icon

Používali ste La Roche Posay Lipikar pri normálnej pokožke?

21. dec 2023

Čítala som že je vhodná na suchu pokožku so sklonom k ekzémom. Preto ma zaujima či ju môžem dať dcérke i keď ma normalnu pokožku. Či jej to nemôže uškodiť.
Myslím telové mlieko, vďaka 🙂)

klip0
21. dec 2023

Môžeš, je fajn aj ako prevencia. Avšak ak nemá.ziaden problém, zbytočne by som nedávala nič. Teda predpokladam že ide o novorodenca/babatko

vnina
21. dec 2023

Lipikar udrzi na kozi spravny mikrobiom a tym padom dietatko predchadza ekzemu a suchej kozicke, ktora hrozi vsetkym detom v tomto obdobi. Existuje Lipikar balzam a tiez Lipikar balzam light

autor
21. dec 2023

@klip0 ide o ročne bábätko

autor
21. dec 2023

@vnina a čo by ste mi skor z týchto druhov odporučili? Aký je v nich zásadný rozdiel? Ďakujem ❤️

zorkahorka
21. dec 2023

Moj syn ma ekzem a pouzivame ho. Ale nie pravidelne. Len ked ma suchsiu pokozku a svrbi ho. Starsi ekzem nema, nikdy som ho nicim nenatierala. Podla mna to nie je potrebne

anavixy
22. dec 2023

Ano, mozes ho kludne pouzivat aj na normalnu pokozku, hydratacia a vyziva ziadnej pokozke neublizi. To, ze normalnu pokozku netreba kremovat denne (ako tu viacere tiez pisu) som ti uz pisala v minulej otazke, to uz je tvoja vec. Rozdiel medzi balzamom a balzamom light je v texture, balzam light ma byt lahsie vstrebatelny.

andreatytler
22. dec 2023

Ja pouzivam denne na tvar a ruky, lebo tie umyvam denne. Hlavne tie ruky niekolkokrat denne a aj mydlom, a tak ich potrebujem nakremovat.

luckajozko21
22. dec 2023

pouzivam u rocneho dietata, ktore nema kozny problem. Ale nie vzdy. Mame balzam aj sprchac. Ak vidim, ze ma trosku suchsiu kozu, tak po kupani davam balzam. Ak sa mi zda v pohode, tak nedavam nic. Tak isto sprchac, niekedy umyvam iba vodou, niekedy sprchac, niekedy pena do kupela. Riad sa dietatom, nie obalom vyrobku

autor
22. dec 2023

@luckajozko21 a ste spokojná s balzamom? 🙂)

luckajozko21
22. dec 2023

Ano je velmi jemny, bez parfumu co mi vyhovuje. V lekarnach urcite budu mat aj vzorky, tak aj to je cesta na vyskusanie 🙂

amelia89
22. dec 2023

to je proste najlepsi hydratacny krem co mam. pomohol nam pri ekzeme ale teraz ho pouzivame uz “len tak”. Mame doma taku tvrdu vodu a vidim ze deti su suchsie, a ja ho pouzivan tiez. Aj syndet (sprchac) aj lipikar baume ap+