Spánok bez maminy. Ako na to?

evicaveverica
4. mar 2016

Ahojte, potrebujem radu. Nasa mala nevie zadpat bez toho aby nebola nacucnuta na didu. Je plne dojcena. Sposob akym zaspava mi nevadi, horsi je fakt ze s nou musim spat aj cez den, ak chcem aby sa vyspala. Ak sa totiz od nej dvihnem po tom co zaspala (hoc aj po polhodine) okamzite je hore. A o tom ze zaspi a ja ju s laskou prenesiem do postielky pricom sa nezobudi si mozem dat snivat. Mame aj nosic... Ten vyuzivam hlavne cez den ked idem vencit psika, zaspi v nom okamzite..lenze niekedy sa mi neda byt 3h vonku .. psik je trosku chorlavejsi, s nim max tak hodku. Prideme domov, nosic musim zlozit aby som psikovi umyla nohy. Mala este chvilu spi a potom je hore. Vyzleciem ju supnem na prsnik a spi dalej..ale opat somnou. Ma niekto nejaky trik ako ju uspat? Este podotknem ze ma tichy reflux, musi byt kolmo aby bola v pohode, vyvysenie hej nefunguje. No a potom sa zvykne dost aj pucit.... Cize ten prsnik ju ukludnuje. Dudel nechce a inu chemiu do nej pchat nechcem ja zas (okrem espumisanu). Dakujem za akukolvek radu.

syssu
4. mar 2016

Ahoj, nepíšeš, koľko má tvoje drobča.. aj od toho veľa závisí.. moja mladšia mala tiež obdobie, kedy spala buď v šatke/nosiči alebo na prsníku.. a napriek tomu, že občas mi dobre padlo poleňošiť s ňou, niekedy ma to aj trochu štvalo, že nemôžem od nej odísť.. teraz má takmer 18 mesiacov a ak ju nič netrápi (choroba, zuby, iné rozladenie), tak poobedňajší spánok zvláda aj sama.. ale ak som pri nej spí dlhšie doteraz.. a ešte ma napadlo.. to, že chce spať pri tebe je normálne, má ťa rada a cíti sa byť v bezpečí, keď ťa cíti.. ;)

mirkaaa80
4. mar 2016

@evicaveverica my sme mali reflux a maly sa tiez takto naucil zaspaval na prsniku, spal max.20-30 min. Ked som bola pri nom tak spal aj dlhsie, ale akonahle som urobila pohyb, hned sa zobudil. A ja som teda nenasla nic, co by na neho platilo, do dnesneho dna ( ma 5r.) ked sa rano zobudim a vstanem ze si v klude vypijem kavu, tak za5 min.je hore aj on. Nechapem ako to moze citit. No som zvedava co ine maminky poradia, lebo u nas nepomohlo ani odstavenie, ani spanie v jeho izbe....nic ☹.

ammellia
4. mar 2016

ako stara je dcerka? ak je to parmesacne babatko, tak je to uplne normalne a prirodzene a casom sa bude situacia zlepsovat.

evicaveverica
autor
4. mar 2016

Mala ma 3mesiace. Ako vravim uspavanie mi nevadi, aj noc mame taku nacucnutu spolocnu..s tym som v poho, len cez den je to na figu. V kociku mi nevydrzi... Mozno keby ten reflux presiel, bude lepsie... Len kedy..lebo zatial to nevyzera dako ruzovo.

korytnacka7
4. mar 2016

@evicaveverica Jednoznacne odporucam satku alebo nosic na riesenie krizovych situacii. Tam pri maminke jej bude najlepsie, aj sa vyspi a vy stihnete vsetko porobit, prip. si oddychnut 🙂

evicaveverica
autor
4. mar 2016

Nosic mam, ale doma ho nepouzivam, obe sa strasne v tom spotime. V kuchyni nic neurobim lebo mi zavadzia a ani si neposedim lebo zavadzia 😀 takze pre nas je nosic iba outdoorova zalezitost. Inac si ho neviem vynachvalit.

