Vaše skúsenosti s La Roche-Posay

Vitajte vo fóre Modrého koníka! Hľadali sme 10 žien v každom veku s rodinkou, ktoré trápi suchá až veľmi suchá pokožka. A našli sme ich pre testovanie s La Roche-Posay, LIPIKAR telového mlieka a LIPIKAR a upokojujúceho ochranného sprchového gélu, ktorého výsledky si môžete prečítať v riadkoch nižšie.

LIPIKAR mlieko - vyživujúce telové mlieko s rýchlo vstrebávajúcou textúrou je vhodné pre celú rodinu. Tento prípravok vyhovuje náročným požiadavkám citlivej a suchej pokožke detí, rodičov aj starých rodičov. Účinnosť bola preukázaná na pokožke všetkých vekových kategórií.

Upokojuje, chráni a hydratuje počas 48 hodín pomocou účinných látok ako protizápalový Niacinamid, obnovujúci a hydratačný Cold Cream, výživné a relipidačné maslo z Karité a upokojujúca termálna voda La Roche-Posay, ktorá pôsobí proti podráždeniu pokožky.

LIPIKAR upokojujúci ochranný sprchový gél - inovatívny prípravok, ktorý sa každým sprchovaním stará o vysušenú a citlivú pokožku celej rodiny. Je bez mydla, parabénov, fyziologického pH, čo je pre boj so suchou pokožkou dôležité. Sprchový gél prešiel prísnym testom a dermatologickou, pediatrickou, oftalmologickou a gynekologickou kontrolou. Poskytuje upokojenie a ochranu po celý deň. Obsahuje upokojujúci Niacinamid a ochranné bambucké maslo. Počas sprchovania vytvára jemnú a bohatú penu a je vhodný, okrem pokožky tela, na tvár dospelých a dojčiat, tak aj na detskú vlasovú pokožku a intímne partie.

Prečítajte si recenzie žien, ktoré La Roche-Posay testovali celý mesiac a napísali pre vás podrobné recenzie z testovania a zachytili tak svoje dojmy a názory.

Budú vaše skúsenosti rovnako pozitívne ako tie ich?

Viac o La Roche-Posay nájdete na stránke: http://www.laroche-posay.sk/

---

Prípravky tejto dermokozmetiky sa testovali opäť.

Mamičky testovali prípravky La Roche-Posay LIPIKAR AP+ a dopriali svojim ratolestiam tú najlepšiu starostlivosť. Tu sa dozviete, ako pomohli prípravky LIPIKAR AP+ pokožke tých najmenších: https://www.modrykonik.sk/forum/modry-konik-testuje/vase-skusenosti-s-pripravkami-lipikar-ap-od-znacky-la-roche-posay/

Testovanie produktov značky La Roche-Posay

Milé mamičky,


veľmi často sa zapájam do súťaží a testovaní tu na Modrom koníkovi, ale aj na iných stránkach. Konečne sa mi pošťastilo a prišla mi správa, že som bola vybratá na testovanie produktov značky La Roche-Posay, ktoré sa starajú o citlivú pokožku a pleť, ktorá je suchá, pne a potrebuje vláčnosť a hydratáciu. No a to je presne tá moja. Ďakujem za možnosť vyskúšať tieto produkty.


Mám 22 rokov a moja pokožka je suchá a citlivá. Vnímam to najmä na pleti, ktorá sa absolútne nemastí, neustále mám na nej šupinky, alebo suché miesta, je začervenaná, niekedy cítim pnutie a veľmi ľahko mi ju niečo rozdráždi. Podobné prejavy mám aj na tele (ruky, nohy, najmä v zimnom období je to hrôza, žiadne krémy nepomáhajú), taktiež mám často na koži šupinky a o začervenaní a podráždení ani nehovorím.  Produkt, ktorý by moju pokožku dokonale vyživil a vyhovoval by jej, som ešte nenašla.


Možno to bude aj tým, že neinvestujem do starostlivosti o pleť a pokožku veľa a ani nemám možnosť skúšať niečo nové často. Takže som sa veľmi potešila, že mám možnosť vyskúšať práve takéto produkty a s radosťou som sa vrhla na testovanie.


Čo som testovala:


Prípravky radu LIPIKAR pre suchú až veľmi suchú citlivú pleť - telové mlieko a sprchový gél.


LIPIKAR telové mlieko


Lipkar telové mlieko je mlieko s rýchlo vstrebávajúcou textúrou. Tento prípravok vyhovuje náročným požiadavkám citlivej a suchej pokožky. Účinnosť bola preukázaná na pokožke všetkých vekových kategórií. Prípravok je bez parabénov.


Upokojenie, ochranu a hydratáciu počas 48 hodín zabezpečujú účinné látky:

  • protizápalový niacinamid, ktorý tlmí podráždenie a je výborne tolerovaný.
  • obnovujúci a hydratačný Cold cream, ktorý je kombináciou obnovujúcich lipidov a pôsobí ako náplasť na suchú či popraskanú pokožku.
  • výživné a relipidačné maslo z karité je jedným z najúčinnejších prírodných emoliencií, ktoré sa postarajú o pnúcu suchú pokožku.
  • upokojujúca termálna voda La Roche-Posay, ktorá pôsobí proti podráždeniu pokožky.


