Reakcia na pád dieťaťa
Ako reagujete ked sa vase dieta zrani resp. spadne? Beriete hned na ruky? Syn podvecer spadol, udrel sa aj do hlavy. Plakal ale skor zo zlaknutia ako od bolesti. Automaticky som ho zdvihla a zobrala na ruky a tak utesovala. Bola pri tom aj svokra a ta, ze nemam brat na ruky. Teraz si to tak spatne premietam a rozmyslam ci teda brat alebo nie? Moze to ublizit?
Záleží od závažnosti pádu. Moja dcéra napríklad aj keď sa silnejšie udrie tak nereve a nerobí cirkus, vstane pofuka si a ide ďalej. Takze nemám dôvod nejako ju utešovať. Málokedy sa udrie poriadne, kedy aj plače a vtedy si ju pritulim pomojkam, ranu pofukame a už je dobre, nieje z nej nejaký plačko. 🙃 ale známa ma napríklad syna ktorý vrieska za všetko aj za úplne malé bežné buchnutie a ona hneď k nemu pribehne s utešuje ho ako keby mal ruku odseknutú ( 😅 ) podľa mna sa zariad tak ako to ty cítiš resp. to dieťa čo vyžaduje... keď chce objať tak ho objim. Myslím si ale že si sa zachovala správne, keďže maly bol vylakany z toho čo sa mu stalo určite mu tvoje objatie pomohlo. A starkej by som povedala že ona už svoje deti vychovala, teraz nech tuto úlohu prenechá tebe ☺️

No hlavne ty musíš vedieť a zhodnotiť, ako ti padol. Dúfam je všetko oki, pekný deň