icon

Som 3 týždne po pôrode a neviem sa tešiť z novorodenca.

nikolkastrbova
21. nov 2019

Nerozumiem tomu,ze preco sa neviem s babatka tesit.V porodnici na druhy den ma chytili uzkosti a panika a dodnes ma to drzi a to som uz 3 tyzdne po porode:(
Kedy sa to skonci? Ako ste to vy prezili?

Strana
z2
nikolkastrbova
autor
21. nov 2019

@enusamt ano aj ja mam strach,ze co si na mna vymysli a ci to zvladnem...presne to aj ja mam a jasne,ze hned si tym privolan uzkost:( tak snad aj mna to prejde co najrychlejsie nech si mozem malunkeho uzivat

wena
21. nov 2019

Neboj sa, je to úplne normálne a tie prvé tri mesiace sú najťažšie. Bábätká proste plačú a niekedy plačú dlho a veľa bez ohľadu na to čo urobíš, hlavne večer. Majú ešte nezrelú nervovú sústavu, spracovávajú podnety ťažšie, je pre nich všetko nové. Ja mám teraz doma skoro 4 mesačnú a to sa nedá ani porovnať s tým začiatkom. Malá sa usmieva, dá sa s ňou hrať a plače denne dokopy max. 10-15 minút. My s mužom sme neznášali keď nám niekto povedal alebo sme čítali, že treba tie 3 mesiace len vydržať, ale bolo to presne tak. Uvidíš, že sa to zlepší a že postupne ho budeš mať radšej a radšej hlavne keď sa začne usmievať a komunikovať s tebou. U nás to už od takého 7 týždňa bolo lepšie.

ertlovik18
21. nov 2019

@nikolkastrbova to sa obcas stava, niektore mamicky prezivaju toto obdobie ovela, ovela intenzivnejsie.. prejde to, len sa snaz byt v klude..

nikolkastrbova
autor
21. nov 2019

@wena takze musim len vydrzat a pockat pokiak sa zosuladime.Ano stale sa bojim kedze sa nic nemeni a stale dokolecka to iste..co je jednoznacne vsak nemoze len spat a neplakat.proste je to babanko a vyvija sa aj on a upravuje sa mu nervova sustava.len ma mrzi,ze ja som neni v poriadku.tak velmi si to chcem uzivat snim🙏🏻

nikolkastrbova
autor
21. nov 2019

@ertlovik18 snazim sa no ziacne plakat alebo si mrncat a ja som hned v strese:(

ertlovik18
21. nov 2019

@nikolkastrbova tak to je normalne, bojis sa ci ho zvladnes utisit, ci ho nieco neboli alebo co vies... to je uplne normalne, si asi prvorodicka ze?

punka24
21. nov 2019

@nikolkastrbova to je normálne tak isto som to mala aj ja... doma mám takmer dvojmesačného fešáka... aj ja plačem keď on keď viem že to kvôli mbe lebo som spapala niečo zle a jeho teraz boli bruško... alebo keď som už neskutočne unavená a on ne a ne zaspať až plačem od unavy ani niekedy neviem čo chce ale vždy to prejde... už sa usmieva už vydáva pazvuky také je to radosť ale všetko časom... neboj sa všetko príde pomaly ale isto... podľa mňa normálne pocity máš v sebe... 🙂

angi07
21. nov 2019

@nikolkastrbova ano ..len ja som dlho o tom nerozpravala...bola som na to sama a ani som si to neuvedomila..bolo to pre mna nieco nove preto ma ani nenapadlo ze to mam riesit s lekarom.teraz spatne to uz viem a chapem co sa so mnou dialo.ty mas aspon to stastie ze vies a priznas si to . pred 3 rokmi som mala aj ja panicku poruchu aj som brala lieky a chodila som k psychologovi dokonca som bola aj u psychiatra ale nastastie som sa z toho dostala . trvalo to cca 1 rok.uz som bez liekov 2 roky 🙏 mne najviac pomohlo ze som o tom vela vela rozpravala nielen rodine.takze u mna to sposobilo ze som si uvedomila ze mam nad tym kontrolu .a cim dalej tym lahsie to bolo takze pre mna urcite skus psychologa
nie je na tom nic zle😊

conquestor
21. nov 2019

@nikolkastrbova ked som porodila prvu dcerku a zaroven prve vnucatko tak svokor ma privital vetou: TAK A UZ SA BUDETE CELY ZIVOT BAT 🙂 A Mozem iba suhlasit

queen_mary
21. nov 2019

@nikolkastrbova ahoj, mna to prechadza az teraz, maly konci 6. Tyzden. 🙂 a ja som na tom bola velmi velmi zle.

system
Odpoveď bola odstránená
medulienka81
21. nov 2019

Ahoj, to je presne stav po pôrode... musíte si na seba zvyknúť, všetko chce čas. Láska príde sama spontánne 😉

kika52621
21. nov 2019

@nikolkastrbova toto poznám...spala som s ním a on len zamrnčal a ja hned som vyskočila z postele na nohy ale doslova až mi zle zostalo lebo sa mi zakrútila hlava.... hned panika čo je prečo zamrnčal? prečo plače? prečo nespinká? prečo sa nezobudí a neusmieva sa? ono to prejde uvidíš chce to čas v prvom rade aj ked si myslíš že nie si tak si unavená už len z toho stresu z toho že si stále v pozore ja som kojila takže som k nemu stávala aj 4x za noc a bolo obdobia ked som vstávala aj 9x za noc. k tomuto všetkému dopomáhajú aj hormony potrebuješ čas ale ak máš taký pocit tak kludne vyhladaj aj odborníka to nie je hanba ani nič nezvyčajné.

nikolkastrbova
autor
21. nov 2019

@medulienka81 ano cas a pockam si na to🙂 na tu lasku

nikolkastrbova
autor
21. nov 2019

@kika52621 chcem este pockat pokial prejde tych 6 tyzdnov ale zajtra sa idem poradit s mojim psychiatrom.takze uplne poznas moje pocity starchu a uzkosti.dakujem krasne za radu

nikolkastrbova
autor
21. nov 2019

@queen_mary snad to prejde aj mna po 6 tyzdni🙏🏻

nikolkastrbova
autor
21. nov 2019

@system nemam fb:(

nikolkastrbova
autor
21. nov 2019

@conquestor no ja sa budem urcite cely ked teraz takto panikarim

nikolkastrbova
autor
21. nov 2019

@angi07 ja som praveze pred tehotenstvom bola liecena na panicku poruchu a uzkost tak asi sa mi to vratilo to sa bojim,ze to nebude trvat len tych 6 tyzdnov:(

nikolkastrbova
autor
21. nov 2019

@punka24 bojim s velmi ale kedze vsetci ma uistujete,ze to prejde tak tomu verim🙂a ano zevraj to je vtedy uz lepsie ked zacne blabotata usmievat sa na mna,,tak potom pride ta laska

Strana
z2