icon

Spanie s novorodencom

7. okt 2022

Ste za ci proti? vedla seba mat novorodenca v posteli.
Muzovi to vadi ze ho mavam vedľa seba a on sa boji ze ho udrie alebo prilahne. Potom ze si zvykne aby bol vedla mna . Ved raz je taky malinky a ja si to chcem vychutnať

Strana
z2
natalala
7. okt 2022

@petamich nam nijako do vztahu ani do sexualneho zivota nezasiahlo, ze dieta n noci spalo s nami 🤷🏼‍♀️ Ked som uspala presunula som sa do obyvacky a travila vecer cas s manzelom alebo teraz uspavame obidvaja a rozpravame sa s dcerou, aky sme mali den. Myslim, ze spanie s dietatom nebude uplne ten kamen urazu, preco sa rozpadavaju vztahy po narodeni dietata.

ankare
7. okt 2022

Spi s bábätkom tak dlho, ako sa bude dať. Bude malinké len krátko, užívaj si ho najdlhšie,ako sa bude dať.

kate_cs
7. okt 2022

Ja si to neviem vynachváliť. Za mňa jednoznačne najlepšie rozhodnutie. Nemala som ho priamo pod paplónom, ale bol vo svojom hniezde u nás v posteli. Takže som sa nemusela báť, že ho priľahnem, alebo pridusím paplónom a zároveň mi v noci neplakal, lebo tým, že bol tesne pri mne som počula, keď sa začal len mrviť a rýchlo som dojčila. Aj som potom už v posteli prebalovala, keď som sa do toho dostala a bolo to skvelé, vyspala som sa a ani som nemusela vstať z postele.
A nie je krajší pohľad, ako ked sa prebudíš a vidíš svoje spiace bábätko.
A že si zvykne? Na čo? Že je mama stále na blízku? Veď to chcem nie? Neboj sa, nebude tam spať večne a deti sú malinké len raz.

eila88
7. okt 2022

My mame tri deti a vsetky spavali s nami. Prvy rozhodol...dva tyzdne som fungovala ako matoha, hodina uspavania, 10 minút spanku v postielke az nakoniec nad ranom od unavy pri dojceni som zaspala s nim niekde na sedacke a on pri mne spal. Pri druhom a tretom som už neriesila ci s nami alebo postielka. Ja som hlavne potrebovala byt vyspata a cez den normalne fungovať.

drzaopica
7. okt 2022

@zmrzlinka2021 ty mas dieta?

0silvia0
7. okt 2022

Ja osobne si myslim, ze spanie s detmi je pohodlne hlavne pre dojciace matky deti, ktore vstavaju aj 5x za noc.
Deti na umelom mlieku vraj vydrzia spat dlhsie a ked matka ma ist zarobit mlieko 1x za noc, aj tak musi vstat z postele, takze jej to az tak nevadi sa raz za noc postavit. Kdezto dojciaca matka ked ma vstavat k placucemu dietatu 4, 5, 6x za noc, je to vycerpavajuce.

mamamasama
7. okt 2022

@petamich a to ty so svojim sexujes len v spalni? My vyuzivame na intimnosti cely dom, pravdaze bez pritomnosti deti. Ci preco by si mal akoze hladat milenku? Lebo jeho deti spia s nim? Nebud smiesna. 😬😁🤭👌 Ja ako zena nemam potreby? Ja sa nepotrebujem vyspat? Nemam obavy? Neviem ako ty a tvoj muz a tvoje deti, ale my sme rodina. Chceli sme byt rodina a nase deti su nase, nie moje.

drzaopica
7. okt 2022

@0silvia0 vedla postele ma termosku s vodou naco by vstavala.Tiez som spala s detmi aj s muzom spolocne.Jedna v prostriedku druha po boku

galioska
7. okt 2022

my sme spali obaja s detmi, niekedy aj vsetci 4 uplne v pohode, syn bol pricucnuty na prsniku a muz absolutne neriesil, vyspali sme sa vsetci, ale kazdy je iny🙂

