icon

Som nešťastná z pohlavia deti. Ako sa s tým vysporiadať?

luciferka22222
11. dec 2014

ahojte, velmi sa za to hanbim ,mam doma dvoch zdravych chlapcov a velmi som neštastna z toho že nemam ani jedno dievčatko.Vždy som tužila po dcerke a nemam ju.Dalšie dieta už nemožem mat zo zdr. dovodov.Je mi velmi smutno a hlavne ked sa niekomu blizkemi narodi dievčatko ☹ tažko to zvladam aj ked svoje deti milujem a nedala by som ich za nič na svete.Ako sa stym vysporiadavate? Prosim nepište mi aka som zla a že mam byt vdačna za to čo mam ,lebo to ja som ale nejak vždy mi je luto že nemam to dievča.

gabikula
12. dec 2014

@luciferka22222 veľmi ťa chápem, tiež mám dvoch chlapcov. Od začiatku tehotenstva som to nejak tak cítila, že sú to chlapci a veľmi som sa na nich tešila. Mám ich veľmi rada a som rada že sú chlapci a nie dievčatá, ale stále mi tu niekto chýba. Chýba mi tu niekto ďaľší, kto by sem priniesol viac toho ženského. Tá túžba po dievčatku ma samotnú matie, ale ždy som veľmi túžila aspoň po dvoch dcérkach k tým mojim synátorom. Po druhom chlapčekovi som bola už dva krát tehotná a vždy sme o bábatko prišli v na konci 8tt. U mňa začína byť problém vek. Neviem, či sa nám ešte podarí či už dievčatko alebo chlapček. Jednoducho tu chýba niekto do partie.

jana_eyre
12. dec 2014

@luciferka22222 myslim, ze nie si sama ktora ma take pocity.. moja svagrina asi hrozne tuzila po dievcati a ma dvoch chlapcov.. tiez uz nemoze mat dalsie deti.. vidno to na nej, ked je u nas, lebo ja mam jedno dievcatko - je z nej uplne nadsena, rada vravi, ze taku by brala hned.. navyse je moja dcera uplne dobre a usmievave dieta, takze aj to mnoho robi.. aj druha svagrina /ta este nema deti vobec/ raz povedala mame, ze to ona mala mat prva z ich rodiny dievca a nie ja.. /netusim preco sa mi s tym svokra musela zdoverit, ale budiz../

osobne si myslim, ze to prejde casom - tak ako vsetko.. na kazde zmierenie sa s cimkolvek treba cas.. ak by ta ten pocit sklamania ale velmi zatazoval, isla by som sa na tvojom mieste porozpravat s psychologom, co si o tom mysli.. mohol by ti pomoct lepsie sa vyrovnat so situaciou, ze uz nemozes mat dalsie deti.. no a ak by si bola naklonena myslienke adopcie - mozes vyskusat tu.. kamaratka, ktora ma dvoch chlapcov a fyzicky sa uz neciti na dalsie tehotenstvo, ani na dalsie babatko /ona prvy rok pri oboch brala velmi tazko/ vravi, ze ked bude druhy starsi, chcu si adoptovat dievcatko.. jej muz s tym suhlasi a velmi sa tesia..

no a taktiez - ked chalani vyrastu, mozno si najdu super zeny, ktore ti budu ako dcery, ktore ti porodia same vnucky 😉 drzim palce..

pat_mat_minnie
12. dec 2014

@naja94 Asi som to napisala zle a zle si to pochopila.Nielen ona je mojim pokladom, ale samozrejme aj chlapci.Nedala by som vsetkych troch za nic na svete.Toto je nevyhoda chatu, kazdy si to, co je napisane, vysvetli po svojom, hoci to moze byt myslene uplne inak.🙂

