icon

Používate chodítko pre dieťa?

zuzka3110
Dnes o 16:24

Ahojte.
Pouzivate niektora behak/pavuka/choditko ?
Neviem ako sa to spravne vola.
Ak ano,od akeho mesiaca ste zacali?
Dakujem

Strana
z3
btus
Dnes o 16:34

nie. Naše to nemalo. A pavúka neodporúčajú ani lekári.

katka13katka
Dnes o 16:36

Nie, nevhodne, nebezpecne pomocky. Dieta zle naslapuje, zatazuje to klby. Porad sa s ortopedom a pediatrom.

tinka3435
Dnes o 16:39

Ja som to používala pri oboch deťoch a všetko je ok .Je to veľká pomoc

michaela329
Dnes o 16:41

@zuzka3110 nie, vôbec sa to neodporúča.

tenerifka
Dnes o 16:42

Nikdy, deti maju 34,25 a 23 rokov

anonym_d94cd1
Dnes o 16:43
@tinka3435

@tinka3435 zatial nemaju problemy. Ja mam 30rokov a problemy s chrbticou, klbami. Ortoped mi len povedal, ze sme choditkova mladez a vela ludi v podobnom veku je na tom podobne. Ak pred 30rokmi neboli informacie, tak to beriem, ale v dnesnej dobe plnej odbornych clankov, diskusii, tak nepochopim, kto dobrovolne strci dieta do pavuka…

anonym_4d564b
Dnes o 16:44

@zuzka3110 nie, nepouzivala som. Maly začal chodiť aj bez neho v 10 mesiacoch. Pediatri používanie pomôcok na chodenie neodporúčajú lebo to deťom viac škodí ako pomaha. Ale napriek tomu poznám mamy, ktoré o tom vedeli a aj tak sa rozhodli si s tým "uľahčiť" život a potom sa čudujú že musia chodiť s dieťaťom cvičiť. Ale je to tvoja vec či to chces používať. Ak chces a je ti jedno že to dieťaťu ublizi, potom ti môže byť aj jedno od ktorého mesiaca. Hlavne že vie držať hlavu. Supni ho hneď do pavúka.

mondolina
Dnes o 16:46
@tinka3435

@tinka3435
koľko majú deti teraz rokov?

anonym_32d0f9
Dnes o 16:47

Nikdy. V dnešnej dobe je o škodlivosti chodítok toľko informácii že ma udivuje koľko ľudí ich stále kupuje.

minesasubu
Dnes o 16:50

nikdy sme to doma nemali a nechápem zmysel takej veci to mať doma a používať pre dieťa
ty to prečo potrebuješ dať dietatu ?

anonym_e1f60c
Dnes o 16:50

Nie, prečo by som mala vedome skodit vlastným detom?

milanemila
Dnes o 16:52

@zuzka3110 nie nastastie mam dost rozumu na to, aby som nedodzubala detom chrbticu a dalsie veci. Obidve sa naucili chodit same bez choditok a tahania za ruky.

milanemila
Dnes o 16:54
@anonym_32d0f9

Nikdy. V dnešnej dobe je o škodlivosti chodítok toľko informácii že ma udivuje koľko ľudí ich stále kupuje.

@anonym_32d0f9 su dokonca krajiny, kde je aj zakazane ich predavat, nechapem ze tu u nas to nejaky rpdic este kupi v dnesnej dobe 🙈

anonym_32d0f9
Dnes o 16:57
@milanemila

@anonym_32d0f9 su dokonca krajiny, kde je aj zakazane ich predavat, nechapem ze tu u nas to nejaky rpdic este kupi v dnesnej dobe 🙈

@milanemila ja som sa tiež čudovala že sa stále predávajú. Lebo veď toto som vedela ešte ako bezdetná pubertiačka.

anonym_b8177a
Dnes o 17:27

Toto ma byt rage bait? Ziadna normalna matka to dnes uz pouzivat nebude.

anonym_c07def
Dnes o 17:38

Použivala moja dcéra a aj my ked sme boli decka a aj bratranci a sesternice a žijeme a sme zdraví.Nepočuvaj nezmysly a rob podla seba.Mne to veľmi pomohlo a dcérka sa zabavila a tešila.

siska53
Dnes o 17:38

@zuzka3110 Nie, nepouzivali sme ho. Ved sa uz davno vie, ze je to skodlive. Radsej zabezpec byt/dom tak, aby sa mohlo dietatko pohybovat ako potrebuje.

michaela329
Dnes o 17:53
@anonym_c07def

Použivala moja dcéra a aj my ked sme boli decka a aj bratranci a sesternice a žijeme a sme zdraví.Nepočuvaj nezmysly a rob podla seba.Mne to veľmi pomohlo a dcérka sa zabavila a tešila.

