icon

Porodila deviate dieťa

pemasinika
11. dec 2014

Dobrý deň. Ak ste niektoré prednedávnom čítali na fóre o žene, ktorá čaká deviate dieťa https://www.modrykonik.sk/forum/1-trimester/mam-8-deti-a-som-tehotna-poradite/ , chcem vám s radosťou oznámiť, že sa jej v piatok, 5.12. narodil krásny chlapček. Mamička si dieťatko ponechá a s láskou ho bude spolu s ďalšími ôsmimi súrodencami vychovávať. Túto informáciu nedávam pre tých, čo ju chcú odsudzovať. Sama si toho už dosť vytrpela a viac ako "múdre rady" jej pomôže povzbudenie. Píšem tu aj preto, že sa blížia Vianoce, pri toľkých deťoch z jednej materskej budú asi veľmi skromné. Bývali manžel jej peniaze nedáva, terajší ich radšej prepije. Mamka je veľmi starostlivá, aj sociálka ju obdivuje, ako to všetko pri tých deťoch sama zvláda a že ako majú čisto. Preto ma napadlo, ak by jej chcel niekto pomôcť, napr. sa iste nájdu mamičky, ktorým ich ratolesti z nejakej veci vyrástli a nevedia, čo s tým, že by sme spravili radosť týmto detičkám. Najstarší syn má 16 rokov, dcérky 9 a 8 rokov, ďalší syn 6, dcérky 5 a 4 roky, syn 3, dcérka rok a najmenší chlapček sa práve narodil. Ak by vedel niekto pomôcť aj finančne, podľa svojich možností, budem len rada. Prípadní darcovia mi môžu napísať, pošlem im adresu mamičky. Za ňu a jej deti vám všetkým ďakujem. 🙂

a2303
11. dec 2014

Mám veľkú krabicu hračiek, knižiek ako nové, pribalím aj väčším deťom a veľmi rada pošlem celý balík k Vianociam. Dúfam, že sa očká rozžiaria.... Je mi nesmierne ľúto tých detí... viem ako sa moje tešia na Vianoce a čakajú, čo si nájdu pod stromčekom... preto by som touto štipkou rada prispela a spravila radosť. Poprosím adresu v IP.

danika12
11. dec 2014

@pemasinika prosim Ta napis aj mne adresu, rada jej poslem veci pre male babo aj dake hracky, mame ich neurekom.

katarinamichal
11. dec 2014

Aj ja by som čímsi prispela.Prosím o adresu. Dakujem.

ivivaiveta
11. dec 2014

@pemasinika Nezameriavaj sa na tie negativne komentáre..je tu viac ludi, co chcu detom pomoc...okrem iného, ked tu niekto vykrikuje, ci si bude odtrhat, aby dala niekomu, co sa sprava nezodpovedne, je smiesne...lebo myslim, ze kazdy, kto si tu pytal adresu, spomenul, ze ma nejake veci po svojich detoch, nieco, co uz nepotrebuje...cize nevyhodi do kosa, ale postupi dalej...to je uz strasna obet a odtrhanie si od ust!! 😉 ...prajem aj tebe pekne vianoce

danika12
11. dec 2014

Ja som v Anglicku ale aj tak jej chcem nieco poslat. Tu v synovej skole a v kostole sa kazdy rok davaju hracky v skatuli od topanok + £3 za zasielku, detom napr. v detskych domovoch alebo detom v chudobnejsich krajinach, minuly rok islo neviem kolko stoviek krabic do Rumunska. Je to dobrovolne, ale skoro vsetky deticky prinesu skatulu do skoly. Je to uzasny sposob aj pre deti ako byt trosku menej sebecky a mysliet aj na tie deti co nemaju hracky. Mne tato poziadavka tu na mk pride normalna, mysliet aj na tych co nemaju vela.

