Príhoda na ihrisku
V piatok sa mi stalo toto. Bola som s ročným synom a s mojou mamou na ihrisku, malý stál pri jednej atrakcii, ktorá je pre neho ako tak vhodná - ostatné atrakcie sú tam tak od dvoch rokov. Prišiel tam taký štvorročný chlapec a stále sa vypytoval, že kedy už pôjdeme konečne preč. Keď sme o nejakých 5 minút odišli, tak ten chlapec tam už nešiel, aj keď videl, že tá atrakcia je prázdna. Na jednom fóre mi napísali, že som sebecká, že ihrisko nie je iba pre moje decko, atď...a vraj preto tam ten 4ročný už nešiel, lebo ho to omrzelo a podobne. Tak ja keď som tam bola s malým skôr, mám ustupovať dákemu 4ročnému, aby som nebola označená za sebeckú a neviem ešte akú? A okrem toho, naozaj pre staršie deti je tam viac atrakcií, nie iba tá jedna.
ked ma moje dieta rok myslim si ze je v prave, ked ma moje dieta 4 roky tiez si myslim ze je v prave. Raz su ostatne deti moc velke a preto JA JA JA ved ten moj je este malicky a treba mu ustupit potom su zas male tak nech si pecu babovcicky v piesku a neotravuju pri velkacskych atrakciach. Asi tak. Tieto typy mamiciek su nejake premnozene. Ku nam taka jedna chodi... uz 4 roky ma pocit ze jej dieta ma vacsie pravo na hopjdacku lebo raz bolo jej dieta najmensie z partie a teraz ma zas pocit ze hojdacka je len pre vacsie deti 😀 😀 😀
No ty si iná "atrakcia "
wieruska - keď bude starší, tak mu vysvetlím, nech ide na inú atrakciu a nie tam, kde je mladšie dieťa
@anjika42 nevysvetlis. Mas rocne dieta. Do tych 4 rokov prejdes s nim roznymi obdobiami. Tak ako si buduce mamicky predstavuju svoje dieta ako anjela ktory cely den spi, papa a kaka a zrazu pride realita kedy ma dieta koliky, nespava a stale place. Aj so 4 rocnym dietatom je to tak. ALE je to stale len DIETA. Po prve ak chce ist na nejaku atrakciu tak bud si pocka alebo pojde inam ale urcite nie z dovodu ze tam je MLADSIE dieta. Ihrisko je jak pre rocne tak aj pre 4 rocne deti a musia sa prisposobit.
BTW na otazku co si mi dala ci by sa vratila spat? Tazko povedat, zalezalo by od situacie. Bud by si nasla nieco co ju zaujme a uz zostane tam napr. v pieskovisku alebo by do tych 5 minut nenasla nic ine a casom by sa vratila spat na atrakciu. Uvedom si, ze na ihrisku nie si len ty a tvoje dieta ale aj ine deti a ty ako matka by si mala pochopit, ze aj tvoje dieta raz bude mat 4 roky a dojde mamicka s rocnym dietatom a tvoj syn zacne plakat ze sa chce ist hrat tam kde je to mladsie. Vysvetlis mu, ze ma rok a ze tam teraz nemoze ist? Nevysvetlis. Akurat mu mozes navrhnut ze sa mozte hrat spolu ale v ramci tempa mladsieho, pocka si alebo odide...
Môj manžel sa už rehoce. Rád by vyjadril k vážnemu problému aj svoj názor, tak ho budem citovať: "jkjiidkjvduirjkjfjdekfjodjfelvjdkvjieuiejfklyfjklsjfjfaljfalsjflajfaljflfjlfjfljfljfjfk kjinjshrioknlbkjdgoslklkvjyôljlkjvlnlshvlnvlvnlnvylôvnslôknaôhlnvkshvklsnvclnvlvajvaôsvasvjlsnvlôsjvaôlsnvclvnlaksnvnvlsnvalsnvalsvnlvnlnvalvnlsanvlasnva,vnlnvlasnvlnvlanvlavnlanvlnvlsnvlavnlnvlasvnasfvhnôanvnvôalsjhôlnlkvnalsôdnflasknvlanvlôasnlôanvlôashvôsanlaôsnvlanvlôasnvalsvnôlsanlasnôlsanblhvôlasnasnvlnvlsanvl.
Teraz ti odkazuje, že máš analyzovať obsahovú stránku, gramatiku a vetný syntax. 😀
by ma zaujimalo co to bolo za atrakciu .. vies kolko krat sa s dacim podobnym stretnes? kolko krat si ina mamicka rovnako pomysli podobne o tvojom dietati to iste ( dufam ze len pomysli a nebude zbytocne stracat cas dalsou diskusiou na roznych forach) ... su to deti zvedava netrpezlive a vidiace svet inak ako doseply.. preco by mu mama mala vysvetlovat ze to neije pre neho? je tam tabula odkolko do kolko rokov je ta ci ona preliezka? alebo to si len ty vydedukovala ? nic sa nestalo vy ste si preliezku uzili..chlapec sa nerozplakal,nezaloval,nebol snad ani nahnevany .... tak naozaj nevidim tvoje rozcarovanie sa nad vzniknutou situaciou... daj si teply caj nohy do tepla a relaxuj inak ryskujes,ze ak sa budes rozhorcovat nad takymito k..tinami tak to tvoje srdce nevydrzi velmi dlho alebo ta budu mat za staru ufrflanu zensku a nebudu ta mat ziadne deti radi... 😀
@zumbulka20 pozor lebo psy z niektorych tiez spravia diagnozu
ach jaj, a už je to tu... koniec normálnej debaty... už tu budú lietať nadávky jedna radosť... dospelé ženy matky.... 😖
škoda energie, ale znova sa opýtam - ak sa stane, že môjho jednoročného syna napriek mojej prítomnosti nejaké staršie dieťa udrie? mám si to nechať, aby som neriešila somariny?
