icon

Strácam nervy

mala_claire
19. júl 2017

ahote, som zufala. pretoze nerozumiem svojej dcere. ma 8 mesiacov, skoro už 9. niektore dni su super, vieme sa hrat atd. konecne som si nasla po tolkych mesiacoch caj aj chvilu na seba, ked spi. tak som zacala cvicit. vzdy doma, 30 minut. ked to slo, tak som sa odvazila cvicit aj s trenerom. lenze akonahle som si s nim dohodla termin (samozrejme, ze vtedy, ked ma mala spat) tak bola neskutocne zla, revala, nechcela spat. bola schopna nespat aj 5 hodin a z toho 4 hodiny prerevat... vsetko som skusala, prebalit, dat najest, hrat, prejst sa, proste vsetko, pit....stale len rev a rev a nespat. samozrejme, trening som musela zrusit. co je ale horsie, ja taketo situacie neviem zvladat. normalne na nu nahucim, pretoze myslim, ze to robi naschval. ona vyciti, ze chccem robit nieco pre seba a nedovoli mi to, chce, aby som furt s nou drepela doma a čučala pri nej, ked aj spi. normalne mam pocit, ze to fakt robi naschval. neda sa s nou vydrzat, reve a reve a nic nie je dobre. ja to fakt nezvladam, bojim sa, ze jej vylepim alebo nieco. neviem si to predstavit, ale fakt sa sama seba bojim. trasem s kocikom nech uz len spi, lebo idem zosaliet z toho, ako stale len reve! ona je takto schopna bez dovodu revat fakt 5 hodin. dnes vstala o 8 a odvtedy furt reve a je 12! neda sa s nou nic nic nic proste nic... zvycajne o 12 uz davno napapana spi. samozrejme, dnes som si po xty krat dohodla trening, opat som ho musela zrusit!!!!!

alby2014
19. júl 2017

Takto, ked moj maly ( 2 rocny vecer vymysla) uz aj razne poviem, ze Matko spat. Ale v 9 mesiacoch?????????????????????

Popravde ty nemas problem s dietatom, mas problem s muzom. Ja mam deti dve, prveho som nechala muzovi, ked mal 2,5 mesiaca na noc s odstriekanym mliekom a sla som na stuzkovu studentom a vies, co sa stalo, nic. Normalne to zvladol, pekne muzovi kocik a nech kocikuje, muza neprosim o pomoc on je otec, muzovi oznamujem ...dnes napr. uspim mladsieho, on starsieho a ja idem behat dovi dopo. Plus zabavit 9 emsacne dieta nie je veda, ani nuklearna fyzika.

Si nervozna, lebo by si sa chcela aj nadychnut ( a ja viem o com hovorim, ja som cholerik a mam kratku zapalnu snuru) a ten, co by ti to mal umoznit nefunguje. Tak toto ries.

Inak ja, ked uz citim, ze mam nervy na pochode, vyjdem so spalne a muz m len vidi, ze vyzeram, ze deti udusim vankusom a ide uspat on....prestrieda ma, ja sa ukludnim a je to, lebo je pravda, ze su dni, kedy mam vecer fakt dost.

missguerlain
19. júl 2017

@mala_claire Ja ta uplne chapem!!! Toto ako keby som o sebe citala,uplne si viem seba v tejto situacii predstavit. Az na to, ze ja dieta nemam...... pretoze presne tieto situacie ma desia a ja by som to nedavala 🙂 Cele to je o frustracii
@deti95060810 Sorry, ale teba je prd do toho naco jej je trener :D Kristova noho zeny, kazde h*** musite komentovat fakt. A jak sa ma dat asi tak liecit aby dietatu nieco nespravila? Robis tu z nej krkavciu matku, pritom mne pride ako uplne normalna zenska, ktora je 24/7 s dietatom a na rozdiel od dokonalych MK matiek, nerezignuje na vlastny zivot a rada by mala aj cas pre seba. To, ze ho nema sposobuje, ze je frustrovana, a hladat vinika frustracie je len dalsi krok - v tomto pripade je za to zodpovedna dcera, do toho sa potom moze prilievat hnev/zlost voci dcere ako zakladna emocia prameniaca z frustracie.

