Ročné dieťa zjedlo čokoládu
Ahojte. Strasne mi je blbo kedze som nedavala pozor a dcera jedla cokoladu tak dala aj malému. Citim sa hrozne. Riadim sa podla Co jedia zdrave deti a trz toto. Malá dostala cokoladu na sviatok tak sem tam kusok dostane ale maly este nemal a trz toto je mi strasne z toho 😔
vykasli na na co jedia zdrave deti, ja som sa radila ich radami a mala mi riadne nechce vobec jest. JE TO SEKTA. vymyvaju hlavy mamickam. tym nechcme povedat ze malej davam mekac a klobasu. ale riad sa svojim rozumom. a kusok cokolady s anic nestane, urcite na to nezomrie, aj ked podla CJZD dieta zomre aj na kusok salamy, lebo mu zlyhaju oblicky ,....nestresuj
@zuzanka2302 deti maju allergies, lebo do nich rodicia vsetko pchaju, be toho, any ich ucili konzumovat kvalitne potraviny. Takze takto to be, to je realita. Mam 2 deti, stravujeme sa zdravo, a cudujte sa, nemaju ziadnu alergiu, ci intoleranciu, co iny neduh. Co vsak moze prist, a moze sa to stat aj vam, co jete vsetko ostatne. Ja starostlivo vyberam ci sladkosti, aj ine potraviny, a detom vysvetlujem, preco niektore veci nepapame, nejeme ich ani my rodicia
@viestta mali by si sti radsej prsty zlamat, ako takto niekoho urazat.
Ďakujem ti za túto tému.Normalne má to "prebudilo".Že kam to môžem dotiahnuť,ak v kuse budem riešiť všetko okolo malého.Pozri,ja som tiež úplne mimo niekedy,prvorodicka,už po tridsiatke,dieta naplánované,z práce zvyknutá všetko riešiť a robiť na maximum..tak sa to premietlo aj do materstva.A tiež som sa "rucala"keď som čítala koľko cukru obsahujú tie OVKO výživy,potom som sa už prestala rúcať,keď som zistila,že presne toľko,koľko tie BIO výživy bez cukru a doma vyrobené..ale keď teba čítam,tak sa musím spýtať:toto nemyslím vážne?!toto ozaj nemôžeš myslieť vážne?Toto sa ešte pýtať na FB?a čo to je za skupinu "čo zjedia zdravé deti"?To ti oni musia odklepnúť že to je OK,že si malý dal omylom BIO čokoládu?Ročný?Keď som mala 10 mesiacov,bol rok 1989,naši ma zobrali na dovolenku.Ja neviem,ako to dali,ale prežila som a oni sa cítili dobre.Bola to dovolenka na Šírave,žiadny špeci baby friendly hotel,ani náhodou,prvotná chata s dvoma posteľami a skrinkou.A oni to dali!Zmestili sa do Favoritu,a to mali aj môj kočík,žiadna pohodlná trojkombi alebo špeci športiak,iba primitívny golfac v ktorom som sa čuduj sa svete,pohodlne vyspala vždy.Vies,čím ma tam kŕmili?Lečo,vajíčková polievka,hranolky!!Meranie 50 gramov mäsa denne resp.oddelovanie žĺtka tam na dovolenke nehrozilo.Vlastne toto ani doma..Lucka voda?Prosím vás,kde to vtedy ešte bolo..ani z vodovodu,zo studne.A tu som.Bez alergií,bez zdravotných problémov.Pozor,ja nehovorím,že je to nasledovaniahodny príklad,či normalne,a samozrejme,že chvalabohu dnes sme už aj s poznatkami o stravovaní deti inde a sama sa s nasimi pustím do otvoreného konfliktu ak by už malého išli kŕmiť hlupostami a tiež si dávam mega pozor,na všetko,vo všetkom,až príliš..ale vždy,keď si myslím,že teraz mi už kvapka na mozog a preháňam (a prepáč ale cirkus okolo kúska bio 🤦 čokolády v tráviacej sústave ročného dieťaťa tu spadá),tak si poviem,ako tu v Kosiciach zvykneme,že s prepáčením b*zmeg,žena,kluuuud,už to prehanas a spomeniem si na to,že ja keď som prežila detstvo v zdraví,moja sestra a vlastne kazdy koho poznám a stravovali sa za podobných podmiebok, tak to náhoda nebude 😃 Prosím,neber to v zlom.Ja ta chápem,tiež hrozne viem preháňať,resp.sa snažím aby bolo všetko v poriadku či už je to spánok,hra,jedlo atď.ale ak je malý v poriadku,vidíš,že na ňu nereagoval zle,tak sa naozaj nemusíš plasiť,nič zle sa nestalo.Nema mesiac,nemá pol roka,ale rok.