inak ani sa nečudujem, že decká sú v dnešnej dobe tak drzé, keď ich matky sú také
@anjika42 a ty si myslíš že tvoje dieta nikdy žiadne iné dieta neudrie? ved sú to deti! aj ja som ako malá bila deti na ihrisku lopatkou po hlave. normálne mi to mama vysvetlila. teraz to už nerobím. moc rozmýšlaš nad vecami, ty si jedna z tých, ktoré nemajú nadhľad. naozaj preháňaš.
@anjika42 pozri, ak ho udrie, to uz je ina vec, ako to, ze stoji pod "atrakciou" a pyta sa kedy odidete... a ked odidete, tak ono nakoniec na tu "atrakciu" nejde... toto je pre mna naozaj nuda na materskej, fakt...
Nam sa na ihrisku bezne stava, ze mojmu malemu povedia deti, ze to je ich preliezka a on tam ist nemoze.... usmejem sa a poviem, ze to teda nie je ich preliezka, je spolocna a mozu sa hrat spolu.... su to deti, preboha. Inak zmyslaju, mnohe sa este len ucia.... to neznamena, ze musia byt zakonnite nevychovane..... treba sa naucit rozlisovat pojmy a dojmy
@anjika42 Rovnako zasiahni, ak aj tvoje dieťa pacne druhé. Takých situácií na ihrisku bude. Sama uvidíš, čím všetkým nás vlastné deti dokážu prekvapiť. Netreba sa vyhýbať ihriskám a stretávkam s inými deťmi. Musia si zvyknúť na druhých, naučiť sa deliť o hračky. Pri tom všetkom sa stane, že dôjde k ruvačkám. Treba vedieť len usmerniť.
Jojoj, aj tvoj bude mať raz štyri a ak náhodou, budeš mať aj mladšie a budeš zrovna pri ňom, tak určite nebudeš stíhať lietať za riťou staršiemu a strážiť každé jedno jeho slovko, ktoré vypustí z pusiny. Asi by si bola inak aj za divnú. A to s výchovou nemá nič spoločné. Chlapec nerozlišuje, čo je pre väčšie deti a čo pre menšie. Na ihrisku je všetko pre všetkých a vás vnímal jednoducho ako zdržiavačov. Myslím , že si príliš precitlivelá na svoju osobu a svoje dítko, treba sa trošku odosobniť, povzniesť, usmiať sa aj na staršie dieťa, veď ti nikto neublížil.
@anjika42 ak tvoje dieta udrie ine diet amas to riesit na mieste s jeho mtkou ..ak to ovsem naozaj bude buchnutie a nielen vyplod tvojej fntazie... a prosim pre klud teba i ostatnych nezakladaj dalsiu diskusiu o tom ako tvoje dieta dostalo lopatkou po hlave... by som a zasmila keby zrovna z tvojho maleho vyrastol ten typ dietata co do kazdeho drga a bucha kiezby potom niekto natocil vychovne video o tebe ako matky ..co v takomm pripade mame robit ..
zacala si nevinnym chlapcom co ho omrzelo cakat a tak ako rozumnejsi odisiel ... a skoncila pri detskom nasily na ihrisku lol.. este chvilu a bude tu hotova kriminalka :D :D
@manqua presne tak, teraz som si spomenula ako mi ucitelka v skolke povedala že moj syn pokúsal spolužiaka, na ihrisku som stretla jeho mamu tak som za nou sla a ona mi hovorí že nech to vobec neriešim, sú to len deti a takých kúsancov a skrabancov ešte bude.. Dietatu treba vysvetliť že sa to nemá, ale robiť z toho vedu naozaj netreba. Samozrejme ak dieta nieje vyslovene bitkár, ale raz za čas sa to jednoducho stane. Či na ihrisku, či v škôlke.
Tak toto uz je naozaj vazny problem, tu pomoze len psychlog. Dospela zena vs. stvorrocny chlapcek. Pozor, priprav sa, deju sa aj ovela horsie veci. To len za margo toho, ze ta taketo nieco dokaze natolko rozrusit.
ide o to, že my sme tam boli prví - a keby sa stalo, že je tam ako prvý starší chlapec, tak určite by som ho nevyhnala len kvôli tomu, že je to jediná atrakcia pre jednoročných - a sense, nikto malého neudrel, som sa pýtala, že čo keby...

Akosi mi unikla pointa tohoto smrtelneho problemu 🤔