Som normálna, ak sa neustále bojím o zdravie synčeka?
Ahojte baby neviem si pomôcť možno mi poradite. Mam 4 m synčeka z ktorého sa neskutočne teším, ale... Stále ho pozorujem ale ze brutal urobí niečo nezvyčajné hneď hľadám na nete. Napr teraz začal ako keby zaklanat ocka hore samozrejme som šla na net a tam katastrofické scenáre... Proste neskutočne sa bojím ci bude v poriadku ci nebude nejako postihnutý proste neviem si pomôcť.... Každý deň si poviem neriešim mam zdravé dieťa ale potom niečo správy a ja hneď začnem rozmýšľať... Dnes som šla s kočíkom po schodoch a tak s nim natrepovalo a potom celý čas rozmýšľam ci som mu nemohla nejako ublížiť. Už neviem čo mám zo sebou robiť nikdy som taka nebola. Poraďte ako sa dať do kopy
Nie, nie si. Ja som bola pri prvom taká istá. Doporučujem ďalšie deti🙂
Presne. Prešli sme si tým všetky pri prvom. Pri ďalšom si všimnes, až keď bude krvácať 😁
Aj ja som bola presne taká pri prvom dieťati,je to zrazu obrovská zodpovednosť.
@basska_b 😂😂😂😂😂😂
@nikusik0107 Robila som to iste a stale robim... ked mal 2 mesiace bola som presvedcena ze ma obrnu a prerevala som cely tyzden.
Tieto male deti robia vela cudnych pohybov a este pockaj ked zacne vydvat zvuky. Nas ma 13 mesiacov a stale je nieco nove s cim zacne a co ma nalaka. Tiez som googlila ale to bolo hrozne a tak teraz si vyhladam starsie diskusie tu na konikovi o detickach co robia podobne pohyby a ukaze sa ze to vela deti tak robi a ze boli v poriadku. Tak uz radsej negooglim ale citam prispevky tu na konikovi.
Ale co robis je v podstate dobre... dietatko treba sledovat, neustale sa vzdelavat a pytat sa a ak sa ti nieco napriek tomu nezda, volat lekarovi. Je ovela lepsie ak je mama prilis opatrna akoby nieco zanedbala. Kludne sa pytaj aj tu ak syn zacne robit nieco co nepoznas.
@nikusik0107 Nie si sama. To isté robím aj ja a to mam deti vo veku 18 a 12. To je v povahe. Mňa to neprešlo ani pri druhom. Keď sú zdraví som v pohode. Akonáhle príde nejaký zdravotný problém, hneď riešim, hľadám, volám, aby som zistila co je vo veci. Keď sa zistí dôvod problému a vyrieši sa, zas som v pohode.
@nikusik0107 no nie je to celkom bezne spravanie ani pri prvom, idealne by bolo hned otehotniet 🙂 Tiez ma napadol vtip: Co urobi matka, ked zisti, ze dieta zjedlo dazdovku. Pri prvom dietati bezi na pohotovost, pri druhom mu len vyplachne usta a pri tretom rozmysla, ci este potrebuje veceru 🙂
Mala má 4roky a ešte ma to neprešlo. To nevravím ak je chorá, vysoké teploty,zvracanie niečo čo sa vymika z rutiny. Niekto je viac flegmatik, niekto si viac pripúšťa. Mne " nepomohla" práca v nemocnici. Videla som choroby aké som nechcela, následky ľahostajnosti prípadne podcenenie situácie a o baciloch ani nevravím 😂 niekedy si myslím,že je to už na diagnózu. Hlavne necitat fóra a negooglit, dokáže to zbytočne vystresovat
A co spravíš keď spadne , ked bude chorý, keď bude mať 40 tky horúčky? Keď nebude chodiť - rozprávať podla tabuliek?
Každá sa bojíme o svoje deti ale toto je podla mňa prehnane.
Nenic si toto krásne obdobie svojim prehnaným strachom užívaj si tento čas lebo to prejde veľmi rýchlo.
@martinka13 😆😆😆dobra rada
@elizabet173 😂😂😂😂😂
Pockaj az ti zacne od jedu sa zachadzat..to je iny stres..po nejakm case si nato zvyknes a este ho aj sprdnes ze zasa to robi...kazdy spravny rodic sa boji o svoje dieta,ale odtisl potial aby si z neho nevychovala ustrachsneho neurotika
Ďakujem žienky jednak ste ma ukludnil té nie som až taký cvok že je to normálne a na druhej strane kus ukludnili nebudem už rieiait co ma byt bude... Ale verím ze malý je aj bude ôk... Akurát nechápem prečo musia robiť také divne pohyby... Ale vie je to babo neovláda telíčko. M.. A ďalšie babo neprichádza do úvahy zatiaľ... Véd by som osedivela 🙈😂
tak ja si myslím, že ste tu šibnuté viaceré, neviem to inak napísať, iba takto (aj keď možno urážlivo). a ešte si pritakávajte ako je to normálne 🙏
@zuzanka.zuzu. Ako tvoj prispevok pomohol autorke? NIJAKO!
Namiesto urazok, sa nauc slusne nesuhlasit a ponuknut radu ako problem riesit.
Lebo taky prispevok ako si uverejnila sluzi len na to aby si si pomastila ego tym ze inych zhadzujes. Som si vsimla ze to robis casto.
