icon

Regres po odplienkovaní: Ako zvládnuť tento obdobie?

katalyna
31. júl 2025

Ahojte maminy. Píšem úplne v zúfalom stave. Prosím skúsené maminy poraďte ktoré ste si prešli podobným. Syn, 2r3m, odplienkoval sa v máji sám. Začal sa pýtať cikať, kakať a do dvoch dní bol odplienkovany. Učebnicový príklad, bola som veľmi rada nakoľko pri dvere sme sa natrápili. Posledný mesiac začal byť problemovy - najprv malé cvrknutie, potom nejaké pocikanie. Potom nonstop pocikanie, a čerešnička na torte že aj to kako začal dávať do gatí. Vôbec sa nepýta, nevadí mu to. Keď vidím že chce cikať, a chcem ho dať na nočník, tak ani za svet. Nechce. Chcela som vydržať mu nedať plienku ale po 10tich slipoch za hodinu som to už vzdala. Nešťastná som, nakoľko to vyzerá ako keby posledné mesiace vôbec neboli a boli sme úplne na začiatku. Ako dlho trvá takéto obdobie? Viete mi poradiť 🥺 žiadne extra zmeny nie sú, len to že dcéra je s nami doma nakoľko prázdniny v škôlke.

nika11103
31. júl 2025

Ahoj , nemôže byt prechladnuty ? Moja dcéra podobne ako tvoja , už v podstate bez plienky a potom zrazu , úplne sa v tom vidím , zrazu 10 gatiek pomaly za hodnú vymeniť …. Ale ona bola naozaj asi prechladnuta ( boli sme dvakrát za sebou na kúpalisku a muž mi tvrdil že voda bola studena , ale to bolo ešte v čase keď boli horúčavy , keby ma chcel niekto karhať, tak som si myslela , že voda je tepla ). Nuž asi nebola , trvalo to plus mínus týždeň a už je všetko ako ma byt

katalyna
autor
31. júl 2025
@nika11103

Ahoj , nemôže byt prechladnuty ? Moja dcéra podobne ako tvoja , už v podstate bez plienky a potom zrazu , úplne sa v tom vidím , zrazu 10 gatiek pomaly za hodnú vymeniť …. Ale ona bola naozaj asi prechladnuta ( boli sme dvakrát za sebou na kúpalisku a muž mi tvrdil že voda bola studena , ale to bolo ešte v čase keď boli horúčavy , keby ma chcel niekto karhať, tak som si myslela , že voda je tepla ). Nuž asi nebola , trvalo to plus mínus týždeň a už je všetko ako ma byt

@nika11103 nevravím že nemôže byť. Ale keby sa pocikal tak by prišiel aspoň povedať že mokré. Ale on nič, behá v tom mokrom po dome. Preto mi to je zvláštne

terry658
31. júl 2025

@katalyna sestre toto robil malý asi dva mesiace. Nepoľavila. K plienke sa už nevrátila a prešlo ho to. Nikto netuší prečo.

nika11103
31. júl 2025
@katalyna

@nika11103 nevravím že nemôže byť. Ale keby sa pocikal tak by prišiel aspoň povedať že mokré. Ale on nič, behá v tom mokrom po dome. Preto mi to je zvláštne

@katalyna moja tiež nepovedala len občas sa “preriekla” . Chcela som ti poradiť mojou skúsenosťou , nech je to akokoľvek, mojej tiež dávam ešte plienku na noc a neni zakaždým sucha a to ma ísť od septembra do škôlky… tiež som na prášky . Držím palce