icon

Prečo sa bábätka budia po pól hodine spánku?

wvwvw
19. sep 2011

Ahojte. Chcem otvorit diskusiu o polhodinovych spankoch. Preco sa male babatka po polhodine zobudia a nemozu viac zaspat,aj ked by mozno este spali. Niekedy sa zaspat podari,niekedy nie. Ako tomu predist,alebo to prejde same casom?

Strana
z2
katkov
18. mar 2014

Moja dcerka ma 14 mesiacov a asi od troch je na polhodinovych spankoch. V noci spi dobre, dokonca od styroch mesiacov sa skoro vobec nekojime v noci (nepotrebuje, nechce), a to kojim doteraz. Tiez som casto nestastna, ked pocujem ine maminky, ako im deti spia aj tri hodky a nasa +/- 30 min. (a je jedno ci sme von, dnu, vo velkej posteli, v jej postielke, ked spi sama, s nami, v spacom vaku, bez neho, po najedi...) skusala som ju davat spat raz denne, ze potiahne dlhsie a nic, ako tu uz jedna maminka pisala, mozem hodinyk nastavovat podla nej 🙂 som rada, ze nie som jedina, teraz mam take blbe obdobie a dost ma to jej spanie trapilo.

halime
22. mar 2014

@katkov každé dieťatko je ine... Asi jej je tak dobre ked nechce spinkat. Poznám mamičky ktorým správali deti ukážkovo jak moj (vid vyššie) a poznám aj take co vynervovali na maxa lebo robili co sa da a dieta aj tak nespinkalo. Lebo nepotrebovalo. Z jednej strany je super dodržiavať spánkové rytmy 🙂 (píše sa o nich všade na internete) a z druhej strany staršie deticky aj tak zaspia ked su unavene aj same. Nas ma teraz uz skoro 3 a vyvádza ked ho chcem dat spat poobede. Pritom vidím ze by to potreboval , je unavený a podráždený ale on chce ísť na prechádzku alebo na bicykel .... Masakra 🙂))))) myslim ze mladšie deticky tak do 6-8 mesiacov majú trosku problem spinkat lebo ich vsetko okolo zaujíma ale potom ked sa nastavia tak spinkat dva razy denne, hned okolo 10-11 a potom neskôr okolo 15-16 aspon tak to u nas po roku fungovalo. Pamätám si ze mal 1,5 roka a kamarátky aj rodina mudrovali ze ho uz mam trénovať spat len raz za den. Ale on aj tak okolo 11 sám zaspaval rano pri telke alebo v kočíku na prechádzke. A to iste bolo poobede. Až okolo 2 rokov sa mi nastavil na 1 spánok okolo 13

miriam111111
21. aug 2014

Ahojte mamičky. Aj ja sa pridávam, moja maličká spí vždy len polhodiny. Väčšinou sa mi ju ešte podarí uspať v kočíku na prechádzke. Teraz má skoro 3 mesiace a doteraz sme vždy spali len v kočíku. Večer mi krásne zaspala v postielke aj sama ale ked postielku len zbadala cez den spustila huronsky rev. Teraz mi už posledne 3 dni v postielke bez problémov spí aj cez den. Je to však len polhodiny a potom plač. Začala som robiť to že ju po tej polhodine zoberiem pohojdám na rukách a zaspí a spí aj hodinu, hodinu a pol. Viem že by sa to nemalo lebo si zvykne že ju takto uspávam ale stojí mi to za to aby sa vyspala lebo večer už je to psycho ak sa cez den poriadne nevyspí.

aadrin
21. jan 2015

Ahojte kocky,tak my mame doma tiez "sedmospaaaca".Adko ma 7 mesiacov a zacalo sa to cca od 3 mesiacov.postupne sa z hodinky stala polhodinka a nasou vytrvalou snahou,aby pospal o par minut dlhsie sme docielili to,ze cez zaspi uz len v kociku na rozbitej ceste...vacsinou zaspi na 30 min a potom ma fazu s pootvorenymi ockami( zdriemne 10-15min),no v poslednej dobe prehupne do dalsieho 20-30 min spanku.uz som z toho bola na praasky,denne takto nachodim 3-5 hodin,ale ked si nezdriemne,mrnci cely den...ako ste pokrocili s detickami,ktore tu spominate?? Uz spinkaju dlhsie? Ja len dufa,ze aj to nase sidlo sa niekedy normalne vyspi,a maminka oddychne 🙂 drzte sa