bejbinka
12. dec 2014

Ja Ta chapem, samozrejme, ze kazda chceme zdrave babo, to tu ani nemusime rozoberat...ale v kutiku duse vacsina z nas ma nejaku tu predstavu, ze ake pohlavie dietatka by chcela. Ja som vzdy hovorievala, ze chcem radsej dve dievcatka ako dvoch chlapcov...no a budeme mat dve baby, takze sa z toho velmi tesime. Dokonca moj manzel povedal, ked som mu oznamila, ze cakame druhe babo, ze dufa, ze to bude zase dievcatko. :D Vsetci ostatni automaticky predpokladaju, ze chceme chlapceka, lebo vsak parik je podla nich ideal. Niekde som citala, ze ked ma zena trosku tvrdsiu, taku chlapskejsiu povahu, ma aspon jedno dievcatko (aby ju to zjemnilo) a ked je taka velmi zenska a precitlivela, tak zase ma chlapca. 🙂 Nech uz je to tak alebo onak, mas dvoch chalanov, ak tretie nemozes mat alebo nechces (pripadná adopcia dievcatka tiez nepripada do uvahy), tak s tym proste nic nenarobis. Budes potom aspon vnucky viacej rozmaznavat. 😉
@luciferka22222

olivia6
12. dec 2014

hlavne si nemaluj, ako by ste si rozumeli, piekli a kavickovali. Mozno vobec. A to, ze ti nieco chyba, nemusi byt prave dievcatko...

radka168
12. dec 2014

Ja mam tiez dvoch chlapcov a dakujem Bohu za nich,ked si uvedomim kolko prace ma zena na svojich pleciach,musi byt dobrou mamou,manzelkou,milenkou,upratovackou,kucharkou,musi rodit a popritom sa musi stale tvarit,ze vsetko bez problemom zvlada,aspon tolko prace na svojich pleciach nikdy nasi synovia mat nebudu,samozrejme chlap musi zabezpecit rodinu financiami,ale aj tak ma ovela menej prace ako zena.Boh nas pozehnal takym pohlavim ake mame mat,tak budme zato vdacne,naco by nam bolo napr.chore dievcatko.Niekde po svete behaju nase buduce nevesti,s ktorymi potom mozme byt aj kamaratky a ktore mozme potom brat aj ako nase dceri.

blankaj
Autor odpoveď zmazal
nanervy_2
12. dec 2014

my si davame pozor na zelania pohlavia, kedze mame znamych, mali same dievky, strasne chceli chlapca.. no a konecne prisiel a ma kopec zdravotnych a psychickych problemov..
no a ja mam starsich bratov, moja mamka velmi tuzila po dievcati... no a do nejakych 15tich nebol medzi nami rozdiel, dodnes sa nemalujem, stale som vonku behala, futbal, hokej, basketbal.. zahrada ani kuchyna ma nebavili, to radsej s otcom v garazi...teraz som ajtacka... aj som mala vo vztahoch obcas problem ze som nebola typicka zenska, takze tolko k deprivaciam z pohlavia.. moze sa Vam sponit co chcete a aj tak nebudete mat co chcete....

hankaop
12. dec 2014

@luciferka22222 Nepredstavuj si to tak idealne, ze ked by bola dcerka vacsia, by ste spolu piekli, varili, neviem co. Same ocakavania, ale z toho moze byt covek akurat tak sklamany. Nic nie je idealne. Ja som jedina dcera, mam este 4 bratov, lebo mama chcela este ejdnu dceru a tak skusali skusali. Ale ku mne, ako k dcere,nikdy nemala taky dobry vztah, ako k bratom,asi prave preto, ze si myslela, ze bduem princezna a ja som bola skor taky fagan. Hadky boli o tom, ze ma nutila nosit sukne, ze mi vycitala, ze ma nikto nepride vysibat na velku noc, ze jej malo pomaham, ze ako dievca by som sa prosto mala spravat inak.
Ty pises, ze by si chcela dievca, aby si mohla ...nieco. To je trochu sebecke, co ak ta tvoja dcera by chcela ieco ine. Ocakavania plodia iba sklamania. Jedine si adoptuj dievcatko dost stare na to, aby bolo poznat jeho povahu a aby ste si sadli. A ak nie, tak, s prepacenim, nevymyslaj a tes sa z toho, co mas.