Moje dojmy:


Telové mlieko má jednoduchý biely obal. Prišlo v krabičke, na ktorej je napísané na akú pokožku je produkt určený, čo obsahuje, pre koho je a ako sa používa. Na samotnej tube tieto informácie nie sú napísane v našom jazyku, čo by pre mňa osobne bolo praktickejšie, keďže krabičky vyhadzujem. Ale je to telové mlieko, na jeho použití nie je nič náročné. Telové mlieko má 200 ml.


Otváranie je obyčajné a praktické. Ako prvé som hneď zisťovala vôňu. Z tuby som nič necítila, tak som si trošku mlieka rozotrela na ruke a zistila som, že produkt je neparfumovaný. Pri telovom mlieku mi to vôbec neprekáža, naopak, považujem to za výhodu, aspoň mi pokožku nič zbytočne nedráždi. Telové mlieko je hutnejšej konzistencie, po pokožke sa ľahúčko rozotiera. Do suchej pokožky sa vsakuje okamžite, no do vlhkej pokožky to trvá trošku dlhšie. Použila som ho večer po sprchovaní a pokožka bola na dotyk príjemne hebká a hydratovaná ešte ráno. Aj moja pleť už po pár použitiach bola bez šupiniek a vyzerala sviežo a oddýchnuto. Na pokožke nelepí a nezanecháva na nej ani mastný film, zostáva po ňom naozaj vyživená. Toto telové mlieko som skúsila aj na čerstvo oholenú a podráždenú pokožku a výsledok bol skvelý. Pokožka po holení bola upokojená, zmiernilo sa aj jej začervenanie a to je pre mňa obrovské plus. Hocikedy cez deň si ním natriem suché ruky, alebo tvár a výsledok je okamžitý. Cena sa orientačne pohybuje okolo 13€ (podľa toho, čo som našla na internete).



Z tohto produktu som veľmi milo prekvapená a určite vám ho odporúčam vyskúšať.



LIPIKAR upokojujúci ochranný sprchový gél


Tento sprchový gél sa každým sprchovaním stará o vysušenú a citlivú pokožku celej rodiny. Je bez mydla, parabénov, fyziologického pH, čo je pre boj so suchou pokožkou dôležité. Sprchový gél prešiel prísnym testom a dermatologickou, pediatrickou, oftalmologickou a gynekologickou kontrolou. Poskytuje upokojenie a ochranu po celý deň. Obsahuje upokojujúci niacinamid a ochranné bambucké maslo. Počas sprchovania vytvára jemnú a bohatú penu a je vhodný, okrem pokožky tela, na tvár dospelých a dojčiat alebo aj na detskú vlasovú pokožku a intímne partie.



Moje dojmy:


Sprchový gél je v priehľadnej modrej fľaštičke, ktorá má 400 ml. Je praktická, a má pekné prevedenie, sadne akurát do ruky. Informácie nájdete na zadnej strane, tentokrát aj v našom jazyku.


Po otvorení cítim krásnu vôňu. Je svieža a strašne mi niečo pripomínala, vedela som, že nejaký sprcháč s takou podobnou čistou vôňou som už mala. A neskôr som na to prišla – pripomína mi vôňou sprcháč od Fa – Magic oil Blue Lotus. Konzistencia je dosť tekutá, jemne gélová. Po pokožke sa dobre rozotiera a jemne pení. Na obale je napísané, že sa má vmasírovať a potom opláchnuť. Tento sprchový gél je vhodný aj na intímne oblasti a musím súhlasiť, že je naozaj veľmi príjemný a nedráždi, dokonca ani neštípe v očiach. Po opláchnutí je pokožka voňavá a cítim ju ešte dosť dlho po umytí. Pre mňa je táto vôňa príjemná, no niekomu môže parfemácia aj prekážať. Každopádne zostáva pokožka hydratovaná a vláčna. Cena sa pohybuje orientačne okolo 9€.



Zhrnutie:


Tieto produkty som poctivo pravidelne testovala jeden mesiac a môžem povedať, že mi sadli. Po pravidelnom používaní vidím zmeny na pokožke, čo sa týka suchých miest, napríklad na nohách, alebo predlaktiach. Obľúbila som si najmä telové mlieko, to si určite po minutí zaobstarám znovu.  Žiadne negatíva, alebo niečo, čo by mi na produktoch vadilo, som nepostrehla. 


Určite ich  odporúčam vyskúšať každému, koho trápi vysušená a citlivá pokožka a stále nevie nájsť vhodné produkty na starostlivosť o ňu.


Snažila som sa vám tieto produkty čo najlepšie predstaviť a opísať moje dojmy z nich. Dúfam, že niekomu táto recenzia pomôže. Ďakujem ešte raz za možnosť testovať a vyskúšať niečo nové. 🙂   


S pozdravom, Monika.


