Ste spokojní s učiteľmi svojich detí?
Moje jedno dieťa má v škole učiteľku, ktorá sa im veľmi nevenuje. Viem to porovnať s druhým, ktoré je úmerne veku a ročníku zaťažované, sme s ňou nadmieru spokojní.Nemá síce dobré známky, ale pracuje dosť. Chceli by sme, aby aj tá druhá učiteľka pracovala viac s deťmi. Ostatné
Mohla by si byt viac konkrétna a možno bude aj diskusia konštruktívnejšia
Riešte to so školou. Ale aby som ti odpovedala na otázku ja som spokojná ale v čom ti to pomôže k vyriešeniu tvojho problému s učiteľkou netuším.
Tak sa venujte individuálne ešte navyše doma dieťaťu alebo zvážte doučovanie?
@zina2021 podľa čoho posudzuješ, že s nimi pracuje dosť alebo málo? Veď sú teraz prázdniny. Či to berieš ešte z minulého školského roka? Málo úloh? Podnetných projektov, či? Môžeš sa aj sama pýtať, nepotrebuješ k tomu ďalších rodičov a predpokladám, že dieťa je na ZŠ, tak vedomosti dopĺňajte vy.
Každá správna učiteľka musí prispôsobiť formu, akou pracuje s deťmi, kolektívu detí, ktoré sú jej zverené. Preto porovnávať prácu dvoch učiteliek, ktorá má každá triedu s inými schopnosťami, nie je správne. Dôležité je, aby ich naučila to, čo ich podľa osnov naučiť má. Ak chceš, aby tvoje dieťa robilo viac, venuj sa mu doma ty. Presne na to má dieťa rodičov.
Ja som vrcholne nespokojná .... a preto sme zmenili aj školu...
Ja som spokojná s učiteľmi. Je to veľmi nevďačná a namáhavá praca. Vždy sa nájdu rodičia, ktorí sú nespokojní s prístupom učiteľa k ich geniálnemu dieťaťu. Tá učiteľka nikdy nevyhovie každému. Som rada, ak je čo len trošku normálna tá učiteľka. Učiteľov je veľký nedostatok a budeme radi ak nám za pár rokov bude mať kto naučiť deti aspoň základné veci. A ak som spokojná niekedy s niekým nebola, tak som si to vydiskutovala s dotyčným a nebrala som rozumy na slepačej stránke.
A ako pise baba vyssie- ucitel ma naucit a rodic doma cvicit a zdokonalovat s dietatom. Rodičia zvyknú vždy hodiť svoje povinnosti na učiteľa, ale to tak nemá byť. Každé dieťa má rodiča a ten sa mu má venovať.
A nemôže byť len rozdiel medzi deťmi ?Že jednému to "lepšie páli" , tak nepotrebuje takú prípravu do školy. ako druhé ktoré si to musí vydrieť? .... Ale k otázke, keď som bola nespokojná, požiadali sme o zmenu triedy, neskôr školy a som spokojná za štyroch.
Deti sa stretávajú s rôznými typmi učiteľov, aby sa pripravili nato, že aj v živote sa budú stretávať s rôznými ľudmi. Ja by som to neriešila, učiteľky sa často menia, možno na budúci rok budú mať inú.
Ja som bola škriatkovou učiteľkou nadšená. Bola veľmi angažovana, milá, mala vždy čas pre deti i rodičov, síce neviem, kedy stíhala žiť a spat, ale bola neuveriteľná. Je mi veľmi ľúto, že ju tento rok už mať nebudeme (deťom na prvom stupni sa u nás každý rok mení učiteľ)
Ja viem, že je to relatívne porovnávať. Keď vidím ako bude pripravené jedno dieťa na druhý stupeň, koľko projektov, diktátov a matematiky malo navyše a muselo to zvládnuť. Druhé dieťa len základné úlohy a navyše nič. Keď pani učiteľka od nich nič nechce, tak načo. Dávam mu úlohy navyše, ale to nie sú od pani učiteľky, tak to nechce robiť.