mily7
4. mar 2016

@evicaveverica To v poriadku 😄 do roka sa naučí na iné spanie neboj. Vlastná skúsenosť. Teraz je čas venovať sa jej, uspavat, byt s ňou. Ostatné pôjde bokom. Neboj čím bude väčšia tým viac sa ti bude vzdialovat. Mám taký exemplar doma. Na nich neplatí odsunut, učiť samostatné zaspavanie. Ma nich platí čím viac im dať maminu práve teraz keď to potrebuju, neskôr sa ti odvdacia tým že pekné sa naučia aj sami spávať, zaspavat, fungovať. Teraz nosiť. Reflux prejde ale teraz je to babo malé.

mily7
4. mar 2016

@evicaveverica v prípade núdze, to bolo u nás sa naucis s nosicom aj zehlit, nakladať práčku,variť v pohode,umývať riad a dieťa spiiiii. A to nie som vôbec mama ktorá nosí deti stále a veľa. Nie, nieee. Ale zas som mama a keď musíš tak musis.

evicaveverica
autor
4. mar 2016

Ja nakladam pracku s malou na ruke, a aj na wc s nou idem lebo sama nevydrzi..hned place ...ale chapete baby... Moj muzik by rad aj zenicku mal chvilu pre seba. Takto sa nam to neda velmi 😀

mily7
4. mar 2016

@evicaveverica no medzi spankami malej keď nie je nacucnuta. Je to ťažké pre mamu,pre manžela, pre babo. Viem, tie začiatky sú otras niekedy. Ale treba sa prispôsobiť. Sú to zaciatky, babo ešte krehke, koľko x v šoku z tohto sveta. Nervova sústava dozrie,problémy odzneju a bude lepšie. Na von mi syn napr spaval vo vajicku len. V kociku vrieskal. Tak ešte to môžeš skúsiť a nechať niekomu kocikovat. Ja som napr v troch mesiacoch štíhla mať virozu a v noci bežať na wc cko,hnačka,vracanie a keď som sa vratila dojcila som. Ráno som volala zachranku, sup dve hod na infuzkach a zas domov dojcit. Nej ako to zázrakom takto vyslo, Takže určite nájdete si čas na seba. Ak ti vyjde energia. 😊

bajana
4. mar 2016

@evicaveverica vyskúšala si viac tvarov a materiálov cumľa? Skús viac ponúkať...iné ako cumeľ ti asi nepomôže

mily7
4. mar 2016

@evicaveverica ešte môžeš skúsiť spanie na boku ak by chcela. To aj pri refluxe môže byť a nemusí byť vyvysene babo. Dala by som do perinky a pekne stiahnut! Ak ma rado pricapit sa na mamu ,bude rado zakutrane niekde v hniezde,perinke napr! Môžeš skúsiť dať deku,pyzamo,hračku s tvojou vôňou! I nás nefungovalo ale treba skusat! No a môžete mať aj koliku! To by ozaj cumel pomohol na cucanie ak chceš dať dole z prsníka a nacitat dr,karp harvey ma tipy na koliku! Pustí biely sum možno pospi bez teba!

evicaveverica
autor
4. mar 2016

Diky babenky..poskusam. My spime spolu v detskej pekne vedla seba .. Nastastie didu pusti ked zaspi takze sa mozem kusok odsunut, len nemozem odist. Cumel davat asi zatial nechcem, stale sa spolieham aj na to ze cele to spanie ma na svedomi reflux..ta hnusna kyselina a z toho aj tie koliky. Nahovaram si ze ked sa to upravi uz aj chvilku sama pospi. Len sa smejem ked stretnem susedu, ta namna vzdy kuka ako na mimozemstana, lebo jej maly spi ako zarezany. Druha vec ze on papa len UM...to by som aj ja spala ako zabetonovana 😀

