Prechádzky s bábätkom
Ahojte , mám 12 dňové bábätko a už sme boli 2x vonku keď bolo pekne , ale išli by ste normálne v tomto období za každého počasia ?? Samozrejme by bola adekvátne oblečená
Určite áno, ak nie je výchrica kedy nafúka aj do kočíka... Dĺžku prechádzky by som prispôsobila počasiu. Najhoršie čo môžeš urobiť je izolovať ju medzi štyrmi stenami.
Doma sme ostali len keď bola hmla, resp veľká vlhkosť, inak sme chodili každý deň 2-3x vždy aspoň na hodinu, ale ja mám veľkých spacov takže oni mi v pohode vydrzali
Vo víchrici a v lejaku by som von nešla, za iného počasia ano
@anonym_autor osobne by som šla na 30 min. A nie keď bude -. Ale to som ja. Tu ťa pošlú aj do -20 za každú cenu 😂
@anonym_autor choď vtedy, keď to je tebe príjemné. Ja som chodila veľmi skoro s deťmi (do týždňa od pôrodu, takmer každý deň), lebo ma nebavilo sedieť doma, potrebovala som sa hýbať. A áno aj v -15 som šla kočíkovať. A nebolo to na škodu ale tu som za to pre niektoré premotivovaná, no vďaka silnej imunite (ktorá sa buduje aj týmto) som nikdy nemusela riešiť očrky 🙂.
@anonym_autor choď vtedy, keď to je tebe príjemné. Ja som chodila veľmi skoro s deťmi (do týždňa od pôrodu, takmer každý deň), lebo ma nebavilo sedieť doma, potrebovala som sa hýbať. A áno aj v -15 som šla kočíkovať. A nebolo to na škodu ale tu som za to pre niektoré premotivovaná, no vďaka silnej imunite (ktorá sa buduje aj týmto) som nikdy nemusela riešiť očrky 🙂.
@a0 no veď práve preto sa pýtam , som prvorodička ale bola som zvyknutá na každodenné prechádzky aj so psom u rodičov tak už ma to doma nebaví 😄a malej sa v kocari páčilo hneď zaspala
@a0 no veď práve preto sa pýtam , som prvorodička ale bola som zvyknutá na každodenné prechádzky aj so psom u rodičov tak už ma to doma nebaví 😄a malej sa v kocari páčilo hneď zaspala
@anonym_autor Potom nechápem prečo si za 12 dní bola vonku s bábätkom len 2x
@anonym_autor Potom nechápem prečo si za 12 dní bola vonku s bábätkom len 2x
@anonym_317598 ešte niesme úplne zohrate, bojujeme s kojenim a navyše som mala zápal prsníka tak som sa necítila dobre
Určite treba každý deň, krásne sa tým buduje imunita.
Teda okrem dňa keď padajú furiky
@anonym_autor tak vidíš, nemusíš sedieť doma, keď sa jej aj páči v kočíku 🙏. Poviem ti tak, v severských krajinách úplne bežne nechávajú aj novorodencov spať von počas dňa a prospieva im to. Veľmi som sa riadila ich “pravidlami” čo sa týka imunity a vyplatilo sa. Už mám väčšie deti a chorobám sa vyhli aj v škôlke aj v škole.
Nechodim s dietatom vonku za kazdeho pocasia, lebo sa to musi. Niekedy sa mi nechce, tak nejdeme. Ak sa mi chce, tak ideme. S 12 dnovym dietatom by som ale urcite uz bola viac nez 2x niekde. Ved ani zima poriadna nie je, takze ak ti len toto brani, tak nemusi.
So synom sme prisli z porodnice zaciatkom januara. Bolo -10 a sneh a spaval mi aj na balkone velakrat.
@anonym_autor
kludne choď ked ste v pohode. Ja som mala take plany a "vdaka" kolikam som sa z domu prve try mesiace takmer nehla. Ale musis aj ty byt fit a nie nadilu lebo sa musi.
Bla bla bla, co by sa malo a nemalo. Chod kedy chces. Pripadne ak mas balkon tak tam vies dieta vyvetrat. Kolko deti v kociku ani nechce byt a v takej zime, kde vezmes take male dieta. Tak nechodia.
Určite áno.. Náš syn sa narodil v októbri,v zime každý deň za každého počasia 3-4 hodiny prespal v kočiari.Pri horšom počasí za domom pod strechou
Riad sa počasím u vás a vlastným úsudkom. Ja som napríklad nechodila v snežení,či daždi,alebo keď veľmi mrzlo,lebo sa mne samej jednoducho nechcelo. Nie som typ matky,že deti musia ísť von za každú cenu aj keby tragače padali. Ani teraz ma v snežení a daždi nikto vonku nedostane,deti sú v tom počasí dnu, žiadne že"gumáky, pršiplášť a ideme"🙈🙈🙈
Deti pritom nie sú často choré (vlastne vôbec)takže ani to budovanie imunity nemusí až tak súvisieť s tým,že budú dennodenne vonku.
Určite áno.. Náš syn sa narodil v októbri,v zime každý deň za každého počasia 3-4 hodiny prespal v kočiari.Pri horšom počasí za domom pod strechou
@anonym_667c48 ak máš také kočíkove dieťa,je to super. Môj zase kočík nenávidel a čo s bábätkom v zime vonku? Behať s ním na rukách?
Bla bla bla, co by sa malo a nemalo. Chod kedy chces. Pripadne ak mas balkon tak tam vies dieta vyvetrat. Kolko deti v kociku ani nechce byt a v takej zime, kde vezmes take male dieta. Tak nechodia.
@anonym_d95a74 presne tak,môj reval ako besny v kočíku a čo s ním vonku? Na chvíľu na rukách a zase dnu sa šlo. A žije,je v poriadku a zdravý.
@anonym_autor chodila som doobeda aj poobede, kým nebola víchrica v každom počasí, dieťa super spalo, potom doma bolo pokojné a hlavne nebývalo choré.
Do - 5 v pohode. Pokiaľ nie je víchrica, fujavica či iná pľušť, dá sa. Máš balkón alebo dvor? Dokonca v byte/ v dome vieš v 1 miestnosti otvoriť okno, dieťa naobliekať a pospí si ako vonku.
@anonym_autor sttedny narodeny v londyne pred vianocami na druhy den po porode nas poslali domov a hned dalsi den smee boli von. Dvakrat denne doobedu 4hodiny poobede 3;hodiny aj po dazdi teda vatsinou po dazdi. Bol kocikove dieta. Najmladsia v kociku nikdy nespala len revala az bordovela. Ked sme prisli domov dala som do poatielky spala do minuty. Ona cisto postielkove dieta bola

Denne aspoň hodina vonku, keď nie je víchrica, hustá hmla a silný mráz, trocha pod nulou vôbec nevadí. Pozor na oblečenie, nie málo, ale zas nie príliš veľa, také malinké sa rýchlo prehreje