Samostatnosť detí a zvládanie domácnosti
Poraďte mi ako zvládnuť domácnosť a deti. Po 7 rokoch "nič nerobenia" som nastúpila do práce. Mám druhaka,prváka a 5 ročného škôlkara.Mimo domu som každý deň od 7.30 do 17.Domacnost mi padá na hlavu,všade mám bordel.vecer pridem-caka má učenie s deťmi....Vstávam ráno o 6.30 aby som stihla desiaty a raňajky nachystať. Som vyčerpaná....
Ďalší môj problém sú školáci.Skolkara berie babka a skolaci chcem aby chodili samí a a tu nastáva problém. Bývame 10 min od školy,na dedine, cesta po chodníku,neprechádzajú cez hlavnú crstud, chcem aby deti chodili samé domov a zo školy o 15 tej, najedli sa-maju nachystané, spravia úlohy a môžu ísť von. Problém je ale babka, ktorá ich chce riadiť. Vraj suchý olovrant nestačí-musia mať varene. Nenechá ich,ťahá ich k sebe domov napriek našim zákazom,deti nevedia čo majú robiť sú v rozpoložení...
Som ja mimo keď chcem aby 7 a 8 roční boli samí dve hodky a najedli sa? Ja už fakt neviem čo mám robiť ako sa vyhnúť konfliktom...Keď ich zoberie k sebe, deti sa nepoucia a potom večer už učenie nezvládajú...Večer školu už iba dolaďujeme
@sykorkauhliarka pocitam, ze v rokoch 70-80tych by ani v Anglicku socialka neprisla....mam kamosku, co mi take "stories" z detstva v UK vyprava, ze aj ja, odchovana behanim po lesoch a lukach, zahradach a uliciach maleho vychodoslovenskeho mestecka len dviham obocie...... 😉 😲
@obsadenemeno preco do toho tahas minule storocie nechapem...ale evidentne maju na to svoje dovody
@sykorkauhliarka a dovod je aky?
Treba najst zlatu strednu cestu a nie vodit deti za rucicku az po strednu skolu vozit pred vchod a odviezt pred dom. Potom su utrhnuty z retaze. Ale to uz vsetci ruky prec sak maju 18 ale rozum a zodpovednost ziadnu.
Tu nech sa stara socialka o pricmudenych. Vsetky deti z dediny by nam pobrali za to ze sa idu bicyklovat. Pripadne hrat futbal na ihrisko.
@sykorkauhliarka no mozno preto, lebo pocitam, ze vacsina z nas travila cast toho detstva v tom minulom storoci....a nechapem, preco by socialka mala riesit take nieco, ze sa deti hraju same pred blokom...... 😒
@sykorkauhliarka a ano, ked sa chce, "dovody" sa najdu....stale....nech masineria pracuje.....
sranda, ze ti, co by tu socialku fakt potrebovali, tym sa oblukom vyhyba.....😠
@obsadenemeno asi si si neprecitala ze
@6mia6 ide do obchodu a necha 8 rocne dieta same s. 5 mesacnym...v anglicku nemozes nechat dieta same doma dokym nema 12 rokov....si myslite ze preco maju anglicanky pestunky ?
@sykorkauhliarka ja tam nejdem pit kavu a zabavat sa ale idem kupit pecivo a salamu. Obchod mame 2 minuty peso. Som tam asi 6 minut. Jedna noha tam druha späť. Robia problemy so socialkou tym co netreba.
@6mia6 pekne si to zaskatulkovala ....stat sa moze hocico za 6 minut
@sykorkauhliarka uz sa nam stalo a to som som od vtedy sedemrocneho stala presne 3 metre a zlomil si ruku takze sa ani nepototo.... to je ale jedno.
@sykorkauhliarka stat sa moze hocico aj ked si doma, aj ked vedies deti za rucicku cez cestu atd...vzdy to zavisi aj na povahe deti, ako aj rodicov
@hipuska a nemozes si v praci zariadit skrateny uvazok, alebo jeden den v tyzdni pracovat z domu? Lebo ako citam tvoj rezim tak sa ustves. Zarabas tak dobre ze ti to za to stoji?
