icon

Skoro štvormesačné bábo málo spinká

zdenkalv
8. nov 2014

Ahojte, urcite je tu uz podobna tema, ale nestiham citat pri malom, pretoze so vyzaduje strasne vela pozornosti.ale mam otazku, aj vy mate taky problem ze vam vase babo vydrzi byt hore aj 5hodin v kuse??? snazim sa ho aj uspat,ale len place v kociku a vzdavam to.....nas maly bude mat za 2tyzdne 4mesiace a zato vytrapi nas dost...v noci potom spinka dobre, len sa mi zda ze cez den spinka malo.niekedy da za den iba 3-4h spanku.diky za radu 🙂

Strana
z2
nanka3
9. nov 2014

@zdenkalv vies, ja si myslim, hoci neviem, ci kojis, ak ano, tak je to mozno aj tym .... nas dakedy mamy kojili 3 mesiace a aj to nam pomedzi davali caj z flase... .takze jasne, dali nam flasu, tu sme stiahli a spali ako zabiti, ale dnes vacsina zien koji.... a to je podla mna o niecom celkom inom.... na jednej strane je super, ze mas vsetko po ruke, ale na druhej nevies odhadnut kolko dieta zjedlo, ci dost, ci malo, ked sa odtahuje, riesis, ci uz nechce, alebo uz nemas mlieko alebo silno/pomaly tecie.... a to nevravim o tom obmedzovani nasich jedalnickov, malo korenia, ziadne jedla ktore by mohli nafukovat.... mozno niektora, ked ma stastie, tak si to moze dovolit, ale moja je citliva aj na pohar mlieka, ktory by som vypila..... takze z tohto pohladu je to narocne, ale zas na druhej strane, neexistuje intimnejsia a krajsia chvilka ako dieta prisate na prsniku, ktore ma tou malinkou rucickou hladi, to by som nedala za nic na svete 🙂

kiki1718
12. nov 2014

No to mate fajn nasa zaspi o siedmej niwkedy o osmej a spinka dva hodky a potom sa budi kazdu hodku a niekedy pol hodky a cez den spi 4 hodky takze budte rada ako to mate nasa bude mat 5 mesiacikou za 10 dni ...

ikiniki
13. nov 2014

DIEVČATÁ, len chcem vedieť, či mate aspon podobnú skusenosť ako ja: Moja dcéra ma dnes 24 týždňov a všetko je OK až na to, že vôbec nevie zaspať. Doteraz ako tak zaspavala na rukách pri kolísaní. Minulý týžden sa všetko zmenilo. Doteraz vydržala dve - tri hodiny hore a potom som ju pokolísala a zaspala. Teraz akonáhle ju zacnem kolísať, tak sa zlostí, place a kričí. skusala som ju uspavat v hojadcom kresne - ten istý výsledok. Lezala som pri nej na posleti, hladkala ju - ten istý výsledok. V kočíku - ten istý výsledok. vobec nevie zaspat. vidim na nej, že je unavená a chce spat. chudatko moje, az vzdychá ako chce zaspat a nemože. zaspava len tak, že je uz dlho hore a doslova odpadne od unavy. Predvčerom vydržala hore 7 hodín. to je podla mna strasne vela na také bábo. Chorá nie je, akurát máme tichý reflux. Máte niekto podobnú skusenosť? ako ste to riešili?

nanka3
13. nov 2014

@ikiniki ahoj, presne s tymto mame problem aj my, akurat, ze nasa uz zacne byt nerzvozna po 1,5 hodine, hore moze byt max. 2 hodiny, potom je to hotova katastrofa.... u nas, ked uz nic nefungovalo, tak ruky a ukolisat, ale teraz, ked ju dame do polohy koliska (co by mala byt najpohodlnejsia poloha) tak spusti neskutocny vresk az zachripne.... netusime preco, tiez sa musi jednoducho unavit, obcas sa da ukludnit na prsniku, alebo aj cumel vynimocne zaberie (inak jej ho nedavame, len v kritickych situaciach, teda ani ho nechce), dnes sa mi ju podarilo uhojdat v manduce a to som si uz myslela, ze to boli zbytocne vyhodene peniaze.... tak snad to nebola len nahoda

ikiniki
13. nov 2014

Nasa zaspala v manduce 2x a skusam stale,ale viackrat sa mi to nepodarilo.ja len tomu nerozumiem, ze babo unavene leží napr. na posteli,cumlinka cumlik a ked uz sai zda,ze zaspi, tak spusti plac,kope nohami. Neviem uz naozaj preco nedokaze zaspat.

