icon

Prečo je kočíkovanie pre dieťa dôležité?

21. okt 2024

Aky zmysel ma kocikovanie? Dieta tam aj tak spi.

pe_mi
21. okt 2024

Ja som mala veľmi rada kocikovanie.
Vypadla som z domu.aj keď sme boli v dome a deti mi zaspali lusknutim prsta a nemusela som s nimi sa prechádzať, že by sa zobudili.mohla som ich vystrčiť von na terasu ,pár krát pohupat a zaspali by
Ale mňa bavilo kocikovanie, aj ja som si narobila km , lepšie sa zhadzovali kilá
A ja mám dodnes rada prechádzky, keď sú väčšie deti,už bez kočíkov.

marianarem
21. okt 2024

Kocikovanie bola moja najoblubenejsia cast dna pri malom babatku. Dieta spalo, ja som mohla vypnut a mala som pohyb.
Pre dieta je prinos pobyt na cerstvom vzduchu.

zobaka
22. okt 2024

kde ho das, kym nevie chodit, kto by chcel cely den byt doma zatvoreny a nie kazda matka tuzi mat zavesene dieta na sebe, kocik je pohoda, pokial s nim nemusis do mhd 😅

lucka_ke
22. okt 2024

to je zasa otázka, dúfam, že si slobodná a bezdetná a riešiš hlúposti

dagas
22. okt 2024

Moje dieťa má teraz obdobie že chce byť stále len na rukách. Je ticho len keď spí ale spáva len 20 minút takže keď chcem niečo spraviť buď to robím že dieťa huláka alebo keď spí. Väčšinou teda keď spí..a mám to rozplánované na každý spánok niečo.Takže keď idem von a malý náhodou zaspí ja doma nič nespravím. Ale
aj to sa nestáva často že vydrží v kočíku. Dáme dvadsať minút a letíme s plačom domov. Takže pre mňa sú prechádzky boj. A nie nebaví ma to kysnúť doma 😏

andreso28
22. okt 2024

Ako otec beriem malú po práci na 1.5-2h von, nech si manželka oddýchne. A vždy ideme pozrieť zvieratá, iné deti alebo hocičo iné, čo malú baví.

h2
22. okt 2024

Presne taký zmysel má, ako si napísala: dieťa tam spí. Aspoň teda to moje. Od narodenia mal problémy so spánkom. Najlepšie spal práve v kočíku, lepšie povedané, v pohybujúcom sa kočíku. Pamätám si na jednu "noc zúfalstva" 😁 , keď som asi o 11 v noci strčila svoje ešte stále nespiace dieťa do kočíka a išli sme sa kočíkovať pred dom, aby už konečne spal.

vecicky1805
23. okt 2024

Ja si len vravím, toto sa fakt pýta dospelá osoba?

zenulkaaa
23. okt 2024

Napr to ze je na cerstvom vzduchu?
Alebo preto ze sa mu vonku dobre spi?
Alebo preto ze inak ako kocikovanim nechce spat?
Dovodov je vela. Ale na cerstvom vzduchu by denne aspon hodinku malo byt.
Mas vobec deti, ked sa pytas? Mozno pochopis, ak jediny cas co ti bude chciet dieta spat, je prave vonku v kociku..

Nemusis kocikovat. Ak ti dieta prespi bez pohybu napr na terase, tak no problem. Je na vzduchu, a vyriesene. Ja som tiez maleho casto nechavala v kociku na terase. Bol na vzduchu a dobre si pospal. A ja som mala cas na svoju pracu.

