icon

Som zlá mama?

anavila
11. jan 2012

ahojte...neviem, či to je len také obdobie, ale mám pocit zo seba, že niesom práve najlepšou mamou, aj keď by som ňou chcela byť. Ako vidíte v mojom profile, mám tri malinké deti. Ide o to, že by som sa im chcela maximálne venovať, ale varím, upratujem, a to mi zaberá dosť času...stáva sa, že na nich niekedy aj kričím...Miško mi v poslednom čase robí hrozné nervy.. ...všetko ničí....stále neičo vyvedie...chce len sedieť na linke a pomáhať mi pri varení, keď mu vezmem varešku tak sa rozčúli, krčí a potom aj ja kričíma 150 ďalšich príkladov by som mohla menovať...ľudia, stále pozerám v telke, v časpoisoch ako sú mamy k svojim deťom milé a stále láskavé...aj ja som , ale nie vždy...chcela by som sa vás opýtať, či som sama v takomto "stave" alebo je nás viac...milujem svoje deti a chcem im to najlepšie, ale stale cim dalej tym viac mám pocit, že im dávam príliš málo...a že to nezvládam..a bonus : manžel príde domov z práce a ja prestávam pre ne existovať...normálne mi to niekedy pripadá, že ma neznášajú...ked sa napríklad udrú a idem im to pofúkať a pomojkať ich, tak ma len odstrčia a ťahajú sa k otcovi
:( ako to mám zlepšiť? poradte. dakujem

svetielkoand
11. jan 2012

@stardust to este ujde, ale stat na auticko, podviezt sa na nom a pri chytani balansu skocit na dalsie hracky a nemat kde uhnut a davat pozor, aby si nezjojkla nahlas, lebo co ked sa zobudia deti 😀 😀 😀 inak ty si bola u nas v izbe? 😕 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

p.j.jacky
11. jan 2012

neviem aka to bola uz reklama,ale bolo tam ako deti zdemolovali cely dom aj poziarnici prisli a mama a otec sedeli pri bazene a popijali kavu a pivko,fajka a noviny...takze pohodicka ,klidek tabacek a nech aj tragace padaju-.domy 😀 😀 😀 myslim ze to bolo na poistenie nemovitosti....

cigaretka5
11. jan 2012

@mandragora22 a co? ved si iddychni a mozno naberies silu a tesne pred spanim mas kupelku za 15 min hotovu a ked nie, co tak manzel. Ten moj nema problem , ale treba mu to ukazat, lebo on ma zvlastnu schopnost spinu nevidiet

anavila
autor
11. jan 2012

@mandragora22 moja kamoška tomu vraví "zacyklenie sa" ja sa tiež niekedy zacyklím napríklad teraz, ked citam stale nove a nove prispevky a nejdem spať áááááááááá pomoooooooooooc !!!! o hodinku uz urcite bude slecna Táňa hore a budem kojiť, ale ja si tu veselo sedím ačítam...ale to je fajn relax..tolko sa nasmejem

svetielkoand
11. jan 2012

@mandragora22 mne sa vari teraz na zajtra a prach v kupelke utriem zajtra kym sa bude mala kupat 🙂 este ze mame MK, mame sa kde lacno zrelaxovat 😅 Inak aj ja by som mala v knihach sediet, ale tu je lepsie 😵

mandragora22
11. jan 2012

@mahalo no ja nemam pocit, ze my sa citime byt nadradene preto, ze mame deti, nehnevaj sa, ale skor mam pocit, ze tvoje prispevky zneju nadradene, nemozem si pomoct. my tu reagujeme mnohe uz takto vecer s vyplazenym jazykom a snazime sa ti vysvetlit, ze pri detoch je to naozaj ine, ako bez nich, keby si videla izbu, v ktorej prave sedim, aka je nepoupratovana, tak by si zasla. proste ide o to, ze my, co tie deti uz mame, tak vieme, co take dieta dokaze narobit, alebo pred cim ho treba chranit a prave preto naze nazory su totozne a jednoznacne, lebo sa za nimi ukryvaju nase skusenosti. preto uvidis sama za rok, za dva, ze je to uplne ine s dietatom. mas pravdu v tom, ze treba vypnut, niekomu sa to pri kludnom a spavom dietati podari hned po porode, niekomu tak ako u mna, po roku a pol, niekomu sa nepodari vypnut a oddychnut pomaly az do skolskeho veku dietata, proste je to roznorode. no a niekto nema moznosti len tak vypnut (mozno nejake baby z dedin alebo malych miest, kde nemas ist kam na nakup, alebo do fitka alebo ku kozmeticke atd atd...)

