icon

Stíhame odplienkovanie pred začiatkom škôlky?

23. máj 2024

Syn je oktobrovy, ale zacina v skolke od septembra. Stihame to este? Pokusy uz boli minule leto a aj teraz nedavno, zial vzdy sa pocikal a nedal najavo nepohodu, alebo ze mu treba. Kakat kaka uz dlho do nocnika, to vie pekne ohlasit ze mu treba.. A okrem toho, aku metodu odporucate?

domiklik
24. máj 2024

Odporúčam metódu zobrať plienku a pretrpieť par dni... CSom na to príde ze sa necíti ok

cookie29
24. máj 2024

Záleží či je dieťa pripravene/zrele alebo nie. Ak je tak to máte za 2-3 vybavené. Ak nie tak sa to nemusí podariť ani do roka.

viky_21
24. máj 2024

Ja som teraz odplienkovala 2,5r syna za 2 týždne .. chce to len pevne nervy

princess59
24. máj 2024

Podľa mňa je dieťa pripravené vtedy, keď si pripravená ty. Ty musíš mať pár dní pevné nervy a všetko utierať a prezliekať. U nás to trvalo cca 2-3 dni a potom pochopila že treba na nočník, asi po týždni už vycibrila dcéra aj načasovanie a bolo to už takmer bez nehody. Takže keď sa ty nastavíš tak, že idete nato a bude dobre ( to znamená že nebudeš dávať najavo, že si nervózna a vadí ti že už ho 10x prezliekaš) tak to zvládnete spolu ľavou zadnou 💪💪💪

heln
24. máj 2024

stihate, moj bol na zapise do skolky v plienke a do skolky siel odplienkovany. super, ze chodi kakat do nocnika. s cikanim asi este potrebuje dozriet. ked uz bude teplo, tak ho nechaj bez plienky, a ked pojdete von, tak cikat do travicky. manzel robil nazornu ukazku a maly sa ucil cikat do zachoda nastojaka.

kathy7337
24. máj 2024

jasne že stihate, syn novembrovy, isiel do skolky tiež od septembra. nechali sme si to na letne prazdniny, ked bolo teplo a vsade sme ho nechali chodit bez gatí. on akosi sam behom par dni pochopil, že vie môč zadržať, pustiť, ocikať kvetinku atd. stacilo mu to vysvetlit

martinka17
24. máj 2024

Dôveruj dieťaťu. Môj syn odmietal nočník- ani sa na neho nehcel pozrieť, nie to si ešte sadnúť a "cvičiť". Nosil plienky do 2,5 roka - jedného dňa sa proste postavil, vzal si nočník, vycikal sa a bolo odplienkovaný. Bez nácvikov, stresov, len tak ..... prišiel na to, že to chce on.

dadka1997
24. máj 2024

Uz ked raz zacnem skúšať tak sa nenecham zlomit postupne si zvykne

wudz
24. máj 2024

Každé dieťa je iné a príde to, keď bude pripravené a zrazu je to ako lusknutie prstom, bez plienky. Každý môj syn mal iný vek, kedy sa odplienkoval, prostredný mal takmer 3 roky, ale keď to prišlo, proste nechcel plienku a už sa nepocikal. Dôveruj jemu, on ti dá vedieť, keď bude pripravený.

mikadooo
24. máj 2024

Nemusíš stihnúť... Moje 2 deti sa naučili až v škôlke. Nikto z toho tragédiu nerobil. Sú to "malkáči", každý s tým ráta, že nejaká tá nehoda sa môže stať. Plus na záchod tam chodia pomaly každú pol hodinu 😁. Akože skúšajte, ale nerúť sa z toho, ak to nepôjde. Ja som mala mláky všade po byte a s malou dušičkou som dcéru dala do škôlky a prekvapivo úplne v pohode to bolo. Možno raz za mesiac keď sa pocikala, tak to bolo veľa. S tým, že každý deň si tam nejaká mamina brala svoju mokrú "kôpku" zo skrinky... 😉. Potom už synátora o 3 roky som dávala s oveľa väčšou psychickou pohodou do škôlky a rovnako to bolo ako pri dcére - občas bola mokrá kôpka, ale väčšinou všetko ok. Samozrejme, držím vám palce, nech to ide hladko, tfuj tfuj!

autor
24. máj 2024

Chapem, no a co sa tyka nocneho cikania, tam mam este nechat plienku? Aj pocas obedneho spanku? A potom ako je to s budenim v noci na nocnik? Ozaj to treba robit?

kathy7337
24. máj 2024

ano, v noci kludne nechaj plienku, i ked moje deti sa zobudili a uz nechceli cikat do plienky. dali ju dole a vycikali sa do nocnika. napriek tomu som tu plienku davala. a nebudila som ich v noci

janina1127
24. máj 2024

Stihnut sa to da, u nas to bola zalezitost ani nie na mesiac. Ale tak kazde dieta je ine, cize s istotou sa to povedat neda. Zo zaciatku som na noc plienku nechavala, ale ked som videla, ze den uz v pohode zvlada, tak sme dali aj na noc dolu. A to som len povedala, ze ked bude chciet cikat, nech mi v noci povie. A ono to tak fakt bolo, som si hovorila, ze zarak 😀

martinaju
24. máj 2024

Ja som zobrala plienku a cuduj sa svete bez problemov chodi na wc (bez nehody, musim zaklopat). Ale teda on do skolky nejde to bolo skor take ze ved skusim.

Vecer sa oyta ci ma plienku poviem ze nie aj ked ju ma a necika v noci ale teda keby nahodou tak ma plenku (ale teda mne nejak neponahla uplne odplienkovanie). Cez den nema akurat dnes sa vo mne bije ked ideme na vylet ci nedam 🙈

luciferka93
26. máj 2024

Tiež je malý októbrový, od plienková nie trvalo asi 2 - 3tyzdne kým sa začal pýtať... To som len prala a prala. Proste sme vzali plienku a stále som sa ho pýtala alebo sme šli spolu na WC a podobne. Potom mal obdobie kedy cikal naschvál všade... Tiež zábava, neriešili sme len vysvetľovali že treba n a nočník abo záchod a prešlo to... Chce to pevné nervy... Ale na noc ma plienku stále na to zrejme musí dozrieť a hlavne sa zobudiť že sa mu chce cikat. Držím palce isto to zvládnete ☺️🍀