fantaghiro21
23. okt 2024

@biglovemom mňa by zaujímalo,ako vieš, ktoré mamičky "kysnu doma"
Vyklopkavas na dvere bytov a robíš si prieskum?
Pozeráš na záhrady susediek,či tam nevyklopili dieťa?
Existuju maniačky na kočíkovanie, ktoré vytrepu kočík do hôr,lesov ,čo najďalej od civilizácie.
Sú ženy, ktoré majú deti, ktoré absolútne neobľubujú kočík,nosič, autosedačku ....
To ,koľko energie, pokusov dávajú na vychystanie dieťaťa, aby mohli ísť na vzduchu aspoň raz za cas,im dieťa každý raz zruší....
Sú matky, ktoré aj keď vyklopila dieťa na záhrade,sa narobia manualne, fyzicky viac,ako tie , ktoré možno kočíkuju niekde okolo paneláku....
Sú deti, ktori pospia síce v kočíku,ale tak na 15minut,po ňom so sprievodným huronskym revom....
A sú ženy, ktoré aj keď niekedy "kysnia" doma na zadku raz za čas, inokedy sú fyzicky aktívne....
Nie neodpisovala som iné matky.
Seba a moje 3 deti, každé bolo iné....

Foto ešte zo septembra (prestávka a dieťa na rukách)

tiezjedna
23. okt 2024

tak nám napríklad všetky tri deti najlepšie a najdlhšie spali zásadne pri kočíkovaní😉

erika212
23. okt 2024

Ja som kocikovanie milovala. Veľmi mi to chýba. Malý má už 3 roky a sem tam sa sám vypýta na obednú spánok do kočíka. Keď bol maličký, tak v kočíku spal 4-5 hodín v kuse. Stihla som kávu, peši som každý deň išla z Prievidze do Bojnice na kávu, cestou domov nakúpila. Denné som nachodila kilometre, potrebovala, stretla kopec kamosiek.

3princezne
23. okt 2024

Otuzovanie. Pobyt vonku na cerstvom vzduchu je otuzovanie. Plus je to zdrave, dieta by aspon 2h denne malo byt na cerstvom vzduchu. To je jedno, ci je to kocikovanie. Ale inak ja zboznujem kocikovanie, kedze prve dieta bolo cisto nosicove, to som sa nanosila. Teraz, ked dieta nevladze, sup do kocika, uzivam si to. A zas ked sa mi nechce von, necham ju spat v kociku za oknom a ma 2h na vdzuchu vybavene :D

cimage
23. okt 2024

Pri prvom to bol strasny stres. Vzdy som ho tam dala ked uz mal spat, zaspal, ale ked sa zobudil to bol reeev. Takze hned ako zaspal som trielila domov, takze som si kocikovanie neuzila.
Dieta cislo 2 kocik akceptovalo a dieta 3 to malo na striedacku s nosicom. Mne na jesen a v zime viac vyhovoval nosic, lebo som nemusela riesit spinavy kocik a obliekanie/vyzliekanie dietata.
Ale celkovo pobyt vonku na vzduchu, hlavne v prirode mimo mesta je priaznivy, nielen na kocikovanie.

luccija
23. okt 2024

Ja som mala veľmi rada kocikovanie.Konecne som vypadla z dobu, pekne sa upravila prvého pol roka som bola viac vonku ako doma.A význam?zdravotný, sociálny

nelka93
23. okt 2024

Ja som napríklad nezaspala doma, čiže ma museli hodiť do kočíka a ísť sa so mnou prechádzať, domov ma museli doviesť v totálnej kóme, inak by som vkuse revala🤣 takže pre niektoré matky, tak ako pre moju, to bola chvíľa ticha kedy dieťa konečne spi

ja_bb
23. okt 2024

Ja napr.neznasam chodiť pešo s dietatom,s kočíkom je to radosť 🙂

lenkakravcova
23. okt 2024

Pre mňa to veľký význam nemalo. Nevidím v Tom zmysel chodiť za kočíkom. Keď potrebujem pohyb, mám na dvore miesto. A deti mi spali dobre v postieľke. Čiže u mňa bol kočík takmer vždy len na presun po meste alebo na dlhšie trate. Nepouzivala som ho denno denne. Možno tak raz za dva týždne.

