Prvá prechádzka s bábätkom
nase babo ma dva tyzdne, a je krasne vonku, kedy je optimalne ist s nim na kratku polhodinovu prechadzku von?
@lucyfuk77 pediatri ale uz moc nechodia domov, my sme isli 1x k lekarke po dvoch dnoch od prichodu z nemocnice
@amouramour ta nasa chodi, bola pri prvom synovi, pride aj k druhemu ... Treba si vybrat kvalitneho pediatra
@lucyfuk77 ja si myslim, ze mam velmi kvalitneho🙂alebo myslis, ze sa to mera navstevou doma, ci je dobry alebo nie?
@anjelik0907 aj ja mam v plane hned ist von, ked bude maly okay. ale absolutne nemam sajnu co mu obliect.
niektore mamicky som dnes videla s buginou a v nej zimny spacak! skoro ma vystrelo..co staci takemu babetku v lete dat? mozes poradit?🙂 vdaka
ja som s malym isla von hned na druhy den ako sme prisli z nemocnice a to sme vonku travili cele dni ci uz na prechadzkach alebo na dvore lepsie sa mu vonku spinkalo.. nevidim dovod neist ked nie je vonku minus dvadsat 🙂
Maminky, bez obáv, von hned od prvého dna, pokial nie je veterno alebo pod -5 st. , postupne prvý deň 10 min, druhý deň 15 min., polhodinku 🙂
@vianocnystromcek platí jednoduché pravidlo čo sa týka oblečenia, o 1 vrstvu viac ako si obliekaš sama, vynimkou sú vysoké letné teploty, ktorým sa vyhnúť nedá aj keď pojdeš von mimo obednajších hodín, vtedy aj drobčekovi stačí body s kr. rukávom, ponožky a nožičky prekryť priký;vkou len proti priamemu slnku 😉
@gloria78 aha, cize tak normalne akoby som bola aj tipovala.diky!
nechapem
na co tie deti trepu niektore este teraz do zimnych fusakov... uf!
suhlasim s gloria78 co sa tyka oblecenia s dodatkom, mat so sebou este jednu vrstvu oblecenia v taske, moj maly aj ked ma uz skoro tri roky, obcas je malo, ked ma len len o jednu vrstvu viac ako ja, takze ja vzdy prihodim este jednu do tasky a potom kontrolujem priebezne stav.
Inak mam letne dieta, narodene pat tyzdnov pred terminom, prvykrat sme boli von 10 dni po narodeni, prve leto v podstate nemal kratke body oblecene vobec, stale dlhy rukav, dlhe gate a ponozky, medzi ludi sme ho bravali od troch tyzdnov, ale ma neskutocnu imunitu, este sme neboli chori, ak neratam tri krat dva dni soplikov a dvakrat tyzden pokaslania. Panadol sirup mi prave presiel zaruku - plny 🙂
@vianocnystromcek ohladne obliekania ti gloria78 poradila správne 😉 ja som malému dávala v lete tie klasické ľanové košielky ,skús mu vždy ručičky a uvidíš aké ich bude mať 😉 riaď sa svojim materinským rozumom ten ťa nesklame 😉 tak veľa šťastia a krásny život s malinkým anjelikom 🙂
@anjelik0907 🙂 dakujem. no trosku stresujem pri urcitych predstavach ale asik je to
normal🙂) diky za odpoved;) aj vam inak vsetko krasne!
@amouramour a ak mas chore male dieta, pride k tebe? Mas na neho telefon a mozes mu hocikedy zavolat? S malym babatkom cakas v cakarni? Venuje sa ti v dostatocnej miere? Vysvetli, co potrebujes? Ak ano, tak mas pravdu, naco by chodil (ked na to mas narok) k tebe a tvojmu miminku, len co dojdete domov z porodnice, aby ste nemuseli vy chodit ( ked je vonku napr.-10, alebo naopak +35 st.).
@mimuska123_ my sme sli po 2dnoch na balkon a potom hned von a to bol februar.
@mimuska123_ ja som s malym isla von na druhy ako sme prisli z porodnice pol hodinku, zaciatkom marca 😉 a odvtedy sme boli vonku takmer non-stop, domov chodili len prebalit a nakrmin, von za kazdeho pocasia, ci prsalo, ci slnko svietilo, ci bolo horuco, alebo chladnejsie, ci fukalo... kazdy den, sestra s malou rovnako, na druhy den, polovica marca
nevidim dovod cakat a drziat babo zavrete doma 2 tyzdne v tomto obdobi uz duplom nie
@lucyfuk77 ano pride, telefon na nu mam🙂s babatkom v cakarni samozrejme necakam, kedze sme objednany na presnu hodinu...ked som prisla z porodnice, pocasie bolo fajn a lekarku mam 3 minuty autom od domu, takze skutocne nebol problem...uprimne k nikomu z mojho okolia lekar neprisiel...ale tak isto su aj vynimky

...po prepusteni z porodnice, byta mal navstivit pediater, ktoreho si si vybrala, cca tak do 3-5 dni. Pozrie a skontroluje ti babatko a povie aj to kedy mozes ist von a na kolko. 😎