pemasinika
autor
11. dec 2014

@a2303
@danika12
@katarinamichal
@ivivaiveta baby, ste úžasné a aj ostatné 🙂 Pred Mikulášom som poprosila svoje deti, aby hračky, s ktorými sa už nehrajú dali iným deťom, ktoré sa s nimi budú hrať. Je úžasné sledovať deti, ktoré sa z toho tešia rovnako, akoby samé dostali novú hračku.
Aj mne po rozvode ľudia veľmi pomohli. Veľmi som si vážila každej pomoci. Nielen materiálnej, aj psychickej. Niekedy je to viac 🙂 Verte, všetko dobro sa raz vráti. Teraz nehovorím len o tejto konkrétnej pomoci, ale všeobecne o každej.

ivivaiveta
11. dec 2014

@pemasinika ja za seba poviem, ze viem, ze idem detom poslat oblecko a hracky, ktore uz doma nepotrebujeme...nejdem robit nic specialne...iba potesit niekoho, kto nemoze za to, kde, kedy a komu sa narodil...

mima4
11. dec 2014

@zeleny_cajik
blbe detstvo, nefungujuce vztahy, zle socialne prostredie, traumy prezite v detstve, v mladosti atd... áno, to existuje a týka sa nejednej zeny tu, ale dokedy to ma sluzit ako vyhovorka pre zle rozhodnutia? Jasne, kazdy potrebuje cas, priestor, aby nieco pochopil, aby dokazal sa dostat z nejakej prazdnoty, ktora sa mu v srdci a dusi vytvorila kvoli nejakym negativnym dovodom, ale tu by som rozlisovala, pretoze v tomto pripade ci im podobnych pripadov ide len a len o vyhovorku, preco som nezodpovedna, a preco davam ruky prec od zodpovednosti za svoj zivot, za zivot svojich deti.
Na slovensku je caste myslenei - robim bez uvazenia. Nieco sa pokasle - to ja za to nemozem. Kazdy clovek ma urcitu svojpravnost, ano, v obcianskom mozno aj ta pani ma, ale mentalne je uplne mimo, mentalne sa zasekla prave v tych piatich rokoch vyvinu... a to nemusi byt mentalne postihnuta ale nedokaze vnimat realitu a nedokaze riesit problemy. Ja si myslim, ze je tu vela zien, ktore si presli traumami, ktore nemaju uplne rodiny, teda nepochadzaju z nich, ktore mali rodicov na drogach/alkohole...ale vstali a prevzali zodpovednost za svoju rodinu, za svoje zivoty, za svoje deti.
Ja osobne nechapem to, zeby niekto tu pani sudil, skor ludia citia s detmi, ktore ma a ktore naozaj za nic nemozu. Tvrde slova urcite tej pani nepomozu, ani neratam ze by "precitla zo svojho deliria", pretoze toto su vecne smoliarky, ktorych zivot vzdy bude len o problemoch - a opat, nie je to vecou ich minulosti, ale neschopnosti vnimat realitu a prevziat zodpvoednost za svoj zivot. Ale urcite na obdiv nie je jej spravanie, skor na smutok, smutok voci tym detom.
A "pseudopomoc" nijak jej nepomoze... iba jej bude umelo jej delirium predlzovat a drzat ju v tom, ze vlastne ona je ta obet... Netvrdim, ze do urcitej miery nie je obetou, ale pokial sa nespamata, bude to pre nu len tazsie a tazsie.

mima4
11. dec 2014

@steffi22
nikto nema nalinajkovany zivot, nikto nema idealne faktory vo svojom zivote, a nikto nema zabezpecene stastie a krasnu vydlazdenu cesticku zivotom... mozno do 10 % obyvatelstva, ale vacsina ludi sa narodila do realneho sveta, realnych problemov, tazkosti, bojov... ako hovoria francuzi c ´est la vie.
Ale to co nasleduje v zivote, je do velkej miery ovplyvnitelne nasimi rozhodnutiami (su tu vynimky ako choroby, postihnutia, smrt, atd) a pokial clovek raz nechce, tak nechce. Vzdy budu ludia hladat vyhovorky preco sa veci nedaju, preco to nepojde, a pravdaze budu za svoje neuspechy vinit vsetkych a vsetko a kritiku odmietat.
Bud clovek chce menit veci, alebo ma vyhovoriek ako koza bobkov a tu nejde o stastie/nestastie, ale o ludsku hlupost, ludsku nezodpovednost, ludsku pasivitu. Sama poznam ludi, ktori maju naprd zivot ale nie si ochotni v nom nieco menit, aj ked mozu.