#test_larocheposay


Ako som testovala La Roche-Posay

Musím sa priznať, že som ešte nikdy nič netestovala. Kozmetiku La Roche-Posay poznám z "videnia", teda z lekární už dlhšie, nikdy som ju však reálne nevyskúšala. Preto ma veľmi oslovila možnosť zapojiť sa do testovania. Čuduj sa svete - vybrali ma, a tak som už len netrpezlivo očakávala kuriéra. Ten bol veľmi rýchly, a tak testovanie mohlo začať. 


Vždy v jesennom období ma trápi suchá pokožka. Najmä nohy sú vždy suché a drsné ako rašpľa, tiež ruky a tvár mám ako sušenú slivku. Keďže jeseň práve nastupuje, prišiel mi tento balíček veľmi vhod. Testovala som telové mlieko a sprchový gél.



Sprchový gél Lipikar Gel Lavant ma veľmi pozitívne prekvapil. Mdlo vyzerajúca 400 ml fľaštička s gélovou konzistenciou príjemne prevoňala celú kúpeľňu, na túto vôňu sa namotali aj moje deti. Ocenila som najmä to, že gél je celotelový, teda som s ním mohla umývať i deťom vlásky. A tiež to, že je vhodný pre celú rodinu, čomu zodpovedala aj jeho veľkosť. Ja osobne som ho využila pri holení aj po športe. Pokožka zostala jemná, vláčna a voňavá. Nebol až taký hydratačný, ako som očakávala, ale našťastie - bolo k dispozícii i telové mlieko, ktoré to zachránilo.


Mlieko Lipikar Lait/Lotion je veľmi jemné, príjemne a ľahko sa rozotiera, je bez vôňe a má objem 200 ml. Musím sa priznať, že mi chýbala vôňa, no inak bolo veľmi dobré. Nielen, že premastilo celú pokožku tela, ale používala som ho raz za týždeň aj ako hydratačnú masku na tvár. Výsledok bol veľmi dobrý, zmizlo svrbenie, pálenie i pocit napnutej pokožky. 


Či by som odporučila tieto 2 produkty značky La Roche-Posay na základe vlastných skúseností? 

Za mňa áno, no najmä ľuďom, ktorí nemajú príliš suchú až atopickú pokožku. Oba výrobky sú univerzálne a vhodné pre celú rodinu, čo ocenia najmä ľudia, ktorí majú radi minimalizmus a nevyžívajú sa vo fľaštičkami preplnenej kúpeľni. Tiež je vhodné vziať si ich na dovolenku - v kufri nezaberú veľa miesta, stačia vám tieto dve veci a zubná kefka s pastou 🙂


#test_larocheposay


„Čože?! Takú drahú kozmetiku...

... mám používať?!“, pomyslela som si stojac v lekárni pred vitrínou plnou rôznych fľaštičiek a túb La Roche-Posay, vraj značky vhodnej aj pre pre ľudí s extrémne suchou pokožkou. V ambulancii mojej kožnej sme totiž práve doriešili môj ekzém, ktorý sa mi v tom období opäť zhoršil a ona mi, medzi iným, strčila do ruky leták so všetkými výrobkami značky La Roche-Posay a pár vzorkami so slovami, že je perfektná.


„Hmm... perfektná možno je, ale nie som Onassis“, pomyslela som si v duchu a od lekárničky si prebrala len krémy a tabletky z receptu. Doma som vzorky síce vyskúšala a zaujali ma, no tým sa to pre mňa skončilo. To bolo v januári.



Začiatkom leta prišlo rozhodovanie, ktorý opaľovací krém pre nás s dcérkou (4,5 roka) kúpim. Mimi vzplanul ekzém ešte ako bábätku, no po krátkom čase sme ho ukľudnili a odvtedy má pokožku celkom dobrú. Napriek tomu dávam aj u nej na kozmetiku pozor. Doteraz sme používali opaľovacie krémy od Dylong a Bioderma. Nebolo to však úplne ono. Spomenula som si na odporúčanie kožnej a povedala som si, že vyskúšame teda tú „drahú značku la roš pozé“ a kúpila som Anthelios Mlieko pre deti SPF 50+/PPD 38, ktoré však, na moje milé prekvapenie, spadalo do cenovej kategórie vyššie spomenutých opaľovacích krémov. Čiže pohoda. Používali sme ho obe celé leto a bol veľmi príjemný na pokožke, dobre sa rozotieral, jedno ranné natretie nás chránilo celý deň, skrátka spokojnosť.



A potom Modrý koník prišiel s testovaním kozmetiky La Roche-Posay. Paráda! Ani sekundu som neváhala - prihlásila som sa a vyšlo to! Tak som s dcérkou dostala možnosť vyskúšať LIPIKAR telové mlieko a LIPIKAR upokojujúci a ochranný sprchový gél. Doručenie výrobkov Modrý koník načasoval výborne, v pondelok 4.9. mi ich priniesol kuriér domov a v utorok 5.9. sme odchádzali na dovolenku. Pocestovali teda s nami k moru.



