Bojím sa potratu

barbora0308
5. okt 2021

Ahojte, v jan. 2021 som mala potrat v 4 mesiaci tehotenstva. Zial moje tehotenstvo bolo problemove od zaciatku, neustale som krvacala, raz to bol hematom potom nizsko ulozena placenta a nakoniec uz ani lekari nevedeli preco stale krvacam...Cele dane obdobie bolo strasne, nikdy som sa horsie necitila. Ked ma uz konecne pustili domov z nemocnice a vsetko vyzeralo konecne v poriadku, tak dva dni na to som zacala rodit/potracat. Dodnes mi nikto nepovedal cim to bolo, vsetcia lekari a aj vysetrenia tvrdia, ze som zdrava a aj babo bolo zdrave, len "to zial tentokrat takto dopadlo". Aktualne sme sa s manzelom zacali znova snazit o babo, ale okrem toho ze by som strasne chcela otehotniet sa neskutocne bojim, ze by sa scenar mohol znova opakovat :(. Pocula som a citala rozne scenare potratov, ale ani jeden sa nepodobal tomu mojmu resp. ze baby naozaj silno krvacali od zaciatku tehotenstva a naozaj zo mna sa ta krv liala viac ako pri menstruacii. Prosim upokojte ma,ze to tentokrat moze dopadnut dobre a existuju/su tu nejake baby ktore si niecim podobnym presli a teraz maju zdrave babatko. Chcem prosim pocut iba stastne konce! 🙂 Dakujem krasne!

deti95060810
5. okt 2021

pri druhom tehu som krvácala niekoľkokrát. Krv sa liala. Bola som na rodičovskom, cítila som že sa niečo deje, vstala som zo stoličky a na stoličke kaluž krvi. Tie pohľady....
A takto to bolo niekoľkokrát. Zakaždým som skončila v nemocnici. V 5 mesiaci som odišla radšej do práce.... Dcéra sa narodila v termíne, má 15 rokov.

slniecko_12
5. okt 2021

Poradim ti..radsej vobec necitaj ako niekto krvacal alebo nekrvacal ci to bol potrat alebo to dopadlo dobre..fakt ti radi necitat konika ani nijake ine stranky pocas tehotenstva a sustredit sa iba na seba..🙏 ja som takto citala mozne aj nemozne a potratila som velmi skoro..kazdy ma ine telo tak sa prosim teraz zameraj na babatko a na to, ze nie ze nepotratis ale nebudes ani krvacat 🌷 nech to dopadne dobre

renca206
5. okt 2021

Hlavu hore, pri druhom tehu som takisto potratila po 3 ročnom snažení. Bola som tiež zúfalá, lebo konečne som otehotnela a aj tak som potratila, ale za pár mesiacov asi (pol roka) som znovu otehotnela a dnes sa teším už zo 6 ročnej princezny. Teraz mám 3 detičky, ktoré neskutočne ľúbim a určite aj ty budeš čoskoro mama.

majamat
5. okt 2021

to akym sposobom potratis, ze tomu predchadzalo dlhodobe krvacanie, to nema suvis s dalsim tehu. dalsie tehu sa moze vyvijat uplne inak a aj inak skoncit, cize kludne mozes amt aj viacre dalsie tehu bez problemov samozrejme pokial nemas nejaku poruchu, ktora by tomu branila.
vela zien potrat zazije, aj ked to nei ej take dramaticke, ako u teba a vo vacsinepripadov sa jedna o poskodeny plod. zrejme o geneticku poruchu. to sposobi, ze nie je zivotaschopny a dojde k potratu. dovodov potratu moze byt viac,ale pokial nie je zjavna nijaka pricina, tak ide najskor o geneticku odchylku. to sa beznym vysetrenim zistit neda. dalo by sa to zisti jedine ak by poslali potrateny plod na vysetrenie genetickych poruch, ale to sa zvycajne nerobi.

majamat
5. okt 2021

takze aj ked sa bojis, hlavu hore. a nedovol, aby ta strach ovladol.
drzim palce

rachel36a
5. okt 2021

Je to normalne...kazda , ktora sme si presla potratom, sme sa dalsieho tehu bali...ja som prisla o 5 deti, nez sa nam narodil druhy syncek...snaz sa mysliet pozitivne...drzim palce.

werony_n
5. okt 2021

@barbora0308 hlavne sa daj dokopy psychicky a nečítaj hovadiny na koníkovi, ja keď som bola tehotná všetky tieto veci som selektovala, ak by som bola len na koníkovi a čítala komu sa čo stalo nepomohlo by to ani mne ani babatku
Snažte sa ďalej, myslí pozitívne a uvidíš, že to vyjde, držím prsty 😊

slniecko_12
5. okt 2021

a este jedna vec..ak chces babatko, nic ine ti nezostava len verit a skusat ☀️🌻🌼 pekny den a nech ti to vyjde..ja sa tiez bojim, no uz o mesiac ideme na to, napriek vsetkemu🙏💪💛

barbora0308
autor
5. okt 2021

@slniecko_12 ❤️ drzim palce! A dakujem

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre