Porodila deviate dieťa
Dobrý deň. Ak ste niektoré prednedávnom čítali na fóre o žene, ktorá čaká deviate dieťa https://www.modrykonik.sk/forum/1-trimester/mam-8-deti-a-som-tehotna-poradite/ , chcem vám s radosťou oznámiť, že sa jej v piatok, 5.12. narodil krásny chlapček. Mamička si dieťatko ponechá a s láskou ho bude spolu s ďalšími ôsmimi súrodencami vychovávať. Túto informáciu nedávam pre tých, čo ju chcú odsudzovať. Sama si toho už dosť vytrpela a viac ako "múdre rady" jej pomôže povzbudenie. Píšem tu aj preto, že sa blížia Vianoce, pri toľkých deťoch z jednej materskej budú asi veľmi skromné. Bývali manžel jej peniaze nedáva, terajší ich radšej prepije. Mamka je veľmi starostlivá, aj sociálka ju obdivuje, ako to všetko pri tých deťoch sama zvláda a že ako majú čisto. Preto ma napadlo, ak by jej chcel niekto pomôcť, napr. sa iste nájdu mamičky, ktorým ich ratolesti z nejakej veci vyrástli a nevedia, čo s tým, že by sme spravili radosť týmto detičkám. Najstarší syn má 16 rokov, dcérky 9 a 8 rokov, ďalší syn 6, dcérky 5 a 4 roky, syn 3, dcérka rok a najmenší chlapček sa práve narodil. Ak by vedel niekto pomôcť aj finančne, podľa svojich možností, budem len rada. Prípadní darcovia mi môžu napísať, pošlem im adresu mamičky. Za ňu a jej deti vám všetkým ďakujem. 🙂
@zeriempizzu áno je strašne veľa párov ktorý rozmýšľajú či mať, alebo nemať deti. a žili so štátnych príspevkov,len nie tu na sk
@mamulienka30 to je pravda.
9 deti ????? Neodsudzujem, ale NECHAPEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! V dnešnej dobe ???? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! V jej situácii ???????????????????????????????? Je tá žena kompletná ???????????????????????????????
POmoc nevinným deťom je jedna vec a nepochopiteľné správanie dotyčnej ženy druhá. Život v nelegitimnom vzťahu t.j. nadivoko jej nevadí, ale antikoncepcia jej vadí? Problémom nie sú tak materiálne veci, ale to čo deti vidia u otca, nezáujem o rodinu, zahálačstvo, morálne hodnoty atď. Dieťa a hlavne chlapec kopíruje svojho otca. Takže čo sa dá čakať v budúcnosti? Sú možno čistučké, napapané a pekne oblečené. Ale to pre poctivý život nestačí. Kde sú hodnoty a charakter??? Tu je všetko len virtuálne. Kto vie o čo dotyčnej pani vôbec išlo a čo tým sledovala, že hodila sem svoj príbeh. Nikto ju nepozná, ani svoju fotku tam nemá, všetko total anonymné. Môžeme sa len domnievať čo tým sledovala.
@lucka1987 presne ako som písala aj ja, už teraz tie deti nemajú nijaké detstvo a vyhliadky duplom, Tejto žene sú uplne ukradnuté jej deti, vyplna si čas do dochodku, s každým novým prírastkom sa maju predošlé horšie a čo s nimi bude, že im nebude mať ako raz pomocť 9-tim!, to je je fuk. Toto treba obdivovať?toto je zodpovedné materstvo a láska, toto je láska podla niektorých tu, nemám slov.....
