Špinavé nechty u bábätka
Ahojte, moj 7tyzdnovy syncek ma neustale spinu za nechtami. Chapem, ze je to normalne, ved vsetko chyta a skriabe. Ale na inych malych detoch som si to nevsimla.. Ako mu ich mam vycistit? Sebe cistim bananovym drievkom (vyzera to jak vacsie a tvrdsie sparadlo), ale jemu sa samozrejme bojim ist pod nechty, lebo je to dost ostre. Ako to riesite vy? dakujem.
Ostrihat
@evelynka86 ostrihať
@ukulela prosim ta, akou kefkou by som toto mohla dostat spod nehtov??
Tu špinu ma nejako moc hlboko 🤔🤔 a určite ostrihať..(najjednoduchšie keď bude spať aby sa ti nehmiril) a teda neviem,mám síce len jedno dieťa,ale môj 10mesacny má takéto špinavé za nechtami keď sa 20minut hrabe v zemi na záhrade a po večernom kúpaní mu špina zmizne 🤷 ako 7tyzdnovy nemal mať z čoho špinu..ak mu teda miesto hračiek nedávas kvetináče 😅😅
@evelynka86 ostrihat ano, na kozu . Pri kupani vymocit. a kefkou s jemnymi stetinkami, alebo aj zubnou.
@evelynka86 na tej fotke sú tie nechtíky fakt dlhé, ja som strihala od mala s normálnymi nožičkami lebo tie detské nechávali dosť dlhé nechty a malý sa skriabal, a kefku pouzi jemnú zubnú, možno sa mi to zdá ale na tej fotke to vyzerá akoby to mal nejaké sfarbenie pod nechtom,
Ostrihať a ukázať aj dr či tam nemá z toho nejaký zápal už…
Určite ma 7tyzdnov ? Lebo tie nechty moja mala ako 7tyzdnova take papierové a toto sú už pekné pevne nechty , a ako 7tyzdnova sa ozaj nemala kde hrabať
Co chyta 7 tyzdnove dieta? Ved to iba lezi a este ani nevie, ze ma nejake ruky. Ci davas ho lezat von na zem? Vyzera to skor ako nejake chorobne sfarbenie nevhtov.
@evelynka86 toto su mega dlhe nechty, ja som nikdy nenechala vyrast taketo dlhocizne. Okrem tej spiny sa nimi velmi lahko moze doskriabat. Ostrihať nakratucko, ja som strihala az na kozu ako pises
@evelynka86 inak, to nie je ziadna spina, obycajny pot, ked sa poskrabka, dostane sa mu to za nechtiky, tam sa to zbiera, chlpky z oblecenia, pot, kusky koze.. a uz to mas
@dollyzv nie, nehrabe sa v kvetinacoch ani v zemi 🙈 nema ju hlboko, normalne pod nechtom tak ako ja,ked mam kratke neht. 10mesacny sa vo vode cvachta, tak sa mu to asi odmoci, ale mojho len umyvam vo vanicke, ruky tam nema namocene, len mu ich umyjem, tak sa to nestihne odmocit..
@bona69 @belllinka sfarbenie nema, ostrihala som mu ich uplne na kozu a nakoniec mi prislo jemnejsie vybrat tie zbytky spiny drievkom ako to dret kefkou..podarilo sa, moj tuho spi 🙂
@zuzki1 on mal papierove tak do 3 tyzdnov, odvtedy su take "normalne", tensie nez mam jaj, ale pevne, uz sa mu same nelamu, ani nie si ohybne ako boli predtym..
@taga praveze sa neskriabe, tak mi to prislo v pohode. je pravda, ze za par dni by som uz isla strihat, mal ich teraz trochu dlhsie nez mava, ale ja mam z detstva fobiu ked mi mama strihala na kozu, tak mi je to proti srsti tak strihat 🙄 ale skusila som teda..
@evelynka86 ja len striham aj 2x do týždňa, tak skus mu dat potom detské bavlnené rukavičky
@ivka21 rukavicky? ale ved chcem aby sa dotykal veci a seba a mna, aby to citil a ucil sa, nebudem mu davat rukavicky kvoli spine za nechtami predsa..
@evelynka86 ja teda neviem preco sa tu spustila vlna takychto komentarov ale teda napr. ja mam dvojmesacne dieta, nechty strihame 1x do tyzdna, lebo je to boj a v spanku sa hmyri a bojim sa mu strihat - som prvorodicka ano bojim sa a nie moje dieta sa nehrabe v hline a sme velmi cistotna rodina (tipujem, ze podobne ako autorka) a nase dieta ma rovnako spinave nechtiky - preboha ved staci, aby mal tmavsiu mikinu cely den v kociku aj cez ruku alebo tmavsiu deku a nachytaju sa mu tam jemne vlakna, prach z prechadzky v kociku, epitel z koze...a ano ma potom nechtiky ako robos (bez urazky), umyjeme vo vanicke a ja napr. vydenzifikujem spicatejsi pilnicek a vycistim mu aj tym alebo aj tym bambusovym drievkom jemne, nevadi mu to, neboli ho to a nechtiky ma ciste a rukavicky uz tiez nedavame a skriabe sa aj ked ma nechty kratke, tak mu ich pilnikujem detskym pilnikom, mozno sa len bojim strihat poriadne, ja ich ani na kozu strihat neplanujem
p.s. nepochopila som otazke, ci ma dieta skutocne 7 tyzdnov, hadam vie autorka kolko ma tyzdnov jej dieta 🙈 nas ma 9 tyzdnov a papierove nechty mal asi prve tri a teraz ma normalne tvrdsie nechty, nie ako dospely ale urcite nie ako novorodenec
@evelynka86 napísala som že moje dieťa má také nechty keď sa hrabe v zemi.. vo vanicke sa necvachtal,možno dokopy 3x keď mal náladu..vždy sa len umyje ako treba,t.j. pár minút
.po manikúre to má už pekne,takže pravdepodobne sa mu tam viac držala špina kvôli tomu že mal dlhé nechtíky..raz do týždňa ostrihať (podľa potreby) a špina nebude ;)
Len strihat.. ono to aj rychlo rastie na tych malych prstekoch :D
@evelynka86 nijako, pravidelne mu striham a umývam ruky...
@evelynka86 ja som mala pocit že mu musím strihať nechty aj každý druhý deň 😁 rástli mu rýchlo ako huby po daždi 😁
🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ No to su komenty🙄 moj mal presne take iste a ano aj ako najmensie babatko. Lebo ja vacsinou nosim tmave oblecenie. Vsetko to je z oblecenia a potu ako uz niekto napisal.
@evelynka86 Babatkam a batolatam rastu nechty rychlo, mojej striham 2 - 3krat do tyzdna, detskymi cvakackami a ano, az na kozu. Zvykne si cmulat palcek, idu zubky, tak prsty si casto pcha do ust, chcem, aby mala prsty ciste.
@evelynka86 aha vidis, ja mam zas starsieho, ten ked ma trolilinku vyrastene nechty, uz ich hryzie, ze mu vadia.. kazda to mame inak 😉 moj musi mat kratucke a mladsiemu nevadia ani dlhsie, ale v spanku sa vzdy doskriabe

@evelynka86 ak nestaci umyt mydlom, tak jemnou kefkou.