soporova
11. dec 2014

Je jedno že ich má 9, ide o tie deti a tie si nevybrali kde sa narodia, je to smutné, a mala by mysliet mamička na ich dobro, teda tých čo už tu sú, aby deti mohli byt detmi, ale nám neprináleží ich sudit, my len môžeme aspon na chvílu spravit krajší život tým detičkom.

musla12
11. dec 2014

@pemasinika kebyze ich poznáš tak by som aj ja pár eúr poslala ale takto nie,lebo môže to byť pravda a aj nemusi,už pár krát tu na MK som bola oklamana

pemasinika
autor
11. dec 2014

@musla12 osobne nepoznám, ale aj tak ti za ochotu ďakujem.

musla12
11. dec 2014

@mima4 ale majú aj niektoré baby pravdu že zato môže len ona,lebo keď vedela akecho má chlapa že to musí byť či chce či nie tak si mala dať niečo predpísať,a zvlášť keď vedela ako sa majú detí keď je ich menej a že sa ešte chorsie budú mať keď ich bude viac lebo bude viac výdavkov

musla12
11. dec 2014

@pemasinika nedavno tu v skupine kde sa pomacha mamičkám v hmotnej núdzi tak sme jej viaceré poslali a nakoniec sa prišlo nato že v hmotnej núdzi nebola že jej chlap zaraba 1000 eúr

romana19
11. dec 2014

@musla12 Matka, ktorá miluje svoje deti, tak myslí aj na tie nenarodené a preto ako je žene od prírody dané rodiť, tak je žene dané o tom aj rozhodovať. Aj jaľutujem deti, samozrejme, lenže dotyčnú nepoznám, a nechcem krivdiť, ale poznám ľudí, ktorí dokážu slušne vyžiť z ľútosti iných.

pemasinika
autor
11. dec 2014

@musla12 aj to sa stáva, viem, že niekedy platí za dobrotu na žobrotu. Opatrnosť je vždy na mieste, ja nevravím, ale potom na to doplácajú tí, čo to naozaj potrebujú a kvôli takým sa im pomoci nedostane.

musla12
11. dec 2014

@romana19 keď už volá tehotná tak určite že musí myslieť aj na nenarodene l.lenže ja som myslela že mochla rozmýšľať keď ešte tehotná nebola

mamulienka30
11. dec 2014

@admin mimochodom po kauze happy sa nevravelo, ze na modrom koniku je dost takymto zobravym poziadavkam? Ze to budete kontrolovat a posuvat ked treba do dobrych ruk a mazat? Toto je uplne nepreverene a posielaju sa tam cele baliky veci evidentne. Aby si to tu zeny nenasli o par dni na bazare... ved ani zakladatelka temy ju nepozna osobne (!!!!)

musla12
11. dec 2014

@pemasinika áno kvôli takým človek už nepomôže nikomu lebo ako aj ja rozmysla že čo keď aj ona klame,

musla12
11. dec 2014

@mamulienka30 a to sa dá preveriť?

mamulienka30
11. dec 2014

@musla12 - ano cez obecny urad, musia takuto rodinu poznat 😉 Preveruje sa meno a adresa a pocet prihlasenych na tuto adresu, je to uplne normalna poziadavka... ak tam zije len jedna vyzrana ciganecka s frajerom, vieme ktora bije 😀 Rovnako admin moze poziadat o stretnutie, skype telefonat ;)

romana19
11. dec 2014

@musla12 myslela som to tak, že ked má problém uživiť tri, nebudem rozmýšlať nad dalším tuctom detí. Podľa mňa ešte ani neskončila. Ožratý chlap ju pretiahne, ona mu vyhovie, aby mala s ním pokoj a potom nebude mať pokoj ďalších X rokov, kým následok jej vyriešeného pokoja nevychová. Už tam boli deti a dosť a čo v jej živote robil niaky ožran??? Čo riešila? pomoc pri výchove detí, partnera alebo sex? A niekto sa tu ide rozčuľovať, čo tu kritizujeme nešťastnú matku a čo ju súdime?

