icon

Šoférujem a dieťa reve

mala_claire
1. okt 2017

Chcem sa poradiť s vami, či sú nejaké triky alebo niečo , keď šoférujem v aute a mám tam malú. Pretože to je hrozné. Akonáhle sadnem za volant, mala spustí rev a reve celu cestu, dokym si nesadnem k nej... bez toho, že to odsoferuje manžel ani nikam nemôžem ísť.. no a predsa sa potrebujem niekedy aj sama odviesť niekam a dieťaťom... strašne si vyžaduje, aby som ju mala na rukách, v autosedačke ani nesedí, pokial nespí. A zas nedá sa každa cesta naplánovať tak, že bude spat... ako to riešiť?

Strana
z2
elena_c
1. okt 2017

Náš malý bol dlho s cestovaním v pohode, ale pred pár mesiacmi sa naučil vyzliecť sa z pásov a začal aj dosť protestovať, plakal atď... Naučila som sa plač ignorovať, horšie to bolo s tým vyzliekanim pásov. Ale aj to som už vyriešila kúpila som sedačku Cybex Isis fix s pultikom. Trochu som mala obavy, že ten pultik ho bude obmedzovať a bude plakať ešte viac, ale tam aspoň nehrozí, že sa z toho vyslobodí. Ale stal sa presný opak. Malý sedačku miluje, dokonca si sám pritiahne pultik. Paradoxne, má v tej sedačke viac slobody, má voľnejšie ruky, tak je spokojný. 🙂 Ak máš možnosť tak skús vymeniť sedačku, alebo si skús požičať od niekoho a vyskúšať.

emi16
1. okt 2017

@elena_c
Cybex s pultikom mame aj my
A obe ho miluju
Teda starsia uz pultik nema, ale ked ho mala
Zabavia sa s hrackami na nom, alebo knizkou

jonnie
1. okt 2017

Ked bol malicky - tiez pri dlhsej trase plakal-nevedel zaspat vo vajicku. Tak sme zastali na benzinke...ponosila som ho...zaspal a sups do vajicka. Ako ma sedacku a vybratu hlavovu opierku pri spolujazdcovi - ze vidi na cestu...to sa tesi do auta...az vrieska-ze nejdeme nikam...

nelinka2009
2. okt 2017

@jonnie si meviem predstavit, lebo su situacie kedy proste musis ist.

olivnik
2. okt 2017

Toto presne aj moja revala ..nic no. Musela som soferovat takze si zvykla. Ona to musela vydrzat a ja zas jej rev. Hracky nepomahali.

majcika
2. okt 2017

U nas nezaberalo vobec nic...az raz v absolutnom zufalstve som zacala strasnne nshlas spievat kukulienka kde si bola. Ale tak nahlas, ludia z inych aut kukali 😂. Stichla moja urevana laska. Lenze ako som stichla aj ja...ona opat vreskot. Kym som dosla do ciela dom nemala hlas🤣🤣🤣

maciatkolulu
2. okt 2017

Ja len ziram kolko matiek vybera dieta zo sedacky,lebo dieta reve..... To je absolutne proti logike.... Chore. Celu cestu z chorvatska,asi som zle citala. Tri deti vlastnim,a aj ked nebola dokonca este povinna sedacka pri prvej vzdy v nej sedela a bola priputana, aj teraz,nech si sadnu ku komukolvek,prve co je,ajnked su vzadu sa priputavaju,je to automaticke. Lepsie revuce v sedacke ako studene v marnici. Raz sa mi stalo,ze sme prechadzali len maly kusok a nepriputavali sa,len kuuuusocek a vbehli mi pri par km rychlosti ludia pred auto,dup na brzdu a baby boli naplesknute na prednych sedadlach a riadne sa dobuchali,odvtedy sa museli priputavat aj na parkovisku. Neviem preco si kazdy mysli,ze jemu sa nic nemoze stat. Rada ako na jaciace decko v aute nie je,proste vydrzat,inak chrumku pri ani nie rocnom dietati a este k tomu revucom v iducom aute,to je tiez top.... Ja som,ked som.nebola sofer sedela pri malom a rozpravala mu a moc to jezaberalo a inak ako prislo,tak aj odislo. Treba sa obrnit trpezlivostou a inakneste sok.nepocula o tom,zeby sa dieta zadrhlo od revu v aute,za to o mrrvich detom,ktore boli nepriputane hej. Tak si myslim,ze inteligentna bytost vie,co si vybrat za verziu...