kovali
12. dec 2014

Ja mam 3 chlapcov + manžel + dedko,takže 5 chlapov na mojej hlave,ale nesťažujem sa.Samozrejme mi občas pomôžu a aj si viac važia moju robotu.Niekedy je mi smutno že nemam si s kym kavičkovať.... A ešte k tomu som nemala sestru len 2 bratov a maminka mi zomrela 47 ročna.Takže moj život sa toči len okolo "MOJICH" chlapov.Ale som velmi rada že ich mam a su zlati.

zvonilka111
12. dec 2014

Ja Ťa úplne chápem....cítim to tak ako Ty.....o sebe písať nebudem...mne sa to nakoniec podarilo...,ale sestra čaká teraz chlapčeka....a pocity...ako Ty,,takže ja dufam,,,že až sa narodí..zmením svoj postoj ku chlapom...budeme ho ľúbiť rovnako...a naučíme ho aj prať,,aj žehliť...aj variť 🙂

hankaop
12. dec 2014

@zvonilka111 a kazda jeho frajerka a zena ti bdue nesmierne vdacna! :D tak treba

sonia1501
7. jan 2015

@luciferka22222 ahoj, mozno este dievcatko budes mat, my sme planovali tri deti a stvrte je uz na ceste. Moj muz sa z toho este stale nevie spamätat, hlavne kvoli financiam, ze ako to zvladneme. Takze nikdy nehovor nikdy, u mna to aspon tak funguje. Zakazdym som mala plany a zakazdym mi vsetko inak vyslo. Drzim palce

zuzka0605
7. jan 2015

Ja to mam zasa naopak. Od mala som zila v tom, ze sa mi narodi chlapec, mala som vybrate meno, vsetko, nad inou moznostou som neuvazovala, nevedela som si predstavit vychovavat dievca.V 23tt sa nas doktor pyta na 3D, ze co myslite ake pohlavie?? a my s muzom ze chlapec. A on ze na 100p dievca..chvilu sok, ale rozdychali sme to, dievcatko sa nam hodilo do rodiny {vsetci maju len chlapcov}..a teraz??? je UZASNE mat dceru, je to princezna.Pri druhom mi to uz bolo jedno, prijala by som aj druhe dievca..v 11tt som uz ale vedela ze je to na 100p chlapcek. som stastna ze mi to takto vyslo, tretie uz moc neplanujeme.

timi1012
7. jan 2015

Ja som v 8 mesiaci tehotenstva, chcela som chlapčeka, do 16tt sme sa aj s drahím vyjadrovali ohľadom bruška (keď sme sa prihovárali) tak sme hovorili ako s chlapčekom, mali sme už aj vybraté že to bude Filip alebo Daniel, no v tom 16tt sme sa dozvedeli že čakáme citujem: budete mať princeznú, najprv prekvapenie, nečakané, no potom obrovská radosť, doteraz stále rozmýšľam nad tým či to náááhodou nebude chlapček 🙂 ale viem že aj keby to bol ON alebo ONA je to moje dieťa a je mi to jedno, najdôležitejšie je aby bolo zdravé, a hlavne to. Budeme ju ľúbiť a chrániť nadovšetko. Takže si myslím že je nepodstatné pohlavie, pohľad na zdravé dieťa je nadovšetko a na nezaplatenie.

siska53
12. jan 2015

@zvonilka111 len nauc,ja mam chlapceka i dievcatko (mne to vyslo uplne podla zelania) a sice su este mali,odkedy vedeli chodit,tak chceli pomahat. Sice teraz uz zaujem klesa,ale maly mi velmi rad asistuje v kuchyni,najma ked peciem a dostali teraz kuchynku,mm to myslel viac pre dcerku,ale hra sa s nou viac maly. Kraja,serviruje,vari.. Aj predtym sa hraval.oncas mi vzal nejake kuchynske pomocky a hral sa na kuchara. 🙂

U nas otec chcel chala ov,ma dve baby,aj ked ja som bola viac taky chalan ako dieta. A ma este aj neter.🙂
No aspon vnuk mu vynahradza tu jeho tuzbunpo synovi. Ale rovnako ma rad i svoju vnucku,len k nej pristupuje tak jemnejsie,s malym sa viac jasi tak po chlapsky. Nastastie sa s tym vyrovnal..

