icon

Spadlo vám bábätko z postele?

norikk
12. mar 2011

Koľko mal váš drobec, keď spadol z postele, gauča, ... ? Prečo spadol a aké to malo následky?? (Nám sa to nestalo, len sa toho bojím)

Strana
z2
evinkal
13. mar 2011

Ahoj.Moj Matej mal asi 2 mesiace,išla som ho kúpať a z ničoho nič len bac a bol na zemi.Plakal,padol na bruško,ale nič sa nestalo a bol v poriadku.Sašenka tá mi spadla asi tak mesiac dozadu z postele,ale máme nízke postele,takže všetko bolo O.K.síce sa trošku udrela na čielko,ale je to o.k.,len malá modrinka 😉

jana776
13. mar 2011

nasa malicka mi spadla z postele ked mala asi 10 mesiacov, uz lozila, boli sme na navsteve a tam som ju dala na postel, lebo sme chystali postele na obedny spanok. No a zakecala som sa s kamoskou 😝 , malicka sa rozbehla a dopadla na styri ako maca. Nastastie postele boli nizke, takze sa nic nestalo a takmer ani neplakala.
Ale u nas to malo vychovny nasledok - odvtedy mi z nikade nezliezala, sedela na zadku a cakala kym ju vezmem, az do asi 13m ked sa naucila zliezat zadockom nadol rovno na nozicky.

prahaxx
13. mar 2011

mali sme necele 4 mesiace, strasne ziva, uz vtedy sa dvihala na 4, vysmykla sa mi, capla na okraj postele, nasledne hlavou na zem, nepodcenila som to, boli sme na pozorovani, vsetko je v poriadku, teraz mame 7 M uz stoji, kraca po postielke, na hlavicke skoro stale nejaka modrinka, davam ju prevazne na zem uz, snad nam celaskon pomoze neochoriet a zo zeme spadne len na zem, tak jej velky uraz nehrozi. strachom nic nevyriesis, neboj sa, obcas sa stane - aj profesionalom, ale kym sa to nestane ries ine veci 🙂

lenka1smejka
14. mar 2011

Nikdy nespadla na hlavicku ale az teraz pada na pusu vonku🙂))

drobik1
14. mar 2011

no mi sme spadli z postele prvy krat asi ked mal nieco pred 1 rokom.. 🙂 ale nestalo sa nic vazne ani to nemalo ziadne nasledky..a teraz sa mu obcas podari padnut ale zaplace a v pohode fungujeme dalej.. 🙂

mariadaniela
14. mar 2011

Nasa 11 rocna dcerka zdihla na ruky rocneho synceka a psmykla sa s nim a spadla tak nestastne, ze maly najskor ako ho drzala v naruci spadol na stenu a potom halvou o kamennu dlazku, ktoru mame pri krbe.Dcerka ho cely cas drzala v naruci a takze aj spadla na neho vazila skoro 40 kg- vysoka bola 140 cm- asi z takej vysky spadol plus vaha jej tela. On neplakal- najskor bolo ticho, plakala len dcerka zlaknuta a ja som chytila maleho do narucia- polozila na postel a videla ze cudne kruti ockami a v tom momente zaplakal.. ale bol to taky cudny kvilivy hlasok- citila som ze je zle- utekali sme na pohotovost, tam nas kontroloval neurolog, detsky lekar a poslali nas domov, ze je vsteko ok. Ale ja som v noci pri kojeni nahmatala malemu obrovsku makku opuchlinu vzadu na hlavicke- rano som opat zavolala doktorku a zverila s a jej, ze s a mi to nepaci, ze mam zle tusenie. Maly bol uplne v poriadku, papal, smial sa- ako keby sa nic nestalo. Moja mama aj svokrovci ma odhovarali, ze mi sibe, ze malemu nic nie je, ze som hystreicka matka, ale ja som nedala a isla s nim este raz na urazovku- ukazala ten makky opuch a zacali fofry- hned nas umiestnili na detskom oddeleni- urobili CT mozgu- maly mal dvojnasobnu frakturu hlavy- krvacanie do mozgu- velky epiduralny hematom- kedykolvek a kde kolvek nam mohol zomriet. Ostali sme skoro mesiac na pozorovani- hematom s a pomalicky vstrebal- boli nam robene opakovane 4 Ct- zaujmave je, ze hematom najskor rastol- take tyzden po prvom Ct mal hematom este vacsi a nie mensi... co s a mohlo stat, keby sme nesli do nemocnice?? Stacil este jeden malicky uder do hlavicky a malemu by mozog zaliala krv-..
My sme boli s tym zaujmavy, ze maly nemal ziadne priznaky- zrenicky ok, nebol v bezvedomi, nevracal- len kratky cas po pade krutil ockami a cudno kvilil.. hrozne na to mysliet co s a mohlo stat. mamicky budte opatrne a najma pocuvajte svoj instikt a svoje pocity ak citite, ze nie je v poriadku ..
My sme muslei este pol roka po nehode davat pozor aby si maly neudrel hlavicku- nastastie vsteky kontroly dopadli dobre hematom sa vstrebal, podla neurologa je uplne ok- zdravucky, zive striebro.