monikaparson
5. mar 2016

Má tri mesiace, myslím si, že tým si povedala všetko. Dieťa chce byť s tebou a chce byť pri tebe. Práve to nosenie ti zabezpečí, že môžeš robiť, čo chceš a zároveň ona bude s tebou. Neviem ako s nosičom, ale ja som tak nosila v šatke, ináč to nešlo a nieee, nebola som z toho happy, ale zvykla som si. V kočíku byť nechcela, jasné tiež som bojovala, ale tak nakoniec som si uvedomila, že bola moja blbosť stále riešiť kočík, keď ona chcela byť so mnou. Psov mám dvoch, Russellov a teda to sú aktívni psi a bývalo to veľmi o držku. Psi si zvykli na nový režim, ja som priala fakt, že dieťa chce byť so mnou a bolo to lepšie.
Reflux trvá do 3 mesiacov, potom už to nie je reflux. Ak má problémy s vetrami a pod. určite vyskúšaj dať nad nočník, misku, záchod, do polohy kĺbko, dieťa sa uvolní a je to super.
Základ je priať fakt, že dieťa to chce takto a chce byť pri tebe. Ušetríš si tým veľmi, veľa zlosti a hnevu. Prešla som si tým. Stále som len počúvala ako si na kočík zvykne, ako ju tam mám nechať a ona zaspí. Jasné, treba ich tam nechať vyrevať a tie chudátka nakoniec zaspia. Chválabohu ja si razím tú svoju a hlavne inú cestu a toto ide mimo mňa, takže ti prajem veľa síl a hlavne: Chce byť s tebou, chce byť s tebou teraz. Ver, či nie, ale už ťa nikdy nebude potrebovať, tak ako teraz.

kittykat22
5. mar 2016

@evicaveverica nezabudni dat mimco tak aby malo hlavu vyssie ako nohy - postielka sa podklada napriklad 2 knihami 🙂 aby sa miminku nevracalo mlieko

kittykat22
5. mar 2016

@monikaparson prosim ta, zase z toho nerob dramu. Dieta potrebuje matku cely zivot a nie len prveho pol roka alebo prve tri roky. Dalsia vec je ze reflux netrva len 3 mesiace. Reflux moze mat dieta az do 4 rokov, beru sa na to normalne lieky, reflux moze byt dokonca aj neskor. A do polohy klbko sa dieta davat po refluxe nema lebo sa mu vracia mlieko. Takze super blby napad. No a super ze ty mas 2 psov a macku a korytnacku a babku ktoru nosis na chrbte - ale nie kazdy moze byt tak dokonaly ako si ty.

monikaparson
5. mar 2016

Reflux, o ktorom sa bavíme trvá prvé tri mesiace, potom už sa to nedá riešiť ako reflux. Práve do polohy kĺbko ho treba dávať, tak ako na to pomáha nosenie, ináč neviem o akom inom "refluxe" sa tu bavíme. Mačku, korytnačku a dokonca ani babku (ani jednu) nemám, takže neviem, čo tu pletieš piate cez deviate, zakladateľka témy písala, že ma psa, tak som to spomenula. To chce klud a teplú posteľ a hneď to bude lepšie.

kittykat22
5. mar 2016

@monikaparson Este mi prosim ta napis co si mam dat na ranajky.

monikaparson
5. mar 2016

Už len tvoj nick vypovedá o všetkom, ale som si istá, že si schopná sa rozhodnúť sama, čo na raňajky a ak nie, tak isto niekto kompetentný ti pomôže. :D

kittykat22
5. mar 2016

@monikaparson napis mi este rozpravku na dobru noc o com vypoveda moj nick.

monikaparson
5. mar 2016

@kittykat22 Som si istá, že tak ako si trafila na koníka trafíš aj na stránky, kde ti skutočne pomôžu. Verím v to. 🙂

evicaveverica
autor
5. mar 2016

@monikaparson sak asi mi ine neostava.. Ja son to viacmenej prijala ako fakt, ale sem tam do mna dakto hudie to svoje..ako "daj ju soat do postielky, ina si zvykne, alevo to aspon skusaj" alebo "ved ju nechaj vyplakat ona zaspi" . Aco som ja masochysta? Kojso kto nezazil ten rev netusi o com hovori, a ja z dietata psychomrzaka mat nechcem. No tak si polezime este a ponosime sa. Mas pravdu pojdem si svoje tak to bude najlepsie

0silvia0
5. mar 2016

@evicaveverica chceš aby 3-mesačné bábo spalo bez maminy? U nás sa zaspávalo na prsníku veľmi-veľmi dlho a tak je to správne 😉 Nepočúvaj kecy babiek a tetiek, rob, ako cítiš a napĺňaj fyzické a psychické potreby dieťaťa. V jeho troch mesiacoch nie je nič dôležitejšie 😉

evicaveverica
autor
5. mar 2016

@0silvia0 nie nie, ale sem tam by mi to fakt bodlo. Budem sa opakovat, nemam problem s tym ze malu uspavam tymto sposobom, s tym som viacmenej v pohode, ale ako som pisala, nemozem sa od nej vzdialit celu dobu co spi, a to nehovorim o nocnom spanku ale o dennych spankoch, lebo ma strasne lahke spanie. Ako sa od nej vzdialim po tom co pusti prso tak sa prebudi. Nemozeme ist ani k rodine na navstevu, neviem si predstavit ako by som ju tam uspala..urcite chapete ze v "exterieri" sa taketo nieco praktizovat neda. A zase byt rok v izolacii tiez nejde.

