Spánok a potenie dieťaťa
Dobry den, dufam ze mi niekto bude vediet poradit.
Mam teraz uz 2 rocneho syna, ten problem na ktory sa chcem opytat trva uz asi tak od 8-10 mesiacov no vtedy som si to vsimla, stale ked zaspava, ci je leto ci je zima ci okno zavrete ci otvorene, ci je obleceny na tenko alebo na hrubsie, je to proste jedno stale sa pri zaspavani poti a spoti ma uplne mokre vlasky tam kde lezi a na cele ma rosu od potu v zahlavi takisto je spoteny a asi tak do polky chrbatika od vrchu niekedy az po zadok a tu cast tela co ma pod paplonikom tak spotenu nema, no nechapem. pytala som sa nato uz aj lekarky, ale nejako nato nereagovala, a vidim ze sa to opakuje kazdy den. Je to normalne,aby sa dieta pri zaspavani takto potilo? my s manzelom sme alergici,tak som si myslela ci nie je to nejaka alergia alebo co, chystame sa s nim aj na alergologicke,ale toto ma dost znervoznuje. moze mat nieco aj s oblickami? budem vdacna za kazdu radu
@klara333 mne to povedala lekarka, ze deti sa mozu viac potit pri nedostatku vit.D. Jeho hladina sa da skontrolovat z krvi
Moja malej pomaha kalciovy sirup. Vzdy ked jej pravidelne dávam potí sa minimálne.ked dlhsiu dobu jej nedam tak hlavicka ako zo sprchy, vankus uplne prepoteny.To isté skúšam aj na manželovi a tiež keď pravidelne pije kalciovy sirup je to oveľa lepšie. Vitamín D jej dávam pravidelne ale nemá to žiaden účinok na potenie.

@lucikava a na to ste nahodou prisli, ze by mal d vit. na potenie zabrat? nas chlapec sa pri zaspavani uplne zaleje vodou na krku viac nic. mama cosi o hypovitaminoze hovorila, ale nevenovala som tomu pozornost, preto ma teraz tento prispevok zaujal 🙂