icon

Škôlka nám pokazila večerný spánok

7. okt 2022

Ahojte,synček 3r od 2rokov nespí cez deň.Uspavanie bol boj,nechcel spať.Bolo lepšie keď bol celý deň hore a večer o 19 zaspal,spal celú noc.Od septembra chodí do škôlky,prvý mesiac bol len na pol dňa,to bolo ešte dobre.Od októbra je na celý deň,myslela som že nebude v škôlke spávať,keďže doma nespi.No musia ležať zo zavretými očami a zaspí zakaždým.Vecer potom nie a nie zaspať.Zaspi až o 21 dovtedy som ja už úplne ko.A večer ešte x krát sa budí.Dojdeme zo škôlky,sa trochu zahrá.Ja zatiaľ učím sa so staršou.Potom rýchlo navariť,upratať čo treba.Chodime von na prechádzky hodinu,viac nechcú byť vonku.Potom večerné rituály,kúpeľ,večera a spať.Bolo všetko ideálne,len odkedy malý spí v škôlke je to horor.Som sama na deti,nemám kedy si ani oddýchnuť.Rano skoro vstávať do roboty,deti vychystat.Predtym deti spali už o max o 19,30 ja som si ľahla o 20tej a bola som ako tak vyspatá.Teraz malý až o 21 zaspí a x krát sa budí v noci,ráno som ako keby ma presol traktor nevyspata.A každý deň to isté

Strana
z3
mooonika1975
9. okt 2022

ja sice manžela mám, ale pomoc žiadna, takže treba sa nastaviť tak, že je to normálne, a budeš nevyspatá, polroka, to dáš

autor
9. okt 2022

@mooonika1975 Polroka?3 roky bude chodiť do škôlky

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzuliennka1
9. okt 2022

a co tak ho poobede ked uz idete zo skolky domov - ho vonku viac unavit?
proste ist domov nejakou inou trasou, aby to trvalo dlhsie.
a ze ti aj po spanku v skolke zaspi o 21:00 je fakt luxus

mooonika1975
9. okt 2022

potom sa to zrovná, ale o 7 ti nepôjde spať už nikdy, to je nerealne. Možno o 8 ho uložiš.

autor
9. okt 2022

@zuzuliennka1 Skúšala som,no už pozná trasu domov a hovorí že ideme domov,nechce byť vonku

autor
9. okt 2022

@mooonika1975 Ja som to vždy brala tak že ako rodič naučí tak pôjdu deti spať.Starsia prváčka chodí spať o 19,30 menší chodil v pohode o 19 len teraz štrajkuje kvôli škôlke.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
anickaaa6aaa
9. okt 2022

Naozaj nepoznám vela detí ktore by chodili spať takto skoro. Je to skor velmi vinimocne. Však v lete este slnko svieti a decka uz musia spať?

autor
9. okt 2022

@elizabet173 Ja som ich tak naučila,aby som mala večer chvíľu čas aj na seba.Ja poznám,moja sesternica má 12 ročnú a cez školu chodi spať o 20tej aby sa dobre vyspala a bola oddýchnutá do školy.Deti majú večer spať,ešte budú mať príležitosť byť hore aj do polnoci veľakrát

autor
9. okt 2022

@anickaaa6aaa V lete keď sú prázdniny tak im posúvam spánok o pol hodinu niekedy aj hodinu,podľa toho či sme vonku alebo čo robíme.No teraz cez škôlsky rok chodia staršia o 19,30 menší o 19 spať,no skrz škôlku chodí o dosť neskôr.

mooonika1975
9. okt 2022

vidiš, naučila, tak si ho nechaj doma a môžete chodiť spať o 7... Čo ti poradiť ? V škôlke bude spať , lebo je unavený, uplne normálna vec, ja keĎ som začala robiť v škôlke, som 3 roky o 12,30 odpadávala od unavy, a spala som vždy keď som prišla z práce, hotová. Tak mu to neber. Vlastne ani nezoberieš. Lebo tam nie si, a on spať zaspi. Mám deti, ktoré nezaspia, od 3 rokov . Tie , čo potrebujú, tie zaspia.

zuzuliennka1
9. okt 2022

fakt nechapem, ako ti dokaze 3r “skakat po hlave”, ze kade idete domov.
aj moj pozna trasu, ale domov zo skolky som ho naucila ist novou, dlhsou trasou, bodka.
presne pre toto iste - doma nespava uz dlho, vecer zaspaval super, skoro, v skolke spi - doma zaspava samozrejme neskor, skolku neovplyvnim a jasne, ze spi, ma uplne inu, narocnejsiu napln dna, ale snazim sa potom ovplyvnit poobedie a cestu zo skolky mame dlhsiu, viac vonku a budeme vonku aj vecer, ked sa bude teraz stmievat - proste presne preto, aby vecer nebuntosil do polnoci

zuzuliennka1
9. okt 2022

*a obed na druhy den varim vecer/v noci rychle jedla, nic narocne, aby bolo navarene, proste kazda to mame zhruba rovnako s tym, ako deti nastupia do skolky, rezim dna sa zmeni, tebe aj dietatu, normalne

autor
9. okt 2022

@mooonika1975 Keby sa dalo tak ho berem domov na obed a tým pádom by doma nespal.Len potrebujem chodiť do práce keďže som na deti sama.

mooonika1975
9. okt 2022

To chápem, preto ti musí byt jasne že nič s tým neurobíš. Tiež som bola sama na ne

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lusy22222
11. okt 2022

Myslím, že má trochu stres zo škôlky-zmena, preto sa budí v noci. To prejde

11dada09
13. okt 2022

Nam taktiež. Teraz ma už päť rokov. Pokiaľ spi v ms cca do pol 3 -- večer niekedy ešte o pol 10 nespí a je plný života. Ráno ma problém, logicky, vstávať.
Cez víkend super, na obed nespí, alebo si zdriemne na pol hodku a večer cca po ôsmej zaspinka

zuzuliennka1
13. okt 2022

a pridam este jeden cerstvy postreh - ako aj tu baby pisali, ze treba pockat, dieta sa adaptuje, zvykne si na rezim (skoro vstat, skolka,..) a mozno neskor v tej skolke spat ani nebude.
tak syn dnes prvykrat v skolke proste nespal 🙂 vydrzal pekne potichu len lezat 🙂 takze verim tomu, ze aj take sa deje a nie kazde dieta nutne zaspi

janickacrazy
14. okt 2022

@zuzuliennka1 moja neter nikdy v škôlke nespala, učiteľka jej časom dovolila potichu si kresliť pri stolíku, ona bola taký nezmar, jej stačilo spať ozaj málo

mirka08111
7. máj 2025
@mandarinka555

Spíš osem hodín a si nevyspatá? Ja ťahám 14-hodinové zmeny, spím 4 hodiny a mám už "sto" rokov😝

@mandarinka555 prerusovany spanok ke dostcskodlivy dlhodobo lebo neupadatecdo hlbokehi spanku axtelo ani mozog sa nezbavuju skodlivin
Takže ta unava tam moze byt... v podstate ide pani na zotrvačnost a to sa môže vypomstit.

Strana
z3