icon

Problémy so spánkom mojej štvormesačnej dcérky

rekag20
17. jún 2020

Ahojte mamičky, poraďte mi prosím 😒
Moja štvormesačná dcéra každý deň trpí nespavosťou, a to od 21:00 večer do 00:00. Potom akoby mojho dieťaťa niekto vyplo a zaspí. Hoci má už červené očká ale nie a nie zaspať 😔 Hojdanie v náručí, už som všetko vyskúšala ale nič, hojdanie pri digestore každodenné 🤦‍♀️
Cez deň lepšie spinká ale bolo aj také pred dvoma dňami že od 14:00 nie a nie spať, dúfala som, že keď nespala cez deň tak večer bude, no áno spala po 17:00 20 minút, a išlo tak isto ako som písala na začiatku, že zaspala 00:00. Nemala niekto také isté problémy?

rekag20
autor
17. jún 2020

Od narodenia mi nechce samo zaspať, vždy mi treba hojdať v náručí 😔 už som veľmi vyčerpaná

daganov
17. jún 2020

@rekag20 nehojdaj, daj do postieľky, hladkaj, tichučko sa jej prihováraj, naučí sa. Keby si mala dvojčatá a jedno dvojročné k tomu, tak nehojdáš. Keď bude mať viac mesiacov, odnaučí sa ťažšie, bude sa už vedieť posadiť, postaviť.

ivangeline
17. jún 2020

Ja som mala v kresielku. Tiež mal také st asi v tomto období, cca mesiac to trvalo. Niekedy od 14tej, inokedy neskôr a skoro do polnoci. Neplakal. Neriešila som. Mojkala, dojčila, ak chcel a hojdala. Teraz mám dieťa s kolikami! To je už iný hardkor! Cez deň nespí, jaci, vrieska, plače, uspavam a uspavam.. niekedy prd platne... Večer od 20tej spí dobre ale nad ránom zas... Niekedy už od polnoci. Zvyčajne od 2, 3 rána je hore a pučí sa.

smejko25
17. jún 2020

@rekag20 ahoj moja takisto mala take obdobie ze sa zobudila okolo 22 a vydrzala do 02:00 !!!! Co sme totalne nechapali ked bezne cez den vydrzala byt max hodinu a pol hore...takisto som ju hojdala mojkala nic nepomohlo tak som ju len dala do postele a lezala snou 🙂 a ona sa na nas usmievala 😁 hotova som bola takisto ale mna drzalo to ze vzdy som si hovorila ze nebude hore celu noc a zaspi 😁
Je to takze chapem ale neboj ako to pride tak to aj odijde 🙂

rebeka_02
17. jún 2020

My sme na Tom momentálne rovnako ....až na to že mala je hore od 1 rána do 3-tej....potom horko ťažko zaspí taktiež si trie očká stále sa pestuje fungujeme s digestorom....už len čakám kedy toto "obdobie" skončí a prespí v noci aspoň 5hodin vkuse 🤦

rekag20
autor
17. jún 2020

@smejko25
Jooj dúfam, že čím skôr to prejde, už kňaza som volala aby vysvätil dom, už aj na to som myslela 😔😂

daganov
17. jún 2020

@rekag20 nie kňaza, napadlo ma, o koľkej ju večer kúpeš? Možno by si mohla to posunúť, niektoré deti kúpanie unaví, že lepšie zaspia, iné rozoberie. Nemáte príliš teplo? Nie je naobliekaná?