Ja mam na to tiez svoj nazor a nechapem ten postoj, ale nechcete jej aspon teraz, ked porodila dat pokoj? Aspon kvoli tym detom. Uz si toho precitala dost, kazda mate potrebu sa donekonecne opakovat a kopnut si
Tato diskusia uz nic nove neprinesie...reci ako nezodpovedna koza.....prepacte, zachovajte si trochu uroven
@zeriempizzu čo myslíš, z čoho žije táto rodina? Chlap nonstop slope nepracuje a matka len rodí a rodí. Z čoho žijú? Žeby z rodičovského príspevku a prídavkov na deti a milodarov
@mircalla myslim si,ze takejto osobe je to jedno.aj tak porodi desiate dieta.az ma striasa pri pomysleni na tie chudiatka,v akej biede ziju a ako su uz teraz dotlacene do toho,aby sa z nich stali gauneri,flakaci a zlodeji.lutujem tie deti
Tak dost vážené!!! Nikto nechápe, čo tu niektoré riešite a meliete dookola to isté. Píšu mi ženy, že ani teraz, v čase adventu nemáte cnosť a trochu pokory v sebe. Keď tu aj napíšu, vrhnete sa na ne ako nenásytné hyeny v ľudskej koži, ktoré stoj, čo stoj chcú presadit svoj názor. Rozoberáte každé slovo, prekrúcate jeho význam a myšlienku. Už niekoľko dní prepierate ženu, ktorá vám nič nespravila, škaredo jej nadávate a správate sa k nej s opovrhovaním, len preto, že nemá taký počet detí, ktorý je podľa vás v norme . Čo vlastne vieme o vás, dokonalých ženách?! O vašich dokonalých rodinách?! Skrývate sa tu na internete za anonymitou a možno mnohé z vás sú oveľa horšie a narobili v živote oveľa viac chýb. Toto už nemá s normálnosťou nič spoločné, tomu sa už hovorí ŠIKANA! Píšete tu o svojej dokonalosti, ale za vami sa skrýva krutosť a osočovanie osoby. Čo sa vám stalo, že ste také egocentrické, plné zloby a nenávisti? Môžu za to vaši rodičia, rodina, prostredie? Nemáte sa na kom vyvŕšiť? Rozprávate celý čas o morálke, kde je vaša morálka? Vidíte smietko v druhom oku, ale vo svojom brvno nevidite. Tým chcem povedat, že to, čo vidíte ako “smietko v oku” iného, je v skutočnosti len odraz “brvna” v tom vašom – ktoré vám zakaľuje zrak. Je asi ľahšie hodnotiť iných ako sa zamyslieť nad sebou. Prázdne, jalové reči točiace sa dookola... Hotová telenovela už na 17-tich stranách . O vašej dokonalosti, o zlobe, o ničom. Je jedno, čím človek v živote je, či matkou s 9-timi deťmi na materskej, či človekom na ministerskom kresle– je to len človek – človek ako každý iný, a tak aj ona má právo sa mýliť a robiť chyby. Koľko z vás tu píše napr. s alkoholom v ruke? Čo my vieme? Koľko z vás tu má nejaké psychické problémy, prejavujúce sa snahou byť za každú cenu zaujíimavým? Koľko z vás tu dalo komentár len preto, že aj iné ju odsudzujú, tak si kopnej aj ja, nech sa mi uľaví? Dobre sa kope do človeka, ktorý je na dne, však? Odvádzate pozornosť od základnej témy. Nikto od vás nič nechce, od vás určite nie! Detičky našťastie majú milujúcu mamku a babičku a dostanú od nich možno viac lásky, ako tie vaše od vás. Možno nedokážete zvládnuť ani to jedno dieťa čo doma máte a preto nechápete, že niekto dokáže zvládnuť a dať lásku deviatim. Páči sa vám to keď si to o vás myslím? Žiadam vás, zastavte tie nenávistne reči! Ak sa nudíte, zapníte si televízor, alebo si vezmite na ruky svoje dieťa a dajte mu svoju lasku, ak to vôbec dokážete. Ale vy sa nezastavíte, vy budete naďalej otierat svoju hubu o túto ženu- matku, vás nič nezastaví, až možno radosť z toho, keď to psychický nevydrží, alebo keď sa vám osobne stane nejaký problém a nebudete mať čas miešať sa do života iných ľudí a hodnotiť čo a ako mali v živote spraviť a ako mali žiť svoj život. Zaujíma vás, čo vyrastie z jej detí, namiesto toho, aby vás zaujímalo, čo vyrastie z tých vašich. Rozoberáte jej život do bodky, vy viete najlepšie čo bolo, je a bude. Odporúčam vám, ak už nebudete mať do koho kopať a príjdu dlhé, zimné večery, prečítať si niečo o tyraných ženách a o štokholskom syndróme. To len tak mimochodom, aby ste boli v obraze.