A čo to je skupina CJZD?Niečo ako pokračovanie mamily?Len už vyšši level?
Takto na hovno sa cítim ako autorka keď zozeriem coko deťom.
Naozaj celkom úprimná rada, od roka už by dieťa malo vyskúšať jesť všetko. Tie webinare sú naozaj vymývanie mozgu pozor na to. Tiez mi trvalo kým som sa oslobodila od všelijakých tabuliek čo dieťa smie a kedy a dokázala som to naplno až pri 4.dietati, to ako jediné zje naozaj všetko, nevymysla s jedlom, má pevné zdravie, žiadne alergie proste ideál. Zvyšné tri deti majú svoje fanty a každé jedno niečo ofrfle že nechce fuj. Tento malý špunt im vyje všetko z taniera v nestráženej chvíli 😂😂😂
@ktochytavzite mala coko dostala
@viestta tu coko kupil muz malej na sviatok. Svokra skusala kupovat ale nekupuje. Davala som to do kosa
Deckam vari v skolke CJZD, dcera asi jedina po prechode do skoly si pochvaluje skolsku stravu (slusny domacky standard). Syn po prichode zo skolky zhltne 2 zemle. Majitelke skolky vypadla raz ucitelka, tak zaskakovala ona a odvtedy zvazuje zmenu stravy. 🙈
Môj ročný zjedol včera mäsiarku muchu, buď rada 😉
@henka123123 Preboha😲 Dufam,ze si volala okamzite 112🚑😱🤣
@yollanda ale vobec sa nemusis citit zle, ked pojes deckam cokoladu...ty obetujes svoje zdravie pre zdravie svojich deti 😅
@iwesska ano boli sme na vyplachu 😆
@ptmt1011 ale to je pre deti najlepsie. Nie parky atd ... ked citam zlozenia chytam sa za hlavu ako toto mozu ludia jest. Muz ma 2 prace aby sme mohli kvalitne kupovat. A maleho bolelo brusko takze
Ty si zažila detstvo bez sladkostí? Lebo ono je to pre dieťa veľmi ťažké, dospelí dajak vydrží ale dieťa? Aj sladké patrí k detstvu, nevravím že každý deň ale dajme tomu raz za týždeň. Netreba robiť extrémy lebo tie deti fakt trpia hlavne keď vidia že kamaráti sladké môžu.
@rubinka mala ma coko raz za cas. Viac nedovolim inak je potraviny podla CJZD
Ja si mysllim, ze robis dobre, ked to nie je formou zakazu, ale vysvetlenia. Tiez spadkosti nekupujeme, skor si upecieme, ale tiez nie, ze zjeme cely plech na prvy sup
@ptmt1011 dobra somarima. Lebo je sladke, a sladke. Tak si nabuduce pozrite v obchode zlozenie a vyzivove hodnoty oblubenej cokolady, ci tycinky. A ano, telo vie, co potrebuje, a to nie je balik cipsov, parky, keksiky kszdy den, to je uz len product, a dost nevhodny
@rubinka vymyvanie mozgu je, ze dieta v roku moze vsetko. Vela stastia