mima4
11. dec 2014

@romana19

co sa tyka sudenia a kritizovania, stacilo by tu uviest, ze uvedena mamka je romka a hned by damy tu zmenili svoju retoriku.. 😉
A take zeny, co sa spravaju nezodpovedne, ony nemaju potrebu rozmyslat... a stavat sa zodpovedne... o tom su presne aj tie psychodebilisticke relacie typu modre z neba...kde si zavolaju rodinu s 10timi detmi, co pomaly vsetci hladuju a pritom je x rodin, co ma 2 deti, obaja rodicia makaju, maju nedostatku, a nemaju potreby sa pretrcat a zobrat.

dai
11. dec 2014

Hm... celkom ma zaujali niektore vase postoje baby🙂 keby sme sa dozvedeli ze ide o ciganku s 9timi detmi vyrastajucu v otrasnych podmienkach zbasilnovanu od mala ... tiez by ste boli taketo napomocne? Ci v tom pripade by to bola asocialka zneuzivajuca system? Ak ide ale o bielu s tym istym osudom tak je to zrazu tazky skusany zivot, nemoznost zmeny a milion inych dovodov preco je ona na rozdiel od tej ciganky obdivuhodna matka...🙂 hm, fakt na zamyslenie tento rasizmus co si nosite v sebe☹
K celemu pripadu len tolko: hadzanie ulovenych ryb este nikdy nikomu nepomohlo, naucit chytat ryby je uz o niecom uplne inom... verim v charitu kde je to potrebne, neverim v charitu postavenu na alibizme...

romana19
11. dec 2014

@mima4 rodiny už dnes dotujú naše vydarené zdravotníctvo a školstvo, kde môžu tam je občan ošklbaný, ovšem diplomaticky a ja osobne som presýtená článkami, ktoré začínajú Pomôžte.................. .
Pomohla som, ale tam kde to chýbalo a nie tam, kde chýbal rozum. Môžeme sa tu rovno začať skladať na palivo do helikoptér, ktoré môžu húfne zhadzovať charitatívne balíčky plodným mamičkám.

Veď otcovia hádam aspoň tie balíčky pozbierajú................

musla12
11. dec 2014

@romana19 veď tak som to aj ja myslela že zato si môže sama že má toľko deti a nemá ich s čoho živiť,mala 5 deti a videla čo odnej alkoholik stale chce tak simala dať niečo predpísať

mima4
11. dec 2014

@romana19
ja osobne cast mojho prijmu davam na pomoc ludom, ale tam, kde vidim zmysel tej pomoci, kde to prinasa efekt. Nema zmysel liat vodu do vedra bez dna. Su tu ludia, ktori realne potrebuju pomoc a su aktivni v rieseni ich problemov a potom je tu kopec ludi, ktori ziju v tom, ze druhi (stat, spolocnost, cirkev, jednotlivci, organizacie,...) maju povinnost sa o nich starat.

romana19
11. dec 2014

@musla12 Ženy čo čakajú tretie , štvrté dieťa zakladajú diskusie, či to s manželom zvládnú a tieto hrdinky, čo neviem komu chcú čo dokázať rodia ako jablone. Ľudia majú aj deväťnásť detí, ale pracujú, sú na to dvaja, podnikajú, žijú tak ako keby mali dve tri deti, ale toto je skutočne choré, to sa nedá toľkým deťom ani normálne venovať.

romana19
11. dec 2014

@mima4 Najstaršie má 16 ročné a tak reálne má šancu si nájsť niakeho partnera, ktorý jej pomôže a bude ochotný počúvať plač cudzích detí? Má šancu si nájsť prácu, keď dorodí?

Ľudia, ktorí reálne pomoc potrebujú ako píšeš, nie sú terčom kritiky a v tichosti im pomôže ktokoľvek. 🙂

musla12
11. dec 2014

@romana19 niektoré sú fakt že trapky ako aj nedavno bolo v siedmom nebi chlap jej zuby vybil nôž ponej chodil a ona snim zostala lebo že cho má rada,a vilo ešte takej pomáha,veď zato si mochla sama aj zato mochla ona že on deti bil lebo mochla odísť od necho