icon

Štípance - je to komár, ploštica alebo blcha?

mijama29
8. sep 2018

Ahojte mamicky.
V prvom rade, co sa tyka cistoty v nasej domacnosti, tak hygienu dodrziavame, a nie sme ziadny bordelari.
Ale chyta ma zufalstvo. Doteraz sme nemali takmer ziadne stipance, cele leto. Teraz sice je take obdobie, ze sa objavuju komare. No ja ani manzel postipany niesme. dcerka dostala na vianoce izbu komplet novu omalovanu vsetko nove ciste. Ma dva roky. a uz tyzden mozno nieco vyse tyzdna jej kazdy den nachadzame novy stipanec (max. sme nasli 3 za den) Napr. jeden na tvari na sanke, a druhy na stehne zpredu, alebo jeden na clenku, alebo jeden na ramene a dva na ritke v zareze, alebo jeden na stehne a 2 na predlakti (tak 4 cm od seba), alebo jeden na ramene a druhy na lytku, alebo 2 na lytku (cca 3cm od seba)0 nikdy niesu uplne pri sebe, a nebolo ich viac ako 3za den.. Vzdy to ma opuchnute a ruzovkave, alebo zacervenane neviem ako to presne nazvat, v niektorych,ked jej to natieram fenistylom citit tvrdu hrcku.
Co to moze byt??? Mali ste niektora takuto skusenost , a bol to len komar???

Este dodam, ze stipance nezbadame vylucne po nocnom spanku, alebo aj po dennom spanku, teraz neviem, ci reakcia na ustipnutie prichadaza tak neskoro, alebo ju stipe nieco aj pocas dna, ked spinka ☹

Ide ma poraziiiit, ked tu citam kadejake clanky 😞

Strana
z3
livi
12. sep 2018

@mijama29 áno,aj muchy štípu, u nás sú tie štípacie na jeseň,keď máme v blízkosti kravy...vtedy ich máme vždy aj v dome a také štípance ako od komára

mijama29
autor
12. sep 2018

@livi presne toto by sedelo. Sice az tak blizko tie kravy nemame, ale chodievaju past oproti na kopec a aj hnoja polia teraz..takze ja verim, ze ide len o muchy

kacenocka2
24. okt 2018

Zdravím..
Prosim vas,nasla som dnes synovi take cervene fliaciky..aj pod pazuchou a na krku..nemate s tym niekto skusenosti?najdeme este sem tam komara,ale myslite ze komar moze tolko hrciek narobit?zaujimave ze to ma pod pazuchou,kde je menej dostupne miesto

kacenocka2
24. okt 2018
mijama29
autor
26. okt 2018

@kacenocka2 moze to byt komarom .. treba este odsledovat ci budu pribudat..najlepsie dat do izby nieco na umrtvejie komarov..a ak sa budu stipance opakovat vykucite komara. My sme to tak spravili..

kacenocka2
26. okt 2018

@mijama29 vcera ked prisiel zo skoly,sa mu objavili dalsie 3-4.kremujem fenistilom,niektore miznu,niektore sa este po noci zvacsili.divne..to mi uz pride,ze to niesu stipance.

mijama29
autor
27. okt 2018

@kacenocka2 no stipance sa nemusia ovjavit hned po ustipnuti.. telo na to reaguje rozne..a takisto niektore mozu miznut..a ine sa zapalia alevo teda alergicka reakcia..a to moze byt aj po dni po dvoch.

kacenocka2
27. okt 2018

@mijama29 nemoze to byt atopicky ekzem?vyrazky zmenili tvar

kamilkka
18. feb 2019

@mijama29 ahoj 🙂 ako ste dopadli? našli ste nakoniec niečo?

mijama29
autor
19. feb 2019

@kamilkka nie absolutne nic ani pod parketami ani nikde... a kedze aj cez zimu sme mali doma ozaj teplo, takze predpokladam, ze by vyliezali no od vtedy sme nemali ziadny stipanec... takze to bol len daky dobre schovany komar.

efkak
6. máj 2019

@zenaajmama ahoj viem že píšem neskoro ale take nieco sa teraz vyhadzalo mojej malej. Najprv sme mysleli že zrejme kiahne ale nikto iný nedostal a doma by ich mala prvá. Sú to už 3 týždne a tak ako píšeš ty ani dr nevedia čo to je tak sa chcem spýtať ako ste to potom dobojovali. Ci mam hľadať ďalej nejaké plostice alebo reakciu na jedlo lebo už začínam byt zúfalá.
Dakujem krasne

zenaajmama
7. máj 2019

@efkak ahoj,riesili sme to este dlho, potravinové alergie sme vylúčili (a ani nevyzerá tak potravinova alergia, ale už som bola zufala tak sme dali testovať), nakoniec som sa muselas zmierit s tým ze asi to bude nejaka háveď čo ju v noci štípe. Zhodou okolnosti nám vtedy akurat robili desinsekciu v robote, tak som sa rozpravala s tým panom, a povedal že je to velký omyl že plostice ak su tak ich je vela, a že ich musí byť vidno, dalej povedal že je dost časte že štípu len jednu osobu. Poradil mi kvapkat na kraje postele cajovnikový a levandulový olej, že to proti vacsine hmyzu ( ak ich je malo) ucinkuje.
tak som aj urobila, aj podlahu som vytrela s vodou s týmito olejmi, aj postel vyutierala aj kvapkala na plachtu a pod vankus. A veru prešlo to.Takze napriek tomu že som nikdy žiadne chrabáky tam nenasla si myslím že to bolo ono. Ináč tie oleje kvapkam dodnes, lebo som zistila že mala spí ovela lepsie. Skuste, možno to pomože aj vam. Držim palce, pamätám si že som z toho bola strasne na nervy.

efkak
7. máj 2019

@zenaajmama Dakujem veľmi za odpoved som z toho fakt na prášky a mala sa mi do toho v kuse celu noc budí a reve akoby som ju z koze drala. Mm si mysli že už preháňam lebo už som nahlas rozmýšľala ci ju tam nieco nestraší v tej posteli no maly spi hneď vedľa a ten prepi pekne celu noc. Aj sme skúšali pomenit matrace (krízový test) no všetko bez úspechu. Idem prekutrat aké mam doma oleje tak snáď záberu aj u nas.

mijama29
autor
9. máj 2019

@efkak ahoj odfot mi to prosím ako vyzerajú

efkak
9. máj 2019

@mijama29 takto vyzerali pred 4dnami

efkak
9. máj 2019

@mijama29 a takto dnes ... len blbá foto nechce dovoliť fotiť. Inak žiadne teploty vôbec neškriabe ani sa ich nedotýka. Nikde inde ich nemala iba na bruchu

mijama29
autor
11. máj 2019

@efkak vieš čo možno blbosť ale spýtam sa mojej krstnej mala deti neskoro takze preto si to pamätám , všetky tri mávali takéto vyrážky žijú v Rakúsku ale aj tak neprišli na to z čoho to bolo ale prešlo to mali to len keď boli malé.. nič im to nerobilo iba v noci sa zobudili z hrozným plačom že sa ani prebudiť nedali. Boli to takéto bodky a v noci že to ako keby keď už vyzreli praskalo ale nie doslova len tak jej ti dr. Povedali ... ale nikto nepovedal príčinu ale konkrétne z čoho to vzniká .. len že to prejde a prešlo

ivuuus
26. mar 2021

@caterine presne to to je

Strana
z3