@zuzanka.zuzu ešte že ty si lietadielko 😘
Áno aj ja som sa prehnane bála o svojho prveho syna.. podľa mňa u mňa to bolo aj preto že sme mali v rodine vážne choré dievčatko v tom čase.. zlepšilo sa to po pár mesiacoch ale úplne ma prešiel prehnaný strach až keď som otehotnela v dubových 11m.. neviem prečo ale proste som sa vyrovnala..
@nikusik0107 ...poviem ti, dnes je hrozna doba, cize obavy su niekedy na mieste, ale ak to prekracuje medze tak to uz normalne nebude... ak ti to obmedzuje tvoj normalny bezny den so synom... internet je velka zbran, vela sa tu dozvies,ale hladat diagnozy, to viem s vlastnej skusenosti, ze je najhorsie co moze byt, lebo sa clovek prestrasi, potom nespim a len premyslam..Ak sa narodil zdravy, papa, kaka, spinka je vesely tak sa neboj.. Ja sa o svoje deti neustale bojim a modlim, to je uz udel matky, stale zijes so zodpovednostou za ineho cloveka... moja dcera ked mala 3tyzdne prestala dvihat rucku a nozku...z nicoho nic, myslela som ze umriem, na pohotovosti mi dr. povedal ze ma zapal stredneho ucha a bludivy nerv jej koluje po tele tak preto nevie ovladat svaly...nikdy by som nepovedala ze take nieco je, ale vies si asi predstavit co som prezivala..a syn, zdrave tehotenstvo bez jedineho problemu, narodil sa a na lavej rucke ma kratke prsty a 3 z toho zrastene...preco??? pytam sa preco moje dieta preco toto, ked vsetko bolo ok...5dni v porodnici bol ako zly sen a cakaju nas operacie z ktorych mam uz teraz sive vlasy... no stale si hovorim, bude vynimocny, ma nieco co ine deti nie... tak sa to stalo a su aj horsie veci...vzdy su horsie veci... Zabudni na stres a uzivaj si vsetko co sa da, lebo ti tie mesiace tak ubehnu, ze prides na to, ze si viac casu stravila tym co bolo zbytocne a ver, ze tie mesiace ubehnu strasne rychlo 🙂 drz sa mamko
@nikusik0107 je to normalne, zrazu mas zodpovednost za takeho drobca, su to vsetko nove pocity a zazitky. Ja mam 6 a 10-rocnu, je pravda ze o tu mladsiu sa bojim viac lebo ta starsia je uz "vykrystalizovana", neviem to inak napisat 😀 Ale mladsia je prvacka,ma iny pristup ku vsetkemu, starsia uz viem aka je.
O zdravie sa bojim trochu menej - obe maju vybornu imunitu a snad im to vydrzi. Skor ja mam taky ten strach, ze su to dievcata a vzdy budu preto zranitelnejsie. Ale tak s tym strachom niekde v podvedomi ziju asi vsetci rodicia 🙂
@andreatytler ani nie, celkom dosť zvyknem chváliť, ale tak s tebou ozaj nemám o čom 😀 dieťaťu utieraš tvár handrou starou 1 týždeň a čuduješ sa vyrážkam, perieš raz za týždeň a koooopec iných vecí, kde my dve fakt nemáme spoločnú reč (hlavne čo sa hygieny týka), takže to tvoje "často" je preto, lebo my dve máme úplne odlišný život celkovo 😉 čiže nie často, ale úplne (aby som ťa doplnila)
@reni1512 Presne... najhorsie na tomto strachu je ze ubera z radosti ktoru by clovek mal prezivat v tych prvych rokoch, lebo tie ujdu tak strasne rychlo. Niekedy si aj nasilu poviem ze "nic to nie je" ked vidim nejaky cudny novy pohyb lebo inac by mi ostali len sponienky stresu a nervozity.
@nikusik0107 Kedze si len 4 mesiace po porode a ak kojis, tak este stale robia svoje aj tehotenske hormony. Uvidis ze casom sa budes bat menej a menej (aj ked toho sa nikdy uplne nezbavis) ale hlavne ziskas istotu ako mama ze dokazes zvladnut hocijaky problem.
Presne toto pocitujem aj ja, ale rozhodne je lepsie necitat net (a milion negativnych sprav) a radsej sa potom informovat u pediatra na poradni.
akože v zdravom množstve je to v poriadku ale ak je to už preháňaš tak to hraničí s hypochondriou

no je prirodzene, ze sa o dieta bojis ale az panicky strach a pozorovat ho stale nie je uplne v poriadku Som rada, ze si to uvedomujes. Tie ocka len sleduj a uvidis, ci to robi dlhodobejsie alebo sa len uci vnimat vlastne telo a skusa. Das sa do kopy jedine tak, ze prestanes hladat na nete. Urcite chodis na pravidelne prehliadky k pediatrovi takze obavy mat nemusis. Ano, su rozne situacie, kedy sa mnoho veci prejavi neskor ale to nezmenis. Nie neublizila si mu urcite ak si sla kocikom po schodoch. MIlion z nas chodi s kocikom po schodoch a ziadne dieta nezostalo z toho postihnute alebo nemalo ziadne buchance ci odreniny. Ved mal isto makke v postielke + ciapocku...Len dychaj a to riadne z hlboka a skus sa ovladat. Neries hned vsetko okamzite a skus si nieco, co sa ti nezda vsimat par dni alebo aspon hodin skor nez nieco podniknes. Su veci, kedy treba konat hned ako je teplota a pod. ale to isto vies.