0silvia0
19. júl 2017

@missguerlain tu ide o to v každej životnej fáze si správne určiť priority. Keď som na materskej s malým bábom a potrebujem čas pre seba (pochopiteľné), tak sa pri malom dieťati nebudem načasovávať s trénerom. Už nejako ten rok prežijem a budem chodiť napr. behať (to sa dá bez viazania sa na niekoho) alebo budem cvičiť doma podľa nejakého cvičebného programu keď dieťa zaspí. S trénerom môžem predsa cvičiť keď bude dieťa menej naviazané na matku a môžem sa viazať na trénerov až do dôchodku. Čo je pre človeka dajme tomu jeden rok keď sa prispôsobím svojmu dieťaťu, ktoré ma práve najviac potrebuje? Desiatky rokov budem mať čas pre seba, koľko len chcem a môžem sa viazať s desiatimi trénermi každý deň! Deti rýchlo vyrastú a to, že som chytala nervy na malé bábo raz môžem ľutovať...

alby2014
19. júl 2017

@missguerlain ale za jej frustraciu nemoze dcera, ale prioritne manzel.

felycity
19. júl 2017

@missguerlain presne ako vyššie napísané, za frustrácia dieťa nemôže, chápem jej pocity a má právo aj na čas pre seba, myslím, že každá, ale vyvršovať sa na dieťa, cieľ by mal byť neochotný partner...

dominika6
19. júl 2017

@mala_claire
@mala_claire vieš čo? ja ti poradím jedno čo zafunguje na 100%..
nie meniť dieťa..
ale muža..nedávať mu na výber či ju postráži 10min kým sa ty vôbec vysereš po celom dni alebo osprchuješ,či v klude naješ..
je to otec nie spermobanka..
je to manžel nie spolubývajúci

čiže nauč sa najprv doma veliť a ja ti prisahám,že si večer nájdeš čas aj hodinu,nielen 10min 🙂
a neboj sa trvať na svojom stále a denne..

taami
19. júl 2017

@mala_claire
Chápem ta...vyjadrila si sa síce expresivnejsie, ale chapem o čo ti ide...proste máš pocit, že si udupana ty ako osoba úplne do úzadia, že nikto na teba nehľadí, na tvoje potreby, že si len niekto kto napĺňa potreby iných a nevieš mat pre seba ani okamih, ani jedno posrate cvičenie 1h 3x do týždňa...tvoje babo za to nemôže, deti vedia veľmi vnímať nastavenie mamy, prenášas nervozitu...je na teba odkázané...musis sa s tým vyrovnať a vydržať to, kým budemat 2-3r a potom to bude ľahšie. Ty si typ čo potrebuje sanorealizaciu aby mohla fungovať aj pre druhých. Nie každý je typ oduševnenej matky, čo sa úplne oddá materstvu, co cely deň napĺňa potreby deti, a ju to napĺňa, ale to neznamená, že to je niečo zle, že si iná.
Myslím, že cesta je, keďže je to pre tvoju pohodu cvičenie dôležité,najst niekoho kto ti dieťa postráži za tu dobu vrátane uspatia prip kŕmenia atd...
ja som si to tak vedela zmanažovat a všetci sme boli spokojní. Dokážeš to aj ty.

maciatkolulu
19. júl 2017

@mala_claire vies vobec ci mas dceru, ci syna????😅 Ci ma rok a pol, ci skoro 9?😅 No ale dobre teda, jednoznacne si chora ty, akokolvek je matka vycerpana zo svojho dietata, snad ma tolko rozumu, aby si vedela uvedomit, ze to jej parmesacne dietako realne nevie robit este naschval, teda aspon si myslim, ze nerozumie, ked tlf a dohadujes si osobny trening, ze si teda povie a ku... fix teraz jej matery jednej nandam a nepojde nikam, lebo mam chut jej robit peklo, Ja som so svojim synom uz skoro styri roky vkuse, lebo mi ho nema realne kto na dlhsiu dobu postrazit a zijem, jasne, ze som mala styva, ze doooost, ale nie, ze mi robi par mesacne decko naschvaly, ale teda realne neviem ako mas stare dievca, ci chlapca😅
https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/ako-zabavit-dieta-pri-mori/