eleonor500
26. apr 2016

Ahojte mile mamicky,my sme mali taky isty problem. Ako sme dosiahli cca 3mesiaca tak sa zacal boj s nasim syncekom o spanok. Boli sme cez den zniceny a bezradny.uspavali sme ho na rukach, ale ked sme ho chceli dat do postielky hned sa zobudil.potom sme to riesili kocikom, ale ked sme ho konecne uspali tak sa pol hodine zobudil.spal vtedy dlhsie, len ked bol stale v pohybe.museli sme ho stale kocikovat alebo som s nim chodievala v satke na prechadzky.to spal niekedy viac ako dve hodiny, ale bola to dost zataz na chrbat. Blizila sa zima a lamali sme si hlavu ako to budeme riesit.spat v kociku chcel len vonku a na to uz bolo zle pocasie. Manzel nasiel na internete nasu zachranu, Hacku, je to hojdacka na strune. Nase starosti odisli. Sice sa budi po pol hodine ale ako sa zacne budit tak ho pekne uhupem zase do spanku a vzdy ked sa zacne budit len z lahka ho pohupem a spinka dalej. Uspat ho v Hacke je omnoho jednoduchsie ako v kociku alebo na rukach ci v satke. V satke mi zaspal za 10min ako drevo len potom uz bol dost tazky na dvojhodinove potulovanie sa vonku. Teraz mame 11mesiacov a stale pekne spime v Hacke. Ak ma niekto podobny problem tak vrelo odporucam. Cez den nam zachranila nervy a v noci pekne spinka medzi nami v posteli. Budi sa vacsinou len na kojenie a to potom co sa napapa, pekne spi dalej. Spinka s nami uz od zaciatku a tym si mozno navykol na nas rezim a pekne spinka od 19 do cca 6-7hod.
Tak vsetkym mamickam prajem pevne nervy a pokojny spanok 🙂

slivocka4
2. júl 2016

Baby a nepili ste niektora vela benediktu lekarskeho ked babätko nevedelo spat?

monikaparson
2. júl 2016

Z mojej skúsenosti, chcela čúrať alebo chcela prsník. Ja už neviem kedy sa to zlomilo, ale keďže som nečítala všetky príspevky, tak ani neviem ako máš mrne staré, ale do roka to asi takto fungovalo u nás. Raz spala na mne v šatke 3 a pol hodiny, akože ja som nechápala. Len sa zobudila, našla cicík a zasa sa uspala. Tie malé detičky to tak majú, ale hej, príde to, len ono vždy je ten čas príliš dlhý, kým k tomu dôjde, pamätám si to doteraz. Vždy mi len kamoška písala, to prejde. A mňa len zaujímalo, že kedy. 😀 Teraz je mi aj ľúto, že som to obdobie, tak nemala rada, už sa to nevráti. Nosí sa minimálne, na prsníku sa hlavne uspáva (má 2 roky). Takže hej, prejde to. Dieťa nebude potrebovať, tak často cikať, tak často prsník a pod.

snehulienka82
26. aug 2016

@eleonor500 ahoj, kde sa dá zohnať taká Hacka??

eleonor500
26. aug 2016

@snehulienka82 hacku predavaju aj tu na MK. Ja som ju mala zo slovenskej stranky, ktoru vurabaju v CR. Myslim, ze sa volali babyvak.cz . Vyrobca jiri pech. Teraz ich je viac. My sme objednali z internetu ale uz neviem presne odkial. Nas syncek uz z nej vyrastol a teraz pekne spinka v postielke pri mne. Hacka tak mohla poputovat k dalsej mamicke.
Ja som bola velmi za nu vdacna 😉

snehulienka82
11. sep 2016

@eleonor500 ďakujem za radu, aj za spravicku 😉

slivocka4
7. okt 2016

Tak podla mojej odsledovanej skusenosti, babo nevie vydrzat v lahsom - REM spanku. Prvu pol hodinu spi hlboko, dycha pravidelne. A potom prichadza lahka faza a bud sa babo zobudi hned, alebo ja som skusala podrzat jej rucky a nozky aby nimi nemavala - lebo sa o to dost pokusala, a vydrzala par minut spat navyse. V tej faze sa rychlo hybu oci pod vieckami, nepravidelne dycha, ma vselijake vyrazy na tvari, trha rukami, nohami a nevydrzi v spanku do dalsej hlbokej fazy. Mozno keby bolo pevne zavinute, no ale pri starsich neviem ako ich v tom spanku udrzat .. 😖

