icon

Snobizmus na pieskovisku

13. máj 2025

Snobizmus na pieskovisku – keď sa maminy pretekajú, kto má viac Montessori
Tak, pekné popoludnie konikarky. Idem sa zdôverit a zistiť, či šibe mne a či okoliu. Mam jedno pubertalne dieťa a teraz dvojrocneho drobca... a musim povedat ze co teraz zazivam na pieskoviskach (byvame v BA) to je iny svet. vsetko je dnes montessori, vedome, sustredene na rozvoj, jemna motorika, zmysly, neverbalna komunikacia, este aj to ake hracky ma mat dieta je tema na hadku.. Ked som mala prveho syna, tak sme fakt riesili ci je najedene, oblecene, zdrave a spokojne... teraz mam pocit ze kazda mama bojuje o titul „najvedomejsia matka roka“ a do toho este porovnavacky aka flaska, aka deka, aky kurzik a co najviac „prirodzene“.. Držia mi miesto v práci, ale som obyčajná zenska - pomocna sila v kuchyni v skolkej jedalni. Ja si taketo caviky dovolit nemozem.
Je to tak aj vo vasich mestach či dedinach?

Strana
z3
mircalla
16. máj 2025

No moj znamy ucil v jednej Montessori skolke deti tenis. Vravel, ze tolko nevychovanych deti utrhnutych z retaze, co si robili, co chceli nikde nevidel. A to uci x rokov . Ani len ten tenis sa nedal ucit, kedze idea bola dieta si robi s raketou, co chce...Moj nazor na tieto tychto rodicov je, ze fakt musim vypnut zvuk, ked sa nieco podobne vyskytne okolo mna, to sa fakt neda. Druhe peklo su uz len biomatky. Mali sme jednu, co jej dcera mala mrle, chodili ich roznasat na ihrisko, ale ani za nic jej nechcela davat lieky, vsak bio, to ona nebude davat dietatu daku chemiu. Ze to chytilo x deti uz nevadilo, vsak nebude doma

mircalla
16. máj 2025

A teda v realnom zivote ich takmer nestretavam, tu sa ich par zislo....prakticky to iste - nadutost a povysenost

mandarinka555
16. máj 2025

Radšej nerieš, lebo sa z toho zblázniš...Aj tu na MK, aj na ihriskách, aj všade, je veľa matiek, ktoré by dojčili svoje decko aspoň do 13-tich rokov, dýchali by za neho, nenechali by ho s vlastným otcom ani sekundu, uspávali by ho na fit lopte aj 12 hodín...a čerešničkou na torte je: "nemôžem ísť ani na wc", lebo stále ma potrebuje 🙈 To už je záhul jak sviňa! Veď , ak mi treba, tak idem a nestarám sa, či vrieska, či trieska na dvere, alebo sa hádže o zem... Proste idem a vycikám sa😝

mandarinka555
16. máj 2025
@sidicek

A co keby si sa miesto hejtu trocha inšpirovala a tiež viac rozvíjala svoje dieťa, nie len jesť pit a spať?Nie je to nič nadštandardne, to len matky co na deti kašlú to vnímajú ako snobstvo a chvalenie. Co sa majú s tými detmi schovávať aby si ich nevidela?

@sidicek Zaklincovala si to tými svojimi ko**tinami, až ma pichlo v riti🙈

mandarinka555
16. máj 2025
@alica110
Odpoveď bola zmazaná

@alica110 No vieš...nemajú argumenty, tak hneď to zvalia na závisť😢

Strana
z3