Ja som mama co extra ucim deti samostatnost az sa na mna muz hneval, ale v dnesnej dobe 7 a 8 roc.deti mi pridu este male. Aj ja by som radsej volila bezpecnu babku s teplou stravou, aj ked si proti, este rok by som to vydrzala 🙂
@uglybetty1234
@6mia6 neda sa porovnavat nehody ktorym sa da predist a ktorym sa neda ;P
@sykorkauhliarka to je len uhol pohladu. Neviem ake sa take nehody rozlisuju.
@trdelnik234 ja si myslim,ze jej chce ukazat ako ju nepotrebuju a vsetko zvladnu.Pravda je taka, ze deti si nebudu nieco vediet poradit s ulohami, tu a tam nezjedia obed,zapnu PC ci TV cele to bude chaoticke.Riesit 14 st na jar a v lete mi pride scestne.2 mesiace prazdnin prevetraju Vase vztahy a uvidis.Alfa a omega vsetkeho je, ze mas 3 deti, tak bud prisposobis prac.dobu detom, alebo zaplatis studentku, dochodkynu co Ti deti obriadi, alebo to nechaj na svokru deti ju maju rady a ona tiez.
Dlhodobo to aj tak bude o drzku budu pribudat kruzky, ucenie....
no.. takto. tiez som byvala sama, dccera mala skolu pred domom... chodila od 1triedy domov sama, ak ju nezobrala moja mama , ale po druzine.. moja mama ju nemusela brat, ale chcela, tak obcas ju zobrala..
Dcera vydrzala v pohode byt doma tu chvilu, hodinka , hodinka aj pol, ak som sla este na nakup po ceste. Ak som vedela, ze sa zdrzim, bola tam mama . ak som vedela, ze pridem skor, alebo normalne , pockala ma..SMe v dobe mobilov.. + vsetky mozne situacie sme si doma preberali, co keby....aby vedela co ma robit...
Rano detto... mala nachystane ranajky aj oblecenie, zamkla byt a isla do skoly.. uplne prvacka vacsinou nie ( ale len preto, ze nie vzdy vedela dobre zamknut), to este chodila mamina za nou, ale potom uz druhacka chodila ....
Podla mna je to o tom, ze kazda mama si pozna svoje deti, dieta....
Dnes sa mamy idu pretrhnut a maju pocit, ze ak detom nerobia servis okolo zadku do 20tky minimalne, su zle matky. lenze deti su nesamostnatne, nevedia si same ani usta otvorit, v 15r sa hanbia oslovit a kupit si napr. listok na vlek ( zazila som !!) ...
Preto si myslim, ze ak si poznas svoje deti a vies, ze su OK , nie su to raubíri , co stale nieco vyparatia, tak ten cas doma zvladnu, alebo si daj kompromis, nech k nim chodi 2x do tyzdna svokra, zvysok casu same pockaju doma..
ULohy nech si robia v druzine, doma len skontroluj a precvic, co treba s prvakom.. Druhak uz nech sa pripravuje sam, ty len skontroluj.... ak nie je tazkopadny, bude to stacit, ja som sa s dcerou neucila, iba v prvom rocniku sme pisali a citali, potom uz nikdy. Ani sa to nema, dieta treba viest k zodpovednosti za seba...
Cize za mna : ak su deti spolahlive, sprav ako to ty citis... Ale pravidla urcujes ty a nie svokra, to predovsetkym. Ak by aj isli k nej obcas, tak musi svokra respektovat tvoje zasady... Teply olovrant netreba, ked chce, nech im to zabali na veceru 🙂

@6mia6 no mam dost za toto by prisla v agnlicku socialka a by ti ich zobrala....mozno by mali zacat chodit aj na slovenko....