Spadnutie dieťaťa: Čo robiť a ako sa vyrovnať s traumou?
Ahojte maminky. Pred vyše rokom mi spadlo 4 mesačne bábätko z prebalovacieho pultu a o 2 mesiace neskôr z gauča. Priateľ bol vtedy v pivnici takže nič nezaregistroval. srdce mi búšilo, celá som sa triasla že čo som tomu malickemu urobila. Dodnes nechápem čo sa so mnou vtedy dialo podľa mňa to bol šok pretože som ostala ako obarena nedokázala som normálne rozmýšľať. Keď som malého a seba upokojila ihneď som čítala na internete čo treba po takom páde urobiť. Stalo sa to ráno takže som celý deň malého pozorovala a v noci som nespala a počúvala či dýcha či sa hýbe atď a na ďalší deň ráno som išla s ním do nemocnice aj keď nič nemal pretože som v noci skoro zomrela od strachu. Partner o ničom nevie nedokázala som mu nič zo strachu ako zareaguje povedať iba som mu na druhý deň zavolala do práce že malý spadol z gauča čiže som mu nepovedala pravdu. o 2 mesiace spadol z gauča a znova ten istý scenár. maličký je v poriadku. Teraz po roku na to myslím každý deň a paralyzuje mi to zivot že prečo som partnerovi nepovedala čo sa stalo a trápi ma aj to že aká som matka že sa mi to stalo. Dodnes nikto nic nevie lebo sa nemám komu vyrozprávať pretože si myslím žeby ma nikto nepochopil. Vopred ďakujem za komentáre!
@romana143 skus na tom trosku popracovat 🙂 a aj na vztahu s partnerom, pises, ze ta casto kritizuje - je to opravnene?
@crazy_cat_lady pracujem na tom bude to na celý život keďže som aj taká povaha veľmi citlivá ale raz budem určite odolnejšia. Ďakujem za pekné slová! A môj partner má veru tiež čo doháňať no on mal veľmi ťažké detstvo a preto je aj taký aký je. Vie o tom no nepracuje na tom a potom si to samozrejme ja zliznem. A keď sa ospravedlni často už je neskoro lebo slová sa nedajú vrátiť späť ale to sa deje u veľa ľudí vo vyhrotenych situáciách.
@crazy_cat_lady a k tej jeho kritike no často je to veru neoprávnena kritika no len z mojej strany. Jeho už nezmením treba sa s tým naučiť žiť no polepšil sa v porovnaní s minulosťou už sme spolu skoro 8 rokov
Mam 2deti a ani jedno mi nespadlo ...
@romana143 tak tu jeho kritiku od seba odrážaj. Pretoze on sa NIKDY nebude tocit okolo dietata tolko co ty, a kritizuje vzdy len ten, co robi menej. Moj 2 rocny vcera spadol zo schodov a to som bola centimeter od neho... Skontrolovala som a isli sme dalej. Spadol aj z motorky, rozbil si "držku" uz aj na rovnej zemi. Starsí syn to ani nehovorim.... ako bábatká som ich nechavala na zemi na podlozkach lebo to boli ako kapri na súši, len sa hádzat, metat... dolezite je mat doma v lekarnicke vsetko co treba, kludne aj zavolat na pohotovost ci lekarovi pre radu co treba kontrolovat a hlavne sa NEBÁT, sú to síce nepríjemnosti, ale nerobí to z teba horsieho cloveka.

@zorkahorka chápem kiežby som to aj ja takto brala no hlava nepustí