lienka175
23. okt 2024

Milujem kocikovanie a vôbec mi nevadí, že obe moje deti takmer do roka do spali len v kočíku. Kocikovala som 5-6 hodín denne. Milovala som tie prechádzky vonku a dodnes sa teším, keď mi niekto z rodiny či kamoška požicia drobca na kocikovanie

mtn112233
23. okt 2024

Aký zmysel má jesť keď to aj tak vykakame? 🤔

princezna_bosorka
23. okt 2024

moje deti obe v mladsom veku spali, len ked sa kocik hybal. starsiemu to teraz uz staci len na uspatie a potom mu je vsetko jedno, mladsim treba stale aspon trochu hojdat

simona_letova_b
23. okt 2024

Joj, moje deti spočiatku vyrastali na byte. Mňa by nebavilo celý deň tam len sedieť, upratovať, variť. Vedeli sme byť vonku dlho, vracali sme sa až po tme. Koľko x na 3x vonku, lebo veď aj navariť nám bolo treba. Pre mňa doslova Relax a ďakujem tým, mojím deťom, že ich to bavilo rovnako🤭 Mesto, dedina, lesy, veľa sme toho spolu pochodili. Neskôr - už,keď obaja chodili takisto prechádzky na dennom poriadku, pokiaľ nebola fujavica, a silné búrky,lejaky. Ja viem, že ak moje deti sú dnu a vymýšľajú, stačí sa obliecť a odísť 😅 A mám kľud, len kráčame a pozeráme na svet. MYSLÍM, ŽE TO ALE CHCE MAŤ AJ VZŤAH K TOMU. NIEKTO PROSTE NA TOTO NIEJE...

karolina196
23. okt 2024

@autor Na čo sa pýtaš nezmysli,keď nemáš deti....

ravehami
23. okt 2024

Pre mna to bola zmena..nechcelo sa mi furt trcat doma..ale ja som nekocikovala ale nosicovala 🙂..dietatko byva castokrat aj vonku menej podrazdene..kludne na to ist von moze byt dovod, ale aj nemusi..proste tiez nechces len lapet na gauci jak knedla 🙂

ravehami
23. okt 2024

@mtn112233 tak toto bol fakt blby priklad 🙂 aj ked chapem o co ti islo ale porovnala si neporovnatelne..skus byt doma zavreta mesiac a skus mesiac doslova nejest

mimi3008
23. okt 2024

Pobyt na cerstvom vzduchu pre matku, aj dieta, niektore deti spia lepsie v kociku, odreagovanie sa pre matku, kym mas len 1 dieta. Ak.mas uz viac malych deti, tak to starsie sa moze vybehat von, zatial co surodenec spi. Ja som to milovala, najma pri starsom, ked som mala len 1 dieta a aj to prave spalo v kociku. Ja som sa mohla len tak nerusene prechadzat, prip.pokecat s kamoskou, ak sme boli 2 kocikujuce

sandra811
23. okt 2024

Mám mesiac do pôrodu a dúfam že malý bude kočíkový. Veľmi sa na to teším, pred tehotenstvom som bola aktívna, lenže rizikové tehotenstvo celé na PN, teraz kedy by som sa mohla hýbať keď som už na materskej tak mám opäť kľudový režim kvôli hroziacemu predčasnému pôrodu.
Takže len dúfam v kočikové dieťa, aby som sa socializovala vonku, malý bol vyvetraný a v neposlednom rade aby mi pobyt vonku pomohol zhodiť prebytočné kilá😁

derdia
23. okt 2024

Lebo inak by som už vysela na slivke....

patycka
23. okt 2024

@lossless presne aj môj prvorodený vonku v kočíku či v mráze a zababuseny či slnko svietilo či dážď pod strechou spal hoc by tank spadol ani sa nepohol akonáhle zaspal v postieľke vedela som že o pár minút sa zobudí aj na môj nádych a výdych . A tak spal stále len v kočíku a von . 🤷😅

mtn112233
24. okt 2024

@ravehami myslím že to nieje až take neporovnateľne.. pohyb je k životu rovnako potrebný ako strava 🙂