LIPIKAR upokojujúci a ochranný sprchový gél má veľmi príjemnú, jemnú a dlhotrvajúcu vôňu. Pripomína mi vôňu mora, možno práve preto, že sme ho používali na dovolenke. Dcérka ho používa rada, páči sa jej vôňa a balenie. Ja oceňujem, že nedráždi a sprchovanie s ním si človek naozaj užije. Neuznávam totiž až tak sprchové gély, myslím si, že je v nich oveľa viac chémie, než v tuhom mydle. Určite záleží od stavu pokožky, na tú moju sa však „sprcháče“ príliš nehodia, štípu ma a dráždia. Sprchový gél od La Roche-Posay som však znášala dobre a vedela by som si predstaviť používať ho pravidelne, no zdalo sa mi, že si ho musím dať na seba fakt veľa, aby som mala pocit, že som celá „namydlená“. Pení len jemne. Prenechala som ho teda dcérke, ktorá sa z neho vytešuje doteraz, takže nakoniec sme ho neminuli až tak rýchlo ako som si pôvodne myslela.



Nebudem zastierať, LIPIKAR telové mlieko na mňa urobilo oveľa väčší dojem. Dcérka ho odmietla používať, povedala, že smrdí. Je pravda, že ani ja by som ho nezaradila medzi telové mliečka s vábnou vôňou, najmä ak si ho dáte po tom pekne voňajúcom sprchovom géle, ale mne to nevadí. Za svoj život som vyskúšala toľko rôznych krémov a telových mliek určených na ekzematickú pokožku, že mi je jedno ako voňajú, dôležité je, aby fungovali. A LIPIKAR telové mlieko funguje! Používala som ho na celé telo a tvár. Pokožku po kúpeli pekne upokojilo, udržalo ju hydratovanú a dokonca som mala pocit, že tvár sa mi po niekoľkých dňoch po ňom vyhladila a zmizlo aj začervenanie.


Ekzémom momentálne trpím najviac na dlaniach a prstoch na rukách a telové mliečko ma:

1.) neštípalo – to je fakt skvelé, pretože pokožku na rukách mám skoro stále popukanú, 

2.) ukľudnilo – ruky ma prestali svrbieť, 

3.) regenerovalo – nemusela som používať kortikoid a to hovorí za všetko.


Nakoniec som presvedčila aj Mimi. Na zadočku a zápästí totiž mala tzv. lišaje, ktoré ani more nepomohlo vyliečiť. Na zápästí jej ostal doteraz, lebo si bohužiaľ to miesto ľahko dočiahne a často škriabe, s tým bojujeme, ale na zadočku po týždni lišaj úplne zmizol, z čoho mám naozaj veľkú radosť.  



Čo dodať na záver? 


Ďakujem Modrému koníku a firme La Roche-Posay, že sme dostali možnosť vyskúšať ich výrobky. Zanechali vo mne pozitívny dojem, napriek vyššej cene si myslím, že človek dostane naozaj kvalitu a určite ich odporúčam každému, kto má problémovú pokožku a už nevie čo by na ňu mohlo pomôcť.


#test_larocheposay

Ako sme si rozmaznávali telo

Ahojte. Volám sa Martina, mám 40 rokov, jedného manžela a tri deti. Na prvý pohľad celkom normálna rodina. Ale my sme veľmi zvedaví, radi skúšame nové veci, a tak som sa ihneď po koníkovskej výzve na možnosť testovať produkty svetoznámej značky La Roche-Posay prihlásila a netrpezlivo čakala, či budeme môcť testovať na vlastnej koži to, o čom sme už počuli, čo sme videli, ale nikdy neskúsili.


 Šťastie bolo asi unavené, tak sa usmialo aj na nás a tak sme netrpezlivo očakávali previazanú škatuľku, v ktorej sme našli sľúbené. A to LIPIKAR upokojujúci a ochranný sprchový gél a LIPIKAR telové mlieko, dodané expresnou rýchlosťou.



Keďže aj prvý dojem býva dôležitý, môžem povedať, že oba výrobky majú príjemný, jednoduchý obal, tvar, dokonca aj bielo-modrá farebná kombinácia vo mne zanechala príjemný pocit sviežosti, čistoty, ľahkosti a pohladil aj moje vizuálne zmysly.


TELOVÉ MLIEKO LIPIKAR LAIT/ LOTION



Naša najmladšia dcéra má od narodenia poškodenie kože a často navštevujeme kožného lekára. Toto telové mlieko podľa informácií od výrobcu obsahuje termálnu vodu, bráni vysušovaniu, hydratuje 48 hodín, je vhodné aj pre rizikové skupiny ako sú kojenci, dôchodcovia, nie je parfémované, jednoducho obsahuje samé dobré a nám vyhovujúce veci. Keďže sme boli celé leto vystavovaní slnečným lúčom, slanej, či sladkej vode, naša pokožka bola veľmi suchá, miestami až šupinatá. Používaním mliečka tento stav ustúpil, ale musím povedať, že je lepšie hydratovať celé telo aspoň raz za 24 hodín, najlepšie po dobrej sprche, alebo kúpeli, aby sa pekne účinné látky dostali cez otvorené póry čo najhlbšie. Nemyslím, že ho stačí použiť raz za 48 hodín. Osobne vyzdvihujem, ze nie je parfémované, na tento účel máme predsa svoje obľúbené vône. Konzistencia veľmi príjemná aj na dotyk, ani nerozotierateľná, ani riedka, hustota na 1☆. Veľmi rýchlo vsakuje do pokožky, nezanecháva mastný film, tým pádom neznečisťuje oblečenie.