ela2710
Autor odpoveď zmazal
slavinka9
15. mar 2011

ahoj...tak sa pridavam do klubu...Terezka mi spadla z postele vcera....ma 8 mesiacov no len nedavno sa zacala pretacat.aj tak tomu doteraz nerozumiem, preskocila celu dvojmetrou postel a spadla rovno pod prebalovaci pult ☹ ,len som sa otocila , ze jej idem zobrat veci na prezlecenie a uz som pocula buuuch a strasny plac 😖 ....no plakala som ako jej ozvena a nevedela som ani cislo na mobile vytocit tak ma triaslo.ale hned prestala plakat bola vysmiata,aj sa napapala a v noci spala ako inokedy...sledujem ju stale dufam ze bude v poriadku aj maly fliacik na cele jej do rana zmizol....no hnusna skusenost, mam vycitky ako hrom 😔 okamzite som znizila postielku, aby som predisla padu aj odtial a ohradka na hranie uz je na ceste k nam.....dufam ze uz na nu dam lepsi pozor....

spalka
15. mar 2011

Kazde dietatko padne a nie raz 🙂. Ale na ten prvy pad mojej dcerky nikdy nezabudnem, mala 8 mesiacov a bola to sekundova zalezitost, iba som sa otocila, padla z postele na parkety, lebo sa pretacala na brusko, mala modrinu na cielku. Plakala som viac ako ona a obvolala vsetko co sa dalo. Odvtedy uz bolo viac padov, manzelovi dokonca padla na dovolenke z postele na kachlicky rovno na hlavu a to pri nej sedel 😒. Ten posledny pad bol tento vikend, ked vyskocila z klasickej tyckovej postielky lebo nechcela spat 😀... Neboj sa toho, bud pripravena, nastuduj si co mas sledovat ak sa to nahodou stane (spravanie, ospalost, vracanie...) a s usmevom vpred! 😉

kristinka123
15. mar 2011

tak to nasa mala pada stale. Vyleze vsade a dole ide sposobom ,,vsak to plienka stlmi,, 😉
Trieskanie hlavou uz ani neriesim, ak si nahodou niekde buchne hlavu a ja som tomu nevenujem pozornost, otrepe si ju naschval este zo tri krat aby som si to konecne vsimla 😀
Ale samozrejme, ze su to vacsinou len take bezmodrinove, bezplacove tukance.

