Spoločné spanie s dieťaťom v manželskej posteli. Hrozí podľa vás pád?
Ahojte, tie co spite s babatkami v spol. manz posteli, stalo sa vam niekedy, ze babo spadlo dole v noci? Mna s tym strasia, ze ked zacne lozit v noci mi spadne. Mame postielku bez bocnice prisuchnutu k posteli, ale vlastne tam nespi, len mam lepsi pocit ze tam je a nie hned koniec postele.Spinka na posteli aj cez den. Ked zacne lozit, moze mi spadnut dole ked sa cez den zobudi? Teraz sa iba pretava, ked sa cez den zobudi mrnci iba.
Ako ste to potom riesili? Padlo niekomu babo dole?
@zuba1987 Ahoj, my mame tiez postielku bez bocnice pripevnenu k posteli a kupili sme vysoke detske zabrany zn. Brevi, pozdlz celych nasich posteli, do L-ka. Babo nespadlo nastastie klop klop. Odporucam Ti vysoke zabrany, ked bude vyssie, zacne sa popri nich stavat na nozicky, aby nepredadlo na zem ;)
Nikdy mi nespadla, spala s nami 2r. Ja som mala vždy všetko zabezpečené, plus keď som nebola pri nej, tak som ju na kamere videla. Jedno obdobie sme ale mali aj matrac na zemi, lebo som sa tiež bála 🙂 a teda ona cestuje celu noc :D
dakujem vsetkym za info 🙂
Ano, moze spadnut. Mne spadli z postele obe deti, a to som si pri druhom hovorila, ze uz som mudrejsia, urcite sa to nestane. Obvykle ide o nestastnu suhru nahod - dieta je v ten okamih vynimocne pohyblive a mama vynimocne tvrdo spi. So starsim synom sa mi to stalo, ked mal 6 mesiacov, nevedel sa este sam pretocit na brucho, aspon som si to myslela. Spali sme spolu na manzelskej posteli a on sa zo stredu postele dokazal nejako odgulat tym smerom, kde som nelezala a zvalil sa dolu. Buchol si hlavku a dost plakal, nastastie mu nic horsie nebolo. Aktivne sa zacal pretacat na brusko asi dva tyzdne na to. Dcerku som strazila viac, nespavala so mnou na posteli, ale v postielke bez bocnice pri velkej posteli. Ako 9 mesacna este nestvornozkovala, ani sa neplazila, vedela sa len pretocit na brusko a past koniky. Napriek tomu jedno rano nejako z tej postielky vyliezla, presla okolo mojich noh a smykla sa aj s paplonom dolu, nastastie paplon stlmil scasti pad, nebuchla sa zrejme tak velmi ako syn, lebo aj plakala len kratko. Stvornozkovat aktivne zacala asi 2 tyzdne na to.
Nie, mam zabezpecenu postel. Z jednej strany satnik, z druhej vysoke velo postele, z 3 postielka a zo 4 bocnica 😂 a na dovolenku berieme bocnice plus ju sledujem na videu...
Nauč na vlastnú postieľku a máš vybavené. Vyspíš sa lepšie ty, manžel, aj dieťa. Nebudeš v strese či a kedy ti spadne 🙂 Každého vec, ako si naučí, ale ja keď počúvam, tie príbehy, ako skoro predškoláci spávajú s rodičmi... 😨🙄😕
@petkaaa no ja viem aj o 10-12 ročných v posteli s maminou 😁
@simca06022011 to je už totálne na hlavu... "opičia láska"
@petkaaa no tie deti sú na to zvyknuté, doslova dolezu rodičom do postele....
@simca06022011 Tak ale to nech mi nikto nehovorí, že 10 ročnému neviem vysvetliť, kde sú hranice. To už je zlyhanie zo strany rodičov. Veď ako ja chápem, že keď je ešte bábo a plače, tak si ho mama vezme k sebe.... ale nie 6-10 ročné. To už je len hlúpy zvyk
ja som spala postupne so všetkými troma - ani jedno v noci nespadlo.. (uz maju 10r, 6r a 4r)
cez den, to z postele spadli aspon raz vsetci, ale v noci pocas spania nikdy
My sme zboku prisunuli postielku,spala medzi nami a pri nohy sme dali kojenecky vankus. Postel sme z jednej strany mali pri stene,ked manzel odchadzal rano do prace,aby sa neskotulala.
@zuba1987 ahoj, mě sice děti z postele nespadly, za to se synovi podařilo jako miminku sesunout se mi pod peřinu. ten šok, když jsem se vzbudila a syn nikde. v té rozespalosti a hrůze jsem si nemohla vzpomenout, jestli byl se mnou přes noc v posteli nebo v postýlce. naštěstí jsem ho našla dřív, než se mi pod tou peřinou, ležící skoro až u mých nohou, udusil.jak se tam dostal, dodnes netuším....od té doby spal už jen v postýlce a i když jsem ho musela kolikrát držet celou noc za ruku, do postele jsme si ho už netroufla na spaní dát....a že se už takhle několik dětí opravdu udusilo, to asi nemusím zminovat
Aj nasa spava v noci so mnou v posteli. Celo a bok ppstele je pri stene, ale aby nespadla do priestoru medzi tak okolo stien vzdy nasteliem vankuse a spim pri nej. Ak zaspi cez den tak ju obkolesim tiez vankusmi a palonom, no i rak na nu hadzem ockom, aby nespadla. Uz mi veru spadla z postele 😯😢 potom som zacala robit tieto opatrenia. I tak, ked sa zobudi tak hned sada a lozi, cize treba davat pozor.
