icon

Spávajú vaši synovia v spodnom prádle?

4. feb 2021

Dobrý deň. V posledných dňoch ma napadla taká vec, či deti a teda hlavne chlapci si na spánok nechávajú pod pyžamou oblečené aj spodné prádlo (boxerky). Môj syn má 5 rokov a nejako plynulo, keď bol malý sme po odplienkovaní prešli na boxerky a nenapadlo ma to vtedy vôbec riešiť . Tak ako spával v plienke, prešiel na boxerky a večer po okúpaní si vždy obliekal čisté boxerky a pyžamu a tak išiel potom aj spať. Teraz, keď je väčší ma ale napadlo, či je to zdravé takto spať pre neho a skúšala som ho nechať bez nich iba v pyžame, no on už tak nechce byť. Vždy pýta aj boxerky, vadí mu byť pod pyžamou bez nich. Tak rozmýšľam, či to nechať tak, alebo ho predsa len nútiť, aby si zvykal bez nich.
Zaujíma ma teda, ako to máte zaužívané vo vašich rodinách. Dávate alebo nie pod pyžamu deťom spodné prádlo? Ďakujem za reakcie.

autor
4. feb 2021

Ženy, takú búrlivú diskusiu som teda nečakala 😀 mier
Pokiaľ ženy a dievčatá nosia bavlnené nohavičky, tak mi to príde celkom dostatočné vetranie u ženského pohlavia. Tam to nemám až tak potrebu riešiť. Skôr som mala dilemu u mužského pohlavia a to práve s tým zbytočným zahrievaním. Hygienu snáď zvláda každý či už so spodným prádlom alebo bez.

zuzubb007
4. feb 2021

@satanca celý deň vo výlučkoch z noci tak to ma celkom dosť pobavilo, čo sa pocikávate v noci či čo :D

hradnapani
4. feb 2021

moji chalani po odplienkovani tiez, ale so slipami (boxerky na noc nechceli) a bez nich tiez nie. Aj som skusala bez spodarov, ale oni neznasali v tom case prikryvky a bolo im bez tych spodarov zima a castejsie sa mi v noci pocikali. Tak som zalozila zase spodare pod pyzamo a pocikavanie prestalo. Starsi sa potom asi ako prvak v skole rozhodol, ze uz nechce slipy na noc, ze uz je velky 🙂 Urobte si tak, ako ste spokojni 🙂

euka210
4. feb 2021

Nedavala som nikdy,ale ako chodili do skolky,tam spali v slipoch a tak si to doniesli domov a bez nich nechcu uz spat,tak ich nechavam, ten boj mi nestal zato. Moj mm tiez spi v boxerkach,co mne bolo divne,lebo ja som naucena spat bez spodneho pradla. U nas je chladnejsie,tak v zime maju aj tielka.

zuzubb007
4. feb 2021

obe deti nosia pyžamko navoľno bez spodného prádla 🙂, teda v zime len tielko pod to

0silvia0
4. feb 2021

@111kiki11155 no vidis, nam, ktorym uz deticky nelezu pod prikryvky, si mozeme dovolit spat s holou onou🥰, kazde obdobie ma svoje caro😁

kittykat22
4. feb 2021

ano pouziva. A je to presne ako u vas. Najskor plienka a potom vzdy ciste boxerky. A nosi ich dodnes. Nevie si predstavit ze by ich nemal a nedokaze si predstavit ze by spal v "spinavych" pyzamovych nohaviciach. Vyhoda je v tom aspon ta, ze bude cistotny 😀 mat par extra ks pradla a par ks oprat ma nezabije 🙂

marianeta
4. feb 2021

Starší spí len v boxerkach ( aj v zime) mladší len pyžamo a občas len jeho vrch a holá prdel ( aj v zime)

euka210
4. feb 2021

@luciannka83 ja nocnu koselu nie,to len do nemocnice som kupovala,ja mam rada teplo nie holy zadok.
A u 5r chlapceka by som sa prehrievania semennikov nebala, az neskor to ma nato dopad ked aj muzi nosia slim rifle. A to uz bude mat syn vlastny rozum.

maggie1978
4. feb 2021

Určite pod pyžamom bez spodného prádla,iba vtedy nohavičky, keď mám menzes, alebo keď mám v lete nočnu košeľu,... aj vtedy niekedy bez. Inak to je téma 😂 veď každý nech si nosí čo chce...

guliver19
4. feb 2021

@satanca co sa preboha tebe vylucje? Zdravemu cloveku sa nic nevylucuje, navstvi svojho lekara😁chore. V noci si ma koza aj vsetko oddychnut, a chlapci by ozaj nemali nosit boxery pod pyzamo.

leuchtturm
4. feb 2021

umrem, co sa tu dnes riesi...ze nocne vylucky 😂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
erickatt
4. feb 2021

Ja som decka aj polovicku naucila spat bez spodneho. Nech sa ,,vajcia a vtak" uvoľnila, odpocinu si. Nie je zdrave ich mat stále napasovane v spodnom.

sovica
4. feb 2021

Nosiť spodnú bielizeň v noci? Ani nápad, zhodujú sa lekári
https://www.dobrenoviny.sk/c/68948/nosit-spodnu...