SPRCHOVÝ GÉL /LIPKAR GEL LAVANT



Aj tento výrobok z rovnakého radu obsahuje termálnu vodu, má fyziologické pH, je bez myda, bez parabénov, všetko sú to " zdravé veci". Je príjemnej farby a konzistencie, mierne parfémovaný, čo nám veľmi nevoňalo, hoci vôňa je nevtieravá, ale myslím si, že nepasuje každému nosu. Radšej by som ho prijala bez vône, podobne ako je to pri telovom mlieku. Ako výrobca sľubuje nedráždi oči, ani tie najfajnovejšie očká našej princeznej. Jeho veľkou výhodou je, ze jedným výrobkov si dokážeme umyť celé telo, vrátane vlasov, intímnych partii až po päty. Za seba vyzdvihujem, že nevytvára veľa zbytočnej peny, ktorá nie je vždy znakom riadnej čistoty. No, čo i keď je sprchový gél najjemnejší k pokožke, je potrebné aj po použití tohto gélu telové mlieko, nakoľko pokožka ostáva mierne napnutá.


No a čo je možné dodať na záver?


V prvom rade, by som sa chcela aj touto formou poďakovať MK a zástupcom La Roche-Posay za príležitosť, že sa naša rodina mohla aktívne zapojiť do projektu. Bolo nám cťou! 


A či by som vám vyskúšané produkty na základe vlastných skúseností odporučila? Samozrejme a vrele! Keďže som ich otestovala na vlastnej koži, môžem potvrdiť, že ich meno ma dobrý chýr opodstatnene. Bola som príjemne prekvapená. Či už vás trápia, alebo nie kožné problémy, vaše telo si zaslúži kúsok ho rozmaznávať. Ďakujem, že ste si našli čas na prečítanie a verím, že som vám aspoň trošku pomohla pri rozhodovaní. 


Martina.


#test_larocheposay

Recenzia: La Roche-Posay Lipikar

Kde bolo tam bolo, bola raz suchá pokožka. Atopická pokožka. Pokožka, ktorú vysušoval aj obyčajný vzduch. A vtom prišiel Lipikar. Sľuboval ako správny rytier ochranu, jemnosť a upokojenie... Oj, škoda, že život nie je vždy rozprávka. 



Telové mlieko La Roche-Posay

Lipikar Lotion je telové mlieko s obsahom termálnej vody. Podľa popisu má zaručiť 48 hodinovú hydratáciu, brániť vysušovaniu pokožky. Vhodný pre kojencov, dospelých aj seniorov. A na záver, je bez parfému.


Pekný opis ako všetko, čo sa má predať. Používala som ho dvakrát denne na tvár a dekolt. Na telo som ho využívala menej často, keďže krémujem iba suché miesta. Pravidelne som ním ošetrovala pokožku nôh a rúk. A výsledok?



Nebolo to zlé, to vôbec nie. Ale ani dokonalé. Môj testovaný produkt v objeme 200 ml sa predáva za cca 10€. Dá sa. 


Čo sa mi na ňom páčilo?

Je bez vône, čo mne osobne vyhovuje. Chcem, aby vynikol môj parfum a nie krém na tvár. Avšak priateľovi nevoňal a pes radšej ušiel do druhej izby. Podľa mňa nemá takmer žiadnu vôňu. Ďalším veľmi super aspektom tohto krému bola jeho konzistencia. Bol veľmi ľahký, dobre sa rozotieral a rýchlo vsiakol. Pokožku nenechal vysušenú niekoľko hodín (testované v rôznom počasí, ako v reklame na Taft).

 

Čo mi nevyhovovalo?

Určite nehydratuje 48 hodín. Objavil sa mi na rukách párkrát atopický ekzém. Tajne som dúfala, že sa mu vďaka pravidelnému krémovaniu týmto mliekom vyhnem, ale očividne nie. Ekzém sa mi objavil ale IBA na rukách, inde ostala pokožka veľmi príjemná. 


Zloženie

Preštudovala som si zložky krému. Obsahuje samé premasťujúce  zložky, pár vitamínov a olejov. Nič čo by malo výrazne alergizovať.


4 hviezdičky z 5

Je to fajn, ale za tú cenu by som chcela viac. Aby som sa po ňom nevyhádzala. A aby nesľuboval 48 hodinovú hydratáciu.



Sprchový gél La Roche-Posay 


Upokojujúci sprcháč Lipikar Gel Lavant, vhodný na telo i na tvár, je cítiť po celej kúpeľni. Dlho. Moc dlho. Ako som vyššie písala, nie som zástanca silnej vône. Najmä ak pôsobí dosť lacno. Ale ak vám vonia značka Fa a podobne silné sprchové gély, tak si prídete na svoje. Čo za vôňu sa snažili napodobniť, som za celý mesiac nezistila.


V opise uvádzajú, že nedráždi oči. Poviem vám to úprimne, to je kravina na tretiu. Prišla som na to hneď prvý deň, keď sa mi nechtiac dostal do oka a štípalo to ako už dlho nie. Celý večer som chodila ako paródia na pirátskeho angorského králika.




