icon

Rady pre zvládnutie nekočíkovateľného dieťaťa

19. mar 2025

Dobry den,
mali ste niekto nekocikovatelne dieta? Ze absolutne mevydrzalo ani chcilu v kociku? Moje dieta ma 4 mes a pri prelozeni do kocika bliaka ako najate.. uz sme skusali vsetko… rozne hracky, šum, oblečenie, otvorenu striesku, polohy na boku, na bruchu, ist von ked je unavene aj ked je vyspate.. no proste nic nefunguje.. sedime doma a do kocika len v nevyhnutnych pripadoch aj to cely cas prereve, prekrici az nedycha.. v momente ked ho vytiahnem je dobre.. bohuzial nosit v nosici nemozem kvoli zdr.komplikaciam s ramenom..a tak mame režim len doma.. mali ste to niekto podobne? Preslo to po nejakom case alebo po prechode na sportovy kocik? Rozmyslam ze potom mi mozno vydrzi ked uz bude sediet a pozerat na svet..
Dakujem

Strana
z2
dzejsik
19. mar 2025

sportovy kocik by mal pomoct ;)

kwakina
19. mar 2025

Niekde som raz pocula, ze dat deku pod babo, ze mozno mu je to tam tvrde 🤷‍♀️ skusit mozes ak si to este neskusala

no1990
19. mar 2025

U nás začali deti sedieť v kočíku cca okolo roka. Dovtedy bez šance. Ja som využívala šatku. Keď mi začali byt ťažkí a sami už chodili vtedy začal fungovať kočiar. A to mám tri deti. Žiadne z nich ako maličké bábätko netolerovalo kočiar.

autor
19. mar 2025

@kwakina skusali sme aj perinu aj hniezdo aj antirefluxne vankuse

katica06
19. mar 2025

Ako by si opisovala moju staršiu, od mala rev, asi 5mes sedela samostatne, tak po sedačky sa dalo ako tak, ale v9mes už vedela chodiť tak zas odmietla kočík potom sme používali iba odrážadlo a bicykel

gypsomilka
19. mar 2025

Moje starsie dieta som nevozila vobec. Uplne bez sance. Presne robil to iste. Vlozila som ho tam a dokazal vrieskat neskutocne dlho. Ci som ho hupala vozila sem a tam nevozila,dala dole strechu,dala hracky nic. Potom mozno okolo 6-7mesiaca som mu zmenila sportak tak tam vydrzal obcas chvilu. Ale take ,ze velke prechadzky,obchod atd nic. A este chvilocku niekedy vydrzal vo vajicku. Inak som ho vsade nosila.

autor
19. mar 2025

@katica06 boli ste dovtedy len doma? Velmi som hejtovana za to ze nechodime von.. ale proste neda sa.. moze to mat vyrazny volyv na babatko?

autor
19. mar 2025

@gypsomilka skoda ze ja nosit nemozem🥺 a tak kysneme doma a ja sa bojim ze dieta bude mat zlu imunitu

elenkaba
19. mar 2025

Moja druha dcera bola taka, davala som ju do kocika iba ra denne vonku ked som mala odpozorovane ze ma najdlhsi spanok, uspala pri kojeni uplne, opatrne prelozila do o cislo vacsieho overalu do kociku, fakt opatrne som s nou manipulovala, a isla von ale iba koliecka okolo domu, akonahle sa zobudila, tak reeev a vonku z kocika naruky, zlepsilo sa to na jar ked mala cca 6mes, vtedy som mohla ist von aj za bdeleho stavu, ale iba vo vajci nakliknutom na kocik a vydrzala chvilku. Potom boli prechodne obdobia, ked uz sedela, ze v sportovom kociku chcela a potom nechcela byt, teraz ma 1.5roka a v kociku sedi spokojna. Vsetko je len obdobie, treba poskusat co vam vyhovuje a vydrzat

sisska96
19. mar 2025

Tak choď s mužom alebo s niekým von, kto zvládne nosiť decko, určite neseďte vkuse doma

indiankaindi
19. mar 2025

my sme mali to isté, dcéra vrieskala akoby ju z kože drali a pomohol až športový kočík. Dovtedy som ju poobliekala normálne ako von, dala do takého veľkého koša, pozakrývala a dala pod otvorené okno. Tam prespala, pokiaľ sa s ňou nehýbalo, bola na vzduchu, takže sa nedá povedať, že by sme nebudovali imunitu.