Zato rozbitu pusinu sme riesili uz 3x - 2x ked ohryzala postielku a kychla si a raz ked ohryzala stolicku na krmenie a tiez kychla 😖

anjelicek26
15. mar 2011

Sasenka asi 4 mesacna z gauca... vobec ma nenapadlo, ze sa moze otocit... spravila to prvy raz... a hned bac dolu 🙄 Maly mi zatial od nikadial nepadol... ale aj to prijde... nemozes byt vsade...

lussy211
19. mar 2012

No mne spadol teraz keď má jeden mesiac:(Síce len z 40 cm výšky, ani neviem ako ležal na kraji gauča pri opierke čo je dosť ďaleko od okraja a zrazu som počula bum a malý na zemi..nechápem však taký malý sa ešte nemôže vedieť pretočiť ale stalo sa, hrozne som sa zľakla a plakala som aj ja aj malý ale je v poriadku, len si trošku udrel noštek,cítim sa ako nemožná matka.
@anjelicek26 no ja som si myslela to isté ale vzhľadom na to že len taký maličký..:(

modrofuzik11
19. mar 2012

nam sa to stalo raz. kubko zacal byt zrazu velmi pohyblivy. zobudil sa na jednom konci postele, prekotulal sa na druhy koniec postele a spadol. nevedela som, ze je hore, len zrazu pocujem velky plac. som sa prelakala, ale nastastie bol v poho. mal 6 mesiacov. odvtedy davam velky pozor.

kvetinka211
19. mar 2012

@norikk ked sa bojis a spavate spolu vo velkej posteli, tak daj matrace/molitany, deky naokolo ... mne spadol v noci 2x (6m, 8m), nastastie bez nasledkov .. odvtedy sme oblozeni, spalna sa mi zle vysava, ale stoji to za ten pocit bezpecia 😉 velmi skoro sa mi naucil bezpecne zliezat z postele, ale to funguje len cez den, v noci sa mu par krat stane ze sa poposuva az na okraj .. kebyze nemame tie matrace tak mame najmenej 4 dalsie pady ...

zebra41
19. mar 2012

nam spadol Jakubko z gauca. boli na nom spolu s mm. Mm daval na neho pozor - pritom stihal aj internet...takze asi tak 🙂 chlapi 🙂

adri2211
19. mar 2012

Summerka spadla z gauca prvykrat ako 4mesacna. z postele spadla zoparkrat aj v noci,kedze je straaaasny cestovatel v posteli. nasledky neboli/niesu ziadne.

slimstar
19. mar 2012

stane sa to este neznamena ze je nezodpovedna matka, to bola nejaka neprofesionalna zakomplexovana lekarka.

mne sestrin maly skoro spadol /vysmykol sa mi/ mal tak osem mesiacov, letel na hlavicku, ale v rychlosti som ho chytila za rucicku takze nedopadol.
z rucickou nemal nic 😕

za to druhy synovec mal viacero takychto buchnuti.
otec ho mal na pleciach a isiel s nim popod dvere, ale sa nezohol, blaznili sa mal 1 rok.
hlavickou rovno do muru, bola som sokovana. ale nic sa mu nestalo.

zuzanka.h
19. mar 2012

4 mesiace mal. Odbehla som na WC urobila som okolo neho barikády a už som iba z wécka videla ako sa cez ne kotúľa - dodnes nechápem ako sa mu to podarilo 😀 ale spadol na "žabku". Trošku si stlmil pád ručičkami. Aj tak som bežala na pohotovosť a tam mi lekárka povedala, že je ok a že čelová kosť je najpevnejšia kosť v tele . a že takéto malé deti majú " elastickú" lebku, mäkké švy a že u nich ten pád väčšinou nemá také dôsledky ako u dospelého. Inak keď sme vtedy čakali na vyšetrenie tak prvýkrát urobil ťap-ťap-ťapušky 😀

jankazba
10. jún 2012

Náš malinký má 4 a pol mesiaca, dnes nám spadol z postele na plávajúcu podlahu.Vybehla som na chvíľu vedľa do kuchyne, malého som položila na veľkú posteľ do stredu s hračkou a zrazu len počujem bum a plač. Až sa mi srdce zastavilo.
Keď som dobehla, malý ležal na bruchu a ruku mal pod sebou. Keď som ho zdvihla tak prestal plakať hneď. Za to ja som asi pol hodinu nevedela prestať plakať čo mi to bolo tak ľúto. Vyzerá, že je oka, na hlave som nič nevidela, že by mal buchnuté, iba ľavé očko červené trošku. Zatiaľ sme nikde neboli, sledujem ho stále, ale strašne sa bojím aj tak. Všetci nám hovoria nech počkáme a nestresujeme ho lekármi hneď, keby niečo tak utekáme na pohotovosť. Dnes asi ani nezaspím v noci a budem ho chodiť stále pozerať či dýcha.

