Prespí vaše 1,5 ročné dieťa celú noc?
Chcem sa opytat, ci som sama, alebo iba jedna z mala mamiciek, ktore vstávaju ku svojmu dietatu aj dva-tri krat do noci ? Ked pocuvam, ze niektore deti krásne spia aj celu noc, pride mi to ako neuveritelne 🙂
Moj maly prespal celu noc do dvoch tyzdnov, od odstavenia od kojenia, dovtedy bol hore v noci kazdu hodinu, zrazu zistil, ze uz nema preco vstavat, tak radsej spi 😀
moja malá má 17 mesiacov, v noci vstávame niekedy aj 5x 🙂...raz hádam prespí celú noc 🙂...treba to vydržať 🙂
Lili ma 20 mesiacov a ma noci ked pekne zaspí a spí od 20 tej do 5tej, vypije mliečko a spí 7:30 a sú noci ked zaspava aj hodinu a v noci sa budí a mrnká... raz tak a raz tak. Ale spinkanie sa nám trochu zlepšilo ked som prestala dojčiť. Lebo to vstavala aj 7 krat... Každé dieťatko je individualita 😉
nasa ma 19 mesiacov a po vecernom zaspati o 8.30 spi do cca 5 rano, vtedy sa nacucne (spi s nami a stale kojim) a spi dalej do 7.30. Niektore noci su samozrejme horsie, bolia zubky, brusko, komari stipanec a pod, ale takto to je vacsinou. Myslim ze keby som nekojila tak sme o tej piatej uz definitivne hore.
Dcéra sa mi budievala do troch rokov aj niekolko krát za noc. Prvých deväť mesiacov čo som ju kojila som žila ako v tranze, lebo som už ani nevedela, či som k nej v noci vstala, alebo sa mi to snívalo. A potom sa budievala menej, ale aspom dva, tri krát za noc si pýtala tak či tak piť. Syn prespí celú noc od pol roka. Predtým sa budil na kojenie maximálne raz za noc. Teraz sa zobudí iba v takýchto teplách, keď je smädný.
Každé dieťa je iné, takže je úplne jedno, čo ti napíše každá z nás. Dieťa ti nebude robiť to čo nechce, jedine, že ho pritlačíš k múru a nedáš mu na výber, ale ja som neni zástanca teorie, šak sa vyplače a pochopí a podobných pre mňa týracích metod, ale bude robiť to, čo sa mu žiada. Skús si ju dať k sebe do postele, možno len potrebuje tvoju blízkosť.
dcéra prespí celú noc od 6 týždňov, syn cca od roka... t.j. 20.30 až 5,30 - 6,30.. obaja vypijú mliečko, malá absolvuje nočník a ešte potiahne spánok cca do 9,00... malý si pobuntoší takú hodinku a tiež ešte zalomí... ale to odvtedy, čo sme sa presťahovali, predtým sme boli na dome s okenicami, takže tam obaja po "rannom" mlieku ťahali min. do 9,00 bez buntošenia 😅 je ale pravda, že dcéra toho veľa nenaspí cez deň, častokrát, i keď ju uložím do postieľky, tak sa tam vydrží aj vyše hodinky hrať a nezaspí... malý si zasa dáva pošas dňa doslova "šlofíky"... u nás sme pre zmenu niekoľkohodinové denné spánky nikdy nepoznali!
Budenie 2-3 za noc je akurat optimum pokial dojcis. Zabezpeci ti tvorbu mliecka pre dietatko a pre neho pocit tvojej blizkosti. Vobec sa tym nezaoberaj, 2-3x nie je vobec vela, skor naopak, mnohe mamicky len slepo zavidia. Pozor na to, ze pri odstaveni sa moze zacat budit este castejsie, prave kvoli tej blizkosti, je to dost casty jav, takze na odstavenie by som sa nespoliehala. 🙂 skor naopak. nam maly spi celu noc (podla vychodu a zapadu slnka, co ma v lete svoje nevyhody....) od cca 17 mesiacov. potom sme skusili nechat ho spat v izbe sameho (cakali sme prirastok, tak aby si to potom nespajal s jeho odstrcenim) a nebol problem. rano zakrici mama alebo tata a ideme ho zobrat. a v noci aspon nie je vyrusovany.
ahojki,
nechcem strašiť, ale môj syn bude mať za chvíľku 4 roky a prespáva celú noc konečne asi tak posledné dva-tri mesiace. ako bábo sa budil na papanie 6-8x za noc, to asi tak do 9 mesiacov, potom už len 2-3x. cca. od 20 mesiacov, už len raz na papanie. a keď sme konečne v 2,5 roku odbúrali nočné mlieko, tak sa začal budiť 1-2x za noc na záchod. 😀
Moja dcerka ma 10.mesiacov a od jej 2tyzdnou prespi celu noc...cize tak 11-12hodin v kuse...dufam,ze to tak aj ostane...
Ahojte chcem sa spýtať, moje 1,5 ročne dieta sa zobúdza v noci zo 5-10x je to uz hrozne, kojím ju este stale a nedavno mi zacala jest pekne pretože nevedela kvôli zubkom, to sme sa natrapili tiež, a teraz neviem ci je to normalne sa tolkokrat budit, pretože cez den mi spi cca 1,5 kedy ako... niekedy uz nechce pred obedom iba poobede.. a napapa sa večer, napije sa nakoji sa zaspi kolisanim alebo na ciciku a dajme tomu mi zaspi okolo 9 večer potom vstane o hodinu s placom dam ju na cicik ukľudní sa a toto sa takto opakuje a ja som uz niekedy v koncoch ...co mam robiť....Skusala som uz aj take na prírodnej báze ukludnujuce sirupy ale nič nezabera...prosim ak ma niektora podobny problem poraďte nieco ak viete. Dakujeem.

No teda, ked tak citam komentare, tak ja mam doma hotoveho anjela, moja mala spinka celu noc uz od 4 mesiaca a dnes mame 9 a pol mesiaca 🙂 ..... tak mamicky, drzim palce, nech tie vase stasticka zacnu pekne spinkat celu noc, nech si oddychnete aspon trosku