Som divná, keď dcére nedovolím dlhé vlasy?
ako striháte deti(dievčatá) do školy? ja úplne na krátko, tesne pod uši, niekedy nechám max po ramená, ale dcéra by chcela dlhšie .. som divná, keď jej nedovolím dlhé vlasy? keď ja mám pocit, že potom všade nachádzam vlasy, treba to veľa česať, upravovať
Prosím nerob jej to. Mňa mama nechávala strihať na ježka s dlhšou ofinou, doteraz sa na seba nemôžem na fotkách pozerať. Mohla by som robiť dablera Harry Potterovi. Paradoxne sestra mohla mať dlhé vlasy, ja nie.
Mám 2 baby s vlasmi dlhými po pás...a už niekoľko rokov sú ich polmetrové vlasy všade. A ja mám z toho radosť, lebo ony majú na hlave od čias materskej školy niečo krásne a zdravé, čo som ja nikdy nemohla mať - kvôli zlej kvalite vlasov. @autorka si viac než divná, lebo nepoznám mamu, ktorá nechce mať doma princezničku. Gumičky, čelenky, sponky do vlasov už neexistujú alebo hovorí z teba len tvoja pohodlnosť? A ty máš vlasy kratučké, neumývaš si ich, nečešeš a ani neupravuješ? A tvoj muž už vôbec nerozumiem, prečo práve on rieši a rozhoduje o vlasoch svojej dcéry.
@hanah_b Mna tiez vzdy mrzelo, ze ma mama strihala nakratko. Mala som odmalicka huste tmave vlasy, dlhe by boli pekne. Ale teda u nas to bolo.bezne, skoro vsetky baby boli nakratko. Hned, ako som sa odvazila, nechala som si dlhe a mam ich doteraz.
si divna. akoze mam dvoch synov, a ked starsi odmietol strihanie ze chce si ich nechat dorast ---- z hlboka som sa nadychla a direktivne som si presadila strihanie zatylku, kym mu dorastie ofina..... teraz uz nosi vlasy v cope a je uplne najstastnejsi pod slnkom. proste vyzor je identita dietata a ani ja, a ani ty, ju ako rodicia nesmieme potlacat - ked chce dlhe vlasy, ma mat dlhe vlasy. A je jedno aky ma dieta vek ci akeho je pohlavia.
@limoncino aj si sa niekedy dozvedela dôvod, prečo sestra mala dlhé ? 🙂
moja mama ma nastastie “nutila” podstrihnut vlasy, az ked som si na nich zacinala sediet 🙂 mam syna, ale keby som mala dceru, urcite by som jej z tak neskutocne sebeckych dovodov nezakazovala dlhe vlasy.
ty si ostrihana na 2milimetre?🙄
Tiez ma naši strihali na krátko, lebo som mala veľmi husté a kucerave vlasy a rástli mi skor do šírky ako do dĺžky a nemali asi trpezlivosť pokial mi nárastu pekne tak, aby sa dali zopnúť. mam hrozné fotky z prvej druhej triedy. Moja sestra mohla mat dlhe a ja nie. Nemam z toho traumu, ale svojej dcére by som to nerobila.
si divná, lebo kvôli tvojmu komfortu môžeš spôsobiť úzkosť svojmu dieťaťu, mňa mama nútila ešte aj v 12tich sa strihať na krátko podľa jej predstáv a dlho som sa s tým nevedela zmierit
vidím, že sme viaceré mali studený odchov
@simsalabim ja som takisto bola strihana na kratko na chlapca 😭 a az v 6.roc.som si presadila dlhe vlasy.
...ved nemusi mat vlasy po pas, staci aj po plecia. Mame len 3ch, takze cesat nemam koho, len seba, ale v zivote by som dceru nestrihala na kratko...jedine ze by tak chcela...
@kaktusik007 moj najmensi mal v skolke obdobie, ze chcel mat "chvostik"...po 1-2r povedal, ze odstrihnut. Jeden chce ofinu...ma ofinu, druhy na kratko...tak je na kratko, keby chceli dlhe...maju dlhe...ich kamarat ma a aj moj manzel aj svagor mali v mladosti dlhe vlasy...
@hanah_b Nikdy som nepochopila prečo toto matky dievčatám robili.Strih huba bol a je otras.
Niekedy keď čítam tieto diskusie, tak som nesmierne vďačná za mojich rodičov ❤️🤣 nikdy ma neostrihali proti mojej vôli, keď som chcela dlhé vlasy, mala som dlhé, keď som chcela kratši, išli sme mu kadernícke a ostrihala ma. Véd je to jej telo, jej vlasy, nech ona rozhoduje o sebe.
Urobila som si tu namahu, aby som ti ukazala, mila autorka, ze vlasy su krasne a k dievcatam patria. Ano, je uplne ine, ak ma dievca/zena slabe vlasky ale ak nema a obzvlast tuzi po dlhsich vlasoch, nevidim problem dopriat jej to...u nas v rodine tak mame. Ma toho dievcata nosi cely zivot kratke, automaticky fobi rovnaky "uces" aj dcere...vlasy su pritom naozaj koruna krasy. Nie kazdemu idu kratke a je s nimi este vacsia robota castokrat ako s dlhsimi
@hanah_b ak chce vlasky nosit dlhsie, urcite ju nestrihajte....ved je to tak nepodstatna vec a pritom pre dievcatko dolezita. Ja som vždy nosila dlhe vlasy a moje dievcata tiez, jediny raz som jednu cvakla po ramena lebo mala navstevnikov a vycesavat by to bol problem😆....teraz maju 11 a 14 a same uz chcu vlasy po ramena...