Pes do kúpeľne po mojom sprchovaní odmietal vojsť. Predáva sa od cca 8€ za 400 ml.


Čo sa mi páčilo?

Umyť umyl. To by sprchový gél mal robiť.


Čo sa mi nepáčilo?

Vôňa v žiadnom prípade. A už duplovane som nečakala, že bude tak vysušovať.  Nepoužívam často gély práve pre túto ich vlastnosť, radšej sa sprchujem iba čistou vodou. Ale keďže som sa podujala na recenziu, tak som sa obetovala pre vás (= pokus o vtip :D ). Vysušoval mi tvár aj telo. Slovo upokojujúci by som z jeho opisu škrtla.


Keď vám to zhrniem, ak si kúpite sprchový gél Lipikar,tak si kúpte aj ich krém. Z toho dôvodu, že čo gélom vysušíte, musíte potom nakrémovať.


2 hviezdičky z 5

Snáď sa tou zvláštnou vôňou nesnažia prekryť nejaký záhadný pach.


Ak mám odpovedať na otázku či by som produkty odporučila, tak...

Telové mlieko áno. Sprchový gél vôbec.

___________________________________________________


Zdroj foto a autor recenzie: Barbora Šimašková

#test_larocheposay

Moja skúsenosť s kozmetikou La Roche-Posay

Hurááá, vybrali ma na testovanie výrobkov.  To bola moja prvá reakcia, keď mi prišla správa. Potom som už čakala na kuriéra s balíkom.



Balík prišíel a celá natešená som ho hneď otvorila a veľmi som sa potešila obsahu. Sprchový gél a telové mliečko, dve veci bez ktorých neviem exitovať, keďže moja pokožka je veľmi suchá a po pôrode ešte viac. Hneď som začala výrobky ovoniavať, pretože ja som na tieto veci úplny „fetišista“. Tá vôňa ma úplne dostala, tak jemná a zároveň veľmi svieža, veľmi upokojujúca. Veľmi som sa tešila na prvé vyskúšanie.


Ako prvý som skúsila sprchový gél La Roche-Posay Lipikar Lavant.

Stačilo veľmi malé množstvo vytlačiť do dlaní a hneď pekne začalo peniť. Vôňa sa hneď rozložila po celej kúpelni, čo pomohlo k príjemnej relaxácii pri sprchovaní. Už po prvom použití som videla, že moja pokožka sa pri utieraní hneď nešúpe, ale ostáva pekne vláčna. Doteraz som mala vždy po sprchovaní hlavne lýtka a ruky hneď celé suché a bolo potrebné ich hneď natierať, pretože som sa bála, aby mi pokožka nepopraskakala.


Sprchový gél som používala aj pri mojich 3 ročných dvojičkách, pretože je to aj pre malé deti. Moji loptoši majú pokožku zatiaľ veľmi jemnučkú ale tiež je potrebné sa o ňu poriadne starať a vyživovať. Po kúpeli mali pokožku veľmi jemnučkú a voňavú a to sa páčilo aj im, lebo mi stále dávali voňať rúčky.


Po sprchovaní je nevyhnutnosť moju pokožku natrieť telovým mliekom.


Telové mlieko používam aj na moje detičky, ktoré sa vždy tešia, pretože pri natieraní ich príjemne masírujem a oni pekne relaxujú.


Toto sú moje skúsenosti so sprchovým gélom La Roche-Posay Lipikar Lavant a La Roche-Posay Lipikar Lait telovým mliekom. Je to pre mňa úplne TOP čo sa týka starostlivosti o suchú pokožku, pretože mám konečne pokožku vláčnu a jemnú a taktiež je vhodna aj pre deti, čomu sa veľmi tešííím.


Tieto výrobky určite odporúčam všetkým, nielen tým ktorý majú veľmi suchú pokožku, ale kto chce mať svoju pokožku vláčnu a jemnú.


#test_larocheposay

La Roche-Posay testovala celá rodina

Ahojte.


Tak na úvod sa predstavím, volám sa Miriam (čo je zrejmé z môjho nicku ale keby náhodou ) mám 23 rokov, má dve detičky Kristinku (3 roky) a Matúška (necelé 3 mesiace) a manžela s tou najcitlovešiou pokožkou vôbec. Ja sa síce smejem ale niekedy ma ten môj "ekzémik" privádza do šialenstva, keď opraté prádlo musí najskôr v rukách pošúchať aby ho nesvrbelo (a to som skušala milión práškov na pranie, aviváží a aj bez aviváže a pod. ) a hlavne kvôli nemu ma potešila správa, že ideme testovať výrobky:


La Roche-Posay  Lipikar gel Lavant (upokojujúci a ochranný sprchový gél) a

La Roche-Posay Lipikar Lait Lotion (telové mlieko)

Takže ako aj doma sme testovali najskôr sprchový gél, tak ním aj začnem 🙂


LA ROCHE-POSAY LIPIKAR GEL LAVANT

Odfotený priamo pri čine a možno si vravíte -  testovali celá rodina? To ho minuli akosi málo. Áno, je tam minuté málo, pretože fotka je fotená až teraz a je to tam toľko pretože my sme ten ktorý nám MK tým poslal minuli a kúpila som ďalší 😉 tTký mal u nás úspech, no ale aby som to upresnila, tak sa konečne pustim k jeho hodnoteniu pre a proti.


