icon

Sestra sa nevenuje dieťaťu

alik231
5. sep 2020

Baby, ženy, mamičky prosím poraďte mi. Mám 27 rokov a svoje jedno jediné dlho očakávané dieťa. Nie som dokonalá matka ale snažím sa ako viem. Sestra má 35 a druhé dieťa. Vždy mi všetko závidela a dokonca keď som oznámila že som konečne tehotná čuduj sa svete prišla za mesiac s takým istým oznamom. Ale mne to nevadí. Ide o to že ona na tú malu totálne kašle! Keby ste ju videli. Bledá je neskutočne až skoro do žltá. Má 9 mesiacov a nevie dokopy nič povedať ani hlások vydať. O fyzickej stránke ani nevravím iba sa plazi. Keď sa jej pýtam čo jej dáva jesť povie mi že polievku z mäsa batatu mrkvy a cukety a nič iné. Žiadna brokolica karfiol alebo niečo iné pridané. Ovocie detto. Iba jablko. Žiadna nektarinky marhuľa broskyňa. Chápem nie každému dieťaťu pasujú jednotlivé chute ale ona jej radšej drbne pribinacika aby nemala robotu s prípravou. Celý deň je chúďa malé v pavukoch žiadne hranie s ňou. Keď aj niečo poviem sestre povie že čo už že ona ju nechcela.

Prosím starali by ste sa do toho alebo to nechali tak?

Strana
z2
karpina
5. sep 2020

A si si istá, že nezávidíš ty jej?

alik231
autor
5. sep 2020

@karpina čo jej mám závidieť preboha?

karpina
5. sep 2020

@alik231 a čo ona tebe? Ved to trochu rozveď čo máš ty a ona nie?

dskjhfdlkdjhl
5. sep 2020

@alik231 Ty si zrejme super sestra🙉

veronikaszabova
5. sep 2020

@alik231 poradim ti jedno - nestaraj sa do vychovy inych ludi. Tebe by sa pacilo, keby ona tvoju vychovu rozoberala na MK? Asi nie...

alik231
autor
5. sep 2020

@karpina tak mám vlastný byt teraz staviame dom mám manžela ona iba priateľa máme trošku viacej financií oproti nim ale tak sestra nevie a nikdy ani nevedela šetriť nič iné ale mna netrápi vôbec tá závisť ale to chúďa malé

alik231
autor
5. sep 2020

@veronikaszabova oki diky za nazor

karpina
5. sep 2020

@alik231 Ved si sa mohla hned pochvaliť čo máte a nemusela si kvôli tomu ohovárať vlastnú sestru.

gir
5. sep 2020

Pediatrička na poradni musí vedieť ako priberá, či celkovo prospieva a riešiť to s matkou. Verím, že ti je dieťatka ľúto, jedine ju vezmi občas k sebe, dávaj jej pestrú stravu a venuj sa jej. Pokiaľ sa ti fakt zdá zanedbaná, daj podnet na sociálku.

dori92
5. sep 2020

Nechápem čo riešiš, podľa toho čo si napísala nevidím žiadny problém 😂 skôr ty si tuším najmúdrejšía prvorodicka, čo spapkala všetku múdrosť sveta...

alik231
autor
5. sep 2020

@karpina totálne od veci komentár ale nevadí už som si zvykla

sissy27
5. sep 2020

@alik231 čo je preboha čudné na tom, že 9mesačné dieťa nerozpráva a nechodí? 🙈 tvoje dieťa v 9mes asi recitovalo Shakespeara a vyhrávalo jeden Spartan race za druhým, blahoželám, my ostatné máme teda zanedbané deti. Moja sa našťastie z toho dostala a doniesla aj nejaké medaily z majstrovstiev sveta v športovej aktivite, tak verím, že aj sestrine dieťa má šancu.