0silvia0
7. okt 2022

@drzaopica toto ja zas neviem ze aj s termoskou sa da, ok. My sme tiez spavali vsetci styria spolu a este sme sa nerozviedli ani muz si nenasiel milenku😀

mamamasama
7. okt 2022

@zmrzlinka2021 "Honenie ega" je fakt spravna komunikácia. 👌 Bavim sa na tebe. Potrebujes sa teraz nejak obhajovat? Ze vychovavas svoje deti "dobre" aj napriek tomu, ze si ich hned po narodeni od seba ostrcila? Ehm. Ked myslis.🤭 Hlavne, ze ty mas pohodlie. Psychika tvojich deti je predsa druhoradá. Ved im to vynahradis "spravnou komunikaciou" 👌🤭 Bravo 🤣

zuzuliennka1
7. okt 2022

tak ja som to parkrat skusala, spat so synom spolu v nasej posteli, ale mala som tak velky stres z toho, ze ho prilahnem, alebo ze spadne, a vlastne som oka nezazmurila - ze syn v podstate od narodenia spi vo vlastnej posteli. (teraz ma 4r)
ked som dojcila, proste som ho vybrala, nadojcila a ulozila naspat, nastastie sa nebudil tisickrat, max. 2x, ale potrebovala som sa aspon trochu vyspat, mat ho vedla seba v posteli - nespala by som absolutne

zmrzlinka2021
7. okt 2022

@mamamasama Rozumiem ti, a ano, si lepsia maminka, si nasa najlepsia maminka tu na modrom koniku. Tak ti vsetky tu gratulujeme a tlieskame. Mozes ist pekne spinkat, uz si tu dost pourazala, tak ako zvyknes asi bezne. Ale ja ti rozumiem. Je dolezite rozumiet ludom ako tebe, ich pohnutkam, pretoze to ako clovek reaguje, vypoveda jedine o nom, o jeho zivote, o ojeho hodnotach, o jeho nastaveni mysle a srdca.

Este raz v mene MK ti gratulujeme

petamich
7. okt 2022

@mamamasama neviem ako ty a tvoje deti a tvoj muz ale my sme rodina aj ked nase dieta nespi s nami v jednej posteli 🙂 a chlap si najde milenku aj preto, ze doma zacne byt mozno nie po intimnej stranke ignorovany ale ignorovany po stranke inych potrieb ale vsak kazdy nech si spravi ako uzna za vhodne a nech je spokojny (idealne kazdy clen domacnosti)

drzaopica
7. okt 2022

@zmrzlinka2021 mozes odpovedat ty mas dieta?ci odpovedas iba na to, co sa Ti hodi

zafir01
7. okt 2022

Nečítala som komentáre...
Ja tiež rada spím s deťmi. Mam tri. Vychutnávam si to, keď muž je na týždňovke, babo dám na jeho stranu, tak, aby nespadlo. Aj koli kojeniu som to mala pohodlnejšie.

Aale. Tvoj muž má pravdu. Môj naozaj skoro našu dcéru zadusil... Mala 3 týždne myslím. V noci unavená, som ju dala k nám do postele, lebo stále na prsníku, ja som sa už sotva na nohách držala.
Muž nejako nešťastne v spánku prehodil paplón na malú. A ja som sa zobudila na divný tichý plač... Maká pod paplonom celá spotená. Zrejme zo bola len chvíľka, no aj tak, hoci šlo o naše tretie dieťa, sne sa zľakli. Nikdy sme to nezažili. Naša ma "talent" si hocičo cez tvár dat a potom dych i a spiti sa a kričí.. Preto ani v postieľke nemám nič. Len plachta a ikea mantinel tenucky, a dcéra spi v spacom vaku, predtým v perinke... Žiadne hniezda a somariny.

zmrzlinka2021
7. okt 2022

@drzaopica mam dieta, preco ta to zaujima?

hederamonstera
7. okt 2022

My sme si kupili 2m postel, lebo som chcela, aby babo bolo s nami. Nakoniec sme dali z mojej strany postielku a kazdy mame svoj matrac. Neviem si predstavit sa dobre vyspat, kebyze je dieta nalepene na mne. To nemoze byt vobec pohodlne.

