, len je asi pohodlná, radšej odrodiť ako ísť do práce, myslíte si o mne čo chcete, ale toto si myslím. A ak si niekto myslí že neviem o čom to je, mýli sa, tiež som bola rozvedená, od ex som nemala ani halier a manšie dieťa malo sotva dva roky, ale našla som si dve zamestnania, z jedného by sme nevyžili, lebo všetko som dala na nájomné, domácnosť a sporenie pre deti do budúcna, tri roky som sa z toho nemohla vyhrabať. Najstaršie je už samostané a až teraz čakám tretie, lebo sme ho chceli a týmto s detičkami končím, po porode chcem podstupiť sterilizáciu, aby som mojim trom mohla dať všetko čo možem, lebo i ked som chcela vždy veľkú rodinu, v dnešnej dobe sa bohužial inak nedá ak ich che matka aj zabezpečiť. Myslím si že o tom je rodičovstvo. Ale každý má iný názor áno.

mihula
13. dec 2014

@ninuska8 Ty si z akej planety prisla?Ale aj tak vitaj.Daj si trvaly prikaz zo svojho uctu kazdy mesiac,mozno to bude o kus lepsie

mihula
13. dec 2014

@xevulax a ak ju tak ako matku obdivujes a velmi ako si to napisala,dufam,ze si ju ako matku roka navrhla do sutaze a ja nemam problem prispiet bodovanim.Rada to urobim

ninuska8
13. dec 2014

@mihula z Marsu 😉

xevulax
13. dec 2014

@mirka49 aha, takze normalnost cloveka sa teda meria poctom deti. Kolko je maximum kym je clovek normalny? Vies co ja sa tu hadat nemienim. Kazy ma svoj nazor, ale ten sa da vyjadrit aj slusne. A taktiez nikto tu nevie aky ma tato mamicka zivot, ako som pisala, nevies co je za tym. Nic nie je cernobiele. Dnesny trend ludi je nie povzbudit (nikto necaka materialne veci), ale aspon pekne slovo. Ja tiez nie som ochotna posielat moju alebo muzovi vyplatu, moje tri deti ma stoja dost vyskakovat nemozem, ale ak budem mat moznost niekomu pomoct, poslat detom hracku, preco nie? Pomohla som uz (nie financne ale vecickami) nejednej maminke ten pocit stoji za to. (Samozrejme bezhlavo to nebolo, poznala som a vedela ze pomoc sa nezneuziva). Zivot sa s nami moze zahrat vselijako, mozno raz tato mamicka bude zit v blahobyte a my mozme skoncit na ulici. Nikdy nevies. Mne sa nepaci iba to odsudZovanie a navazanie. Keby si na kej moeste tie by ti to dobre nepadlo.

mihula
13. dec 2014

@romana19 ano,tak pekne a vystizne to cele je.Ano aj 10deti ale kazdemu to co mu patri......

dandy17
13. dec 2014

@ninuska8 nehnevaj sa je to tvoja vec, ale aj ty by si mala 9 deti, úplne v pohode?však nejak bude?

xevulax
13. dec 2014

@mihula rypat do mna nemusis, husi sme spolu nepasli. A ano obdivujem ju ako matku. Za to ze niekore su schopne len odsudzovat? Kazda minca ma dve strany, treba sa pozerat na obe. Odsudit je najlahsie, pochopit a povzbudit to je ina kava.

mihula
13. dec 2014

@ninuska8 no je to mozne,ale namas čip a to sa nerata 🙂

musla12
13. dec 2014

@dandy17 tak ale sama si spocitaj čo dostane koľko je materská koľko prídavky a viac nemajú žiaden príjem keďže muž pije,takže myslíš že môžu mať mobili a všetko? Ja si to nemyslím

mihula
13. dec 2014

@xevulax no ozaj,prepac tie husi sme spolu nepasli,ale aj tak deti a deti je podstatny rozdiel

alexia11
13. dec 2014

Ja ked si pozriem jej profil, len jedno nechapem......naco ma niekto,s existencnymi problemami este aj psa???? Ved aj to stoji peniaze, krmivo, ockovanie, veterinar.......mala som psa, takze viem o akych sumach hovorim.....a za dalsie, nie je mamicka tak trosku narocna, ked sa jej teraz narodilo,dieta a ona predava kocik, celu trojkombinaciu? Nechapem.......len tolko.