@anonym_c07def nezmysel je chodítko 🤦. A tieto múdrosti, že však vám nič nie je. Hlavne keď už je dostatok dôkazov, že to reálne ovplyvňuje kĺby a aj chrbtice. Ono tie základy bolavychn a krivých chrbtov sú často v detstve, ale to by Tebe podobné nepriznali, hlavne, že ste mali chvílu pokoj.

andrea_82
Dnes o 18:05

Nie, nemala som ani pri jednom synovi. Svagrina pouzivala a dve z troch deti maju uz v mladom veku problem s chrbticou.

anonym_84222c
Dnes o 18:15

Vôbec sa to neodporúča a predsa je toho veľa na trhu. Moja mama nás dávala, moji starší súrodenci tiež dávali svoje deti. Ja som dávala prvú, teraz má 16r a nič jej nie je, ani nikomu z rodiny. Moje menšie deti už neboli v choditku a tiež su v poriadku.

anonym_6c66af
Dnes o 18:20

Tieto chodítka,to ako cigarety.
😅 Nebezpečné a furt ich vyrábajú.
Ale že decko ožiarené mobilom pomaly od narodenia,popolníky už v škôlke všetky deti,nad tým nikto nepozastavuje,iba chodítko životu nebezpečné🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

milanemila
Dnes o 18:24
@anonym_c07def

@anonym_c07def ano mas pravdu, nech nepocuva nezmysli od ortopedov a inach lekarov, nech radsej pocuva matky, kt s nechcelo davat pozor na deti, tak im je pohodlne dzubnut ich do choditka 👍🏼

anonym_42479a
Dnes o 18:26

@zuzka3110 syn používal,ma 17 rokov.a žiadne problémy.ani s chrbticou,ani nohami

anonym_24b1df
Dnes o 19:20

Nepoužíval ale deti sa vynašli, tlačili pred sebou čo sa dalo aby mohli chodiť, stoličky, vysávač, krabicu na hračky....

luccys
Dnes o 19:23

To je zas tema na vyvolanie vasni, alebo Slovaci stale nevedia pouzivat internet a nie su schopni si najst, ze choditko je pre vyvoj nevhodne?

anonym_32d0f9
Dnes o 19:31

To že niekto nemá z chodítka problémy ešte neznamená že je neškodné. Aj môjmu takmer dvojročnému môžem dať odpiť z vína. Veď nič sa mu nestane, tak to asi nebude také zlé, však? Tým nechcem povedať že je alkohol pre dieťa škodlivý ako chodítko, len že veci škodia aj bez toho aby boli vidieť následky.

tinka3435
Dnes o 19:33
@mondolina

@tinka3435
koľko majú deti teraz rokov?

Tri a jeden a pol prečo ?

tinka3435
Dnes o 19:34
@anonym_d94cd1

@tinka3435 zatial nemaju problemy. Ja mam 30rokov a problemy s chrbticou, klbami. Ortoped mi len povedal, ze sme choditkova mladez a vela ludi v podobnom veku je na tom podobne. Ak pred 30rokmi neboli informacie, tak to beriem, ale v dnesnej dobe plnej odbornych clankov, diskusii, tak nepochopim, kto dobrovolne strci dieta do pavuka…

Je to každého osobná vec či dá či nie a ja mám 34 a som v pohode

anonym_c07def
Dnes o 19:51
@milanemila

@anonym_c07def ano mas pravdu, nech nepocuva nezmysli od ortopedov a inach lekarov, nech radsej pocuva matky, kt s nechcelo davat pozor na deti, tak im je pohodlne dzubnut ich do choditka 👍🏼

@milanemila stavím sa,že vy sama a polka z vašej rodiny bola ako dieťa na choditku🤣

anonym_c07def
Dnes o 19:51
@anonym_32d0f9

To že niekto nemá z chodítka problémy ešte neznamená že je neškodné. Aj môjmu takmer dvojročnému môžem dať odpiť z vína. Veď nič sa mu nestane, tak to asi nebude také zlé, však? Tým nechcem povedať že je alkohol pre dieťa škodlivý ako chodítko, len že veci škodia aj bez toho aby boli vidieť následky.

@anonym_32d0f9 netrepte

Strana
z3