koralinka
10. jún 2012

my máme v pslednom čase samé pády :( minulý týžden tiežpadla z postele - doteraz som si myslela že jak môžu deti padať z postele...už viem...potom si pricvikla prst do kabelky na okuliare, skončii sme v nemocnici, predvčerom vypadla z kočiara spolu s kočíkom sa prekotila a včera padla ked šla-začína sama chodiť...tak doteraz nič a si to vynahradila ....

juana21
10. jún 2012

my sme spadli s postele a vobec nic malemu nebolo poreval a bolo dobre.pred dvoma tyzdnami spadol z vlastnych noh ked sa postavil a tak nestastne ze mal otras mozgu a polezali sme si aj v nemocnici.... 😒

janad2010
10. jún 2012

My sme spadli tiez z postele a mali sme z toho otras mozgu. Vecer sa nam mala zobudila a zacala vracat, tak sme volali pohotovost. Polezali sme si v nemocnici 48 hod.

nanulik
10. jún 2012

Gabriel spadol ked mal asi 4-5 mesiacov. Bolo to rano tak som isla k dr. pretoze padol tak blbo medzi nocny stolik a postel. Nqstastie dopadol na koberec tak to stlmilo pad a malemu nic nebolo. Terax robi somariny na gauci aj na posteli a pada v jednom kuse. Ale vacsinou sa postavi a smeje sa a pokracuje v blazneni a ja som uz cela sediva...

ritusuk
10. jún 2012

Moje 9m. dvojcata este z nicoho nespadli a ja uz len striehnem kedy to pride...akurat pred par dnami som chytila sok, krmila som malu, maly sa zatial pekne hrajkal na zemi, ja som sa len na par sekund zahladela a ked som chcela kuk na neho, uz tam nebol...bol len na krocik od schodov, ktore su prudke este aj na mna 😕

luciferkax
10. jún 2012

Môj spadol z postele našťastie prvýkrát až teraz, ked má 15 mesiacov, aj to v noci, spal síce medzi nami, no šli mu zubky, spal nepookojne, zrazu som otvorila oči , pozerám, kde je malý, a práve, ked som ho zbadala, tak letel z postele pri našich nohách. stihla som ho akotak zachytiť, že sa o zem iba "ťukol" :D :D zdvihla som ho a spal dalej, zato mne bilo srdce až v krku :D

adriana132
17. aug 2012

Prvykrat spadol ked mal pat a pol mesiaca a to z postele ale nastastie boli pri posteli prazdne flase od vody a hlavickou buchol o ne a druhykrat mesiac neskor- to uz bol horsi pad. spal na posteli, oblozeny z kazdej strany a ja som sa isla konecne najest a 10 min na to zrazu strasny tresk a vreskot.. Utekame s manzelom do spalne a pozeram kde je, uplne na druhej strane. Dlho potom plakal, ale nikde sme s nim neboli, ked sa utisil, bol v poriadku, prezrela som ho a nikde nic - jeho anjelik strazny bol pri nom, ziadny flak na hlavicke, ani nikde inde, neviem ako vlastne spadol. Bolo to prvy krat co sa zobudil a bol ticho, inak vzdy mrmlal, kvical ai. Odvtedy uz ked spi mam prestavku aj ja a bud spim pri nom alebo tam iba proste som. prelozit ho do postielky nemozem lebo by sa automaticky zobudil.

