icon

Problém s večerným dlhým uspávaním u 8 týždňovej

dextella14
20. jún 2018

Ahojte maminky, prosím poraďte lebo som už zúfalá. Mám 8-týždňové dievčatko, ktoré večer vôbec nechce zaspať.. väčšinou sa zobudí okolo 5, nakojím ju a je asi hodinku hore, potom ideme kúpať. Niekedy keď začne zívať stihneme ešte krátku prechádzku kde si na 30-45 min schrupne. Kúpel v pohode, smejká sa ale pri obliekaní to začne- hrozný rev. Reve až kým si ju zase nepriložím na prsník. Potom sa kojí cca 15-20 min, zaspí /lepší prípad/ Po preložení do postielky sa väčšinou zobudí do 10 min a potom uspávame 2 h. Zo začiatku leží v postieľke a dudluje, šermuje rukami- ja pri nej sedím a robím šš Keď už to vyzerá, že už zaspala strašne sa strhne a začneme odznova, po chvíli od únavy už začne revať-beriem ju na ruky kde sa strašne vzpína a viac krát hystericky reve, musím s ňou chodiť a tisnúť si ju k sebe, kým sa neukľudní. Keď už sa jej pretáčajú očká šup do postieľky kde sa väčšinou strhne a zase zobudí.. takto je to každý deň, v spálni sme od 7 a zaspáva väčšinou okolo pol 9-9.. už som zúfalá 😞
Je jedno či cez deň spí veľa alebo málo, s večerným zaspávaním máme stále problém. V noci už potom ok, budí sa 2x. V spálni máme 24,5-25 stupňov a spí v tenkých dupačkach, potom ju na noc zakrývam dekou. Swadlovať ju v týchto teplách nechcem, aj tak si vždy uvoľní ruky.. prosím poraďte..

Strana
z2
dextella14
autor
20. jún 2018

@xxxkatka a málokedy sa stane, že pospí ešte tú pol hodinu., to je skôr výnimka..

dextella14
autor
20. jún 2018

@timilv skúsim to kojenie večerné v posteli a potom ju neprekladať alebo aspoň preložiť keď tvrdšie zaspí.. len my máme ešte aj reflux tak ten to vie tiež skomplikovať :( každý hovorí, že nosiť 30 min po jedení ale nie vždy to teda pomáha..

joulin
20. jún 2018

Ja svojho 1,5 rocneho stale uspavam vyse hodiny 🙂 to sa spravi

xxxkatka
20. jún 2018

@dextella14 tak davaj spat viac pocas dna menej k veceru, ale naozaj nemozes cakat, ze vyspane babo ti bude spat. A ked vydrzi byt hore tak hodku, preco potom uspavas dve hodiny?

xxxkatka
20. jún 2018

@joulin 1,5 rocneho uspavas vyse hodiny 😲 hmm to je uz zlozvyk

timilv
20. jún 2018

@dextella14 fuuu, s tým refluxom Ti neporadím... My sme ho našťastie nemali. Nám naozaj veľmi pomohlo to, že spí s nami. Skúšali sme fakt všetko možné a nič a nechať ju vyplakať sa sme nemali to srdce... S manželom sme sa rozprávali, či nám nebude vadiť ak bude takto s nami pár rokov spať a obaja sme sa zhodli, že nie 🙂 veď s nami nebude spať do maturít a tak rýchlo nám vyrastie, že ešte budeme v dobrom spomínať na to ako sme sa celú noc k sebe túlili ;)

joulin
20. jún 2018

@xxxkatka co uz, nebudem ho uspavat vecne, male su tie deti len raz. A nenatriasam ho na rukach ani nevlacim, len lezim vedla neho kym nezaspi

basska_b
20. jún 2018

@dextella14 To, čo si popísala, sme presne zažívali :D úplne presne. 50-minútový večerný plač bez dovodu. Len nosiť a nosiť. Šermuje rukami v posteli a potom od únavy o deviatej padne. Po mesiaci to prešlo a večer je pokojný. Treba sa dobre najesť, aby si to zvládla, striedať sa s manželom a vydržať 🙂

dextella14
autor
20. jún 2018

@xxxkatka neviem.. ako keby uz bol taka unvena, ze nemoze zaspinkat. Ani ja to nechapem.. J ked spi neviem kolko cez den vzdy ma tie intervaly bdenia iba kratke. A ked nahodou cez den nezaspi hned ked na nu pride unava /zivanie a plac/ tak robi presne to, co vecer. Strasne reve.. odkvecne na chvilu a potom zase

xxxkatka
20. jún 2018

@dextella14 ale to je normalne, ze deti niekedy nevedia od unavy zaspat, preto je dobre nastavit co najskor tie ritualy, je to pre ne jednoduchsie. Vie co bude nasledovat, telicko sa na to pripravi...

kath1210
20. jún 2018

@dextella14 nahodou vigantol nedavate vecer?

kubkovamama
20. jún 2018

@dextella14 ahoj,este je veľmi malička,take miminko ešte nemôže mat-nedokaze si vytvoriť pravidelný spánkový režim,proste to vydrz a ono to prejde.Pokial pekne plne kojis,davaj si pozor na stravu,skus užívať poobede k 17tej Tryptofán,precitaj si na nete viac o tom,prejde do mlieka a môže trošku pomôcť k upokojeniu.Za 2-3 mesiace to prejde tak ci tak..alebo k vám do postele.

lenaxi
20. jún 2018

Presne toto ako keby som o mojej malej citala.To uz bolo niekedy nieco hrozne nie a nie ju uspat aj 2-3hodky pokial zaspala uz som bola zufala.Ale poviem to vsetko prejde a upravi sa to ja som uz ani nedufala pretoze ona ani cez den nespavala max 5minut a stale prac rev hukot strhavala sa ach boze ani pomysliet uz.Od asi 5-6 mesiacoch mame perfektny rezim vecer o pol 7 uz chodila spavat teraz.ma rok tak chodi o 8

kesa
20. jún 2018

@dextella14 ja suhlasim s
@montemotherone . Mali sme so synom toto iste. Uz ked bol priliz unaveny tak toto robil. Vecer co vecer. Musite prist na to kedy je unavena a vtedy uz zahajit fakt spanok. Nam sa vtedy osvedcilo ist ne prechadzku na pol hodinku tak zaspal a doma uz som ho iba dala na orsnik kde sa uplne dorazil a do postielky. Teraz ma uz 8 mesiacov a naucili sme sa ze musi jst spinkat ked je akurat unaveny, nie priliz, tak uz je problem s uspavanim a robi presne to co.opisujes. skuste jej teda zmenit rezim alebo ked je unavena ist do toho. Nepresvihnut tu spravnu chvilu.

dextella14
autor
20. jún 2018

@kath1210 nie ten sme dali iba raz a nikdy viac.. davame devit

xxxkatka
21. jún 2018

@kubkovamama ad 1 uz u takto malickeho dietata treba vytvarat rezim (sam si ho nevytvori napriek tomu, ze je pre neho dolezity) ad2 tryptofan nie je vhodny pre dojciace zeny a male deti
@dextella14

Strana
z2