jolie123
6. feb 2019

Ahojte, vidim, ze je to uz starsia diskusia, ale pripajam sa 🙂 Nasa druha dcerka ukazkovo spinkala presne do 4m. Dokonca aj sama zaspavala, ulozili sme ju do postielky a bud len parkrat zamrnkala alebo zaplakala a zaspala. V 4m sa to zmenilo totalne. Zrazu iba 30 min. spanky, po ulozeni do postielky spusti brutalny plac a je ju problem uspat a utisit, place na pleci, na rukach, na fitlopte, musim s nou stat a pohupovat sa. Nocne spanky su v pohode. Zobudi sa 2x, nakojim ju a spiacu ulozim do postielky. Aj vecer vacsinou zaspava sama, bez placu, len sa bud hra s nejakou hrackou alebo si blaboce a zaspi. Ale posledne tri dni som ju vecer musela uz tiez uspavat, lebo len som ju polozila do postielky a spustila neskutocny plac. Cez tyzden chodievame pre starsiu do skolky, takze beriem kocik alebo nosic. Jedine v kociku alebo nosici dokaze potiahnut aj dve hodinky. Je to sice super, ale ja si pri tom az tak neoddychnem. Hlavne tu na dedine je celkom nuda kocikovat stale po tej istej ulici. A raz denne mi ozaj staci ju vyobliekat, dat vonku vo vanicke, potom vybrat konstrukciu z domca na dvore, zaniest ju dolu schodmi na parkovisko a potom ist pre vanicku, ktora uz nie je najlahsia a tu tahat tiez dolu schodmi (14 schodov). Prvych 5 minut ale riadny plac, kym v tom kociku zaspi. Jedina istota zaspavania bez placu je nosic, ale to sa tiez neda casto, lebo ma z neho potom uz bolia krize a chrbat. A to sme nechapali, ked mala 3m, ze ako krasne spinka a ze zaspava sama. Lebo prva dcerka to boli hodiny uspavania, aj v noci, stale na rukach, ale zase ked zaspala, tak min. hodinku potiahla vzdy - aj viac. Je tu este nejaka mamina, ktora to tiez teraz riesi?

maruska_22
22. feb 2019

@jolie123 ahoj, ja toto tiez riesim uz od narodenia. Dcerka ma 9 a pol mesiaca, ale nieco ako ,,hned a sama zaspi” alebo ze by cez den pospala dlhsie ako polhodinku vobec nepoznam. Stale kojim a mala mi zaspi jedine na prsniku, trva to kolkokrat aj dve hodiny a potom je po polhodinke hore. Ja si za ten cas niekedy ani kavu nestihnem uvarit a uz utekam za nou. 😞 pritom viem, ze je unavena. Vsetci mi hovoria, ved ostan spat pri nej, lenze skusala som a aj tak viac nevydrzala. A druha vec je, ze ja uz po tych dvoch hodinach som taka vycerpana, ze proste potrebujem byt chvilku sama, vycikat sa, vydychnut si.. pochopi len ten, co to zazil. Taktiez mi v kociku vydrzi spat o cosi dlhsie, ale presne, nechce sa mi trepat sa s nim tri krat za den von, ten jeden raz mi bohato staci. Nehovoriac o tom, ze robota mi doma stoji. Nemam cas na nic, vsetko robim s malou ma rukach a som z toho uz naozaj unavena. A potom sa stretnem s nejakou mamickou, ktora sa mi stazuje, ze jej dieta spalo dokopy za den “len” dve hodiny 😂

jolie123
Autor odpoveď zmazal
jolie123
24. feb 2019

@maruska_22 Mozem ti napisat spravu? Dufam, ze mozem tykat 🙂

snehulienka82
24. feb 2019

@maruska_22 ahoj, moja dcera spavala od 4.mesiacov 20 min. 3krat za den. Uspavat trvalo dlhsie, nez kolko spala. Neskor, okolo roku sa to zmenilo na 40 min. 2krat za den, a od roku a pol mi uz poobede nespala vobec. Predlzil sa nocny spanok na 12 hodin v kuse. Malokedy mi predtym spala hod.a pol poobede, ked spala uz iba raz. To vsetko prejde, kasli na domacnost, na vsetko bude este cas. Uzivaj si ten kratky cas, kym spi. Aspon tu kavu 😉

maruska_22
24. apr 2019

@jolie123 prepac, ze az teraz, ale kludne napis 🙂 ak je to teda stale aktualne

nycca
31. máj 2020

@maruska_22 presne tak je to aj u nás. Mame tri mesiace ❤️

maruska_22
31. máj 2020

@nycca tak zelam vela sil a hlavne trpezlivosti ❤️ my uz mame dva roky, no stale jej zaspavanie trva dost dlho, v priemere hodinku cez den aj vecer a zaspi len na prsniku, ale mozno ti bude utechou, ze uz vydrzi aspon cez den dlhsie, dnes napriklad potiahla dve hodinky ☺️ tak vydrz, raz sa to urcite zlepsi ✊

Strana
z2