icon

Ročnej dcérke premokli topánky

27. jan 2021

Strazim si ju ako oko v hlave a ako každá mamka sa snažím pre nu urobit vsetko najlepsie ako viem. Kúpili sme jej barefoot čižmy. Striedame s klasickými dnes sme isli s barefoot a celu 45min prechádzku chodila peso. Ked sms isli dnu, plakala , chcela ešte ostať. Ked som ju vyzula, pančuchy zmocne, ľadové. Okamzite som ju vyzliekla, prsty uz pomaly bordové. Okamzite som ju supla po perinu, a kadejak sa ju snažila zahriat. Ok, podarilo sa, nozky sú v teple. Uz spinka. A teraz začínam mat paniku ako dlho ich mala mokre? Ced cesty boli skoro suché, nechodila po snehu, len po chodníkoch. Bude mat zapal močových ciest? Co nám hrozí? Co mozem ešte urobit? Strasne sa bojím. Tak si vyčítam, prečo mi nenapadlo skontrolovať ich? Ako mohli až tak premoknut ZIMNÉ CIZMY???? stalo sa to niekomu?malo to následky? Dcerka mala včera 1 rok
Ďakujem za každú radu, info,....

Strana
z3
autor
27. jan 2021

* zmocne zmocene

limetka69
27. jan 2021

Mala spotene nohy podla mna, nie premoknute. A prezije to bez nasledkov.

anabell1985
Odpoveď bola odstránená
klip0
27. jan 2021

Fiha nic v zlom ale hod sa trosku do kludu, naozaj veľmi chápem ze sa bojis, ale aby ti to casom neprerastlo cez hlavu. Asi mala nozky len spotene ked ste išli po suchu, urcite bude v absolútnom poriadku

autor
27. jan 2021

@limetka69 nie neboli spotené... keby premokli tak , ze ma špičky mokre ok... ale úplne mokre až po clenky

klip0
27. jan 2021

Tak ak aj nemala spotene ale mokre, pripadne to mohla byt aj kombinacia spotene a mokre.. Urcite jej nic nebude, ved ak by jej bola strasna zima na nozky, nechcela by chodit a plakala by. Na studene nohy sa neumiera, nebude jej nic, uvudis 🙂

autor
27. jan 2021

@klip0 tak chodnik bol ,,suchy"... blbo som sa vyjadrila. Bol odhrnuty miestami bol mokrý, kde sa roztopiť lad.
Ďakujem, ukludnili ste.ma....
Takže len preháňam? 🙄🤔🤦‍♀️
Chvalabohu....
Som za trápnu, ale je to moje prvé a mrzelo by ma keby kvoli mne mala zapal močových ciest
Naozaj boli zmocene.

autor
27. jan 2021

@klip0 ok ok ďakujem.... potrebova som to počuť, odľahlo mi

evora
27. jan 2021

Ja si ako dieťa pamätám, ze sme nechceli ist domov zo sankovačky...a vždy mokre nohy, neviem ci vtedy nerobili take dobre topánky, ale uplne si pamätám tie mokré pančuchy prilepené ku chodidlu 😀a prežili sme, nie raz. Urcite prsty nemala bordové, odumreté, ved ste neprešli K2 v -30 🙂 mala ich prekrvené, ked sa zohriali. Maximálne dostane sopeľ, ale ani ten nemusí byt, deti sú odolnejšie ako si myslíme. A aj my 😉 ja som dnes behala 10 minut vonku v krátkom tričku a nic mi nie je, aj deti bezne vybehnu vysypať smeti v krátkom rukáve, aj keď poletuje sneh. Takže klud, no stress.

klip0
27. jan 2021

Ano len prehanas, bude to okej a aj vsetko ine. Treba davat pozor, ale prehnany strach o dieta neprospeje ani mamicke ani dietatku a do buducna uz vobec nie

oblecenie99
27. jan 2021

Keď sme boli malé,naši nás každý rok brali do Tatier. Raz nám tiež nám premokali čižmy (ja cca 4 roky,sestra rok a pol), tak môj otec vymyslel,že bude úžasný nápad nám dať na nohu mikrotenovy sáčok..síce nám čižmy nepremokali,ale tak sa nám spotili nohy,ze zo sáčku sa pot dal vyliat...to len na odľahčenie 😉 prežili sme a nič nám nebolo. Aj zmoknute aj spotené nohy. Ja ťa chápem,som taká istá,presne tak sa bojím a vyčítam si veci..ale to fakt od seba nemôžeš očakávať,aby si jej počas prechádzky kontrolovala nohu. Mala je v teple, pravdepodobne príjemne unavená z prechádzky a pekne sa vyspí. Keby niečo bolo, to sa ukaze, neboj sa, všimnes si to. A budeš to VTEDY riešiť. Zatiaľ našťastie netreba nič hasiť. Nerob paniku pre niečo,čo ešte nie je. Dieťa vycíti,že si v strese,bude mrzuté a potom budeš ty v ešte väčšom strese, lebo nebudeš vedieť,prečo je mrzuté.