ninuska8
13. dec 2014

@mihula kto som ja uz vies, neskryvam sa, to, ze ty svoj nazor na probem nemas, a to, co tu vypisujes je prinajmensom trapne a hodne 13rocnej (ak neprehanam) pubertiacky...ale tak beriem, ze si z inej planety a urcite aj zacipovana🙂

xevulax
13. dec 2014

@mihula ano je, ale ty sa o jej deti nestaras, nedavas im jest🙂 ano ja viem, ze v dnesnej dobe je to povazovane za nezodpovednost mat tolko deti, ja osobne som sa tie zabezpecila aby som viac ako tri nemala, avsak neberiem to len ciernobielo, nikto nevie co za tym vsetkym je. Preto neodsudzujem a neskumam preco ma hento a preco ma toto. Je to jedno. Pravdupovediac sa tato tema asi ubera zlym smerom. Myslim si, ze ziadnej z nas by sa nepacilo, keby tu cudzie zeny rozoberali vas sukromny zivot. Zakladatelka chcela pomoct, ale avsak asi sa podaril opak . Je to jedno ja sa tu nebudem s nikym hadat. Len ma zaraza, ako dokazeme byt my ludia kruti a zli. Mier.

mihula
13. dec 2014

@ninuska8 no a si predstav,ze ja uz som stara mama a ze si ma prirovnala k 13rocnej puberiacky svadci o tvojej vyspelosti a pohlade na zivot a vychove deti. Tym som ta samozrejme nechcela urazit

anatalia77
13. dec 2014

@alexia11 ja som si precitala jej vyjadrenie z minuleho roka-este jedno dieta by som chcela,vsak praca sa vzdy nejaka najde..
Podla mna to nie je zena co sa zmieta zivotom.

dandy17
13. dec 2014

@alexia11 ved aj ja toto nechápem, matka vysmiata, našminkovaná, novo zariadený byt, špičkový kočík, bicykle, sama písala že aj mobily a pc deti majú.....ľudia s existenčnými problémami vyzerajú úplne, úplne inak. Ale ak nám niekto vie nadávať do necitlivých hién, nech im kludne posiela aj celú svoju výplatu.

mihula
13. dec 2014

@xevulax no vidis,ty sa sa zabezpecila,aby si viac deti nemala.A co ona?Jasne riesia toto vsetko xy zien a kazda si napisala svoj nazor.A ako matky sa predsa nebudeme urazat,pre cudziu ženu,ktora sa sice nerozhodla mat tolko deti,ale ich predsa ma a neurobila pre to nic aby ich nemala

alexia11
13. dec 2014

@dandy17 no presne a v tom linku na jej profil, resp.otazku vo fore, ci vyliatie si srdca alebo ako to nazvat este uvazuje nad tym, ze da dieta na adopciu....🙂.a to ze ma psa, to je ok. Ja by som sa skor zbavila psa, nech si znizim naklady a nie dietata. Nuz, na MK sa vyskytuje az prilis vela divnych individui a zrejme aj toto je taky pripad. A nazory aby bol pokoj, dam chlapovi......tak to tiez neuznavam.....nevyzera zrovna ako tyrana zena a ked ma dost rozumu, nech chlapa nahlasi policii, ze jej ublizuje, psychicky al.fyzicky ju tyra a poda nanho trestne oznamenie. Ked ho zavru, aspon by jej musel z platu v base platit aspon aky taky prispevok a takto ma prd makovy, chlapa v jednej izbe vecne zliateho, trpne, kedy mu zase bude musiet dat.......a peniaze od neho nevidi. Ale nejdem riesit, jej problem. Nech sa stara ked ma deti ako smeti a nech neplati peniaze za net, za psa (ved aj dan za psa nestoji pat korun) a mobily pre deti a hned sa bude mat lepsie a nebude musiet mat obavy o darceky pre deti k vianociam. Mala by hned aspon na malickost pre kazde dieta......

inkinka
13. dec 2014

@horana
Pani Cenkova mala 4 deti, nie 9 a nevladala ich po smrti manzela uzivit.
Beethovem ako x-te dieta - genius nie je najlepsi priklad, narodil sa ako druhy v poradi.
A v casoch bez antiobiotik umierali na infekcne choroby aj tie deti s "kvalitnejsim genetickym kodom", casto to bolo len o stasti, ze dieta prezilo.

