Pretáčanie sa dieťaťa
Ahojte, chcela by som sa opýtať či sa vám stalo že napr moja v 3 mesiacoch sa otočila z chrbta na brucho a pekne sa držala. Robila to furt keď sme ju položili. Teraz keď ju dáme na brucho tak kričí nechce sa držať a ani sa pretáčať. Neviete prečo môže toto robiť? Doteraz sa jej vždy páčilo na bruchu :/
@ema229 moja sa pretočila ked mala 4,5 a niekedy sa jej to proste len tak podarilo, ale nechcela tak byť a presne takto kričala.. museli sme ju dať naspäť, a tak zase dookola.. a práveže lekári kážu už od narodenia aspoň na pár sekúnd dávať dieťa na bruško, takže určite nie je skoro...
@veronika3110 na bruško dávať nie je skoro (to od narodenia) , ale je skoro, aby sa sama otacala. V 3 mesiacoch sa určite neotaca fyzio správne
@snehulak77 jasné, chápem..ale dá sa to ovplyvniť? keď to dieťa urobí samé? ked napr. sú aj deti, ktoré sa dokážu v 6/7 mesiacoch postaviť a stoja... či nasilu ich držať na zemi, lebo ešte nie je čas? to sa nepýtam ironicky, ale fakt ma to zaujíma
@veronika3110 ťažko je to, to je pravda. Ale záleží ako sa otáča. Ak to robí napr zákonom, tak jedine ju zastaviť. Nám fyzioterapeuti v tomto veľmi pomohli, aj ukázali ako správne motivovať a pod. Mam skúsenosti len s určitými zlými vzorcami, čo boli u syna, takže odpovedať neviem. Ale pri tom ako je dieťa bdele a je pri ňom rodič, keď je také maličké, tak to zrejme bude musieť nejako korigovať. Je to otravné, ale čo už
@veronika3110 inak, keby mam druhé a je ukážkovo zdravé (syn mal hypotonus, ale už je oka), tak aj tak idem ku fyzio aspoň raz. Nech si ho kukne a zhodnotí. 20e ma nezabije na 1x a naozaj je ľahšie korigovať tie chyby, keď sú bábätká. Lebo keď zle sedí a fyzio, že zakaždým ho napravte, tak to je podľa mňa úplne nereálne. Môžem sa mu to snažiť vysvetliť, ale keď sa hyba a sada si 300x za minútu, tak to by som musela iba pri nom sedieť, nejesť nepiť 😁

@ema229 no, v 3och mes to ani nie je dobre, nemá pripravené správne svaly, takže asi by som išla ku fyzio nech ju kukne a ukáže ti ako správne polohovat. Sú to drobnosti, ale majú veľký efekt ☺️