petamich
7. okt 2022

@hederamonstera tiez sme tak spali - mali sme tu baby bay, prirazenu ku mojej strane postele a ked z nej vyrastol ma postielku vedla, ja osobne som sa bala, ze zaspim tak tvrdo, ze mu ublizim, nie raz som sa zobudila dezorientovana a nevedela, ci uz som kojila, idem kojit 🤷‍♀️ to bolo v obdobi, ked som vstavala tak kazdych 45 min.

kazdopadne kazdemu ako vyhovuje - za mna je len dolezite, aby sa vsetci citili komfortne a ano asi som krkavcia mater (podla niektorych diskutujucich) ale ja som vyslovene nechcela, aby sa naucil (zatial) spavat medzi nami, lebo sa vobec nevyspim, kedze je to cestovatel ale ked to tak niekto chce...

hederamonstera
7. okt 2022

@petamich presne
Teraz ma 7m a co robi v tej postielke je neskutocne, dala som medzi nas tehotensky vankus, inak by usiel aj z postele. To uz by som sa vobec nevyspala, staci, ze ma to budi, ked to pocujem ako cestuje
Krkavcia matka by som urcite bola, kebyze som nevyspata(nieze by som teraz bola, ale aspon viem zaujat pohodlnu polohu).

veronika3110
8. okt 2022

za mňa nie... manžel ked je celý deň v práci, tiež si potrebuje oddýchnúť.. ty si môžeš s malým ľahnúť spolu kedykoľvek cez deň.. v noci sa každý potrebuje vyspať...
ja kojím na posteli v sede a potom dám malú do vlastnej postieľky, ktorá nie je prirazená k posteli.. nikdy s nami nespala v posteli a to som sa niekedy aj 6x v noci zobudila, normálne som vyskočila, lebo som mala pocit že na nej ležím, alebo sa mi snívalo, že som ju zadusila a už je mrtva... a to som ju nikdy nekojila v polospánku na posteli..
raz mi vyzvracala mlieko a tak som ju chcela nechať spať pri nás...ale hned som si to rozmyslela... nemohla som zaspať a bála som sa...
ak sa niekto nebojí, tak v pohode... ale súhlasím s tým, že je to potom ťažšie odnaučiť... synovec má už 4 roky, stále spí medzi rodičmi a otcovi to neskutočne vadí... sám hovorí, že sa nevyspí a aj v noci ho malý kope a krúti sa a stále je preto hore a ráno musí vstať a fungovať celý deň... večer sa mu venuje a v noci zase nespí.... jeho mame to však nevadí, tak má smolu...
a ako hovoria baby... v tom spánku ked sa zobudíš nevieš čo sa deje... či si už kojila, či nie.. ja sama neviem či som vstala už k nej, či som ju dala do postele, či nie....

ericka168
10. okt 2022

Ja som za.. je to najkrajší pocit aký môžeme mi mami zažiť mať také malinké, krásne, voňavé bábätko tak blizko pri sebe. Ja som mala moje deti pri sebe každú noc a vôbec to neľutujem..Užívaj si to, lebo veľmi rýchlo vyrastie naozaj 😊😊

xxmariankaxx1
13. okt 2022

Moja ma 3,5r a dodnes pri mne spi, je to mile 🥰

niki78281
15. okt 2022

Ja som sa s malou na pár týždňov zobrala spať do obývačky aby malá nikoho nebudila keďže máme aj školákov tak som chcela aby sa samozrejme poriadne vyspali. Manželovi sa to moc nepačilo ale chápal to. No a keď malá už mala 2 mesiace sme sa vrátili do spálne. Malinkú som dávala do jej postieľky ale manžel stále naliehal nech je medzi nami že aj on si ju chce užiť.🤗 No a momentálne má 8 a pol mesiaca a manžel povedal že musíme kúpiť väcsiu posteľ 🤣 on si to úplne užíva. Ja sa s toho samozrejme teším len sa bojim ako bude potom chcieť spať vo svojej postieľke 🤷 ale pri prvom to bolo iné. Tiež sa bál že mu niečo urobí nechtiac. Dokonca ani na ruky nechcel bravat lebo sa strašne bál že mu ublíži tak len hladkal a túlil sa k nemu ale keď už bol väčší tak potom ho stále nosil.😊 Taký sú už muži...

Strana
z2