p.j.jacky
11. jan 2012

@stardust no vysava,ale mame este aj morske prasiatko a chodi kradnut morcatku zeleninu,lebo nasa kokerspanielka zozere co najde a roznasa seno po celom byte....ale mas pravdu.,Mala papalla brumika.Viac bol na zemi ako vnej a isli sme von a kym som ju obliekla a prisla som do kuchyne...cisto...milo prekvapena...ale ako nasa psyna olizuje podlaha je nechutne lepkava...treba aj tak umyt...

stardust
11. jan 2012

@svetielkoand tak ja si zjojknem, treba si vyventilovat negativne veci. Krpci sa aj tak nezobudia.

mandragora22
11. jan 2012

@cigaretka5 aj moj ma chybny zrak 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ako on uprace, ale to uz musi byt ozaj ze svincik, raz som sa tak nasr.... ze som mesiac nerobila NIC! a potom som odisla na tyzden k rodicom a povedala som mu, ze kym nevypucuje byt, tak nepridem. si mala vidiet, ako trpel, ked upratal byt. vsetko ho bolelo! a to urobil asi tolko za tyzden, co by som ja zvladla za pol dna, keby mi mal malu kto postrazit 😀 😀

mandragora22
11. jan 2012

@anavila aj ja mam cyklus 😀 😀 😀 😀

cigaretka5
11. jan 2012

@mahalo jaj pripominas mi seba ked som nemala deti, bola som najmudrejsia ako sa k detom chovat ako nezabudnut na seba. Ono ale ked porodis, nejak sa to v tebe otoci, neriesis sminky, handry a blbosti ako predtym, riesis najskor svoje deti a ich bezpecie a zistis ze upratany dom je pre dieta bezpecny, lebo krpec sa plazi lezie stvornozkuje a popritom vsetko do pusy. AJ ja som sa smiala mama, ze vysavaju tri krat za den a furt nieco varia a ked sa na seba kuknem teraz , som taka ista. Vidim spinu. uz sa pracem z izby a zapinam Murka,........... Tvrdila som ze z domu bez make-up nevidem, a dnes som boa v obchode v TEPLAKOCH , bez makeupu a prezila som, lebo moje dieta nemalo doma jogurt a ja som nemala 30 minut na upravu zovnajsku .............
SKus nam napisat ked bude mat drobcek 6-8 mesiacov, ako Vam to ide, ako neupratujes, robis sebe kojacej a mm a malej studenej vecere a mozno aj obedy..................

lenkove
11. jan 2012

Mne sa nahodou rady od @mahalo zdaju uplne v pohode, takto to citim aj ja sama... Potrebujem vypnut, potrebujem ist von, potrebujem nerobit veci, ktore robim tak ako ich robim. Ale to nejde. Aspon nie v mojej situacii. Ale to ze to nejde predsa neznamena, ze ma chybny nazor. No ale ta pomazanka na veceru, to neprejde, no.. Ale taka krupica vzdy. A s tou je hadam aj menej roboty 😀

svetielkoand
11. jan 2012

@stardust no mne ano, takze to len vyleziem z izby hryzuc si ruku od bolesti a kym si mozem zanadavat, tak ma to aj prejde 😀

mandragora22
11. jan 2012

no ja idem spat, dobru noc! 🙂 ale tiez som sa tu na vas pobavila 😀

svetielkoand
11. jan 2012

@mandragora22 dobruuu 🙂 , veru aj ja idem nad knihy

p.j.jacky
11. jan 2012

a ja ako spravna mamicke este len do sprchy a sup k manzelovy,pekne sny

cigaretka5
11. jan 2012

@lenkove mne sa tiez zdaju krasne pohodove, len mimo realitu, Take ako ked citas knihu alebo kukas nejaky inteligentny serial, kde sa zena rano budi s dokonalym zovnajskom