barboratoth
27. jan 2021

Trosku klud, nabudúce budes vediet, ze jej máš dat radšej gumaky 🙂

autor
27. jan 2021

Prikladám foto, ze to nebolo spotené 😒

Ďakujem. Ja som sa pýtala len ci netreba nejaký teply kúpeľ, alebo nejaké overene triky.

@oblecenie99 sáčky do tatier nosím dodnes pre prípad ze mi prenoknu topánky 😅
@evora ano lenže deti pri sankovacke su v pohybe,
Ten môj snehuliacik s tým cupitkanim extra energiu nevydal
Ale naozaj ste ma potešili. Hoc som za blbu, ale aspoň sa mi ľahšie dýcha
A hej zbytocne riešiť, kým je všetko ok. Dúfam, ze aj bude

h2
27. jan 2021

Hm, nechcem sa nikoho dotknúť, ale v prvom momente som si myslela, že si niekto robí srandu.
Ale keďže som zistila, že to myslíš vážne, tak odpoviem: nič jej nebude. A odkiaľ to viem? No predsa z vlastného detstva. Už sme zabudli, ako poobliekaní a poobúvaní sme chodili v zime? Ako sme sa váľali v snehu a napchávali ho súrodencom a kamošom za golier? A oni nám? Ako sme ho mali plné topánky... Treba pokračovať? 😊
Kľud, dcérka je v teple a spí. Nič jej nebude.

oblecenie99
27. jan 2021

@evora Presne,ja mám tak uložené spomienky na detstvo v zime,že k tomu automaticky patrili mokre chodidlá 🙈 ja nechápem,asi boli vtedy všetky čižmy také nekvalitné či čo,ale mokro v topankach bolo proste prirodzenou súčasťou sankovacky 😃
Autorka,ja ťa naozaj uplne chápem,sama mám dieťa v tvojom veku a som schopná vymyslieť dopredu rôzne katastrofické scenáre ale ruku na srdce: takúto vec by naši rodičia nie že netušili,ale ani by ich nenapadlo riešiť 🙂

terka224
27. jan 2021

Aj mojej malej dnes premokli a nezakladam hned forum 😀 ved su to deti, premocene topanky su nic oproti ostatnym veciam😀

julia2018
27. jan 2021

Neviem, aké čo majú nohy so zápalom močových ciest? Ja chodím celu zimu v sandáloch. Keď som bola decko a sánkovali sme sa dve-tri hodiny s mokrými nohami v snehuliach. Takze nepanikar.

autor
27. jan 2021

😂 ok tak som prispela do skupiny trápnych tem? Ako ,,môžem prezliekanie perinu ked som tehotna" a pod?
Tak som sa teda dožila....🤣 človek ani nevie ako a uz je v tom tiez
Ešte ze som anonymne ☝🤣
Teda dufam🙏
Ale vážne, .... najskôr sa dieta prechladi od nôh.
Ked mala tie nohy hoc 20min v tom mokrom a ľadovom, myslím ze xapal močových ciest sa dostáva presne takto. Von je -3
Nemyslím ze sa da cupkanie ročného dieťatka porovnávať so sankovackou 10r deti ktoré si 20m kopec vybehnúť hore dole 100x a aj po 4hod majú nohy a ruky horúce aj keby nemali rukavice a ciapky
Zas moj strach nie je až tak paranoidny.
Ale ak je nádcha to najhoršie co sa môže stat, tak potom vďaka bohu

bluka2
27. jan 2021

Môžem sa priznať, aj môjmu 2r. sa to stalo asi pred týždňom a tiež som mala trochu nervy a čítala o omrzlinach, zničených cievach, kostiach atď... 🤒 Nič mu nebolo

bluka2
27. jan 2021

Tiež by som to radšej hodila anonymne 🤣 lebo pri prvej sa mi to nestalo fakt nikdy...