0silvia0
19. júl 2017

@maciatkolulu no pri tolkych malych detoch neurciteho zlozenia by som asi aj ja stracala nervy😎

korpiklaanka
19. júl 2017

Ja nemám dieťa, takže neviem, ale len tak mi napadlo, aby si skúsila cvičiť s malou. Existuje veľa cvikov, ktoré sa jej určite budú páčiť. Odreaguješ sa, malá sa vlastne pohrá a kríza zažehnaná.

tony_tony
19. júl 2017

Nečítala som všetky rady, je možné že sa budem opakovať. Potrebuješ mať čas pre seba bez dcéry. Neviem aké maš možnosti - rodinné či finančné ale odporúčam si dohodnúť s manželom či starými rodičmi stráženie dcéry na pár hodín cca 2-3 krát do týždňa, prípadne si nájsť opatrovateľku, ktorá s dcérkou ostane a ty si sprav chvíľu pre seba. Budeš pokojnejšia a zaručene potom aj tvoja dcéra. Dieťa často takýmito prejavmi odráža psychický stav matky. Držím ti silno palce nech nájdeš riešenie, ktoré Vám bude vyhovovať.

maciatkolulu
19. júl 2017

@korpiklaanka tazko si pocvici s malou, ked ma na nu/nanho nervy a reve jej vraj 5 hodin vkuse, to ja by som uz urcite riesila, ale chapem, takz osobny trener je neuveritelne potrebny, apropo @mala_claire ja som schudla perfektne a to bez trenera, behala som /da sa aj s kocikom, sice chapem, ze stokke na to nie je, ale tak snad mas aj na nejaky off road/, chodila som vsade peso, jedla som zdravo, byvali sme este v panelaku, tak som slapala peso, ci boli nakupy, ci 5x do dna, proste som nepoznala vytah a tak, trener si myslim, ze nie je to najdolezitejsie co teraz potrebujes, take decko je malinke len par mesiacov a zrazu je to samostatne a ano, tvoe dieta ta potrebuje, ake si asi tlustaaaaaa😅, babatku je to lautr fuk, ono potrebuje kludnu matku a nie stihlu najstajlovanu vymetacku fitnescentier, samozrejme je super, ak sa da mama do formy co najskor, ak si vie oddychnut od dietata, nuz, ale to jej ho musi mat aj kto postrazit a do tej formy sa davat na ukor dietatu je scestne, vzdy sa da najst nejaka zlata stredna cesta, fakt sa da cvicit aj s dietatom, sice netusim kolko mesacnym teda, lebo je rozdiel cvicit s osemesacny a 18mesacnym, ale zarucene sa to da aj ked bez trenera, ale k spokojnosti obidvoch zucastnenych stran. Krikom, fackanim/pripadnym/ tresenim s kocikom sa nic, absolutne nic nevyriesi.....

korpiklaanka
19. júl 2017

@maciatkolulu Písala, že sú dni, keď je malá dobrá a má režim. A spí vtedy, keď má. A sú dni, keď je zlá. Prečo nevyužiť tie dobré dni a pocvičiť si trochu spolu. Všetko lepšie ako nič. Myslím, že každá rada je dobrá. Moja švagriná tak cvičí a nevie si to vynachváliť. Je pravda, že chodí aj na jogu a to má dve malé deti, manžel proste postráži, uspí a je to.