slniecko2
11. jan 2012

@anavila jej aj mna to onedlho caka-teraz mam doma dvoch chlapcov a starsi z nich je riadne sidlo- ten asi nemal obdobie kedy by nechcel vsetko iba nicit, obhryzat- ked nedam pozor tak do desiatich minut vsetko zlomi, roztrhne alebo rozhryzne.... ale chcem ta uistit ze ty urcite nie si zla matka! co som sa ja na nich nakricala! nervy kopec razy na prasknutie lebo starsi mi s nicim nechcel pomoct az jaslicky ho trosku naucili. ale ako ma tri roky uz je to s nim uplne lepsie- uz ma aj s bracekom svoj rezim a ked ho dodrziavame tak je vsetko v poriadku a uz aj manzel mi moze viac pomoc lebo ma blizko pracu. Co som vsak zistila ze zabera je to, ked si rozumne stanovim cas na varenie, upratovanie, hry s detmi a odpocinok. asi to znie divne ale mne sa to velmi osvecilo. varim a umyvam riady az ked mali zaspia na noc, upratujem ked pride manzel z prace na etapy a zvysok casu travim pripravou ranajok, desiatej, hygiene deti a samostatne mam vyhradeny cas na hranie sa. volno mam ked spia po obede. lebo sama dobre viem ze varit popri nich je ako sediet na bombe a cakat kedy vybuchne(m). myslim ze ked prehodnostis kedy budes robit domace prace tak budes mat aj menej nervov na deti. pravej vela stastia

slniecko2
11. jan 2012

@cigaretka5 velky like za tu zvlastnu schopnost tvojho manzela 🙂 ja si myslim ze taku maju asi vsetcia chlapy 😎

dedian
11. jan 2012

@anavila, nie si zla mama, si mama ktora okrem emocionalnej a psychologickej stranky svojich deti musi riesit aj stranku fyzicku a fyziologicku, a bojovat s kazdodennym zivotom a cele to sklbit tak aby si deti vychovala.. verim tomu ze vikendy, ked je doma aj manzel vyzeraju inak... a inak je celkom normalne ze deti vidia aj negativne reakcie, vidia ako sa da zvladat stres, hnev, nervozita... aj to su pre ne modely spravania... podstatne je ukazat ze emocie mame, vieme ich udrzat v nejakych hraniciach a ked treba tak sa aj ospravedlnit a priznat chybu.. ja som dnes nahucala na svokru, lebo chcela krmit maleho v obyvacke, tak som hned pyskovala ze musi jest v stolicke a ze deti musia mat disciplinu (maly ma 21mesiacov).. no a ona na to tak ironicky ze co sme taky toto a ze co disciplina.. ja teraz cakam druhe dieta takze ak to prve nebude mat zakladne navyky tak ako potrebujem aby ich malo a nebude mat disciplinu tak sa mozem zblaznit... ved nemozem jedno kojit a za druhym behat aby netrusilo chleba v obyvacke (ona mala len jedno a takeho kludasa ze ich poslali na vysetrenie ze nie je v poriadku.. to sa potom radi)... tiez na maleho hucim ale napr ked poviem ze sa ide jest a nech si pripravi stolicku tak hned vie kde je sever a taha stolicku a berie podbradnik...tiez sa niekedy rozculim zdanlivo bez priciny ale vycerpanie robi svoje... a ty si urcite vycerpana ovela viac ako ja... ale podla mna jedine co pomaha a co vobec neuskodi je disciplina a troska zdravej spartanskej vychovy... jasne ze chvilu to moze byt peklo, ale mne sa napr maly este v obchode nehodil o zem ze nieco chce... lebo vie ze ked poviem nie tak si nepomoze... a doma ked vresti ze nieco nie je podla neho, tak ho kludne necham, len ho pritulim a sepkam mu do ucha ... to nam pomaha..lebo je zvedavy ze co hovorim a prestane 😉 ale ja mu vzdy hovorim rovnaku vec, aby sa vyplakal, vyzuril a ze ja budem vedla v izbicke a ze ked uz nebude nahnevany tak moze prist za mnou... a maly je hned v poriadku a ideme sa hrat alebo si citat... a inak, tiez varime spolu, a ked nahodou robi nieco co nesmie, tak mu poviem aby prestal ze ked neprestane tak ho dam dole... a ked neprestane tak ho naozaj zlozim a uz ho tam nevylozim spat... a teraz naposledy som mu vzala takmer vsetky hracky lebo nechcel upratovat.. takze mu ostalo len naozaj par a tie teda sice neupratuje presne tak ako ma, ale dava si ich na to iste miesto a ja to respektujem... a hracky sa objavia az ked bude druhe dietatko..no ale ja som ti vlastne chcela vyjadrit len svoju podporu.. a to ze su vecer zavesene na manzelovi to si uzivaj... maj chvilku pre seba 😉 zasluzis si ju...