Pozitíva: 


Neobsahuje mydlo a parabény - čo je podľa mňa výborné. Hoci kôli tomu nepení až tak ako iné sprchové gély ale my predsa nechceme penu ale niečo jemné pre našu pokožku 🙂 čiže na vytvorenie bohatej peny vo vani pre deti radšej zvote niečo iné.


Od hlavy po päty - áno správne rozumiete, umyjete sa s ním od hlavy až po päty vratane vlasov čo je pre pánov (hlavne pre toho môjho, ktorý je osprchovaný za 5 min už aj s umytím hlavy ) výborná sprava. Ale tu žiaľ asi budem musieť skončiť s pozitívami a pokračujeme ...


Negatíva:


Vôňa- no hneď ako som otvorila balíček som ho ovoňala a povedala som si wow ten super vonia žiadna nevtieravá vôňa ale jemná a príjemná... Ale hneď v ten večer, keď som ho začala testovať na dcérke, som pochopila, že to tak nie je tá vôna obsadila celú kupelňu a voňalo to tam ako z nejakého lacného parfému už mi vôbec nepripadala taká príjemná a jemná ako na začiatku používania ale ten mesiac sme to zvládli a v podstate môjmu mužovi to voňalo, takže on si ho kúpil znova ked sme ten pôvodný minuli 🙂 


Nedráždi oči- ale figu dráždi a ešte ako... Kedže som čakala, že oči nedráždi umývala som malej s tým aj vlásky ale ten rev si neviete predstaviť ako ju to štípalo... Raz sa to podarilo aj mne dať do oči a skutočne to riadne štípe.


Napnutá pokožka- veľmi oceňujem že mi k nemu pridali aj telové mlieko, pretože po tomto sprcháči vám ostane pokožka riadne napnutá tak je ju rozhodne treba nakremovať a tu sa Term dostaneme k môjmu favoritu .


LA ROCHE-POSAY LAIT LIPIKAR 

Tak tento malý poklad zhodne stojí za to. Hoci píšu hydratáciu 48h nie je to tak, ale aj napriek tomu je to môj favorit v telových mliekach. Pretože obsahuje termálnu vodu ktorá je veľmi zdravá, NEOBSAHUJE parfém čo je u mňa skutočne super na rozdiel od jeho "veľkého brata" sprcháču a jeho úžasná konzistencia, ktorá sa vstrebáva do pokožky po jeho nanesení hneď a čo je najdôležitejšie nezanecháva žiaden mastný film na tele, takže v týchto chladných večeroch keď sa osprchujeme, vylezieme zo sprchy a snažíme sa všetko rýchlo rýchlo len aby ste už išli konečne pod teplú deku, nemusite čakať, kým sa vám vstrebe do pokožky to veľmi oceňujem... Ale ešte raz si to zhrňme


Pozitíva - obsahuje termálnu vodu

                      neobsahuje parfémy (3x hurá)

                      nezanecháva mastný film a má úžasnú konzistenciu


Negatíva - žiaľ musím to sem zaradiť, hoci to podľa mňa až také negatívum nie je,  pretože všetci sa sprchujeme každý deň, tým padom tých 24h hydratácie stači 🙂 Ale majú písane 48h hydratácie, nie je to tak a preto to radím medzi negatíva.


A či odporúčam tieto produkty?


Telové mlieko bez váhania. Keď ho minieme, kúpime opäť a sprchový gél tak isto kedže môj manžel si ho obľúbil (už aj kúpil) a vlasne ani sa nečudujem, pretože jeho jemná pokožka po tomto sprchovom géle nemala žiaden problém tak prečo nie,  ale deti a seba v ňom už sprchovať nebudem.


A ak ste sa dostali až sem, v túto neskorú večernú hodinu (asi som posledná ale premýšľala som čo a ako napísať aby tu bolo všetko čo chcem), tak vám chcem poďakovať za prečítanie mojej recenzie, a tak isto sa chcem poďakovať MK tímu za to, že na testovanie vybrali zrovna mňa a na záver pár foto mojích drobcov  s výrobkami, ktoré nám bolo umožnené testovať či už počqas používania alebo po 🙂


Ďakujem veľmi pekne za pozornosť 🙂


#test_larocheposay

Testovačka La Roche-Posay

Milé dámy, ženy, mamky a babky


Dovoľte mi aby som sa s vami podelila o moju recenziu na značku La Roche-Posay.

Vedeli ste, že laboratóriá La Roche-Posay vytvorili LIPIKAR pred 25 rokmi? Tento rad telových prípravkov pre suchú kožu preukázal medzi dospelými i deťmi svoju účinnosť v rade klinických štúdií a získal na trhu zvláčňujúcich prípravkov vedúce postavenie. Ja som to nevedela, popravde myslela som si, že je to oveľa mladšia značka.A veru dobre, že som na ňu natrafila a dostala sa mi do rúk, resp.mi spadla z neba.