cassidy
6. sep 2012

mne dianka (6,5 mes.) spadla dnes 😖 ... tak si citam, ake mate skusenosti. klasicky scenar: bola na gauci, sekunda a bola na nose na zemi... dve sekundy ticho a potom strasny rev. bezali sme na detsku pohotovost. kedze padla rovno na nostek, poslali nas na ORL. napuchol jej koren nosa, mierne jej zcervenal, nemohla dychat nosom a trochu jej aj krv tiekla. doktorka ju prehmatala, prezrela, nastastie ziadna zlomenina, ani krvacanie, ale opuch riadny. cumel, na ktory je zvyknuta vypluvala, lebo nevedela dychat...tazke zaspavanie. mame davat kvapky do nosa a o tyzden prist na kontrolu. ach jaj, ja viem, ze sa to deje bezne, ale dnes sa citim priserne (a dlho este budem), kazda jej slzicka pali ako lava... 😢

janulina.k
5. okt 2012

my sice este babatko nemame, ale viem, ze ked som bola malinka ja, spadla som z postielky a zlomila klucnu kost. ta sa mi zle zrastla a doteraz mam jedno plece nizsie nez druhe. sice je to okom nepozorovatelne, ale vsetko oblecenie, co ma ramienka, mi nesedi a stale pada z toho jedneho pleca. zavisi od stastia v nestasti ako dietatko dopadne :/

lutia
5. okt 2012

mne maly spadol resp zliezol z postele ked mal 13m....postielka bola v strednej - druhej polohe - ked sme ho davali na obednajsi spanok a ako tak si sedime v obyvacke naraz pocujem tlmene buchnutie, manzel vystartoval do izby a hned krical na mna ze nech pridem, ako tak idem vidim ze nas drobec si stoji pri postely a uskrna sa na nas 🙂) a nakolko mame kameru v izbe (nemame baby monitor ale kameru pre maleho) tak sme si ju pustili a pozerali co sa bude diat a popri tom pripraveny keby cosik....a nas maly ako sme odislli z izby v momente na nohy v postielke (to sa nam aj prvy raz postavil v postielke), prehodil za cez zabradlie postielky a pretocil sa do postele....a z postele si pekne namieril na okraj kde sa otocil a nohami sa uz pomaly sklzal na zem 🙂)) takze to nakoniec dopadlo tak ze v tom momente sme postielku davali na 1 polohu aby nam uz neutiekol 🙂) co sa tyka zliezania z postele, z gauca sa to naucil celkom sam....raz som mu ukazala ze ako sa to robi..ze idu najprv nozky a ze sa zosuchne a odvtedy pokazde to spravi ....horsie je to ze si neuvedomuje okraj - boky gauca - z neho padol v 14m a to tak ze bol pri kraji a este sa raz pretocil a uz nevysiel gauc tak bol na zemi najprv hlavicka a potom telo (nestihla som ho zachytit) ale nebolo to strasne...slabo sa buchol a ani modrinka nebola 🙂)) a mame niekedy pady ked stvornochujeme 🙂) ked si sam rucku ruckou prilahne 🙂))

anjelik2509
5. okt 2012

nerada to priznávam, ale spadla mi z postele 2 krát a to v noci, a ani neviem ako, len už neviem koľko mala mesiacov...Raz našťastie najprv na vankúš, čo spadol najprv na zem a ona na neho a predstavte si, spala ďalej, ani nevedela a druhý raz spadla zas na druhej strane postele a to tak, že sa zgúľala a padla na zadok...prebrala sa a pozerala že sa stalo, ani neplakala, ani nič....Jaj aj teraz asi predvčerom vystrájala na posteli, skákala a ja som sa jej otočila asi na dve sekundy chrbtom, čo som jej šla zobrať niečo do skrinky meter od postele a už som videla bokom, ako letí z postele a len sa ma zachytila rukami o tepláky a našťastie mäkko dopadla na zem a to som ju aj zachytila..Inak, vonku mi už popadala veľa krát, poplačkala si, ofúkali sme "bo" a o chvíľu nevedela..🙂 Bohužiaľ, patrí to k detstvu a človek môže mať oči aj celej hlave a neustráži to...

Strana
z2