rekag20
autor
17. jún 2020

@daganov ďakujem za radu, no dám ju do postieľky spievam jej, hladkam a ona len reve a reve, tak potom už musím zobrať do náručí a tak jej spievať, hojdať aby zaspala 😌

rekag20
autor
17. jún 2020

@ivangeline máme to ťažké no 🤦‍♀️😒😂

daganov
17. jún 2020

@rekag20 skúšať, stále skúšať, je ešte malinká, môže ju bolieť bruško, ale postupne sa naučí, nemusíš ju hojdať a už vôbec nie pri digestore, iba ju maj na rukách, šepkaj jej a hladkaj ju, keď sa upokojí, do postieľky

rekag20
autor
17. jún 2020

@daganov doteraz som ju kúpala každý druhý deň, no jedna známa mi poradila ako aj ty píšeš 😗 že aby som ju kúpala každý deň, no už tretí deň to robím, po kúpaní vidno že je ospala, už vidím že by spala, ale akonáhle ju začnem hojdať v zavinovačke alebo bez nej nič, nie a nie zaspať.
Je na nej body, s dlhým rukávom, na spodku nič, cca 21°-22° , a máme rodinný dom z kameňa

princessawsm
17. jún 2020

:D :D :D :D prepac, ale musim sa zasmiat... knaz ti nepomoze. co ti pomoze je cas. deti maju obdobia. to ze v noci nespi je jednym z nich. Najma pri takom malom dietati. Su stastni rodicia ktorych deti spia od siestich tyzdnov 8 hodin v kuse. Tych je tak jedno percento. My vsetci ostatni smrtelnici musime trpiet takyto teror. Spankovy deficit je ilegalny sposob mucenia a porusenie ludskych prav takze nase deticky su vlastne teroristi.

Viem ze je to narocne byt bez spanku, ale predstav si toho maleho uboheho cloviecika, ktory poriadne nevie ci je den, noc, rastie mu mozog, vytvaraju sa nove neuronove spojenia a on nevie co so sebou. Tak je hore. A snazi sa to spracovat. V com mu mozes pomoct je ze ho budes mojkat, tisit, kojit, hojdat, a robit vsetko co si myslis ze mu moze pomoct. Riad sa intuiciou, ty svoje dieta poznas najlepsie. Ako si vies pomoct ty je, ze ho na druhy den odovzdas niekomu na strazenie a ty to dospis. Neexistuje zarucene riesenie na deti. Kazde je ine. Mozem ti povedat ze som syna nechavala hulakat za dverami a ja som v kupelni plakala, lebo som nevedela co uz s nim. Mal tri mesiace. Koliky jak prasa. Alebo ze dcera, okolo roka to zacalo - ked je unavena tak si proste lahne kde je a zaspi. fucking magic. Takze len zopakujem co som napisala vyssie - je to len obdobie. A to znamena ze jedneho dna prejde. 🙂 drzim palce <3

rekag20
autor
17. jún 2020

@rebeka_02 no niekedy máme také šťastie, že keď o 00:00 zaspí, tak mi vstane o 05:30-tej, ale sú aj také dni keď mi do rána zobudí aj 2x, ani ja nevládzem, keď viem že už prichádza večer už sa trasiem 🤦‍♀️😔😂

rekag20
autor
17. jún 2020

@princessawsm 😄😄😄 čakám čakám na tie krásne obdobie, deň kedy to prejde 🍀🍀🍀
Dovtedy stanem alkoholičkou, sranda 😂🤦‍♀️

daganov
17. jún 2020

@rekag20 o koľkej ju kúpeš? Ja som kúpala neskoro, okolo pol deviatej, deviatej večer, kým sme sa dali do poriadku, nakojili a pod. zaspal aj o pol desiatej, o desiatej. Spal do rána do piatej, šiestej. Postupne som mu čas kúpania posúvala, až sa ustálil na siedmu, ale to už mal hádam vyše roka. Ešte ma napadlo, nejdú jej zuby? Môj mal v troch mesiacoch dva. Ani v kočíku vonku ti nespí? A nestresuj sa tým, čo bude večer, malinká vycíti tvoju nervozitu. No tak v noci nespíte, zdriemni si s ňou cez deň, pri troch deťoch sa to už nedá. O dva týždne, o mesiac to bude zase ináč, o pol roka zase.