zdenkalv
autor
13. nov 2014

@nanka3 oooch, tak to sa nemozem nijako stazovat ako vidim.mne sa tiez budi tak 3-4x v noci na papaie a len pri tlmenom svetle, ale vacsinou zaspi na ciciku a prekladam do postielky...a za dake 2hodky je hore....tak to mas teda dost namahave a hlavne uz musis byt riadne unavena 😨

katka116
13. nov 2014

@zdenkalv 3-4 hodinky denne ked v noci dobre spi, to sa tes, mnemaly do 5mes spal za den hodinu po 15 minutovkach. A to som pri nom pracovala a on len vrestal a nakoniec sme zistili, ze mal reflux, ze mu mliecko vybiehalo a palilo ho to.
Skus ho dat na vyvysene miesto, nam to pomohlo a najlepsie spal v hojdacke v korytku. Casom to prejde, drzim palce

zdenkalv
autor
13. nov 2014

@katka116 ako myslis na vyvysene miesto?mne v tej hojdacke vydrzal max 20 min aj to iba raz....tam ho to zatial nebavi.najlepsie mu je na rukach a chodit s nim po celom dome...strasne he zvedavy

katka116
13. nov 2014

@zdenkalv no ze pod matrac sme este dali vankus tam kde mal maly hlavu. No ked na rukach neplace tak ho nos v nostitku alebo satke, mne reval aj narukach, isla som do zufalstve a nevladala som ani mysliet

zdenkalv
autor
13. nov 2014

@katka116 zvyknem ho nosit v nosit, lae tak ho zvykne cele oslintat ze az 🙂 a to moze mat pod hlavou ked este ani vankuse sa neodporucaju? ale moj nema reflux lebo viem ze vtedy to davaju detom

katka116
13. nov 2014

@zdenkalv ani nas nemal uplny reflux len mu sem tam vybiehalo mliecko a palilo ho to a ja som ho opat kojila a on chudak vobec nechcel mliecko len v klude lezat na vyvysenom aby mu to az tak nevybiehalo... potom uz bolo lepsie a casom sa to uplne zmenilo teraz ma rok a spava 2,5h cez obed a vecer od 19.30 do 7h

zdenkalv
autor
13. nov 2014

@nanka3 ano kojim a som strasne rada ze este mam mliecko.to je uplne uzasna chvila ked si ideme lahnut a pije.sice je to s obmedzovanom v strave ale ved vydrzim, o chvilku zacneme s prikrmami tak to bude hadam o nieco lepsie.akurat co ma trapi to je to jeho vyhadzovanie noziciek v noci.....a ked si poprdka tak je fajin, ale nikedy tolko vie vyhadzovat ze sa az zobudi.zvykla som mu pomahat, ze mu pritiahnem nozicky k brusku askor sa vyprdka, ale uz sa teraz zvykne zobudit...mne povedala jedna znama ze to ma nocne koliky....ale neplace mi pri tom , dokonca aj ocka ma zavrete tak neviem....

zdenkalv
autor
13. nov 2014

@katka116 juj, a ako si prisla na to ze ho to pali? nam mliecko nevybieha nastastie...takze neviem cim to je.ale napr. dneska mi spal vonku doobeda 2h a este poobede dalsiu hodinku.

nanka3
14. nov 2014

@zdenkalv nasa tiez zvykne zo sna plakat, pretoze oci zavrete a este sa hadze po postielke , rozhadzuje rukami, nohami...... ked je to hodinu po tom, co som jej dala papat, tak jej len strcim cumlik a vacsinou zaspi, ale obcas ani to nepomoze a musim ju zobrat na ruky a normalne natvrdo ju zobudit, minule sme museli az velke svetlo zapnut, co sme ju nevedeli zobudi, len revela a revala, ale akonahle otvorila oci, tak plac prestal... netusim, co to ma znamenat, ci fakt dake nocne mory (ale to by sa jej take snivalo kazdu noc??? a niekolkokrat?) alebo ju cosi boli.... nevieme na to prist

matafilipova
14. nov 2014

Ahoj, naša staršia spávala cez deň tak asi 2x45 min a to sme ju museli uspávať na rukách , ale noc prespala od 3 mesiacov celú (pila z fľaše-ja som jej odsávala mliečko a tak sme vedeli koľko toho spapá a v noci mohol kŕmiť aj manžel-to on zistil, že v noci ju stačí ponosiť na rukách a spinká ďalej, keby to bolo na mne, tak ktovie dokedy by som ju v noci kŕmievala 🙂 )
No a naše dvojičky spinkávali v tomto- www.ulitka.sk boli veľmi spokojné a ja s nimi.
Táto ulitka je úžasná vec, baby v nej prespali celú noc od 7 týždňov a cez deň spávali 3 krát (spolu 4-5 hodín) . Od 6 mesiacov spinkávali v ulitke len v noci a cez deň spali v spacích vreciach a od 8 mesiacov spali už len v spacích vreciach, v nich spávajú doteraz (majú 15 mes.)

Strana
z2