K mužovi sa nevyjadrujem. Toho by som drevákom na jej mieste ovalila. On by sa mal v prvom rade spamätať. A hneď by sa jej lepšie dýchalo.

taami
19. júl 2017

@maciatkolulu
Si strašne uštipačne...a
stokke pravdaže nemohol chýbať 😄

missguerlain
19. júl 2017

@alby2014
@felycity Najvacsia sranda tu na MK je jak sa kazdy kazdemu rozumie do zivota 🙂 ale ano, v prvotnej faze je hnev namiereny priamo na vyvolavac, nasledne v druhej fazi aj zakladatelke doklapne, ze vlastne za kazdu 'sracku' moze muz 😂 A v tomto pripade este aj za to, ze jej spravil dieta 😅

missguerlain
19. júl 2017

@taami
co do pekla je stokke?

janickacrazy
19. júl 2017

@missguerlain taký predražený kočík 😂 moj muž ho volá, že na stračej nožke 😝

celasapremenim
19. júl 2017

mam trojrocneho, od jeho dvoch som chodila na skore rana dva krat tyzdenne na anglinu, co s nim bol manzel pred zaciatkom pracovnej doby
a 4x do tyzdna pri nom cvicim, dokopy mam tri deti, ale tie dve su starsie
je tazsie mat cas pre seba pri jednom dietati, ako pri troch
asi tolko k tomu

dominika6
19. júl 2017

@missguerlain to bude nejaká blbá metafora dnešnej doby niečo ako ,,snažilky,, 😀

maciatkolulu
19. júl 2017

@taami tak nie som ustipancna na stokke, som ustipacna na poznamky, tipu, ze niekomu robi naschval osem, mozno teda 18mesacne dieta, to je vsetko, inak ziadne obavy som kocikovy maniak😉 Da sa cvicit aj s parmesacnym dietatom, ved som to pisala.... Muza ja vobec neriesim, niektore maju takych, ktori sa staraju iba o financie, druhi zvladnu aj dieta, treti zdrhnu, stvrti slopu a ja neviem co, nuz, kazda sme si strojcom svojho stastia, len tie deti akosi za nic nemozu a ked je matka hystericka, lebo jej dieta jej robi naschvaly v á mesiacoch, tak to teda neviem, mam tri a ani pri jednom som si nesimla, zeby ma chcelo nasierat uz rocne, v puberte to heej, to ide na jednotku, ale teda kojenec a vedome robit napriek, hmmmm

mala_claire
autor
19. júl 2017

@maciatkolulu ten prispevok som davala pre moju kamosku,ktora sa ma to pytala a nie je prihlasena na MK. a neboj sa, mam dceru. 9 mesacnu 25.7. bude mat... nerozumiem, preco ma tu skoro vsetci odcudzuju za to, ze chcem nejak inak travit svoj "volny" cas ako varenim, pecenim, upratovanim, pranim a zehlenim. nevravim, su take dni, ktorym venujem aj toto. neviem, preco ma odcudzujete za to, ze niektore dni chcem proste ine?

missguerlain
19. júl 2017

@janickacrazy To je nejak maciatkovska specialitka kocik stokke? 😝 Mne sa minule objavilo na fb, ze kamoska postovala predaj kociku, ze limitovana edicia so swarowskeho krystalmi, no kukam na to a hovorim jej to mal byt vtip? a ona, ze ne, vazne to je kocik vykladany so swarowskeho krystalmi.... no pre mna ciste wtf?😂

mala_claire
autor
19. júl 2017

nerozumiem tej narazke s kocikom??

sorciera24
19. júl 2017

@mala_claire tu nenajdes pochopenie, halvne medzi zenymi, kt. nezazili.......ja ti scasti rozumiem, moj druhy syn preplakal prvy rok komplet.....naozaj plakla 20h z 24........toto zaziva malokto, ale budu viest reci (tie, co si nevedia predstavit 5hodinovy rev.....)......tak ja si teda viem, to by bola malina oproti tomu 20h.;)......a to mne manzel teda pomahala, obaja sme padali na hubu, striedal ma po nociach,a by som sa aspon 2-4 hodky vyspala, inak by som nespala vobec......a aj napriek tomu to bolo tazke....chcem vidiet,a ke kludne by ste boli, ekby vam dieta dokola place ( a ano, je normalny, zdravy...len je proste narocnejsi.....aj lekarov som pobehala).......po roku to rochu preslo....cas nebol nanic, striedali sme sa ledva pri nom a este mame starsieho......mne pomohol az navrat do prace, ked mal maly 2.....a ano, priznavam, potrebovala som si oddychnut od vlastneho dietata (kto ho zazil, uz chape)......treba vydrzat a naozaj aspon na hodku by som ho tomu "tatkovi" supla....nech si aj uzije.....
minule tu bola tema, ci je 1,5roc. vziat k moru, vsetky nemaju problem (to mi len potvrdilo, ze abolutne netusia, ake je to mat narocne dieta - take by totiz v 1,5r. k moru nevzali......ale budu sudit).....netvrdim, ze schalujem, ale z isteho pohladu chapem, co mozes zazivat....cakam, ze kedy ti tu miesto sudenia niekto aj skutocne poradi (neviem, ci sa dockas)....lebo to potrebujes a nie kydat...