veronikaszabova
5. sep 2020

@alik231 a co, ze ona ma "iba" priatela. To je nejaky hendikep?
Btw tvoj chlap nie je moc vyhra v loterii, podla tvojej diskusie

viestta
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
sissy27
5. sep 2020

@viestta pohoda 😃 A možno sme trafili a autorkine dieťa to dáva ako nič 😂

veronikaszabova
5. sep 2020
viestta
Odpoveď bola odstránená
sense
5. sep 2020

To ze ma iba priateľa a ty manžela nie je problém... Občas je "len" priateľ lepší ako manžel.... A nie 9mes dieťa nemusí chodiť, a nie nemusí ani výprava.... Pribinacika na komentuje a to ze neje nektarinky, a broskyne tiež nie je problém,.... Tak neviem o akej závisti hovoríš. ... Zrejme ti je tŕňom v oku pre niečo iné a potrebuješ na ňu kyfat

marca12
5. sep 2020

A nemozes ich pozyvat k sebe alebo ty chodit k nim? Ze by sa deti pohrali a aj mala bude veselsia. Ach az mi je uzko,ked si predstavim,ze sa jej nevenuje. Velmi sa jej nestaraj do vychovy,snaz sa ju len usmernit,aby to nemalo opacny efekt

fidka79
Odpoveď bola odstránená
alguno
5. sep 2020

Ste k nej veľmi zlé. Len ju urážate, nečudujem sa, že si zrušila konto. To ukazuje aké ste naozaj...MIER!

sense
5. sep 2020

@alguno ešte včera sa sťažovala na svojho muža, ako nepomáha, je na všetko sama atď... A dnes odsudzuje a ohovára sestru že jej závidí lebo ona ma len priateľa a nie manžela.... To tiež o mnohom vypovedá....

dkethe
5. sep 2020

To fakt ti povedala 'a co, aj tak som ju nechcela'? To je uplne uplne hnus. Fuj. Nic ine z toho co si napisala ma nezaujima, a nemalo by ani teba. Nestaraj sa do inych matiek (a pamataj na to aj ked budes babkou).
Ale toto je hnus. Pekny nazor by som veru na taku sestru nemala. Jedine co mozes urobit, je byt dobrou tetou. Ine neporiesis

sissy27
5. sep 2020

@alguno ehm a ona sa ako zachovala k vlastnej sestre? Poohovárala ju s úplnými nezmyslami, povyšovala sa nad ňu a to všetko verejne na internete pred cudzími ľuďmi... asi by mala sestra zvážiť, či ju tak trošku nezrušiť zo života...

nominativ
5. sep 2020

Typické. Podľa jej vlastnej diskusie má doma dosť naprd stav a ako si to kompenzuje? To všetci vidíme.

A tiež neviem, či je so sestrou 24 hodín denne 7 dní v týždni, že presne vie, ako sa ne/stará, keďže to zjavne nie je nejaké očividné zanedbanie.

Mala by aj od sestry dostať za ucho, nie len od manžela. (toto, samozrejme, nemyslím vážne, len poukazujem na jej rozvratenu rodinu a tu sa správa ako závideniahodná a lepšia).

puklica13
5. sep 2020

@alguno a to ze ona uraza sestru, ktora sa mimochodom na rozdiel od nej nemoze branit je uz podla teba ok?

nika301
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
5. sep 2020

čo je na tom že sestra otehotnela mesiac po tebe? Však ste mladé ženy , pritrafiť sa môže .... poznám zopár prípadov keď do pár týždňov mali obe sestry, alebo sestra a švagriná deti.... no tak potom spolu kočíkovali....😉 Nič neobvyklé.
dokonca naša pani učiteľka mala naraz bábo s dcérou....😉 Tiež spolu kočíkovali...😉

komir63
5. sep 2020

@alik231 Aha, zaćalo to pri výžive dieťaťa a zrazu je to o domoch a bytoch. Zlá, zlá sestra!

Strana
z2