mirkave
11. jan 2012

najlepsie je,ked nejaka "celebritna" mama ospevuje materstvo.a ako vsetko zvlada-materstvo,pracu,domacnost a este k tomu kadejake konicky ,posilka a ......blablabla.pritom vie o tom velky prd,lebo sa jej cely den o dieta stara opatrovatelka a ona ho vidi ked je umojkane,prebalene,napapane.kolkokrat ukazuju take "maminy" v telke a pritom nevie ani ako sa poriadne dieta drzi,krmi.......je to smiesne.ale do kamery sa usmievaju a kecaju,ze ako vsetko zvladaju......
kazda ina matka,ktora je s dietatom ci je zdrave,chore,usmiate,uplakane......... sedi kolkokrat v "bordeli" medzi milion hrackami,s neumytym riadom a s nevyvesanym pradlom-ved riad ani pradlo neutecie.zato prekrasne chvile nasich deti miznu veeelmi rychlo a preto si ich treba uzivat spolocne.poriadok sa da robit,ked dieta spi,alebo ked ma svoju chvilku a nevyzaduje si tolko pozornost a hra sa same.....ked chcem spravit vsetko naraz,tak som zbytocne nervozna a zbytocne nepravom kricim a to neznasam a nenavidim sa za to 😖 a potom ten smutny pohlad v ociach dcery-zabija ma taky pohlad......

tinika
11. jan 2012

@mirkave to mi hovor, ja dakedy riesim pracu a maly vtedy niečo chce a nie vzdy mozem urobit čo chce a ked nepočuva ze nemozem kričim :( a stale si to vyčitam potom aj to ze sa mu tolko nevenujem ako by som chcela, ale on je zlaty, vie sa hrat sam, dakedy mu stači ze pri nom sedim a den rychlo uteka človek nechodi do roboty resp. ked chodil mal viac casu ako na materskej :D

mahalo
11. jan 2012

@lenkove Preco ta pomazanka s cerstvou zelninkou neprejde?🙂 Ja mam susedu ktora takto odchovala 6 deti..naoza by si tazko hladala zdravsie a pokojnejsie deti. Ja som k nim chodievala strasne rada, lebo mi tie pomazanky stasne chutili a u nas sa tak casto nerobili hehe 🙂 kazdopadne od detstva to tak mala zvykom ze vecera bola taka..ani manzel sa jej nestazoval co neviem ako sa je podarilo 😲 ale ona to mala celkovo uzasne zariadene..a to mala 6 deti takmer po sebe..nemali a do dnesneho dna nemau doma tv..vzdy travili vela casu v prirode a doma hravali take spolocenske hry, ze sa tam kazde dieta len hrnulo, tak to tam neraz aj s kamaratmi vyzeralo ako v materskej skole..ta zena je moim velkym vzorom, lebo vychovala dnes uz povacsinou dospele uzasne bytosti, vsetranne nadane a s krasnym srdcom. Je mi zivym prikladom, ze sa to da aj inak. A prajem to kazdej mamicke..aj sebe..🙂)

mirkave
11. jan 2012

@tinika ono je to velakrat,ze ked je treba nieco surne spravit,tak akurat ten nas drobec nieco chce a nie a nie pochopit,ze teraz sa neda........len ono ti nasi drobci si mozno myslia prave to iste: ze preco my dospelaci nevieme pochopit,ze to co chcu deti je dolezitejsie ako to,co robime a chceme my dospelaci......

kvetinka211
11. jan 2012

@mahalo ahoj, uzi si naplno kym este mozes jogu, kino, bazen a podobne sebazveladovacie zabavky 😉 Ja momentalne za oddych povazujem ked mozem bez kociku dovliect 15 kilovy nakup, ist na par hodin sama behat po uradoch, ci upratat aspon najvacsiu spinu bez dietata revuceho v ohradke a uzasny welness je 15 minutova horuca sprcha bez sprintu k postielke a kojenia s mokrymi vlasmi. A dnes mimoriadny luxus, zaspali sme uz o 22, tak zabijam cas na konikovi, lebo som uz aj zabudla co som vlastne chcela robit ked budem mat chvilku casu .. aha, zeby citat literaturu k zaverecnej praci .. ved som uz aj pomaly zabudla nazov temy 😖 Ale neberte to tak, ze si stazujem, kebyze si mozem vybrat este raz, tak nemenim, mame doma uzasny pokladik 😉 Len temperament dietatka si vopred nevyberies, mozno budes mat pokojnu dcerku, pri ktorej stihnes aj dva vedlajsie uväzky a osobny rozvoj, alebo budes mat maleho certika a budes rada ked budes mat kedy ist na zachod (aj to sa nie vzdy podari 😖 )