Spánok v trenkách sa môže odraziť na mužskom prirodzení: Budete to ľutovať ešte dlhé roky!
https://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000649/1602375...

bobo2433
4. feb 2021

Ja mám veľa pyžam, takže vždy večer po sprche si dám čisté ,bez spodného prádla.mam ho 1-2dni potom dávam nové.periem každý deň takže stále je čisté vyprane na výmenu.a žiadne vylúčky som teda nepostehla.🧐 😁Spodné prádlo mám len keď mám svoje dni.a správame všetci bez spodného pradla

nominativ
4. feb 2021

No ved v noci si ju/ho treba vyvetrať, nie? :D

marion09
4. feb 2021

@satanca presne tak,aj my ženy mávame v plodný h dňoch výtok...neviem si predstaviť späť bez nohavičiek ani u mňa ani u dieťaťa.aj môj muž vždy ma boxerky

gondyo
4. feb 2021

syn spáva v pančuškách 100% bavlna a v tričkách tiež bavlnených...bielizeň mu nedávam..v lete kraťasové pyžamko...keď už sa bavíme o tých výlučkoch,áno treba pyžamko vymeniť za čisté po jednom najviac dvoch použitiach...pančušky periem na 60 tke...

erickatt
4. feb 2021

@sovica
@nominativ ano treba

zeleny_dinosaurus
4. feb 2021

Taka zaujimava tema tu vznikla, ze aj ja sa pridam za nas. Ja od detstva co si pamatam, ze som uz bola svojpravna som odmietala spat v pyzame bez spodneho pradla, cize myslim ze som bola este v tom case v skolkarskom veku. Neexistovalo aby som si dala pyzamo naholo. Dodnes tak nikdy nespim. Manzel nenosi ziadne tesne slipy ani boxerky, ale trenky, ktore su dost volne, a spi bud v nich alebo ma na nich pyzamove gate. Urcite je to rovnake vetranie ako keby mal kratasy. A popravde nebyt tejto diskusie, tak nasmu dietatu az pride cas spat bez plienok, by mi ani nenapadlo nedat spodne pradlo... kazdy mame ine zvyky. Ani mi nenapadlo v zivote, ze tolko ludi spi bez spodarov :D

monkabohdalova
4. feb 2021

Na noc bez spodného pradla

mondolina
4. feb 2021

Bez spodného prádla. V nohavičkách by som nezaspala. Syn aj muž spia tiež bez spodného prádla.

john3535
4. feb 2021

Na noc žiadne spodné prádlo, platí to pre obe pohlavia.
Spať sa ma vo voľnom pyžame, väčšie tričko, nočná košeľa... atď(najlepšie nahy)
U chlapcov vžiadnom prípade nie slipy,ak už urobte kompromis a dajte mu trenírky kľudne môžu byť o číslo väčšie a skombinujte s tričkom voľnejším.
K hygiene intímnych partií patrí aj vzdušnosť a voľnosť nato nezabúdať.

janinah
4. feb 2021

@h2 kde to kupuješ prosím ťa?

ajsha123
4. feb 2021

@satanca Nechápem, prečo sa do Teba všetky pustili... Ani tieto ženy nezažili výtok, kvasinky, streptokokove infekcie... Ako, dobre im je. Ale nám, čo s tým problém máme - nuž, bez gatiek nespím, inak je to na pyžame alebo na nočnej košeli. Radšej operiem nohavičky na 60 stupňov ako potom pyžamo... Áno, vytecie to aj v noci. A nie je to moč ani stolica 🤦‍♀️
Čo sa týka boxeriek, moji chlapci spia len v boxerkach bez pyžama. V lete aj bez trička 🙂

anita1978
Odpoveď bola odstránená
bodka70
4. feb 2021

tiež si myslím, že každý nech si spí v čom chce - niekto nezaspí bez spodného prádla, niekto s ním... ja aj moje deti patríme k tým, čo spíme so spodným prádlom, ktoré pochopiteľne každý deň vymením, používame len bavlnené, pohodlné a voľné -- tak ako ma nič netlačí cez deň, netlačí ma ani v noci... môj syn aj ja napríklad vôbec nepoužíva pyžamo, naiesto neho, len voľné domáce tričko a tenké voľné slipky. Tak isto nepoužívame vôbec tielka - len v lete namiesto trička, nie pod oblečenie. čo sa týka zahrievania, je to vec názoru - my máme v noci radi vyvetrané, čerstvý vzduch a neprekurujeme... ak niekto spí pod teplým paplónom - tak je to čo sa týka tepla rovnaké, ak nie viac, ako s tými slipkami. čo sme teraz celé dni doma, tak ani cez deň sa nejako neoblieka, pobehuje len v tričku a slipkách, bez teplákov a ponožiek, chorý nie je celé roky vôbec.

h2
4. feb 2021

@janinah Hocikde, najčastejšie objednávam z Bonprixu, ale mám aj niekoľko normálne z Tesca. Alebo tak podobne, z obyčajných obchodov, nič špeciálne.

fadama
4. feb 2021

Cozeee? Syn a teda všetci máme spodné pradlo. Ja som zas nepočula ze spať bez neho