Používate vlhčené utierky pri prebaľovaní bábätka?
Ahojte maminky, celkom by ma zaujímal váš názor na vlhčené utierky. Používate pri prebaľovaní, alebo to riešite inym spôsobom? (napr. Len čistou vodou a plienkou, namočený perlan atď…?)
Zo začiatku som používala aj doma (water wipes), potom som prešla na take tie vatové tampóny z DM namočené vo vode (mám vedierko na prebalovacom pulte). V umývadle by sa mi fakt nechcelo umývať
Moja ma 2 roky a od narodenia používame vlhčené obrúsky a všetko v poriadku, veľa tu je premotivovaných mamičiek čo stiha cez deň aj navariť aj mať minimálne čistý a vonavy 3 izbovy byt a popritom sa venovať dieťaťu celý deň 🙂
@firsttimemommy doma vôbec. Mam ich pri sebe keď ideme von ale skôr na ruky ak treba. Teraz mam jeden balík už asi 3 mesiace...
Pouzivam ciste s vodou, pri oboch detoch a zapareniny mali tak 1-2x ked im sli zuby a hnackovali (vtedy sme sprchovali). neviem si predstavit ako by som ich zakazdym umyvala pod vodou..ci ked su pocikane, to neriesite?🫣
Pri oboch deťoch som používala veľké vatové štvorčeky (majú v DM, Tescu aj Kauflande pri detskom sortimente) a na pult som si nosila teplú vodu do misky. Vlhčené utierky len mimo domu.
Kde sa dalo tak vodou.
@firsttimemommy používala som do nejakých 3 mesiacov. Na to aby som zvládla malého začať umývať v umývadle som sa musela dať dokopy a nabrať aj trochu svalovej hmoty po 9 mesiacnom nič nerobeni lebo malý vážil 4 kilá pri pôrode. Nezvládala som ho 10 krát denne udržať nad umývadlom. Od 4 mesiacov lozil po bruchu, takže sa pokakal vždy dopredu a to sa urierkami ťažko umývalo a ani nekakaval tak často tak sa to dalo v umývadle, od 6 mesiacov sa začal stavať a to už ho postavím do vane a osprchujem. Ani si nepamätám kedy som na malého vonku použila utierku , max na ruky. Má 8 mesiacov a zapareny bol raz aj to z iného dôvodu.
Používam vlhčené absolútne na všetko. Ekológia mi je ukradnutá - povedala som to 😝 v živote moje decko nemalo zapareninu. Používam pampers alebo babylove.
@firsttimemommy mozes s nimi utierat prach z policky
Len cista voda, detskymolivovy olej a perlan
Mala som hned na zaciatku, najlepsie naj neviem ake odporucane koznou doktorkou prd makovy, otras , do mesiaca som vsetky vyhodila, darovala alebo poutierala prach v celom dome, pouzivam momentalne uz len hold dezinfekcne na ruky kedze uz mam dieta vacsie a nech sa snazim ako snazim vopcha ruky vsade , nehovoriac o detskych ihriskach a indoorovych centrach ale aspon mu to nepatlem na pohlavne organy
Moja gyn vravi, ze ked ide do dmky a vidi ako tie matky hadzu tie vlhcene utierky do kosikov ma chut ich odtial vyhadzat a urobit im prednasku a tom co zam realne je obsiahnute a ci toto naozaj chcu davat na intimne partie u dietata, 8 z 10 synechii co riesi u malych deti a dievcatiek je skrz vlhcenych utierok
Moja ma 2 roky a od narodenia používame vlhčené obrúsky a všetko v poriadku, veľa tu je premotivovaných mamičiek čo stiha cez deň aj navariť aj mať minimálne čistý a vonavy 3 izbovy byt a popritom sa venovať dieťaťu celý deň 🙂
@janulicek45 ale no tak, premotivované sú predsa iné mamičky. Predstav si, že sme pred rokmi normálne fungovali bez vlhčených, dokonca aj bez sušičky a umývačky riadu a vôbec sa nepovažujeme za hrdinky. Ale ani sme sa nebehali denne s prachovkou, neleštili okná každý týždeň a dokonca sme ani nevyvárali denne. A hlavne nečumela som do mobilu ako teraz, takže bolo časúúú na všetko, aj na venovanie sa dieťaťu. Mobil a TV sú žrútmi času, či sa nám to páči alebo nie.
Ja sa bojim, ze mi spadne nad umyvadlom, lebo som slaba, mam nizky tlak, takze len par krat som to tak urobila. Normalne vlhcene obrusky doma.

@mamatroch to je ďalšia vec, moje plne kojene deti mali naložené skoro v každej plienky, to by som nerobila nič len spekulovala v kúpelni s tockami 🤣
@domak2 sucitim s tebou, dlhe roky som zila v UK a presne s takym umyvadlom, na nervy som bola, ja si ani zuby, tvar, odlicenie, nedokazem umyt v ladovo studenej vode.
A pre babatko som doma cez den pouzivala tecucu vodu, na cestach vlhcene, v noci ked ako kojene dieta malo casto "splechnute" v plienke, normalne vlhcena utierka v polospanku...nikdy sme nemali zapareniny ani nic podobne.