xevulax
13. dec 2014

@mihula hej ja som sa zabezpecila sle tiez nas to stalo nemale financie. Preto nesudim lebo neviem preco tak neurobila ona. Ale to je jedno. Zelam hlavne detom krasne detstvo, ked budu dospeli budu radi ze ich tolko je

mihula
13. dec 2014

@xevulax ani ja sa ju neopovazim sudit.Len som vyjadrila svoj nazor.Deti nemaju detstvo,vychovava jedno druhe a druhe tretie a velmi skoro dospievaju.A napriek tomu,ze som tu bola za 13 rocnu puberiacku ako mama a stara mama je mi tych detuchov velmi luto

dandy17
13. dec 2014

@xevulax áno hlavne v dnešnej dobe ak si nebudu vedieť nasporiť ani na byt a ich matka tu už nebude aby im mohla pomocť (ak im nevie pomocť teraz a čaká príspevky odtial) vtedy budú určite radi že ich tolko je. Nemám slov. Ľutujem tie deti

musla12
13. dec 2014

Hjk@dandy17
@dandy17 a kde sú tiefotky aj ja chcem vidieť?

dandy17
13. dec 2014

@musla12 niekde tu asi na 11 tej strane dal niekto jej link na fb.

romana19
13. dec 2014

@ninuska8 Myslím, že som napísala zrozumiteľne, že ked sú zodpovední dvaja ľudia, dvaja ako vzor a zabezpečení nech majú detí koľko chcú. Najkrajšie miesta na svete ako miesto dovolenky som nespomínala, písala som výlety. Láska sa nenásobí počtom detí, ale v mnohopočetnej rodine by jednoznačne mala byť, a ja si nemusím predstavovať tvoju modelovú situáciu, ked príde dieťa zo škôlky a budú ho všetci vítať, poviem Ti len toľko, že v takej veľkej rodine má každý svoj režim a svoje povinnosti a nečakajú na prahu dverí. O pár rokov pochopíš.

Vyjadrila som sa k situácii, kde bolo dieťa splodené bez lásky, len aby mala žena pokoj a so slzami v očiach.
A môj názor. Na to treba dvoch a dvaja tam boli. Boh ked chce skúšať túto ženu, koľko unesie nech ju skúša, no zdá sa mi, že aj v tejto diskusii skúša koľko žien naletí.

romana19
13. dec 2014

@alexia11 Našli sa dobré mamičky, čo jej darovali kočík a teraz predáva, lebo má navyše. Chlapa doma trpí , lebo je človek, žena a sex potrebuje a od toľkých detí asi ťažko by hľadala náhradu. Mamička nie je náročná, ale dobre vypočítavá aj s jej chlapom doma, pochopila, že cez tie milunké detské tváričky sa dá pekne brnkať ľudom na city.

Pani si to tu číta a v tichosti čaká na balíčky.

romana19
13. dec 2014

@xevulax Mńa tiež zaráža ako dokážu byť ľudia k sebe krutí, ako sa niektorí muži dokážu správať k ženám.

To si myslela. 🙂

lieska
13. dec 2014

@vieroslavas - Vierka, bud si ista, ze tak ako sa tu najde par krav, ktore su najmudrejsie na celom svete a riesia preco si dopustila toto, tamto alebo ono...tak sa najde kopec zien, ktore pred tebou pomyselne "smeknou" klobuk!!! Nikto nepozname vsetky tvoje zivotne okolnosti, ale to ze si prijala tolko deti je podla mna UZASNE, nech si kto chce hovori co chce!
Ja osobne poznam niekolko rodin s 5, 6, 7, dokonca 7+2 detmi (7 vlastnych, 2 v pestunskej starostlivosti!!!)... Su to rodiny z roznych soc. pomerov, od financne myslim velmi dobre zabezpecenych az po tie, ktore sa musia teda co obracat, aby to utiahli! Vsetkym tym kravam tu by som dopriala vidiet tie mamy, ktore takmer do jednej okrem svojej rodiny maju este x aktivit, v ktorym takym ci onakym sposobom pomahaju inym a napriek tomu prekypuju totalnou energiou, radostou zo zivota, ...!!!!!
A osobne poznam aj chlapika (z Brazilie), ktory si adpotoval t.c. uz vyse 33 chlapcov, ktorych rodicia odkopli alebop co je este horsie...snazili sa zabit este v matkinom lone!! Osobne poznam chalana, ktoreho mama porodila pocas jednej bitky, kedy ju otac dietata ubil na smrt! Chlapec prisiel na svet s tazkymi fyzickymi a kapanek aj psychickymi poskodeniami. Tento Brazilcan ... nevie sam ako ...ale nejakym zazrakom ma kazdy mesiac na to, aby vyplatil ucty za cely domov, kde tieto deti ziju... Niekedy sa to zda ako vymysleny blud, ale ono tie Bozie cesty su fakt nevyspytatelne! 😉
Takze: prajem vela vela sily a kopec radosti zo vsetkych deticiek!
A primitivov si nevsimaj, oberaju ta o silu a energiu, ktoru mozes venovat vlastnym detom!!!!!!!!