autor
19. mar 2025

@sisska96 cez vikend chodime s muzom ale cez tyzden nie, prichadza neskoro, odchadza velmi skoro.. nemám s kým, som daleko od rodiny a ani znamych tu nemam

slavomira236
19. mar 2025

Moja najmladsia nikdy v kociku od babetka zaspat nevedela len revala jak nepricetna. Prisli sme dala som do postielaky spala hned. Nikde inde

autor
19. mar 2025

@indiankaindi ano presne to zvyknem robit ze ju naobliekam a sme pri okne

gypsomilka
19. mar 2025

My sme ho tak rozne nosili. Mala som nosic vzdy. Ale brala som vzdy aj spodok kocika a vajicko. Ked uz nechcel byt vo vajci,zobrali sme ho na ruky,ked ani tak tak isiel do nosica. Proste rozne. Ono tak okolo toho 5-6m sa to trosku zmenilo lebo uz ako tak vnimal,videl okolo seba atd. A obcas som ho uspala na rukach a ked zaspal supla do kocika a isla som aspon na ulicu. Ale som rada ze toto uz mam odkrutene.

autor
19. mar 2025

@slavomira236 presne tak.. inak mi krasne zaspi, len co ju polozim.. neplace.. jedine kocik jej robi problem a vajce

autor
19. mar 2025

@gypsomilka mne na rukach nezaspi, ja neuspavam.. polozim do postielky a spi

mona333
19. mar 2025

Ja som syna uspala na rukách a potom dala už spiaceho do kočíka, nie raz sme šli,že v jednej ruke prázdny kočík a v druhej dieťa. Ale vonku sme boli denne

gypsomilka
19. mar 2025

Tak ho nechal v postielke zaspat a potom prelozis . Len si ho nechaj na dakej podlozke deke alebo com aby si ho lepsie preniesla

kitycat
19. mar 2025

Ak je problem len jedno rameno rak skus ring-sling?
Kamoska ma takwho syna. Do roka a tristvrte len v nositku, potom chcel ist parkrat do naseho sportiaku, tak potom ked chcel tretikrat tak vytiahli aj ich a uz sa vozi 🤣

A co mas vlastne za nosic?

seitna
19. mar 2025

my sme mali nekočikovatelne dieta. To je hrozne chodit po vonku, vidiet tie spinkajuce babatka v kocikoch a nas kocik reval jak tur, museli sme kocíkom výrazne skackať na zadných kolieskach, vyzerali sme jak strelení a ani to kolkokrat nezabralo na utíšenie, nie to este na zaspatie. Keby svokre poviem jak musí skackať s kočíkom na zadných, aby vôbec mohla ísť kočíkovať, tak asi tiež dostanem hejt. :D Nie si sama, ak Ti pekne spinka v postielke, skus ju po zaspati prelozit do kocika na balkon na vzduch.

bajka3
19. mar 2025

Skús pripojiť vajicko na konštrukciu kočíka a povoziť ju v ňom. Prípadne cybex má vajíčka, ktoré sa dajú sklopiť.

michaela329
19. mar 2025

Sestra mala také 😃 Nudil sa tam, pomohol prechod na športový kočík.

eeffka
19. mar 2025

dala som dieta do vajicka a sla kocikovat, v hlbokom mi jacalo

alenka58
19. mar 2025

moja suseda nosí dieťa v nosiči, každý deň s ním chodí von, v kočíku nechce byť, má 6 mes už je aj ťažší ale v kočíku to nejde

beky223
19. mar 2025

Môj mal také obdobie, vtedy ak som potrebovala ísť von, tak som chodila s nakliknutym vajíčkom na kočíku, aj keď teda pre chrbticu to nie je samozrejme najlepšie, ale na chvíľu pomohlo. A v športovom už potom v pohode.

tejana
19. mar 2025

Naša bola to isté... Uspatu som ju musela opatrne dať do kočíka. A keď sa zobudila, taaak revala, že sa mi až povracala 🤦ešte aj pediatrická mi vytkla, že prečo s ňou nikdy neprídem v kočíku ale stále len na aute vo vajíčku 🤦 ja som chodila s ňou von iba uličku od domu ... A keď bolo najhoršie tak na ruky a kočiar som tlačila. Bolo leto tak veľa krát som ju mala na rukách, na dvore.. a len tak s ňou chodila počas bdeleho okná. Aby bola na vzduchu a tak. Jedného dňa sa to zmenilo a prespala v kočíku 2 hodiny vkuse inak 30 minutovky a rev. A odvtedy som ju už nemusela uspatu doňho dávať. Bolo to okolo 4 až 5 mesiaca.

mabenn
19. mar 2025

v 3.5mes siel maly do sportoveho kocika na zvyseny lah z podobnych dovodov

colsami
19. mar 2025

Nas prvy nenavidel kocik, dobre to bolo len prvy mesiac-dva a az do cca 6-7 mesiacov odmietal hocjake hocikovanie, hocikedy, hocikde. Len ho tam clovek polozil a reval jak najaty. Od 6 mes sedel tak sme zacali so sportovym chodili "zvykat" a od 8 mes, ako uz dieta viac reaguje na vnemy, miloval kocik, lebo vsetko vsade pozoroval. Jasne, kym kocik nezastavil 😁 ale dalo sa.

dagas
19. mar 2025

Moje deti vydržali až keď sedeli. Alebo som ich vozila vo vajci. Boli to 20 minútové vychádzky s revom. Teraz mi tam aj zaspí

Strana
z2