asshanti
11. jan 2012

@kvetinka211 tak napr. ja uz nemam sukromie ani na zachode, kedze nas certik si uz sam otvori dvere a vlezie aj tam za mnou... 😀 😀 😝 ja mam doma neskutocne hyperaktivne dieta, relax mam tak cca kazdy druhy mesiac u kadernicky, aj to si vyberam hodinu, ked drobec spinka s tatikom, pred nocnou... 😀 😝 poviem uprimne, nikdy by ma ani len nenapadlo, ze mat dieta je tak tazke... nemenila by som ani za miliony, nas syncek je velmi chceny a vytuzeny, ale uz 2 roky som sa vobec nevyspala, lebo v noci sa velmi casto budieva a cez den si nemozem pospat s nim, lebo spi aj pomerne kratko a mna by potom len zbytocne bolela hlava a vtedy si mozem nieco konecne porobit, neviem co skor, lebo pri nom sa to neda, vyzaduje neustalu pozornost, sam nebude... 😀 😝 tak som zvedava ako to bude s pripadnym druhym babom, ked uz teraz mam niekedy nervy na dranc... 😀 😝 ale byt mamou je uzasne!!! 😵 😵 😵

kvetinka211
11. jan 2012

@asshanti no s tym zachodom je to fakt blbe ... o tom nikde v knizkach nepisu 😉 bud mi jaci v ohradke alebo je so mnou, ochutnava mydlo, toaletak, docahuje zachodovu kefu, trpnem ci nepadne hlavou na kachlicky, pripadne mi stahuje nohavicky a chce preskumat pripadnu vlozku a pri tom vsetkom mrnci ... no pohodicka 😖

lyongirl
12. jan 2012

Ahojte, odvčera to tu čítam a nie a nie dočítať 😀, nemám čas, ale už som na poslednej strane...
Som rada, že nás je tu toľko a môžme si popísať a povzbudiť sa navzájom 🙂
No a ja len toľko, že ak by ste hľadali najhoršiu matku na svete, tak v tomto momente som to JA - pre šálku kávy a zákusok na tanieri som pustila svojmu 4 mesačnému synovi TV 😅 , bohužiaľ, som len človek a tiež si chcem na 5 min. vydýchnuť...

tehula
12. jan 2012

@anavila nemam docitanu celu temu, ale na tvoj prispevok tolko.....ja mat 3 take male deti, tak uz davno visim z lustra na povraze. Nemas si co vycitat, mne niekedy pri detoch praskaju nervy nenormalne a to mam len 2. Unava je zla vec a holt, male deti daju zabrat a utahaju aj kona. Nic si nevycitaj, ty sama vies, ako lubis tvoje deti./

slniecko2
12. jan 2012

@mahalo ja s tebou suhlasim a nemyslim si ze musis mat nerealne rady aj ked sama este nemas deti. zial aj ja sa casto stretavam s kolegynami ktore nevedia diskutovat a hned sa pre kazdy iny nazor urazia 😒 ale to treba odignorovat lebo ta to bude len stvat. tiez ked nemam cas tak jednoducho neupratujem a robim len v nudzovom rezime- ako fakt nechapem zeny kedy stihaju 3 x umyt dlazku a 2x denne vysavat ako som tu citala 😨 ja mam naplanovane umyvanie dlazky raz za tyzden a mozno este ked bola nejaka oslava a dost. takto to riesim aj s vysavanim, umyvanim policiek atd. jedine co treba je denne varit, umyvat riady a venovat sa detom. ak zacnes prehnane upratovat tak stracas strasne vela casu ktore mozes venovat sebe alebo detom (podla toho ake ich mas velke-ale aj tie male treba ucit ze pohrat sa musia aj sami). Chapem ze niektore maminy reagovali podrazdene, lebo kazda ma ine podmienky na vychovu a iny pocet- su tu maminy ktore nemaju druhu polovicku alebo len vzacne na vikendy, maminy s dvoj- a viaccatami, s malym vekovym rozdielom, alebo hyperaktivnymi ktore v noci nespia a potom je trochu nerealne ist na jogu alebo vychadzku do lesa (aj financie treba zvazit).