Ale jeho otec chcel druhe dieta dievca a narodil sa druhy syn. S babkou sa odmietal bavit. No babka to vyriesila mudro. Dala mu meno po nom. A nakoniec ho mal dedo radsej,ako mojho otca.

achesa
18. jan 2015

ja ti poviem tak: mám párik a vidím, že tie deti nemajú nič spoločné- ako áno, ľúbia sa, jasné, ale nevychádzajú spolu, nevedia sa spolu hrať, ani len na prechádzke sa chytiť za ruky- ak jeden na chodníku ide doprava, druhý ide doľava. Dva totálne odlišné svety a o to tažšie je to pre nás pre rodičov- neustále riešiť ich roztržky- a že ich je denno- denne požehnane. Jasné, túžila som vždy po páriku, ale keď som bola druhý raz tehotná, vravela som si, že mať ten párik možno ani nie je tak skvelé. Predsa len- dve dievčatá, či dvaja chlapci majú viac spoločného- a potvrdilo sa mi to. No samozrejme, sme šťastní, že ich máme a nemenila by som. No napr. aj to čo tu ktorási kočka písala, že vzťah syna a matky je úplne iný ako s dcérou môžem potvrdiť. Akoby čistejší- neviem to inak popísať... A ešte jedna životná skúsenosť z môjho detstva... boli sme traja súrodenci. Mám dvoch mladších bratov- a hoci som najstaršia, vždy som ťahala za kratší koniec. Oni sú doteraz ako jeden, ja nemám ozajstný vzťah ani k jednému z nich- mám ich rada, samozrejme, no oni dvaja si vždy stačili, ja som bola mimo ich sveta- takisto k mame majú úplne iný vzťah ako ja a tak je to doteraz a to sme už všetci dospelí... A ja som k mame nikdy nemala nejako extra blízko, ako kamarátka. Mamy a dcéry majú veľmi komplikovaný vzťah a niečo také, ako čistá úprimnosť a bezhraničná dôvera je veľmi vzácne...Myslím, že časom to všetko uvidíš sama a nakoniec budeš rada, že je to tak, ako to je... želám ti, aby si na to prišla čím skôr a mohla byť šťastná :-*

leteku
18. jan 2015

Ja mam tiez parik a je to dokonala dvojka, aj ked maju aj velky vekovy rozdiel. Krasne sa zahraju, starsia krpca vela nauci. Ja by som nemenila. Ale ono asi najviac zalezi od povahy dietata a nie od pohlavia.

david93
18. jan 2015

možno budeš mať 5 vnučiek a budeš túžiť po vnukovi 🙂

mirecka0809
18. jan 2015

Ach boze, tak tazko sa mi citaju tvoje riadky... Snazim sa pochopit ako sa asi citis, ale nejde mi to. nam sa prave podarilo otehotniet po styroch rokoch trapenia, chodenia po lekaroch... A mozes mi verit, ze mi je absolutne ukradnute, ci to bude chlapcek alebo dievcatko.
Mozno ti to nepomoze, ale dve veci ti chcem napisat
Za prve - adopcia alebo pestunska starostlivost je urcite skvely napad. A ked je problem vo financiach, mozete sa pokusit stat sa profesionalnou rodinou - za to sa plati, a prijem je slusny.
A za druhe - ja osobne si myslim, ze problem je niekde inde a nie v tom, ze nemas dievcatko. Mozno si v detstve alebo v puberte nemala kamaratku, ja fakt neviem, nie som odbornik. Ale urciteby stalo za to sa s nejakym odbornikom porozpravat, urcite by ti pomohol. My tu na koniku to za teba nevyriesime, a naozaj za tento "problem" sa tu dockas skor odsudenia ako rady. Vidim to podla seba - keby sa mi s takymto niecim zdoverila kamaratka alebo nedajboze sestra, riadne by som ju prefackala. Myslim, ze potrebujes psychologa

