Ročné dieťa plače v postieľke

petronela4925
19. máj 2023

Ahojte,
Chcem sa opýtať moja dcéra do stredy bola dokonalá... Stale je ale do stredy som ju uložila do postielky.. A spala... Od stredy večera začala vyvadzat.. Plače a plače... Myslela som si ze ju niečo bolí... Ale ked som ju vytiahla tak nič ticho... Toto sa opakovala aj celý štvrtok... Zaspala len na rukách... Uz je ťažká nevládzem ju uspavat... Je to zas len nejaké obdobie alebo je to niečo iné..?

deti95060810
19. máj 2023

keď ju vytiahneš z postieĺky tak je ticho.... malinká si zvykla že stačí zaplakať a maminka spraví čo ona chce.
bude to už na dlho - pre teba....
takého pohodlia sa nevzdá dieťa len tak... ale prešli sme si tým snáď všetky a nikomu sa nič nestalo.
bude ťa to stáť veľa síl a nervov, ale maminky musia toho vydržať veľa.

zuzkaa1991
19. máj 2023

@petronela4925 vyskusala by sok ju polozit na postel a pri nej byt kym nezaspi pri malilinkom svetle...

petronela4925
autor
19. máj 2023

@deti95060810... Noo včera som ju už nechala vyrevat.. Ako sa hovorí trvalo to asi 5 minút... Trhalo ma.. Ale nakoniec zaspala... Ja len som chcela vedieť ci je to nejaké obdobie vzdoru lebo to zo sekundy na, sekundu prišlo 🤷‍♀️

riamia91
19. máj 2023

Ročná regresia + separačná úzkosť

petronela4925
autor
19. máj 2023

@riamia91 tak super.. 😊 Nevadí zlavdneme keďže ona mala všetky regresie😜

anjelicek26
19. máj 2023

Regresie v spanku boli a budu. Nevyberaj ju. Presne z dovodu, ze - spat ma v postielke, lebo je tam bezpecne aj bez toho, aby si lezala pri nej, nemoze sa skotulat z postele, ty si mozes porobit aj nieco mimo, proste stale si v hlave opakuj LOGICKE argumenty, preco je to spravne. Ano moze docasne mat vzdor ci strach a ano - moze prisjt zo dna na den. My sme vzdy presunuli postielku na ine miesto v izbe, vymenili kolotoc ci hudbu na zaspavanie a par dni som ostala pri zaspavani pri nich - rozumej dieta v postielke a ja v miestnosti a robila tssss tsss alebo spievala pesnicky, proste ma videli... potom som zasa zacala odchadzat - po 30m, po 15m, po 10m, po 5 minutach a boli sme zasa pri normalnom zaspavani bez revu..

petronela4925
autor
19. máj 2023

@anjelicek26 ďakujem.. V postieľke spi od kedy sa narodila to meniť nebudem a teda končím s uspavanim na rukách.
Púšťam jej hviezdy na stenu a uspávanky to vždy zabere... Ked ma vidí v izbe tak stojí v postieľke takže vždy musím odísť...hadam sa vrátiť do normálu... Lebo je pravda ze aj ja som si zvykla naň ten luxus ze pekne spi 😊

stanislavicenka
19. máj 2023

@deti95060810 totojeale neskutocne sprosta rada. Je to dieta,co ine ma chciet, ako svoju Mamu a jej blizkost. Nebavime sa o 10rocnom, ktory uz vie, co znamena pokricat si, potrucovat, lebo ucelovo nieco chce. Toto neporovnavaj s malym babatkom.

@petronela4925 a pre teba, ak budes citat taketo stupidne rady, a nechas ju vyplakat, samej ti bude srdce pukat, lebo budes citit, ze to nie je spravne. Neviem, ake velke mas dieta, ja som na rukach, v nosici, na orsniku uspavala over deti skoro do3 rokov, ale nevadilo mi to, bola som na to nastavenia. nie je to nad sluzba.no ak ti je mala tazka, tak skus.zmenit sposob uspavania, ak je jej lepsie pri tebe, tak si k nej lahni, aby ta prisebe citila, a hladkaj ju.
Dieta nie je vypocitave, absolutne nepozna tuto stranku, nerozumie, co to znamena zneuzivat niekoho dobrotu.ja zasnem, ze este v dnesje dobe ma niekto taky nazor🤦.
A ten spanok, a asociacie s nim spojene sa budu este velakrat menit. Proste totreba len prijat

anjelicek26
19. máj 2023

@stanislavicenka toto fakt nesuhlasim

- uspavat dieta hodiny do troch rokov? Vyhoda je tam pre koho? Pre dieta nie, lebo ho odputava milion veci od spanku a pre matku nie, lebo si znici chrbat, nic si neporobi a uz vobec neoddychne a prakticky ho nikto nemoze postrazit s rodiny, lebo uspava "mama" na prsniku ci na rukach...

