Prechod na jeden denný spánok v 9. mesiacoch
Ahojte mamicky.
Syn zaspaval cez den uplne ukazkovo ale uz asi tyzden ma problem. Trva mu aj viac ako 30 minut kym zaspi a poobede este horsie. Uz bol aj den ked nezaspal ani po hodine a vtedy som to uz musela potiahnut bez toho druheho spanku, lebo nechcem posuvat nocny spanok, (ktory mame o 19:00) na neskor. Mali sme velky problem v vecernym zaspavanim ale odkedy sme pred 2 mesiacmi urobili pevny nocny spanok na 19:00 tak vecer zaspi dobre.
Je este priskoro prejst na jeden denny spanok? Pozerala som predosle diskusie a vacsina deti presla na 1 denny spanok po prvom roku alebo tesne pred tym. Mala by som radsej skratit prvy denny spanok? Teraz rano spi okolo 1.5 - 2 hodiny. Poobede spi 1 - 0,5 hodinu.
Dakujem za rady.
@veronika4495 Dakujem krasne.
@andreatytler tiež si myslim že prvý ranný spánok treba skrátiť na 30 min a pôjde to. Budu dva spanky ešte. Ja by som prešla na 1 denný spánok až keď ho po ranných 30 min neviem uspať v rozumnom čase na obedny spánok.
@skarleta_kaizerova Dakujem. Nakoniec sa to vyriesilo tak ze sme potiahli 2 spanky este dalsie 2 mesiace a potom sme striedali 1 a 2 spanky podla toho kedy sa rano zobudil. Ked sa zobudil pred 6:00 mal 2 spanky a vtedy sa mu aj vecierka presunula na neskorsie a tym padom potom na druhy den vstaval az po 7:00 a v ten den mal len 1 spanok a isiel spat o 19:00. Taketo striedanie trvalo asi 3 mesiace az kym sa to ustalilo na 1 spanku.
@andreatytler mozem sa opytat ako sa vam to vyvinulo potom neskor? Co pisete mali ste podobnu situaciu ako ja (rano vstava rovnako, vecer nam pomohlo zafixovat a pod.), teraz ma 10 mesiacov a cez den tazko zaspava, samovolne presiel na 1 denny spanok. Vrati sa este k dvom myslite?

@andreatytler nechodí do škôlky, až o pol roka bude mať 3, pravdepodobne budem s ním dovtedy doma a uvidím čo potom, keďže do škôlky ho pre málo miesta nevzali.