korytnacka7
5. mar 2016

@evicaveverica Ona je strasne malicka, to sa zmeniiiii, nebojte. A ked vam niekto napise, ze im prespi niekolko hodin, maju zad urcite nejaky iny problem... ci uz zuby, jedenie, kakanie... toto naozaj prejde, verte mi. Len treba vydrzat.

monikaparson
5. mar 2016

@evicaveverica No heeej, toto som počúvala aj ja a vekom sa to veru nezlepšuje. Skôr sa k tomu pridávajú iné perly, ktoré si neviem z akého dôvodu vymýšľajú. Hlavne sa riadiť tým ako to vnímaš ty, to je základ všetkého. Čo si budeme hovoriť, býva to o hubu, ale stojí to za to. 😉
A teda heeej kitkat, ja som celú dobu písala o kolike a tu sa bavíme o refluxe, takže som bola kapánek mimo, ale nie som asi jediná. 😀

kittykat22
5. mar 2016

@monikaparson len aby sa pripravila na to, ze dieta ktore rado zaspava pri kojeni sa toho nebude tak lahko chciet zbavit a to ze s tebou spi teraz, tak velmi tazko ho das do vlastnej postielky. Pisem ti to preto, lebo moj syn ma 3.5 roka a kojila som viac ako rok a pol a ten koniec bol aj tak velmi narocny. Pocas rastu zubov sa kojenim utesoval a ako nevedel inak zaspat tak bol kojeny x krat za noc. A inak spi so mnou dodnes - a zaspava so mnou poobede dodnes - uz bez kojenia, a dat ho prec na noc z postele je nemozne. Je na mna velmi viazany a nechape preco by mal spat sam 🙂 Ja som svojmu dietatu dala vsetku oporu a pochopenie, a syn to vnima ako samozrejmost. Neplanuje to zmenit, vyhovuje mu to. On zije v mode ze dieta zostava dietatom cely zivot a teda si to uziva. Som matkou na 300% od jeho narodenia az dodnes. Moze sa stat, ze tvoj mod o hubu bude trvat ovela dlhsie. Na koliku skus Baby Calm - je to prirodny olej ktory sa riedi s vodou 🙂

kittykat22
5. mar 2016

@monikaparson takze ty ani nepoznas rozdiel medzi refluxom a kolikou? 😀 😀 😀 neuveritelne. Hlavne ze mas super zarucene rady ako vsetko vyriesit. Az teraz som pochopila preco sa Mario Smykal vyjadril pre oficialny clanok ze vedenie konika nie je zodpovedne za to co tu pisu mamicky.

snoffy
5. mar 2016

@evicaveverica tak ja odkedy sa mala narodila mam taky isty problem. Lenže moja uz mala 2 roky 😂 Nikdy nevedela spat sama, ani cez den, ani v noci. Sice vecer sme ju nebrali do postele medzi nas(vyskusali sme, nefungovalo), spala v postielke ale 100x bola v noci hore. A zdoraznujem ze mala UM!! Kym som ju kojila bolo v noci lepsie, ale cez den na mne vysela cely den, iba tak spala. Od pol roka sme ju skusali naucit spinkat sama, spala v nasej posteli, mozno to pomohlo ze citila nasu vonu. Nikedy spala pol hod, niekedy zas 3. Ale od roka a pol vobec nechce spat cez den. V noci uz spi dobre, ale stale pri nej musi byt niekto, nemozeme vyjst z izby. Boji sa. Nepomáha ani lampicka, nic. Skusali sme uz vsetko 😔

xenia2
5. mar 2016
Používateľ xenia2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od xenia2.

baby nie ste samy co maju taky problem 🙂 kamoska to nedavno musela riesit tiez a ani neviem ci sa jej to nejako podarilo vydumat 🙂