@zuba1987 ano moze ti spadnut. Ja som mala bocnicu na jednej strane postele a na druhej som spala ja ale to bol syn uz vacsi a vedel aj sam zliest. Kym bol malicky spaval vylucne v postielke. Teraz mame aj mi prisunutu postielku k posteli bez bocnice pre mladsieho cez den spi v kociku a v noci mu nedovolim aby preliezol cezomna do postele lebo sa bojim ze by sa mi dostal cez nohy a spadol by. Starsi mi spadol z postele a mladsi z gauca ked som este netusila ze sa otoci.
Môj starší 3r spal a nikdy nespadol. Posteľ bola pri stene
Starší mi spadol raz keď mal 7 mesiacov a mladší ani raz .
Kup si babysitter, aby si pocula, kedy sa cez den zobudi
@zuba1987 mne spia všetky 3 od narodenia v posteli.ako bábo mi síce ani jedna nespadla lebo mám zábranu a pri posteli ďalšiu postel ale mala 15 mesačná sa krútila na posteli a spadla na zem spredu chvalabohu na koberec
Nam maly nikdy nespadol z postele v noci, spinkava medzi nami a vzdy spal slusne 🙂
Mozem potvrdit ze k padu doslo. Ale mojmu, strepala som sa ako kabela.
Moja 1.krat spadla ako 5,5mes. To som ju vybrala v noci z postielky na kojenie a zaspala som. Vobec si nepamatam, ze som ju vybrala. Zobudila som sa az na plac. Potom padla ako asi 7 mesacna. Normalne ma preliezla a bac. Tiez som vobec necitila, ze ma preliezla. Odvtedy nepadla ani raz.
Nam spadol 1x v noci a to tak, ze spal v strede postele medzi mnou a manzelom. Noc zacinal vo svojej postielke, ale ked sa zobudil v noci, davali sme ho medzi nas a tam na prse zaspal hned naspat. Raz sa zobudil, nevsimli sme si to a vybral sa v spacom vaku v tme smerom ku koncu postele a potom len velky rachot a plac. Nastastie sa nic nestalo a odvtedy sa to nezopakovalo. Potom sme mali dlho oblozenu postel vankusmi.
Este mi nespadla, ma 19 m a cestovala dost. Vzdy som sa nejako prebrala. Mame bocnicu od narodenia, z druhej strany som ja a muz. Bocnicu sa nesnazi preliezat, ani nic, len si na nu nohy vyklada, ked spi 🙂 Za mna je spolocne spanie super, ja som leniva mater a vstavat v noci z postele sa mi nechce a nechcelo.Ale tak je pravda, ze som ani nemusela - dam cicku, ked sa prebera a spime obe dalej. Alebo si da cicku a ja o tom ani neviem 🙂
Keď spíme obaja v posteli tak nám ešte dieťa nikdy nespalo. Ak som spala s nimi iba ja a z druhej strany mali voľný priestor...mohla som tam dať čokoľvek ale už pár krát som mala situaciu,že som im chytila ruku či nohu v poslednej sekunde aby nespadli. Nech si vraví kto čo chce...neznášam spať s deťmi. Ja mám okamžity blok v spaní keď mám dieťa pri sebe. To je iba také jedno očko zavreté a jedna ruka pri dieťati non stop. Budím sa na každý pohyb a 100x kontrolujem polohu dieťaťa a prisúvam si ho k sebe ked je už moc ďaleko odomňa. Toto robím celu noc. Ráno som viac unavená ako pred spaním a nevyspatá matka je najhoršia matka. Stačia mi 2-3 takéto dni za sebou a som z toho úplne KO.

@zuba1987 Nespím s dieťaťom a ani nikdy nebudem, ale keď si malého sedemmesačného dám na posteľ, aby sa pohral (rád sa tam gúľa a šalie v perinách), nesmiem z neho spustiť zrak ani na sekundu, lebo by bol hneď na zemi. A takto je to už dva mesiace. Odkedy sa vie otočiť, nehrozí, aby tam zostal čo len na sekundu sám. Už sa aj plazí a to už vôbec nie. A keď človek spí, logicky pozor nedáva, nech už si myslí, že má akýkoľvek "ľahký" spánok. Keď si v hlbokej fáze, v ktorej je každý človek periodicky niekoľkokrát za noc, nevieš o sebe a už vôbec nie o tom, čo sa deje okolo.