petra7777
13. feb 2015

@luciferka22222 Mojich chalaniskov by som nemenila za nič...ani za desať dievčat....Máme sa tešiť z toho, čo máme....Je síce pravda, že občas ma chytil taký smútok, že prečo nemám aj slečnu, ale nejako ma to rýchlo prešlo a hrdo som ukazovala mojich "muckošov"....Teraz sa už len budem tešiť na vnučku.....Neboj....aj teba to prejde 🙂

mircalla
13. feb 2015

Asi nezebera povedat, ze bud rada, ze su zdravi pripadne bud rada, ze si mohla mat deti....ja toto nepochopim....Ja sa rozhodujem s priatelom,ktorym detickam dame 2% dane, a fakt su to tazke pripady....citam tu vela velmi smutnych pribehov.
a teraz je niekto nestastny z pohlavia svojich deti....je mi nanic, ked take citam, nehnevaj sa:((

mircalla
13. feb 2015

@mirecka0809 suhlasim, ja som otehotnela po 10 rokoch a 2 potraty...to je nic, ked citam ine pripady....ludia by si mali vazit,co maju

misaelka
13. feb 2015

ja mam pocit ze riesis nepodstatne veci... vaz si co mas... ja som robila pre otehotnenie vsetko co som mohla pichala som si kazdy den do brucha injekcie, znizovala som si imunitu, pchala som do seba hormony vrchom aj spodkom a nic... prijala by som chlapca aj dievca...a nemam nic 😒

mircalla
13. feb 2015

@luciferka22222 nedavno som si tu pisala s pani,co otehotnela po 11 rokoch, na dietatko sa neskutocne tesili a chlapcek zil len 40 minut, zomrel pri porode. zamysli sa nad sebou

timea7
14. feb 2015

@mircalla práve som ju chcela poslať do témy Zomrelo mi dieťa. Alebo na týždeň do rodiny s postihnutým dieťatkom.....

peneloppe
13. mar 2015

@luciferka22222

Nezufaj, ved mas zdravych chlapcov. Nemas sa s cim vysporiadavat. Mozes byt stastna! Aj ja mam dvoch chlapcov a tiez som mala fazu ze som bola sklamana ze druhy nie je dievcatko ale nakoniec som bola rada ze mam dvoch super zlatych chlapcov, skvelych braskov, nemenila by som ich za nic na svete, ani za dievcatko!
A ked sa ti zda az take zle tak si adoptuj dievcatko. 🙂

Inak moj otec mal dve dcery a vraj velmi tuzil po chlapcovi a teraz ma styroch vnukov a super si ich uziva! Takze nikdy nevies, toho dievcatka alebo dievcatiek sa mozno este dockas...

katarina_k11
20. apr 2015

@luciferka22222 Moja, ja Ti rozumiem. Tiež som celý svoj život túžila po dievčatku. Vyrastala som sama medzi troma bratmi, s tým najmladším sme si ako rodina "užili" svoje, ja som mala stále vsugerované, že chcem dievčatko, lebo z neho mi určite nevyrastie taký lump ako je môj brat. Dnes mám dvoch chlapcov, obaja trpia vývinovou dysfáziou, doma to máme ozaj "veselé", okrem toho obaja hyperaktívny... Dnes si už hovorím, čo by som dala za dieťa akéhokoľvek pohlavia, len aby bolo zdravé a bezproblémové... Ale tiež mi bolo smutno, keď sa minulý týždeň tomu môjmu "nepodarenému" bratovi narodila dcérka. Trochu som si aj poplakala... 😉

katarina_k11
20. apr 2015

ha-ha-ha - obaja sú samozrejme "hyperaktívni" a nie hyperaktívny.... ach tá gramatika.🙂

ariannazara
20. apr 2015

Mojej mami sestra tiez strasne chcela dievcatko mala dvoch chlapcov jeden 18r druhy 13r a ze skusia a nakoniec opat nebola Karolinka ale Simon a vzdy ked pocuje ze ma niekto dievcatko a da mu meno Karolina tak vzdy nam hovori ze nemame drazdit 😂 ale povedali sme jej ze 4tw uz bude dievcatko ale uz povedala ze nepokusa stastie 😆