Režim 14 mesačných detí
Ahojte kočky. Snažim sa nájsť príčinu dlhého nočného bdenia nášho 14m syna, tak si idem po radu. Tie, ktoré mate rovnako stare deti, aký majú prosim režim? Velmi mi to pomôže. Hlavne kedy vstávate, počet spánkov a ich dĺžka a ako to mate v noci
vstava o 7, spat ide raz o 12:30 (niekedy 30 min, niekedy 2 hod), vecer ide spat o 19
@bikarbona problem mame ten, že v 11m si pánko stanovil len 1 denný spánok. Druhy mi skratka odmietal. Posledne dva mesiace su noci horor. Od 01:00-03:30 je hore, skáče po postieľke, jaší sa. Keď nema pozornosť plače. Začala som to riesit so spankovou poradkyňou, pretože 2 mesiace bez spánku su fakt neni sranda. Syn este do minulého týždňa spával od 11:00-14:00-14:30 cez deň, večer o 20:00 krasne zabúval. Ale v noci zas párty. Dva dni dozadu mi rano vstal skoro a zaspaval mi pri hraní uz 09:30 tak som ho dala lažkať. 11:30 sa zobudil. Išli sme von a tam mi v kočíku zaspal na 20 minut o 15:00.
Teda neviete si predstaviť to večerné zaspávanie. Zaspal o 22:00!!! S krikom, plačom, následne smiech a jašenie sa. Od 15:20 ako sa zobudil sme sa hrali, takže baterky sme sa vybiť snažili. Deň na to mi spal cez deň 4 hodiny a vecer rovnaký scenár.
Predvčerom a včera som ho nechala cez den spať len 2 hodiny a večer zasa zabúval pekne o 20:00 ale v noci znova ruka hore.
🤦🏼♀️🤦🏼♀️
@denden77 a v noci? Ako spi? Kolko zobudení?
@silviazlat vstáva 7:00 spí cca 11:00-12:30 a 17:00-18:00 a 20:00 spať.. alebo podľa programu doobeda len 11:00-11:30 a 15:00-17:00... No ale on ide o 20 spať asi aj keby sa zobudí o 19
@poslednepogo tak to závidím. Náš musi mat aspon 5-6 hodin bdenia medzi spankami. Inak proste nespí
@silviazlat možno ho skúste predsa len za každú cenu uspať na 2 spánok aspoň 20 min v kočíku alebo aute 😊 doobeda al poobede.. náš keď občas spal iba 1 tiež sa častejšie budil v noci
@silviazlat my mame daco podobne nasa uz dakedy frci bez toho jedneho spanku co ma od 10mesiaca🙂. Vstava podla toho ako vystraja v noci necham ju rano spat max do deviatej. Ked spi na obed okolo13stej tak da hodinu a pol. O osmej vecer uz spinka budi sa raz na mlieko to je ten lepsi pripad. Ale ked nespi cez obed cista katastrofa o piatej uz ju lame ale vzdy ju podržim do siedmej zaspavanie cele zle nie a nie zaspat asi ju preunavim. A ked si myslim ze bude spat tak som na omyle pravidelne sa budi o jednej a vydrzi aj 2 hodiny.
@poslednepogo či spí jeden, alebo dva spánky je cele noci hore. Prečítajte si vyššie som opísala cely nas problem
Skôr by som hľadala riešenie nočných párty ako zmeny denného režimu. Lebo ten máte dobrý! Asi ma mladý nejaké zlé vylučovanie melatoninu, ktorý mu vždy v noci o nejakom čase povie, že teraz je deň.