Testovala som sprchový gél je upokojujúci a ochranný, a telové mlieko, ktoré je ochranné, hydratačné a pleti dodá upokojenie až na 48 hodín.



A ako som spokojná?


Sprchový gél je naozaj hydratačný až tak, že môj pocit po osprchovaní bol, že nepotrebujem ani telové mlieko. Krásne pení takže stačilo ho naozaj veľmi máličko. 

Testovala som ho aj po práci vonku, kde som bola viac špinavá napr. po kosení trávy - mala som zelené nohy - a uspel.


Ďalej, čo sa mi naozaj veľmi páčilo, že je bez parabénov a bez mydla, preto sa môže používať aj na intímnu hygienu. Umývam s ním aj svoje detičky a čo sa mi tiež ráta je to, že je vhodný aj na vlasy. Krásne vonia a na tú jeho vôňu som si nesmierne rýchlo zvykla, ak si privoniam k detským vláskom aj o dva dni stále ta vôňa a hebkosť tam je.


Telové mlieko sme taktiež použivali všetci ja manžel a deti. Je hydratačný a čo bolo pre mňa naozaj super je to, že som sa mohla nakrémovať aj počas dňa keď som sa niekam ponáhľala a nebola moja pleť mastná. Ale suchá pleť sa vypla, nebola suchá, bola lesklá a naozaj príjemne tak decentne voňavá. Mala som veľmi suchú pokožku a skúšala som veľa krémov no tento mi naozaj sadol. Pleť je krajšia a veselšia.


Jedná vec, ktorá sa mi nesplnila je to, že sprchový gél mi nepomohol na pokožku hlavy, ktorú mám veľmi suchú a používam šampóny na lesk.


Cena kozmetiky nie je najlacnejšia, ale určite nieje z tých najvyšších. Ak vás naozaj trápi suchá pokožka, bez hydratácie a vypnutia, a hľadáte kozmetiku na denné používanie pre celú svoju rodinu, tak tieto 2 výrobky splnia vaše požiadavky.


Ja vám túto kozmetiku odporúčam, ak sa mi minie môj skúšobný balíček, tak si ho kúpim a zaradím medzi obľúbené výrobky.


#test_larocheposay

Testovačka La Roche-Posay

Milé dámy, ženy, mamky a babky


Dovoľte mi aby som sa s vami podelila o moju recenziu na značku La Roche-Posay.

Vedeli ste, že laboratóriá La Roche-Posay vytvorili LIPIKAR pred 25 rokmi? Tento rad telových prípravkov pre suchú kožu preukázal medzi dospelými i deťmi svoju účinnosť v rade klinických štúdií a získal na trhu zvláčňujúcich prípravkov vedúce postavenie. Ja som to nevedela, popravde myslela som si, že je to oveľa mladšia značka.A veru dobre, že som na ňu natrafila a dostala sa mi do rúk, resp.mi spadla z neba.



Testovala som sprchový gél je upokojujúci a ochranný, a telové mlieko, ktoré je ochranné, hydratačné a pleti dodá upokojenie až na 48 hodín.



A ako som spokojná?


Sprchový gél je naozaj hydratačný až tak, že môj pocit po osprchovaní bol, že nepotrebujem ani telové mlieko. Krásne pení takže stačilo ho naozaj veľmi máličko. 

Testovala som ho aj po práci vonku, kde som bola viac špinavá napr. po kosení trávy - mala som zelené nohy - a uspel.


Ďalej, čo sa mi naozaj veľmi páčilo, že je bez parabénov a bez mydla, preto sa môže používať aj na intímnu hygienu. Umývam s ním aj svoje detičky a čo sa mi tiež ráta je to, že je vhodný aj na vlasy. Krásne vonia a na tú jeho vôňu som si nesmierne rýchlo zvykla, ak si privoniam k detským vláskom aj o dva dni stále ta vôňa a hebkosť tam je.


Telové mlieko sme taktiež použivali všetci ja manžel a deti. Je hydratačný a čo bolo pre mňa naozaj super je to, že som sa mohla nakrémovať aj počas dňa keď som sa niekam ponáhľala a nebola moja pleť mastná. Ale suchá pleť sa vypla, nebola suchá, bola lesklá a naozaj príjemne tak decentne voňavá. Mala som veľmi suchú pokožku a skúšala som veľa krémov no tento mi naozaj sadol. Pleť je krajšia a veselšia.


Jedná vec, ktorá sa mi nesplnila je to, že sprchový gél mi nepomohol na pokožku hlavy, ktorú mám veľmi suchú a používam šampóny na lesk.


Cena kozmetiky nie je najlacnejšia, ale určite nieje z tých najvyšších. Ak vás naozaj trápi suchá pokožka, bez hydratácie a vypnutia, a hľadáte kozmetiku na denné používanie pre celú svoju rodinu, tak tieto 2 výrobky splnia vaše požiadavky.


Ja vám túto kozmetiku odporúčam, ak sa mi minie môj skúšobný balíček, tak si ho kúpim a zaradím medzi obľúbené výrobky.


#test_larocheposay