janulik2008
2. okt 2017

mala od urciteho veku tiez revala v sedacke. vajicko nevyhovovalo chcela vidiet ved zena. dali sme co sme kupili este pred narodenim a bol pokoj ale od malicka je naucena v sedacke sediet na predne sedadlo ani nechce sadnut. a ma klasicku sedacku nie s pultikom

nyusika
2. okt 2017

neostava ti nic ine, ako si zvyknut na rev.
malu to casom prejde.
proste ked musis-tak musis.
vyberat ju zo sedacky a brat na ruky je velka hlupost, to nerob, nie je to bezpecne 🙂

lucuska28
2. okt 2017

My sme mali problem s tym, ze syn mal reflux a akonahle bol co vajicku v sedacke bol problem, plakal tak, ze sa vzdy povracal, pretoze mu ta skrcena poloha robila velmi zle a vracali sa mu kyseliny z bruska do ust.. Vyriesila to az sedacka pre vacsie deti, kde normalne sedel v smere jazdy. Od vtedy nemame problem.

janulka1802
2. okt 2017

Moj vo vajci keď nespal reval jak tur prestal až sme vymenili autosedacku

eribel
2. okt 2017

@marlenka222 Ozaj nechcem sudit a tazko zhodnotit z tvojho popisu, ci mas narocne dieta, kedze plac odovodnujes. Ano, ziadne dieta nechce byt same a chce vidiet matku. Minimum deti zaspi samo, ide skor o vynimky. A, samozrejme, ked boli brusko alebo cokolvek, tak placu. Vacsina deti sa v noci budi casto. To su take normalne veci. Ale ked vies naisto, ze ho nic neboli, je najedeni, snazime sa ho zabavit, aj som ochotna ho ukludnit na rukach a potom zabavit, alebo nakojit, ale vsetko pomoze na minutku alebo vobec a opat plac.....akonahle otvorim bytove dvere a vie, ze sa ide von, ticho...proste place z nudy alebo ze ma prave naladu na nieco ine a musime prist na to, na co.....v porovnani s inymi detmi v rodine ci okoli, toto je narocne dieta.....a mozno aj vase, len ty mas nekonecnu trpezlivost a si extremne pokojna povaha....alebo mozno mna rozmaznala prvorodena ☺

libka1
2. okt 2017

@mala_claire poradit neviem, mozem ta len utesit, mne revu a biju sa 3. Tak si povedz ze by to mohlo byt vsetko ovela horsie 😅

lubi40
2. okt 2017

@mala_claire a nemoze to byt tym, ze mu je zle?
Akoze vo vajci, vacsinou deti nevrackaju, to az potom, ale napr. mne to maly zacal robit (ked uz bol vovacsej sedacke), zacal velmi plakat a uz som vedela, ze je zle.
Lieky pre take male dieta neviem, ci su (kinedryl je od 2 rokov) ale mozno nieco existuje.
Inak, ako tu uz bolo pisale viec krat, dieta nesmies za ziadnych okolnostivybrat za/pocas jazdy so sedacky. Ak reve, tak mas 2 moznosti: a) ides dalej a b) zastavis. Dieta musi byt podla zakona v autosedacke a je to jeden z tych zakonov, ktore su fakt opodstatnene a dobre.

maminecka2
3. okt 2017

@lubi40 Tak malemu dietatku by este nemalo byt zle (v zmysle kinetozy), to zacina az neskor. Ked, tak skor ten reflux. Ale najskor je to len nudaaaa a obmedzenie osobnej slobody 😝 Mne mala obcas chyta strasne hysaky aj v kociku, musi byt priputana inak by okamzite opustila priestor, a to ju hroozne stve.

silverrko
3. okt 2017

@mala_claire Skúste spev ja som spievala akonáhle ma počula bolo dobre. Zabralo to

senta_sofia
3. okt 2017

@mala_claire a ked by si soferovala ty a manzel sedel pri nej, robi co?

senta_sofia
3. okt 2017

@lubi40 mne zvracalo aj vo vajci, rocne, lieky nie su, iba homeopaticke, ale dat sa moze menej ako 1/4 kinedrylu

ukulela
3. okt 2017

baby, nahravala som raz rozhovor s hasicom, hovoril, ze ked pri nehode vystrihoval dieta z auta, co nebolo v sedacke, to bol jeho najhorsi zazitok ,pri ktorom plakal ... ze takych rodicov by bil ... vy mozete jazdit bezpecne. aj ja jazdim bezpecne - ale ten deges, co oproti mne predbiehal autobus a vytlacil ma z cesty a ja som s autom spravila premet bezpecne nejazdil! rovnako X debilov, co predbiehaju, kamionistov,co v mikrospanku prejdu do protismeru atd ... pozrite si crashtesty, videa, co sa stane s dietatom na rukach pri naraze. ze dakedy auosedacky neboli? nie - ale chodilo sa na ladach a trabantoch 60kou, a nie ako dnes a v tak hustej premavke .... ale OK, vyberatje deti zo sedaciek, lebo placu.
treba skusat vsetko, hry, rozpravky, pesnicky, aj odmena, ak to ma motivovat.

sticker
lubi40
4. okt 2017

@senta_sofia nastastie to uz mame za sebou, myslim tym, ze maly uz ma 3 roky, tak davam kinedryl

Strana
z2