Odporúča sa nezasvietit svetlo.určite byť pri ňom, no presviedčať ho na spánok. Moja ak sa v noci zobudila a nevedela zaspať, tak vždy 45 minút bola hore, potom začala zivat a rýchlo zaspala
@paciko9 náš bol v 10m v pohode. Spánok sa pokazil az v roku. Od malička ma režim, krasne ho dodržiaval a reagoval naň. Nikdy neprespal celu noc, ale max 2 zobudenia na mlieko boli Ok. Teraz si trhám vlasy. Prechádza spankovou regresiou, ale ta zväčša trvá 2-3 týždne. My sa trápime 2 mesiace 😭
@basska_b pravidelne sa zobudi po 5 hodinách spánku. Presviedčanie na spánok ako že ho dam lažkať, alebo tak konci len dlhým plačom. Najlepšie je ignorovať ho, proste ležať dalej v posteli. On sa vyskáče a potom zaspí. Keď som pri ňom, je to Ok. Ale ako náhle si ľahnem tak spustí. A uznajte… nemozem pri ňom cele noci 3 hodiny sedieť. Postieľku ma hned vedľa našej postele, takze ma vidí. Vždy pozriem ci nie je pocikaný, smädný…. Hladný nie je, dostáva pred spaním riadne napapať - váru a pred spaním vypije mlieko. V noci mi mlieko odmieta
@silviazlat to ma fakt asi nejakú poruchu spánkových cyklov. Donekonečna to trvať nebude, ale je to hardcore z toho popisu. Sedieť pri nom 3 hodiny, ufff. Ako fakt si myslím, že denný režim s tým veľmi nesúvisí. Koľko deti ma taký istý režim a v noci ich ani nenápadne byť hore. Moje deti keď sa v noci zobudia, tak sú ako zombie a jediné chcú spať dalej, nič iné nechcú. Možno skús medovkový čaj. Alebo paradoxne slabšiu večeru, aby nebol toľko nabitý energiou
@silviazlat viem vycerpava to, ale hadam to prejde dakedy🙂 ja som stym stotožnena ale muž je nestastny 😀 skor on si vytrhava vlasy🙂
@basska_b ked mu dam slabšiu večeru budí sa o 3-4 hodiny na hlad. Je to začarovaný kruh. A dostáva len ľahké jedlo - maso so zeleninou, alebo tak. Nic sladké
@silviazlat My sme mali problem....skratit spanok obedny dlho velmi spi ak ma vecer problem malu som nechavala.spat max hodinu a pol dlhsie nikdy rano som ju budila.do pol8 aj cez obed som ju budila aj tak bol večer vzdy cirkus ale v.posteli bola.8-9 vecer......od.3r..nema.obedny spanok takze neriešim rezim inac som mala striktny rezim do.minutu cca moja od 11m.nemala druhy spanok.ak si dobre pamätám tiez.sme.mali cca tak okolo 11.az pol12 isli do postele cez obed poprípade von do kočíka ak nevedela zaspat ale vzdy som budila. Po.hodine a pol
@silviazlat spi 11-12 hodin.. vacsinu noci o nej vobec nevieme..
@silviazlat inak aj u nas bola sem tam noc, ze sa zobudila a bola 2 hodiny hore.. z mojej strany cista ignoracia - ticho, tma.. prehadzovala sa, vstavala, sadala si.. potom zaspala.. cize tiez to poznam a je to hroza 🤦♀️
@silviazlat preeeeeeeeeeesne ako náš v tom čase. Ale do bodky. O 7 vstával, hranie sa, varili sme, išli von, zaspal vonku a musela som ho o 14tej budiť. Zaspával o 22hod, medzi 2-4 ráno býval hore, on bol vyspatý. Zaspal, vstával o 7...atď. Trvalo to strašne dlho. Strašne. A potom v 1,5roku odmietal cez deň úplne spať, ale všetko ostatné zostalo. U nás sa zlepšilo ako tak po 2,5 roku
@bafka tak to si ma ukludnila 😂 že to trvalo len 2,5 roka
@silviazlat Moja vstávala v októbri okolo druhej-tretej v noci, ale to som ju prehodila v tme ku sebe, hladkala a daako zaspala. A ešte som kontrolovala, či jej nie je horúco alebo chladno. Postieľku máme tiež vedľa postele.

@silviazlat Vstávanie o +/- 7mej, raňajky, hra, spánok okolo desiatej, zobudí sa približne o hodinu a pol. Potom dorobím obed, dáme obed, ideme von. Teraz v zime pospi aj von okolo tretej alebo stvrtej maximálne do piatej. O piatej dieťa budím. Potom večera, šalime sa s tatom a večer ide spať o 20tej približne.