- Opicia laska a mama otrok dietata neznamena "nic", ani vacsiu lasku dietata a ani kludnejsie a pokojnejsie vychadzanie oboch stran... Ked ja polozim dieta a do 5 minut same kludne zaspi od narodenia, je to pre teba "sci-fi", ale pre mna normalita a ked sa zobudi vysmiate idem po neho a vymojkam... ked nastal regres niekedy okolo rok-rok a pol, tak to bola otazka par dni a nie nejake revy neboli, videla som neklud, ostala, robila si svoje, nevsimala si ich a odisla trochu neskor...

- ano ty si tak bola nastavena, ale to nie je kazda matka a toto dietatko od malicka zaspava inak, rovnako by si ty bola v "soku", keby zrazu tvoje dieta zaspi bez teba obrazne.

julish
19. máj 2023

@petronela4925 nenechávajte vytrvať takéto babo. Možno ju boli hlava, lebo jej šialene rastie mozog, možno jej chyba blízkosť, lebo si začína uvedomovať, že ona a maminka nie sú jedno telo.... ročne dieťatko nie je rozmaznané, chce maminku. Keď jej ukážes, že jej potreby sú vypočuté, o to bude odvážnejšia neskôr, ľahšie sa bude púšťať do sveta. Nenechávať vyplakať!!!!!

ada12345
19. máj 2023

Mne to z tvojej strany pride neskutocna pohodlnost - "mala som dokonale dieta a teraz zrazu 2 vecery place. Jeden som ju teda horko tazko trochu pomojkala a druhy som ju uz nechala vyrevat, nech si nezvyka." Ako prepac, ale vsade v odbornej literature sa pise, ze male dieta ma svoje potreby, ktore sa menia a ano aj zo dna na den a male dieta este nie je vypocitave, aby ta vydieralo. Chuda dieta... Prides mi ako velmi chladna matka, ked takto riesis situaciu. Ked ju nechas vyrevat, tak ano, casom prestane, ako deti v dojcenskych ustavoch, ale zafixuje sa jej v mozgu, ze na jej potreby nepride ziadna reakcia a je zbytocne ich davat najavo, co je velmi zle.
Kolke sme si tymto presli, kolke sme mali narocne dieta, co od narodenia plakavalo kazdy vecer.... a vydrzali sme, lebo sme matky. Ty si si asi robila dieta s tym, ze bude ukazove a nebude ti narusat tvoje kludne noci az do 18tky.

zorkahorka
19. máj 2023

Mozu jej ist zuby a chce byt s tebou... bude to len obfobie

tanicka907
19. máj 2023

@stanislavicenka suhlasim s Vami, tieto zastarale nazory, ze "si si ju rozmaznala tak teraz si ju nos" take male babatko ani poriadne nevie, ze uz nie je v maternici, v 7mom mesiaci si to len zacina uvedomovat, pozna iba pach maminky a potrebuje ju citit.

@anjelicek26 autorka zjacne netrpi opicou laskou a ani sa o opicej laske neda hovorit pri 7mesacnom babatku.

anjelicek26
19. máj 2023

@tanicka907 dietatko zakladatelky ma vyse roka... staci, ked jej ide nejaka stolicka a je nervna, niecoho sa zlakla a rezim rozhodeny. To neznamena, ze treba od piky zmenit rezim, ale s kludom, pokojom a trpezlivostou sa vratit k povodnemu.

tanicka907
19. máj 2023

@anjelicek26 mate pravdu, rocne, pomylila som sa, ale ani pri rocnom nemoze ist o opiciu lasku, ale pointa ostava - opicia laska to predsa nie je, ked ho uz na treti den nechala vyplakat. 🙂
Kazdopadne drzim palce, tiez som si presla nocnym nosenim a bolo to strasne, po par nociach som sa citila ako zombie, dokonca som bola nahnevana aj na to male chudatko...ale ono to prejde

beata_k
19. máj 2023

To je tak smutne a drsne ked dieta vola matku a ona ho tam necha same revat 😞

stanislavicenka
19. máj 2023

@tanicka907
@anjelicek26 kde pisem , ze som deti hodiny uspavala. Uspavala som ich na rukach, ale nie hodiny. Na rukach neznamena hodiny. Ja som to robila rada, nevadilo mi dieta dojcit a uspavat ho v nosici a na rukach.
Rocne dieta nie je vypocitave. Je to maly clovek, ale clovek, takze si zasluzi pozornost. Co ho zavriem do izby s pohladkanim, pomojkanim, s pusinkou a ocakavam, ze bude spat? Ze to ma pochopit? Vazne? Ked dospela zena nevie pochopit jednoduchu postrebu dietata, ktore ji potrebuje, tak rocne male dieta ma pochopit, ze mama bola na nieco naucena, aj ono nejako fungovalo, a jej sa nehodi, aby sa to zmenilo?
A ty mas fakt 4 deti s tymto pristupom? Casto vidim tvoje prispevky, fotografie, ako sa o deti staras, sijes, tak mi pride cudne, ze si toto praktizovala, ked boli babatka.