"Kazda chce mat princeznicku, dlhe vlasy k dievcatam patria, dievca ma mat dlhe vlasy.." Och tolko stereotypov..
Rovnaka kravina ako autorkine nerespektovanie priania jej dcery.
@hanah_b ano, velmi velmi divne.
Moze dcera vobec rozhodnut o niecom, ci je u vas vo vsetkom direktivna vychova? Ak ano, na to pozor, nie je to ok.
Urcite jej vlasy nechaj dorast. Sice su to len vlasy, ale to, ako sa ty k tomu stavias, musi v dcerke vyvolavat velmi negativne emocie.
Toto robila mama celé detstvo aj mne 😩 ostrihana na "hribika", tak to u nás volali (alebo teda podľa hrnca). Už zopár fotiek z detstva som kvôli tomu roztrhala (v puberte). Ja to mojej dcére určite nikdy neurobím, teda pokiaľ to nebude sama chcieť 😅
@hanah_b ano sk divna, priam by som povedala ze otrasna. Kokos ja mam ani nie 4 rocnu a ma vlasy ake dlhe chce. Nie som dozorca a domov nie je basa 🙈 ani sa mi nechce verit, ze toto moze byt realna tema 🤷🏼♀️
Uff za sociku som tiez chodila vystrihana na Kleopatru, hrniec a kadejake ine prisery z kadernictva vylezene … zo srdca som to nenavidela … dlhe vlasy, kratky rozum bolo motto u nas doma … mam traumu z kadernicky doteraz a to som uz stara vrana. Sice mam chlapca a obcas ma vlasy ako hniezdo ale Ku kadernicke ho nedostanem … zatial, mozno vekom pride k zaveru, ze mamin hrniec nie je to prave … ale necham to na neho. Dievcatko by som nechala dlzku vybrat … chce mat dlhe … bude mat, chce mat kratke tiez ok.
Ježiš toto fakt nemám rada. Mňa ako decko nútili mať krátke vlasy, resp. ma vždy mama dala ostrihať a ja som to neznášala. Všetky dievčatká v triede mali dlhé, nosili pekné copíky, sponky a ja som mala také tie krátke, ktoré som postupne začala neznášať, lebo u mňa okolo 9 rokov už prišla puberta a začala som si uvedomovať, že ja chcem byť predsa dievčatko s dlhými. Trápilo ma to a v živote by som to svojej dcérke neurobila. O vlasy sa jej starám ja, ale postupne ju učím, ako sa o ne má starať sama. Dopraj dcérke, čo chce, tebe vlasy nepadajú? S dlhými vlasmi je to normálne, hlavne nech je šťastná.
Moja dcéra má vlasy dlhé husté. Kratší zostrih ma len na leto po plecia aby jej nebolo toľko teplo, inak dlhé. Bolo by škoda také vlasy strihat
Cele detstvo som mala dlhé vlasy, lebo moja mama bola doma tiež vždy strihaná na hríbika no a rozhodla sa, že keď bude mať dvéru, že jej to neurobí. Ibaže nikdy mi nedovolila ich mať rozpustené, furt mi ich dávala do copu a ja som to neznášala, lebo mne to nikdy nepasovalo, vyzerala som ako chalan s dlhými vlasmi 🫤 Odkedy na to nemá dosah, tak som cop na verejnosti nikdy nemala 🙈 A nosím už stále kratšie a kratšie (ideál po plecia), lebo sú strašne tenké a riedke (také bolo vždy). Poučenie, aj keď z druhého brehu: nech ma dieťa vlasy také, aké chce mať 😅
@daniela1911 lebo mala krásne brckave blond vlasy a ja tmavé rovné husté drôty a mame sa to nechcelo cesať, ale potom na ZŠ som si už vydupala dlhé, tak potom mala ďalší nástroj ako sa mi vyhrážať, keď nebudem poslúchať, ostriha mi vlasy
Jasne ze si divna!Preco preboha??Toto sa robilo mozno pred 40-50 rokmi!Jakziv som yo nepocula.Dcera ma vlasy po zadok,mnozstvo dievcat ma dlhe vlasy v triede.Akonta preboha toto vobec napadlo??
To uz je aka narocna robota ucesat si vlastnu dcerku?
@limoncino čo by som ja dala za také dlhé rovné husté drôty ;)
ale ved moja dcera neni na hribika, ani na 2mm, len zvykne mať uplne kratke mikado alebo trocha nad plecia .. mne to prislo celkom aj trendy aj prakticke pre nielen mna, ale aj ju najmä v lete ..
Tak toto je fakt divne, niektori rodicia to robili svojim dceram za sociku, ale nerozumeli sme tomu ani ja, ani moja mama. Hoci som ako dieta mala velmi jemne vlasky a vela tetiek mame radilo, nech ma da ostrihat na chlapca, ze vraj budu potom pevnejsie, aj tak ma nedala, nechala to na mna. Ked som sa ako 10-rocna sama rozhodla ostrihat, zobrala ma ku kadernicke. Vlasy vedia vela narobit so sebavedomim dievcata, toto mi pride ako totalne potlacanie individuality a nerespektovanie osobnosti dietata 😔

Moja jedenásťročná má vlasy pod zadok, päťročná do polovice chrbta. Keď som ja bola malá , mohla som mať vlasy maximálne do pol krku, častejšie po bradu. Jediné moje štastie bolo, že sa mi krátke vlasy hodia a tak som to nevnímala ako krivdu. Ja to nechávam na ne . Chcú mať dlhé , budú mať dlhé. Síce kým ich ráno obe učešem tak to trvá, hlavne keď vymýšľajú dva vrkoče atď ale zvykla som si a aj som sa naučila.