Pre všetkých ľudí s dobrým srdcom, pre tých, ktorí sa nebáli prejaviť ľudskosť a pochopenie, vyjadrujem veľké ĎAKUJEM.
@pemasinika - tak moja draha trocha pohov, matka nie je titul, ktory vsetky ostatne chyby nechava bokom a robi zenu nedotknutelnou! TY si na vine, ty si ju bez jej vedomia vytiahla do stredu zaujmu, TY si nastupaj do svedomia!!!!!! Koniec toto fakt.
@pemasinika vďaka Bohu, že si svojou hlbokou úvahou a dlhou uzatvorila túto diskusiu. Na svete možno nie je človeka, ktorý sa počas života nedostane do niakeho problému, či už vlastnou vinou, alebo pričinením osudu, možno sa tu nájdu aj ženy čo píšu s pohárikom v ruke a v depkách, lebo možno práve majú niaky problém, no keď dopíšu vystrú chrbát a svoje problémy si vyriešia samé a nebudú čakať, že to bude riešiť niekto iný a finančne suplovať ich neúspechy.
Z dlhoročných skúseností viem, že najlepšie je hľadieť si svojho a ak si z toho zoberieš ponaučenie, tak nabudúce nezaložíš diskusiu, z ktorej budeš potom sama mimo.
Ty si sa rozhodla, že máš pravdu a sama dobre vieš, prečo máš nesmierne veľkú empatiu voči tejto žene, ale tak ako máme každá právo rodiť a právo rodiť detí toľko koľko chceme, každá máme nárok tiež na svoju vlastnú pravdu.
@mamulienka30
@romana19 áno, presne na vás som typovala, že neprežijete bez ďalších komentárov. No moje drahé, vám asi je nezmyselné chcieť vysvetliť, že človek sa snaží v živote aj o niečo dobré. S tým sa s vami lúčim a prajem príjemné pokračovanie telenovaly.
@pemasinik Ja si myslím, že veľa žien jej nechcelo ublížiť, ale len otvoriť oči. Aj ja som napisala, že je tyrana. Potrebuje pomoc nielen materiálnu, ale aj psychologickú. Potrebuje sa odpútať od chlapa, ktorý ju ťahá ku dnu. Ničí jej zdravie, veď vynosit a porodiť 9 detí nie je sranda. Čo keď ochorie, alebo pôjde do nemocnice? Kto sa jej postará o 9 detí? Ja viem, že je na tyrana naviazana, ale nech nezabúda na seba a na deti. Ja ju obdivujem, kde berie tú silu ráno vstať a bez pomoci manžela starať sa o deti a domácnosť. A ešte sa na ne usmievať. Ale na druhej strane ju nechápem, ako nechala so sebou zametat, veriť mu stále dookola, asi sa bála samoty. Veľmi jej držím palce, aby od neho odišla a nech nezabúda na ochranu. Veľa zdravia a pokoja pre ňu a jej deti.
ženy aké ste k sebe hnusné fuj je mi z vás zle (s prepáčením). ja si tiež o matke 9 detí myslím svoje ale nechám si to pre seba - zakladateľke témy išlo o niečo úplne iné. Tak šťastné a veselé.
