icon

Režim 6-mesačného dieťatka

3. máj 2023

Ahojte, je zle keď nemám s bábätkom režim? Ma 6m spávať chodí okolo 20:30-21:00. Vstáva 90% o pol 6 ráno, cez deň ma 4 pol hodinové spánky viac spať nevydrží. Prikrm mu dávam medzi 11-12 vždy. Všade čítam že treba režim ale vôbec neviem ako mu to nastaviť niekedy chce už ráno prvý spánok spať o 8 inokedy až o 9. Na obedný chce spať niekedy už o pol 12 niekedy až o 1. Potom sa to všetko cele odvíja od toho kedy chce on spať čiže nevychádza to každý deň časovo rovnako. Chcela by som režim ale neviem ako na to na internete každý píše inak. Nemáte nejaké rady? Ďakujem.

autor
3. máj 2023

Ešte chcem dodať že bdelé okno mu vydrží tak 2,5 hodinky max 3.

minesasubu
3. máj 2023

ahoj ja som riesila tiez rezim avsak poradkyna na kurze vravela ze pre nich je dolezity taky rezim ( nie hodinovy ze presne o 12 obed a presne o 16 ist von ale) po sebe nasledujucich cinnosti aby vedeli co bude nasledovat a cca priblizne casy ak sa da ale treba sa prisposobit dietatu , syn ma 9,5 m a ani jeden den nemal tak ze by spal a jedol presne neda sa to dodrziat ( mozno su take deti ze ano ale u nas to neslo) pol hodinove spanky tiez mal ale uz sa to upravilo kazdy den mame v ine casy cinnosti ale nasledujú po sebe , podla mna to mas dobre nastavené hlavne ked ste obaja spokojny 🙂

jj298
Odpoveď bola odstránená
tanyan
3. máj 2023

Spokojné a šťastné dieťa je viac ako nejaký teoretický režim. Dieťa aj tak prechádza rôznymi vývojovými krokmi a stupňami, ktoré ovplyvňujú jeho vedomie aj spánok. Je príjemné mať nejaké zvyky a orientačné body, ale netreba si kvôli tomu pokaziť radosť zo života.

taktotedanie
4. máj 2023

Ani ty sama nechodis spat v tu istu hodinu a nejes v tu istu hodinu
Ked sa mu chce spat nech ide vtedy a nie vtedy lebo musi
Nebud prilis premotivovana dieta nie je stroj nenaprogramujes ho, prisposob den dietatu

maryetta
4. máj 2023

Avsak. Ono ma rezim 🙂 to nie je ze denno denne na minutu presne s dietatom robis neviem co.
Mam 3deti a tiez som mala iba taketo “orientacne”. Stacilo ockovanie. Zubky. Nejaka choroba. Vikend mimo domu a uz bol ten “rezim” aj tak rozhadzany.

Mne prave naopak pride “chore” riesit kazdu minutu dna a stresovat sa casom.
Ako donutis dieta spat?

jj298
Odpoveď bola odstránená
maryetta
4. máj 2023

@jj298 chapem moje 3z3 neznasali kocik. Takze na mojich neplatilo nic. A bud spali alebo proste nie 😂😂 a nenaucis ako psa. Aspon teda ja tie moje. Ani na cumel. Ani na flasu a mozes sa aj rozkrajat a zili si svoje.