Spánok náročného bábätka
Maminky, ktore mate alebo ste mali narocne babatka..moje ma 9 mesiacov a od narodenia mala koliky, bola velmi placliva. Vlastne vacsinu bdenia preplakala, to trvalo do cca 7mesiacov. Nikdy nezaspala sama, vzdy len na rukachv kociku alebo na fitlopte..bolo to hrozne obdobie, vobec som si ju ako babatko neuzila. V nosici byt nechcela. Teraz ma 9 mesiacov a uz tolko neplace, objavuje svet ale spanok je hroza, hlavne ten nocny. Viem, ze kazde babo je ine, ale ak ste mali taketo babatko, kedy zaspalo bez vasej pomoci? Dakujem❤
aj mne dobre padlo pozdielat sa 🙂 a aj to, ze som pre zmenu narazila na niekoho, kto mi veri a pocuva ma 😀
a super, ze fyzio mas uz poriesenu, budem velmi rada, ked mi potom napises, ako ste dopadli 🙂
@danulicek Asi ano😄asi sa na materskej zabuda, alebo to suvisi so spomienkovym optimizmom😄mne sa pacia velke rodiny, aj viac deti som vzdy chcela, ale toto by som uz znova nedala🙈
@mimixxxx ano, uplne suhlasim..aj nasa splnala vsetky body takehoto babatka. Vela som o tom citala. A prave som sa bala toho pruhu, lebo ten plac bol neskutocny, robili sme co bolo v nasich silach aby plakala co najmenej..
Mat taketo dieta je velmi narocne, a asi to rodicia toho chlapca nezvladali, ked ho dali do opatery staremu otcovi..pripadne ak mali uz viac deti...
a je to tak, vekom sa to lepsi, aj u nas to vidim. Kriticke boli tie prve mesiace..v tom 8mesiaci uz plakala menej..
@lydiasabolova to som rada, a ano urcite sa ozvem😊😉

Asi high need baby, kto nezazil tak nepochopi. Zlepsi sa to pomaly, cim bude dieta samostatnejsie, zacne chodit, rozumiet slovam. Do prveho roka idealne sa snazit naplnat jeho potreby podla psychologov. Poznam priklad: starsia generacia, dany chlap vela plakal ako babatko, vtedy ho nikto nenosil, asi ho nechali vyplakavat, skoncil na chirurgii na operacii pre pruh. Potom bol problemove dieta co sa spravania tyka, rodicia ho dali do vychovy staremu otcovi ktory mal udajne s nim trpezlivost. Dnes je celkom schopny, akurat uz asi zacina demencia s paranojou ale to moze uz byt aj preddochodkovym vekom. Inak vraj 20 percent deti sa rodi ako high need baby, treba to respektovat a dat dietatu vela lasky a trpezlivosti. Vacsinou sa po roku ukludnia ked zacnu viac objavovat svet a aj spanok sa zlepsi (uz sa nebude budit 10x ale len 3x napriklad) a postupne sa raz nauci aj noc prespat. Dolezita sa pritomnost matky a idealne aj kojenie aspon do roka, su to vacsinou velmi kontaktne deti. Inak celkom inteligentne. A ano asi nervova sustava u nich pomalsie dozrieva, prve mesiace sa tazsie adaptuju na novy svet, preto ten rev a stala pritomnost matky a pri pohybe a hluku a pritomnosti matky im je dobre - to im pripomina prostredie v brusku.