celasapremenim
19. júl 2017

aj moja sesternica preplakala prvy rok zivota
ale teta bola nervna krava na uplne vsetkych, odkedy si ju pamatam, dobre sa to vyostrilo, ked porodila a musela sa o niekoho aj starat a sustredenu pozornost nemala ta mala ani keby robila cokolvek od nej ako dieta..bola to fajn baba, mali sme sa radi a nemyslim si, ze bola nejaka rozmaznana alebo co....jednoducho uzasna kludna dobra mamicka tam bol zaklad, nemala ani zdravotne problemy ako mala
ak dieta nema bolest, reflux, iny problem, tak dlhodobo place vacsinou kvoli tomu, ze nema pozornost sustredenu od rodica, iba pretrhanu starostlivost ohladom potrieb

moonlight1210
19. júl 2017

@mala_claire vies co? uplne ta chapem. mne toto deti robili aj ked uz mali 3-4 roky a ja som chcela chodit kamkolvek medzi ludi. len uz nebyt zavreta v detskom svete a svete rozpravok. naozaj po 5 rokoch na MD som nutne potrebovala uz zacat zit aj zivot bezneho dospeleho cloveka.
ale kamkolvek som mohla ist, deti museli so mnou, len mm nemal cas. a ak mal, tak len obcas, nic pravidelne. cokolvek, co vyzadovalo pravidelnu pripravu a navstevu (kurzy, atd.), neprichadzalo do uvahy.
skusala som to riesit aj starymi mamami, ale obe este vtedy pracovali, takze mi bolo velmi hlupe im vesat po veceroch moje deti na krk. alebo cez vikendy. aj ta logistika prevozov deti hore-dole zaberala kopec casu.

nakoniec som dospela do stadia, ked som si povedala: vsetko ma svoj cas a ten spravny cas pride. ak to budem silit, budem len frustrovana a nestastna a bude obvinovat kadekoho okolo seba. a ani ten blby kurz ma nakoniec nebude tesit.
takze som zrusila kurzy a zacala si vychutnavat jednoduchost zivota matky na MD. pekne prekypujuca z jeansov ako slusne vypeceny mufin, bez doplnania vzdelavania, bez kadecoho. radsej som si sila, vyrabala deckam hracky, alebo jednoducho obcas vo vzacnej chvilke oddychu, kotvila pred telkou s kavou.

a cakala som na den, kedy budu deti dost velke, aby vydrzali doma aj same.
roky presli, ani neviem kedy, stare mamy sli na dochodok a teraz mam na vyber.
bud idu k starkej, alebo im nakazem, kde maju veceru, co maju upratat (to je 100% poistka, ze urcite budu radsej drepiet pred pri dvd = nevymyslat) a tanecnym krokom opustam domov za svojimi zalubami.
nie som v strese, vsetko stiham, kurzy si vychutnavam.

jasne, uz som mohla mat styri roky statnice z nemciny a ktovie co este. a nemam. este len budem mat. prisla som o nieco? nemam ten pocit.
jednoducho to chce skludnit sa. povedat si, no a co. veci, co maju prist, pridu v spravny cas. nesilit to.

daj tomu este rok, v najhorsom dva. a dcera bude vacsia, mozno dokonca najdes kamosku, ktora ti sem-tam vypomoze so strazenim, potom zasa ty jej. prestriedas to s manzelom, a hned bude toho volneho casu viac.