anjelicek26
19. máj 2023

@stanislavicenka ale ked to dietatko naucis od narodenia, tak ono zaspi do 5 minut a proste neplace. Proste nenechat zaspat na prsniku, ale nechat odgrgnut, do kosika na spanie a spi sa...viem, ze to ludom, co im deti takto nespavaju prijde sci-fi 😂 Ale oni neplakali, proste to bolo pre nich takto normalne, akonahle polozeny do kosika zacali zatvarat ocka a spali...este mam dodnes video, ako dcera proste zalomi do 40s... a kojeny boli dlho-predlho, len si to nespajali s uspavanim... prva - prva dcera zaspavala na prsniku, kazdu hodinu hore do vyse roka, prva prespata noc v 2,5 roku... dalsie tri sme naucili inak a od porodnice a skvele... podotykam, bez jedinej slzy... proste to takto pre nich bolo normalne... aj velmi skoro spali celu noc, lebo sa vedeli ukludnit same v plytsej faze spanku a nepotrebovali sat s prsnika... a nie, vobec sa "nehanbim", ze to bolo taketo kludne a pokojne zaspavanie... prave naopak, nevediet zaspat sam je potom problem dlhe roky, s ktorym vela rodicov bojuje az do predskolskeho veku pomaly... ten cas sa da vyuzit inak (dieta spankom, rodic inou cinnostou)... u nas dodnes 5 minut a tuhy... vedia, ako "na to"...

stanislavicenka
19. máj 2023

@anjelicek26 ale vidis, deti si nenechala vyplakat.tu autorka nechala dceru vyplakat, alw to nie je normalne.
A jasne, ze si to dieta zvykne na tento "sposob". Nevie sa zdvihnut, nakricat na mamu, ze proste potrebuje nieco ine.
Vravim, ty si nenechala dieta vyplakat.a preto, ze autorka je uz na to zvyknuta, ze dcera spi hned a celu noc, toto ju prekvapilo, a je "rozmaznana". Kazdy by si lahko zvykol, aj ja😊. A k zaspatiu sam dieta musi dozriet. A zalezi aj od povahy dietata

anjelicek26
19. máj 2023

@stanislavicenka nie vyplakat nie, ked mali regres, ostala som pri nich... ale oni boli v tej postielke... bud som hladkala chrbatik alebo sedela pri postielke a odisla az ked zaspali. Bola to otazka par dni a bolo to zasa pri starom.

simca06022011
19. máj 2023

Ale skúša, každé dieťa si tým aj viackrát prejde..

stanislavicenka
19. máj 2023

@anjelicek26 ale nenechala si ich samych plakat za zavretymi dverami s myslienkou vo svojej hlave, ze ta vydieraju

stanislavicenka
19. máj 2023

@simca06022011 a co skusa take rocne dieta? 🤦‍♀️
Myslis,ze jeho mysel na urovni ucitela matematiky, ktory takto kalkuluje

lalala94
19. máj 2023

@stanislavicenka preboha ziveho, to jej dieta nechala v postielke plakat 5 minut, nie 3 hodiny kazdy den. Ty a niektore dalsie tu z nej uz pomaly robite ladovu krkavciu mater, ktorej dieta bude mat urcite traumu. Bolo to 5 minut a iba raz, tolko mi dcera place v postielke tiez, ked potrebujem ist na WCko a nema mi ju kto vziat (istotne bude v dospelosti z tohto riesit traumu u psychologa). Autorkine dieta zjavne len prechadza nejakym blbym docasnym obdobim, tiez by som teraz nemenila sposob uspavania, ak s tym bola rok v pohode.

stanislavicenka
19. máj 2023

@lalala94 ty tomu nerozumies? Nejde o cas placuceho dietata, ide o ukoncrnie toho placu. Je rozdiel, ked ho niekto necha plakat, ved zaspi, a rozdiel, ked ides na wcko a place, ale ty sa vratis, a vezmes ho na ruky, aby si ho utisila. To prve si zafixuje, ze aj napriek "volaniu o pomoc" nebydu jeho pogreby vypocute a zmlkne, rezignuje. Ale tvoje dieta vie, ze k nwmu prides, pocuvas ho, a nenechas ho, nech si poradi same. To je ten rozdiel

lillyom
29. aug 2023

@stanislavicenka tam je kluc, ze tebe to nevadilo. Vyhovovalo ti nosit a dojcit. Ale autorke to takto nevyhovuje. Ona nie je ty. Okrem toho kazde dieta je ine. Su deti, ktore polozis a nevies, ze su a su take, ktore su nepolozitelne a strasne silno vedia dat najavo vsetko. Take deti automaticky viac nosime.

veronikapetra
9. dec 2023

@petronela4925 Dobry vecer autorka, kolko u vas trvalo toto obdobie zaspavania? Syn od narodenia spinkal sam, v postielke. Teraz bude mat rok a posledny tyzden pri ulozeni, sa postavi a place, akonahle ho vyberieme, nema problem. Podotykam ze je zdravy, v jeho rezime sa nic nemenilo a je evidentne unaveny. Dakujem za reakciu.