@romana19
@pemasinika
@mamulienka30 a ostatne zienky
pomaly snad nastal aj cas lucenia
zavreme notebooky
stiahneme gate
lahneme k muzom
vsak sme stvory zlate
a v noci bez mucenia
pre dobro v rodine
dame sa opichnut v kazdej hodine
hmm hmm vlastna tvorba
dakujem za potlesk
bolo mi potesenim
vasa egoisticka prisera s dokonalym zivotom
Zuzka B
@petulda333 pocuvajte, nemate co sudit. Pyta od Vas nieco? Kradne Vam nieco? Ked Vy nechcete mat tolko deti, nik Vam nekaze. Ak ona ano, nech sa z nich tesi. To co o inych hovorite, ukazuje, aka ste primitivna prave Vy. Toto je nadherna vizitka... predpokladam ze ste vzorna matka a vzor v rodine, ze? To sa od Vas Vase deti naucia uzasnej tolerancii. Prajem krasne sviatky 🙂
@pemasinika nedovoluješ si priveľa ty dokonalá osoba? Ty vieš figu o ženách ktoré si prešli peklom, ktoré majú napr.choré deti nie vlastnou vinou,ktoré makaju den a noc aby deti zabezpečili, akurát že to nerozoberajú po netoch ale vysporiadaju sa s tým samé bez toho aby ležali doma a zdierali sociálny systém, či ľudí tu. Tak koho si tu dovoľuješ urážať? Kto hodil príbeh tej ženy na internet a žiadal financie? len aby vyzeral ako matka Tereza?! Ženy, ktoré ńemajú vlastným pričinením zo 10 detí aby nemuseli živoriť sú dobré milujúce matky, nie naopak! Akým právom útočíš teraz na také ženy a názory ktoré sa ti nepáčia ak ich raz dáš podotýkam do DISKUSIE ?! Chcela si vyzerať super vyzeráš super, tlieskame ti všetky, pomáhaj,maj aj ty zo 10 detí,ale tým ktorý myslia normálne, teda v prvom rade na pekný život pre svoje deti nenadávaj. A myslím si že ako zakladateľka by si mohla túto diskusiu dať konečne aj uzamknúť ak nesplnila tvoj účel.
@pemasinika ty spis alebo co???to ze aj ked je tyrana neotrcim muzovi pizdu 9X!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§ sa jej tolko nezastavaj.daj jej teda tzo svojho a nezobri tu na mk pre nu..nech sa postara sama
@pemasinika A ja viem, čo je to stokholsky syndróm. Rok som to trpela, ale našla som odvahu odísť. Bolo to najlepšie rozhodnutie. Pani Vierka želám odvahu odísť od tyrana a nie sa stále vyhovárať na stokholsky syndróm.
ja tu toto furt nechapem...17 stran urazania, komentovania...ja uz sa nebudem divit, ked si tu da niekto temu, ze "zhorsil sa mi zrak", tak vy ste schopne zajst do jeho piateho kolena, prebrat geneticku vybavu celého rodu, obvinit ho, ze je nenormalny, a skoncite pri leteckých motoroch...zalozte si temu" kto si chce rypnut" a tam sa vysantite..
@romana19 obrazok patri pre @vieroslavas ...PRESTAN UZ KONECNE RODIT!!!! DETI BUDU MAT KRASNU BUDUCNOST
Mame vsetko co si len mozeme priat aj nase deti a je nam dobre. Absolutne nesuhlasim s postojom matky mat 9 deti a zit uboho ale deti za to nemozu, napisala som matke IP ze jej poslem vyradene hracky. Aj ked ja som matka ktora pracuje cely cas popri detoch a urcite by som rozmyslala aspon nad zalozenim eshopu alebo prace z domu, nenechala by som deti zit v takej biede.
A to ze ta zena nerozmysla ako my, asi nie sme vsetky rovnake a su aj jednoduchsie zienky., pekne sviatky
@dandy17 žeby trafená hus zagágala? ... nie,ja ako samoživiteľka štyroch detí nemám naozaj tušenie ako ich zabezpečiť 😀 ..., no radšej Matka Tereza, ako bezcitná zmija. Ak máš ďalší probém so mnou, kľudne si poslúž, len ťa upozorňujem, že ja už nemám chuť ti na nič odpovedať. Prajem ti všetko dobré.

@silvia0201 - preco by sme ich nemali radsej poslat rozumnej rodine, ktora sa snazi, o deti prikladne stara, rodicia pracuju a z minimalnej mzdy im to aj tak nevyjde na darceky? Takych je stale strasne vela! Kde su postihnute, chore deticky v rodine, choroba kde rodica pritlaci a naklady su vysoke... Nemyslis, ze takato rodina si nasu pomoc zasluzi viac? Kvoli tomuto si myslim, ze charita by mala byt koordinovana a nie takato nasilna predvianocna ze aha 9 deti pomahajte.