autor
27. jan 2021

@bluka2 ďakujem 🙏🙏🙏
Ja som sa práveže nedocitala a viem ze tu dostanem spätnú väzbu veľmi rychlo

oblecenie99
27. jan 2021

Preto som ti aj písala, že moja sestra mala vtedy cca rok a pol, a čižmy premoknuté, v snehu, a nie hodinku, ale oveľa viac ;) navyše opakovane, lebo to potom naši riešili s tým sáčkom :D Ja netvrdím, že sa určite nič nemôže stať, ale je vysoko pravdepodobné, že bude všetko v poriadku a netreba sa zbytočne stresovať dopredu 🙂

hennyinnsbruck
27. jan 2021

Možno by to chcelo normálne zimné čižmy 🤷‍♀️?
(tie barefoot nepoznám)

Moja vyše 2 ročná miluje vodu, v zimných čižmách skace do hlbokej vody plus sneh a max mala pančuchy jemne vlhké na špičke. Nič hrozné.
Neboj prežije to.

letfenixa
27. jan 2021

Keď má syn v tomto období po návrate domov studené nohy, vždy mu ich dám do teplej vody so soľou, uškodiť to nemôže. A tie čižmy by som mega naimpregnovala.

basska_b
27. jan 2021

Takéto prsty som mala úplne pravidelne ako dieťa, keď som mala tenkú obuv a bol sneh. Ona ti nepovie, že je jej zima. Bol sneh alebo mokro, či čo jej tam natieklo? Prinajhoršom bude častejšie cikat, ale keďže ma plienky, ani si to nevšimnes

diusqa761
27. jan 2021

Chápem že si sa ľakla , je dobré opýtať sa na názor druhých keď niečo človek nevie a tu je veľa skúsených mamičiek . 🙂 Ako zdravotná sestra ti len napíšem ohľadom toho zapálu močových ciest. K infekcii močových ciest dochádza, ak sa baktéria dostane do močových ciest , nie nohami. Na to aby dostala takýto zápal sa jej musia dostať baktérie do pošvy to s nohami nemá nič. Skôr sa to u tak malých detí môže stať nedostatočnou hygienou, keď po veľkej potrebe sa utiera zlým smerom a zanesie baktérie z konečníku, môže sa jej to stať pri kúpaní skôr v chladnej alebo závadnej vode alebo napr. ak je dlho neprebalená keď je pokakaná a baktérie zo stolice sa jej dostanú do intímnych partií... Cez nohy nemá šancu chytiť zápal močových ciest tak sa nemusíš vôbec báť 🙂 maximálne soolík chytí ale ako tu žienky písali deti sú odolnejšie ako si myslíme 👍 netreba nič len ju jedným očkom pozoruje či jej soplík nenaskočí a urob jej dobrý teplý čajík, nič viac netreba ak sa nožičky pekne prekrvili. Nabudúce ak sa niečo také stane jej napusti lavór teplej vody a nomoč jej tam nôžky, po kúpeli jej správ masáž nožičiek a pekne čajík do rúčky , teplé ponožky na nohy a tie topánky do koša. To je moja jediná rada 🤗

hennyinnsbruck
27. jan 2021

@diusqa761 oh super vedieť 👌moja mama stále.Prečo nemá ponožky prechladne od spodu 🥴🥴🥴🥴
😂😂😂

autor
27. jan 2021

@hennyinnsbruck ved keby si ma počula ako som nadávala na tie , barefoot "
Tiez som za klasiku ale z každej strany nátlak ze len tie sú dobre a bla bla.... dokonca aj moja obvodná odporúčala barefoot
Bolo mi divne ze s takou podrazkou do zimy????? Tak ma presviedčali ze to ma 4vrstvovu podrazku , izloant nejaký a ...!!!
presne ako hovoríš. S tými do kosa. Protetika klasika ani raz nepremokla a to sme sa v snehu fakt valali.
Mozno na leto nejaké jej dám , ale tieto rovno do kosa pojdu

autor
27. jan 2021

@basska_b no práveže si vsimnem, lebo plienky uz nema. Na ceste bol miestami roztopený lad. Ani by mi nenapadlo ze to tak môže nasiaknut od spolu

@letfenixa 👍dakujem

autor
27. jan 2021

@diusqa761 jej dakujem
V tom som bola zle informovaná uz budem vedieť ;)
Dakujem !!!

Strana
z3