smejko25
17. jún 2020

@rekag20 ale kdeze knaz 😂😂 ako ti pisu maminy skus sa vzit do koze babätka ...ty si na svete uz vela rokov lenze dietatko len par mesiacov...doteraz bolo v tvojom brusku obklopene tebou a odrazu je tu tolko vnemov ze pfuuu hotove je ztoho 🙂 takze potrebuje mamku a citis jej naruc jej bezpecie atd ❤️ A tiez kazdy den kupeme okolo 19:30 mame taky ritual 🙂
a odporucam kup si hned fitloptu ak nemas a uspavaj na nej 🙂
Mne fitlopta neskutocne pomohla ked som malu uspavala na rukach ... a ani toto obdobie netrvalo dlho 🙂

smejko25
17. jún 2020

@rekag20 a neboj nebudes alkoholicka ja som si tiez parkrat musela dat vinko na ukludnenie 😁😁😁😁

ktochytavzite
17. jún 2020

@rekag20 a skus si kupit hacku,tak mozno zaspi.Alebo ked tak by som si nu dala do postele a aspon by si si odychla ze tak ju nauc na postel si k nej lahnut.

eliska13
17. jún 2020

@rekag20 neviem poradiť s nočným nespanim, ale celkom určite jej nespievaj, nehojdaj, žiadny digestor, lebo sa o pár mesiacov zblaznis.daj jej jesť, v izbe tma a skús si ľahnúť k nej, pritulit prípadne za zadok pobuchat

daganov
17. jún 2020

@eliska13 prečo nespievať? Ja som tichúčko spievala, keď bol syn ešte malý na rozprávky, teraz mi hovorí, že zaspal asi zo zúfalstva 😂

blontimka
19. jún 2020

@eliska13 ja som hojdala, lebo to potrebovala. Ma 9m dozrela jej CNS a spi v pohode bez toho....

smejko25
19. jún 2020

@eliska13 preco nespievat nehojdat ??? Ja som svoju uspavala na rukach na fitlopte a pohmkavala som si ... a trvalo to len chvilu teraz by som ju na rukach ani nahodou neuspala 🙂 Kazde dieta ma to obdobie uspavania kedy vzdy zabera nieco ine 🙂 ale aj keby som ju mala doteraz hojdat tak preco nie ? Ved nebude to trvat 10rokov,...
pred par mesiacmi kazdy dudral ze som dieta naucila na ruky a teraz sa rukach nevydrzi dlhsie ako 5minut a uz mi je smutno za tym obdobim kedy s ana rukach tulila kumne 🙂

blontimka
21. jún 2020

@smejko25 nebude to trvat ani do roka... a ak babu idu zuby nemoze spraviť matka nic lepsie ....

rekag20
autor
25. jún 2020

@daganov no teraz už každý deň okolo 20:30-tej, už tento týždeň 2x sa my stalo, že po kúpaní sa naje a okolo 22:30 mi zaspí, buď po hodine mi prebudí alebo v noci o 02:00 aj to je pokrok 😂☺️ a potom ako zaspi mi prebudí o 04:00 /05:30☺️🍀 čo dokáže každodenné kúpanie 🤪 no ešte nevidno nič, ale s rukami to tlači akoby jej svrbilo alebo ako to mám nazvať. Do kočíka len vtedy dávam keď už zaspala v mojom náručí, dám ju do kočíka a nechce mi v tom zaspať, len plače

rekag20
autor
Autor odpoveď zmazal
bakita24
Odpoveď bola odstránená
jeliz59
19. aug 2020

No ešte stále to není najhoršie ....ja mám syna 3 roky a môžem odprisahat akomsa narodil nespala som viac ako 6 hodín....ale nespím ,6 hodín v kľude prerušované keď sa budí len každu hodinu na pitie to je luxus.....niekedy spím aj menej ako 6 hodín a to nevravím že sa uspava a na rukách minimálne 3 hodiny 😱☹️keď ho položím konečná

stanislavicenka
19. aug 2020

@daganov ale ked nema, preco by mala nechavat babatko vyplakat v poatielke. Ved tomu nerozumie, ze ho mama nevezme na ruky. Potrebuje blizkosti, jej vonu. A to nie je, ze by ho zle naucila