teraz to silis, nervujes sa, nakoniec skoncis v dusnej atmosfere s manzelom, ze ti v ramci tichej partnerskej zakopovej vojny just dieta nepostrazi a just si najde na tie dni strasne neodkladnne cinnosti...

zbytocne si kazis vztah s dcerou. ona zisti, ze toto chovanie na teba funguje, zacne byt umrncana kedykolvek bude cosi chciet dosiahnut (a zistuj, co chce, ked este nevie hovorit, len mrnci a place a neda sa nicim ukludnit. a stresuj sa, ci to nie je priznak bliziacej sa choroby. - moje zvykli byt umrncane tak cca uz tri dni vopred pred horuckou.)

ak nedas inak, presedlaj teraz na veci, co mozes robit doma. realizovat sa v case ked spi.
a pridavaj postupne.
hlavne nerob sama na seba natlak, ze toto chcem a musim to dosiahnut, nech padaju traktory.

no alebo potom obetuj cas a hladaj vopred logistiku a planuj pripadne prekazky, co by mohli byt. bud pripravena na varianty, kalkuluj, has necakane problemy na poslednu chvilu, ked vsetko zlyha.
ako, je to skvela skola do zivota a buducej prace. to hej.
ale garantujem ti, ze si sama povies, ze sice by si takto svoj ciel dosiahla (chodila cvicit s trenerom), ale bola by si z toho tak vystavena, za by si si sama povedala: a co sa stane, ak s cvicenim s trenerom zacnem az o rok? a dovtedy budem cvicit iba sama doma? nic.

celasapremenim
19. júl 2017

@sorciera24 ja tiez nemam deti, ktore ked niekde posadim, tak tam sedia, alebo sa o ne netreba zaujimat a podobne, tretieho syna sme vzali k moru letecky v jeho 10 mesiacoch a dobre to bolo, druha vec je, co si clovek predtavuje pod dovolenkou, my sme akcni, turisti, vsetko co destinacia ponukne obehame...deti sa unavia, a vecer ked odpadavame, naskocia na treti dych :D ale uz sme si zvykli

sorciera24
19. júl 2017

@celasapremenim prepac, okolo ekd sa pozriem, ako sa detom venujeme a zaujimame oproti tym, co im supnu tablety a mobily do ruk.......tak uz potom neviem......a ako pisem, ak si vzala 10mes., tak nikdy nepochopis....neviem, moj plakal vsade....takez nie, dovolenku si tak nepredstavujem...predpokaldam, ze tebe dieta tolko neplakalao.....ale to je jedno, necakam, ze to pochopis.....
asi miesto hier a venovanai sa im, zacnem davat detom do ruk tablety a budu pokojne...(hmmm, ale touto cestou ako vacsina okolia ist nechcem....)
na to, ze stale behaju, som si uz zvykla,a le ist ci v nosici, ci v aute, ci kdekolvek s plakajucim dietatom.....no nie...

davmar
19. júl 2017

kto sa ľutuje, nech si pozrie napr. toto

https://www.youtube.com/watch?v=aj72E8Xr_xw
aristka
19. júl 2017

Skoro si ma mala na svedomí,skoro som sa utopila hltom kavy pri precitani slova ,,vylepim,,...co tak chytit opelovaca a ohukat mu mobil o hlavu ,podat mu dieta s kocikom do ruk a nech masiruje kocikovat a ty vyuzi cas pre seba ...ci ma neschopne aj nohy...takto to dopadne ,ked niekto chce byt super dokonala matka s tip top upratanou domacnostou ,tip top postavou a este muzovi nachystana vecer v posteli v neklize...no realita je ina a treba to zmenit a zapojit jeho velicenstvo partnera do starostlivosti o dieta a domacnost ....a ked nechces ,dobry trening na postavu je niekolkohodinova rychla chodza napr.s kocarom ....a to ti pisem ako 3nasobna matka ,ktora pracuje ,ma barak ,zahradu ,nagelovane nechty a momentalne muza sameho s detmi na kupku ...takze ,ono je to len o tom ,ako si chlapa naucis tak mas .